TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE

Safari i Tanzania

Safari i Tanzania er for dig, der vil besøge én af verdens ultimative safaridestinationer.

Tanzanias dyreliv, fantastiske nationalparker og hvide sandstrande sikrer, at din safarirejse til Tanzania bliver en oplevelse for livet.

Se alle vores Tanzania safari herunder.

Hvis du har spørgsmål, så ring til vores rejsekonsulenter på  89 93 43 89.

Tanzania
Tanzania

Safari i Tanzania

Safari i Tanzania er for dig, der vil besøge én af verdens ultimative safaridestinationer.

Tanzanias dyreliv, fantastiske nationalparker og hvide sandstrande sikrer, at din safarirejse til Tanzania bliver en oplevelse for livet.

Se alle vores Tanzania safari herunder.

Hvis du har spørgsmål, så ring til vores rejsekonsulenter på  89 93 43 89.

Se vores safarirejser til Tanzania

Hvorfor skal du vælge en safari i Tanzania

Drømmer du om en safari i Afrika, er Tanzania et populært valg.

Tanzania er blandt verdens bedste safaridestinationer, og landet byder på masser af unikke oplevelser. Her kommer du helt tæt på et imponerende dyreliv og en varieret og smuk natur med både bjerge, naturreservater og indsøer. En rejse til Tanzania er et sikkert valg for fantastiske oplevelser året rundt – også i regntiden .

Vores safarirejser i Tanzania

Vi tilbyder et bredt udvalg af safarirejser i Tanzania – både med og uden badeferie.

Herunder kan du lære mere om nogle af de højdepunkter, der venter dig i det østafrikanske land. Du kan udforske alle oplevelserne på de enkelte ture.

Serengeti Nationalpark

På en stor del af vores rejser, kommer du på safari i Serengeti, den mest kendte nationalpark i Tanzania, som er indbegrebet af afrikansk safari.

Nationalparken er på UNESCO’s Verdensarvsliste og bl.a. kendt for den årlige migration af millioner af zebraer og gnuer. Glæd dig til at opleve endeløse sletter og en himmel, der fortsætter i uendelighed.

Ngorongoro-krateret

Ngorongoro-krateret, der ligger i Ngorongoro Conservation Area, er en udslukt vulkan, og den største intakte kratergryde – caldera – i verden.

Ngorongoro er, ligesom Serengeti, UNESCOs verdensarvsliste, bl.a. fordi der her bor flere truede dyrearter, f.eks. det sorte næsehorn. Et sjovt faktum er, at det eneste klassiske safaridyr du ikke kan opleve i krateret, er giraffen, da kraterryggen er for stejl til, at giraffen med sine lange ben kan vandre derned.

Badeferie på Zanzibar

Kombinationen med Tanzania og Zanzibar er et populært valg blandt mange af vores gæster.

Zanzibar ligger knap 50 km fra Tanzanias kyst og består af kilometer efter kilometer af kridhvide sandstrande, der strækker sig langs det Indiske Ocean. På Zanzibar kan du opleve total afslapning omgivet af kokospalmer og azurblåt vand.

Hvis ikke du vil ligge på stranden dagen lang, kan du tage på sightseeing i hovedstaden, Zanzibar, hvor du f.eks. kan opleve Stone Town, Zanzibars gamle bydel. Zanzibar kan desuden også kombineres med en Kenya-safari. Se alle vores rejser til Tanzania og Zanzibar.

Andre højdepunkter på safari i Tanzania

En safari i Tanzania byder på masser af oplevelser i landets spændende nationalparker.

 • Tag til det sydlige Tanzania og oplev Tanzanias største nationalpark, Nyerere, hvor der venter autentiske oplevelser, som du ikke skal dele med mange andre mennesker.
 • Oplev store flokke af elefanter i Tarangire Nationalpark, der også byder på smuk og varierede landskaber og et utroligt fugleliv.
 • I Tanzanias mindste nationalpark Lake Manyara, der er beliggende under Great Rift Valleys vestlige skrænter, kan du opleve den smukke sø af samme navn, der bl.a. er kendt for sine træklatrende løver.
 • Vil du tilføje lidt ekstra eventyr til din rejse, kan du tilvælge en ballonsafari, hvor du svæver over sletterne i Serengeti.
 • I Tanzania overnatter man ofte i wild camps – en lejr, der ligger midt i den vilde natur, og det er din chance for at komme helt tæt på den afrikanske natur.

Kombiner din Tanzania-safari med….

Vi tilbyder flere forskellige kombinationsmuligheder til udvalgte safarirejser til Tanzania. Se hvilke muligheder du har under hver rejse.

