TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
15 dage

Safari i Tanzania & badeferie på Zanzibar

Står safari højt på ønskelisten, skal du tage til Tanzania. Der er ingen safarioplevelser, der står mål med Serengetis dyreflokke. Fordøj eventyret på 4* badeferie på Zanzibars sandstrande.

Safari i Tanzania & badeferie på Zanzibar
Safari i Tanzania & badeferie på Zanzibar
15 dage
ForsideAfrikaTanzaniaSafari i Tanzania & badeferie på Zanzibar

Safari i Tanzania & badeferie på Zanzibar

Står safari højt på ønskelisten, skal du tage til Tanzania. Der er ingen safarioplevelser, der står mål med Serengetis dyreflokke. Fordøj eventyret på 4* badeferie på Zanzibars sandstrande.

ForsideAfrikaTanzaniaSafari i Tanzania & badeferie på Zanzibar
Hvad er med i prisen?
Følgende er inkluderet i rejsen
 • Fly fra Danmark til Kilimanjaro inkl. transfer
 • Lokal engelsktalende guide/chauffør
 • 6 overnatninger i Tanzania inkl. helpension
 • Tarangire Nationalpark – flokke på flere hundrede elefanter
 • Serengeti Nationalpark – på udkig efter ”The Big Five”
 • Besøg i Masai landsby
 • Ngorongoro Crater – et paradis for permanent 30.000 dyr
 • Lake Manyara Nationalpark – UNESCO biosfære reservat og unik biodiversitet
 • Vinduesplads i 4-hjulstrækker og en gratis flaske vand under safariturene
 • Nationalparkafgifter
 • Fly fra Tanzania til Zanzibar inkl. transfer
 • 6 overnatninger på Zanzibar på Ocean Paradise Resort ****
 • Mulighed for at forlænge badeferien på Zanzibar
 • Fly fra Zanzibar til Danmark inkl. transfer
 • Døgnbemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Afrejsegaranti – rejsen gennemføres uanset antal deltagere

REJSEN KORT FORTALT

Det mest slående ved en safari i Tanzania er mængden og variationen af dyr, du ser. Det er næsten umuligt at forestille sig hvor mange dyr, der er. Så langt øjet rækker, kan du se de dyr, du kender fra naturprogrammerne i TV. Det er her, de bor, og de næste 7 dage er du på besøg hos dem.

På denne rejse besøger du hele 4 af Tanzanias ikoniske nationalparker, som har hvert sit særpræg.

Tarangire byder på majæstiske baobab- og akacietræer og store elefantflokke. Ngorongoro-kraterets mangfoldige dyreliv på et relativt lille område tager pusten fra de fleste, mens det omvendte næsten er tilfældet med Serengeti. Det er umuligt at forestille sig hvor stort, det er – og hvor mange dyr, her er. Safarien slutter i Lake Manyara, hvor du kan nyde den frodige natur og det rige fugleliv.

Du overnatter primært i teltcamps, så du er så tæt på naturen som muligt, men du sover i rigtige senge, og teltene har elektricitet og eget bad og toilet med rindende vand.

Efter uforglemmelige safarioplevelser går turen videre til vidunderlige Zanzibar. Her kan du slappe af på de kridhvide sandstrande, udforske den historiske by Stone Town, smage på øens krydderier og eksotiske frugter, tage på sejltur i en traditionel Dhow eller gå på opdagelse i Jozani Chwaka Bay Nationalpark.

En rejse til Tanzania er en rejse, du aldrig vil glemme.

Derfor skal du vælge denne rejse

 • Mærk suset i maven, når løver, elefanter og giraffer går tæt forbi landcruiseren, og se de store flokke af gnuer og zebraer på savannen
 • Med besøg i hele 4 nationalparker er der rigtig gode chancer for at se The Big 5 på denne rejse
 • Du får optimal udnyttelse af tiden med mest mulig safari i både Serengeti og Ngorongoro-krateret
 • Glæd dig til at slutte rejsen af med 4* badeferie på eksotiske Zanzibar inkl. halvpension

Vores rejser inkluderer altid

 • Alle fly – både internationale og indenrigs
 • Alle overnatninger
 • Alle programlagte udflugter og aktiviteter
 • Døgnåben telefon – vi er med dig hele vejen
Detaljeret dagsprogram
Dag 1: Flyrejsen til Tanzania

I dag er der afrejse fra valgte lufthavn, og turen går til Tanzania med mellemlanding(er) undervejs.

Dag 2: Highview Hotel

Du lander i Kilimanjaros internationale lufthavn. Måske var du heldig fra luften at få et glimt af Afrikas højeste bjerg? Kilimanjaro rejser sig hele 5,8 km op fra savannen, og sneen på toppen står i skærende kontrast til det faktum, at du nu er i Afrika.

I lufthavnen bliver du mødt af vores lokale guide. Forude venter en spændende sightseeing-køretur mod den lille by Karatu, hvor du overnatter. Fordelen ved at køre til Karatu allerede i dag er, at du i morgen – på din første safaritur i Tarangire Nationalpark – får god tid til virkelig at opleve parken, som ligger kun 90 km fra Karatu.

Læn dig tilbage, nyd køreturen, og sug Afrika til dig. Det er tydeligt, du er kommet til Afrika. Små landsbyer med markeder, masaier med kvægflokke og kvinder i smukke farverige kjoler suser forbi vinduet.

Highview Hotel, hvor du overnatter, ligger smukt på en bakketop med et farvestrålende panorama-vue ud over grønne og frodige dale og kaffeplantager, hvor elefanter ofte kommer forbi morgen og aften.

Hvis tiden tillader det, kan eftermiddagen bruges til afslapning på hotellet eller et besøg i Karatu by og ved det lokale marked.

Dag 3: Tarangire Nationalpark

Allerede i dag venter der en hel dag fyldt med spændende safarioplevelser i Tarangire.

Til at begynde med kan vi dog varmt anbefale, at du står tidligt op. Nyd den friske luft og synet af morgendisen, der langsomt letter over kaffemarkerne.

Efter et solidt morgenmåltid går turen mod Tarangire Nationalpark, som er den sjette største nationalpark i Tanzania.

Navnet på parken stammer fra Tarangire-floden, der krydser parken. I tørre sæsoner er floden dyrenes eneste kilde til vand.

Landskabet og vegetationen er utroligt varieret. Det bakkede landskab favner ni forskellige vækstzoner, og du oplever en savanne fyldt med majestætiske baobab- og akacietræer, der næsten tager al opmærksomheden fra de mange dyr.

Med den mangfoldige vegetation følger et stort antal af vilde dyr. Parken er især berømt for sit enorme antal af elefanter. Gnuer og zebraer finder man også i et stort antal, ligesom kuduer, impalaer og gazeller trives godt her. Byttedyrene tiltrækker både løver, leoparder og hyæner, og hvis man er rigtig heldig, kommer der måske en vild hund forbi.

Om eftermiddagen går turen retur til Highview Hotel for at slappe af.

Overnatning:
Dag 4: Via Ngorongoro Conservation Area til Serengeti Nationalpark

Du kan godt glæde dig til dagens køretur!

Fra Karatu går turen gennem Ngorongoros bakkede højsletter, hvor de rødklædte masaier bor i runde hytter, og deres kvæg græsser mellem savannens zebraer, gnuer og giraffer. Ikke desto mindre lever masaierne også i det 21. århundrede, og det er næsten umuligt ikke at smile, når man ser en masai stå lænet op ad sin hyrdestok, mens han kigger på sin mobiltelefon.

Via Nabi Hill Gate drejer ruten nu mod nordvest ind over Serengetis endeløse sletter, hvor der venter dyr i massevis; flere millioner gnuer og zebraer, tusindvis af antiloper og bøfler, hundredvis af løver, elefanter, leoparder, flodheste, krokodiller og tusindvis af fugle. Serengeti byder på en af klodens mest fantastiske og unikke dyre- og naturoplevelser.

Undervejs i dag er der tid til at nyde den medbragte frokost.

De kommende to nætter overnatter du i Ikoma Wild Camp, som ligger lige uden for den nordvestlige del af Serengeti Nationalpark med en fantastisk beliggenhed og udsigt over Serengeti-sletten. Der er camping på den komfortable måde, men alligevel tæt på naturen og dyrene. Beliggenheden uden for nationalparken giver desuden mulighed for en lang række unikke oplevelser, du ikke kan få inde i selve nationalparken.

Hvis du ønsker at bo inde i selve Serengeti Nationalpark, kan du vælge at overnatte i Serengeti Wildcamp. Du kan også vælge at forkæle dig selv med en opgradering til den lækre 4* Serengeti Safari Lodge med pool og rigtig lækre luksustelte. Udsigten fra restauranten her er helt fænomenal!

Dag 5: Safari i Serengeti Nationalpark

I dag tager du på en heldagssafari i Serengeti på udkig efter “The Big Five”: løver, leoparder, elefanter, næsehorn og bøfler. Du har madpakke med og har hele dagen til at nyde dyrene og naturen i det fantastiske Serengeti.

Økosystemet her i parken regnes for at være blandt de ældste i verden, og det er svært ikke både at føle sig ydmyg og dybt benovet, når man sidder i sin landcruiser og suger alle indtrykkene til sig. Uden for tørkeperioden er der, ud over de allerede nævnte dyr, også et stort antal af Thomsons gazeller, bøfler, topi-antiloper, Grants gazeller, elsdyrantiloper, vortesvin, ørne, strudse osv. I dag vil du sikkert også både se og lugte flodheste, der vælter sig i de såkaldte hippo-pools.

En fantastisk dag, som bare skal opleves og nydes!

Hvis du vil starte dagen med en mindeværdig oplevelse udover det sædvanlige, kan du vælge at tilkøbe en ballonsafari i solopgangen over Serengeti. Det er helt ubeskriveligt at se solen stå op fra ballonkurven. Nedenunder dig går dyrene og græsser, og du kan se konturer i landskabet, du ikke kan se fra landjorden. Nyd stilheden, som kun brydes af ballonens brænder – og måske et par impalaer, som brøler under dig.

For at kunne deltage i en ballonsafari skal du bo på Serengeti Wildcamp i stedet for Ikoma Wild Camp.

Dag 6: Safari i Serengeti, evt. besøg på lokale skole og oplevelser i masai-landsby i Ngorongoro

I Serengeti står man op sammen med solen. Efter en solid morgenmad kan du glæde dig til endnu en safaritur på de mægtige sletter. Måske er det netop i dag, du er heldig at få et godt kig på den ellers så sky leopard? Husk også bare at nyde udsigten og suge den friske morgenluft til dig. Det er fordelen ved god tid i Serengeti – der bliver tid til også bare at nyde det enestående landskab.

Ved middagstid nyder du den medbragte frokost i det fri og turen går derefter ind i Ngorongoro Conservation Area, hvor du besøger de rødklædte masaier i en lokal landsby. Her oplever du, hvordan livet leves i en masai-landsby samt ser deres brugskunst, som hovedsageligt er perlearbejde. De vil gerne handle, og smykkerne er flotte, men husk altid at “prutte” om prisen! Nyd, hvordan landskabet nu er skiftet fra flade sletter til bakker med træer, som girafferne gemmer sig bag.

På skoledage – og hvis du har lyst og tid – er det i eftermiddag også muligt at besøge en børnehave/skole i Ngorongoro Conservation Area. TourCompass har doneret køkkenbygningen til skolen, ligesom vi giver et månedligt bidrag til uniformer, skolematerialer og mad. Læs mere om skoleprojektet her.

Dagens destination er Karatu med de smukke kaffemarker. Hotellet ligger kun ca. 20 minutters kørsel fra gaten til Ngorongoro, hvilket betyder, at du i morgen er blandt de første gæster, der ankommer til krateret. Selvom krateret er stort, og der er begrænsninger på antallet af besøgende pr. dag er det en fordel af komme først dagen, mens der stadig er mulighed for at være blandt de første, der spotter dyrene.

Dag 7: Heldagssafari i Ngorongoro-krateret

Ngorongoro-krateret er verdens største inaktive vulkankrater. Vulkanen eksploderede for 2-3 millioner år siden og faldt sammen oveni sig selv og efterlod et gigantisk hul, der i dag er hjem for 30.000 dyr og 350 forskellige fuglearter, der alle har adgang til vand året rundt.

Efter indgangen til Ngorongoro er passeret, kører man først igennem et frodigt regnskovsområde, før nedkørslen langs indersiden af krateret begynder. Efter en spændende køretur ned kommer du til den 260 km2 store kraterbund. 600 meter ovenover dig tårner kraterkanten op hele vejen rundt. Selvom du nu befinder dig i bunden af krateret, er du faktisk højt oppe, for kraterkanten ligger 2.200 meter over havets overflade.

Dagen tilbringes i krateret – og her er nok at se på! Løver, gazeller, elefanter, gnuer og zebraer i hobetal. Er du rigtig heldig, ser du det truede, sorte næsehorn, som næsten er udryddet i hele Afrika på grund af krybskytteri. I Ngorongoro beskyttes de af bevæbnede rangers.

Frokosten nydes i fantastiske omgivelser på kraterbunden, og sidst på dagen bliver du kørt retur til hotellet, hvor du kan slappe af ved poolen, tilkøbe en massage eller måske besøge det lokale marked en sidste gang.

Overnatning:
Dag 8: Lake Manyara Nationalpark – Zanzibar

Efter morgenmaden og check ud fra hotellet går turen til Lake Manyara Nationalpark. Dette er en af Tanzanias mindste nationalparker på 330 km2, hvoraf selve søen dækker godt totredjedele – lidt afhængig af årstiden.

Det var her – ved søens sydlige bred – at Ernest Hemingway i midten af 1930’erne havde sin lejr, mens han gik på jagt efter den største og smukkeste kudu i det nærvedliggende område, vi idag kender som Tarangire Nationalpark.

Lake Manyara Nationalpark blev etableret i 1960 med henblik på at bevare regionens helt unikke økosystem, og i 1981 blev parken en del af UNESCOs Man and the Biosphere Programme (MAB).

Området er en del af den spektakulære, Great Rift Valley, som går hele vejen gennem det afrikanske kontinent fra Mellemøsten til Mozambique. Forskerne mener, at dette riftsystem med tiden vil få den afrikanske kontinentalplade til at dele sig i to seperate kontinentalplader og dermed rive en stor del af det afrikanske kontinent løs fra resten.

Nationalparken, som er smal og lang, er mod øst afgrænset af selve søen, Lake Manyara og mod vest af de op til 600 meter høje Rift Valley-skråninger. Herimellem ligger både åbne græssletter, en junglelignende skov, mangrove, varme kilder og sumpe. Diversiteten er uovertruffen, og det er imponerende at se, hvor drastisk naturen skifter på et relativt lille område. Med de mange forskellige habitater følger også en stor variation i dyreliv – omend dyrene kan være vanskelige at få øje på midt i alt det frodige.

Den store biodiversitet i parken tiltrækker også mange fugle – her er registreret mere end 400 forskellige fuglearter.

Selve Manyara sø er en sodasø, og vandstanden svinger meget alt efter, hvornår det er regntid og tørtid. Langs søens bred kan man være heldig at se store flokke af flamingoer.

Efter denne sidste naturoplevelse bliver du kørt til lufthavnen, hvorfra du flyver videre til den eksotiske ø Zanzibar.

Dag 9-13: Afslapning og oplevelser på Zanzibar

Dagene er til fri disposition.

Zanzibar ligger i Det Indiske Ocean og består af hovedøerne Unguja (uofficielt kendt som Zanzibar) og Pemba samt et utal af småøer. Du bliver forkælet med både smuk natur og spændende kultur.

Her er kridhvide sandstrande, azurblåt hav og et fantastisk koralrev. Et varmt og solrigt klima året rundt indbyder til afslapning og badeferie.

Øens højdramatiske historie er fuld af arabiske sultaner, portugisiske søfarere, slavehandel og europæiske opdagelsesrejsende, der alle har sat hvert sit præg på øen. Det er også her, man finder en af Østafrikas mest spændende og charmerende byer, Stone Town, som er spækket med smuk arabisk arkitektur, kringlede gyder, sjove butikker – ej at forglemme det lækre swahilikøkken og den venlige befolkning.

Dag 14: Hjemrejsen starter

Du bliver hentet på hotellet og kørt til lufthavnen, hvorfra hjemrejsen starter.

Dag 15: Hjemkomst

Du ankommer til Danmark efter en fantastisk rejse.

Dag Strækning Ca. antal km
Dag 2 Kilimanjaro lufthavn - Highview Hotel 200
Dag 3 Highview Hotel – Tarangire Nationalpark 80
Dag 4 Highview Hotel via Ngorongoro Conservation Area – Ikoma Wild Camp 250
Dag 5 Safari i Serengeti – gamedrive ---
Dag 6 Via Serengeti til Ngorongoro Conservation Area til Highview Hotel 250
Dag 7 Highview hotel til Ngorongoro Crater og tilbage 130
Dag 8 Lake Manyara ca. 25 km og til Kilimanjaro lufthavn ca. 170 km 195
Kombiner med
Vælg mellem mulighederne herunder
Oplevelser i Stone Town
2 nætter

Hvis du elsker Marrakesh, vil du også elske Stone Town. Smalle, snørklede gader uden fortove, hvor der konstant er et mylder af børn og voksne, cykler, æsler og handlende, som falbyder alt fra de små butikker, der ligger helt ud til vejen. På torvenes ”barazaer” (indbyggede bænke) midt i labyrinten sidder mændene og snakker over en kop stærk kaffe, mens ungerne spiller bold, og en kat strækker sig dovent i solen.

Byen ser ved første øjekast temmelig faldefærdig ud, men tag så lige et kig på dørene! De store, tunge og veludsmykkede trædøre er på mange måder nærmest synonym med Zanzibars største by.

Her er markeder og museer, masser af udflugtsmuligheder og en livlig havnefront. Om dagen er havnefronten velbesøgt af lokale, der spadserer, unge knægte, der laver udspring fra kajen og fisker- og turistbåde, som ankommer og lægger fra, og om aftenen er her et lokalt marked.

Stone Town er på mange måder en nærmest sanselig oplevelse. Her er dufte og lyde, smagsindtryk, farver, historie og kultur – Stone Town har det hele. Det er ikke underligt, at byen er på UNESCO’s verdensarvsliste.

Hvornår vil du rejse?
Afrejsedato
Alle viste priser er pr. person
Unikke fordele ved grupper fra 4 personer – indhent tilbud i dag for mere information.
Trustpilot
Fortællinger fra rejsende
FØR DU REJSER
Godt at vide
Afrika
Ingun H. Nikolajsen

Ingun er vores Afrika-specialist og har over 10 års erfaring med rejser i Afrika.

Se åbningstider
Mandag - Torsdag 10-16
Fredag 10-14
KOM MED PÅ EVENTYR
Relaterede rejser
HVORFOR REJSE MED TOURCOMPASS?
Derfor vælger vores gæster os

Din tid er dyrebar. Vores engagerede rejsespecialister yder personlig service med omtanke for at sikre din komfort og sikkerhed under hele din rejse. Fra det øjeblik, du booker, til det øjeblik, du vender hjem, sidder vi klar til at tackle hver detalje med den største omhu.

Vi tilbyder en bred vifte af destinationer, der hver især har deres egen unikke historie at byde på, formet af lokale kulturer, fascinerende dyreliv og naturens skønhed. 

Vores rejser er skabt på baggrund af vores rejsespecialister og -eksperters omfattende research og førstehåndserfaringer. Hver rejse er tilrettelagt med henblik på at præsentere dig for det bedste, hver destination har at byde på.

Nyd at slappe af i tryg forvisning om, at din rejse er i sikre hænder. Vi er medlem af den danske Rejsegarantifond (medlemsnummer 1778). Helt grundlæggende betyder det, at du som rejsende er sikret økonomisk og kan få din rejse erstattet, hvis vi mod forventning skulle gå konkurs.

GÅ PÅ OPDAGELSE
Se alle vores spændende destinationer