Oplevelser i Stone Town

Hvis du elsker Marrakesh, vil du også elske Stone Town – Zanzibars gamle bydel, der med sine snørklede gader og smukke døre kan få de fleste til forelske sig. Byen er på UNESCOs verdensarvsliste og er på mange måder en sanselig oplevelse med sine dufte, lyde, farver, historie og kultur.

Masai-eventyr på Osiligilai Maasai Lodge

Kom helt tæt på masai-kulturen og få indblik i masaiernes skikke og traditioner i Osiligilai Maasai Lodge. Lodgen er smukt placeret i et græslandsområde med åbne vidder og med udsigt til Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro. Et ophold her er ren selvforkælelse.

Gorilla-tracking i Uganda

Fuldend din rejse og kombiner din Tanzania-safari med et smut til Uganda. Her skal du på udkig efter de spændende bjerggorillaer i Bwindi Impenetrable Nationalpark, hvor næsten halvdelen af verdens fritlevende bjerggorillaer lever.

Book safari i Tanzania inkl. fly

Alle vores safarirejser til Tanzania er pakkerejser.

Det vil sige, at når du booker en safarirejse, er fly (ud og hjem, samt indenrigsfly), transfers på destinationen, overnatningssteder og programlagte safari- og andre ture inkluderet i prisen.

Du kan derudover se på vores praktisk info-side, hvad du selv skal stå for (det kan være ting som visum, vaccinationer o. lign.)

Svar på oftest stillede spørgsmål om safari i Tanzania

Hvor skal man tage på safari i Tanzania?

Tanzania tilbyder mange spændende safariparker, og hvilken du skal vælge, afhænger helt af, hvad du ønsker at opleve.

De fleste rejser i det, man kalder ”northern circuit” – altså i det nordlige Tanzania, hvor du bl.a. finder Serengeti, Ngorongoro-krateret, Lake Manyara og Tarangire. Du kan også tage til det sydlige Tanzania, hvor du bl.a. finder Nyerere Nationalpark – tidligere kendt som Selous Game Reserve.

Hvis du drømmer om at opleve den store gnumigration på din rejse til Tanzania, skal du på safari i Serengeti eller Ngorongoro-krateret. Vil du gerne opleve elefanter, er Tarangire Nationalpark oplagt, og hvis det er fugle, der interesserer dig, tilbyder Lake Manyara et bredt udvalg af fuglearter.

Vi tilbyder både safari i nord og syd, og vores rejser kombinerer typisk flere forskellige nationalparker, der giver dig et bredt indblik i Tanzanias natur og dyreliv.

Hvad er prisen for en Tanzania-safari?

Prisen for safari i Tanzania varierer afhængigt af rejsens længde, program og afrejsedatoen.

Alle vores safarirejser inkluderer fly, transfers, safari, nationalparkafgifter med mere.

Det er dyrere at rejse i højsæsonen, f.eks. i sommerferien og over jul og nytår, og billigere uden for højsæsonen. Det er typisk billigst at tage på safari i Tanzania i april og maj. Du kan se fra-priser på de enkelte safarirejser.

Indhent et tilbud for at få den endelige pris baseret på din afrejsedato, lufthavn og eventuelle justeringer/opgraderinger.

Hvornår er det bedste tidspunkt til Tanzania-safari?

Du kan tage på safari i Tanzania hele året, og alle måneder byder på fantastiske oplevelser.

Mange af vores gæster foretrækker at tage afsted i tørsæsonenerne (januar-februar og juni-oktober), hvor vejret historisk set er varmere og mere tørt.

Når du tager på safari i tørsæsonen, kan dyrene være nemmere at spotte, fordi de samler sig omkring vandhullerne, når de begynder at mangle vand – og det sker særligt i slutningen af tørsæsonen.

Du kan dog godt rejse i regnsæsonen og komme hjem uden at have oplevet regn. I regnsæsonen kommer regnen oftest som massive byger, der kun varer nogle timer, hvorefter det klarer op igen.

Hvilket tøj skal man have på, når man skal på safari?

Der er ingen regler for, hvilket tøj du skal have på, når du skal på safari. Vi anbefaler dog, at du tager lyst/neutralt tøj på. Undgå skrappe, skarpe farver, hvid, mørkeblå og sort – særligt mørkeblå og sort kan tiltrække tsetsefluer.

Er det sikkert at tage på safari i Tanzania?

Ja, det er sikkert at tage på safari i Tanzania.

Dyrene er vant til, at der er biler i nærheden og ser dem ikke som en trussel. Derudover har vores guider en dyb forståelse for dyrs adfærd og parkernes regler. På de overnatningssteder, der ikke er hegnet ind, bliver du desuden altid fulgt af en masai efter mørkets frembrug.

Hvor lang tid skal man bruge på en safarirejse?

Vi anbefaler, at du har 3-4 dage med safari, når du nu har rejst så langt. Vores korteste safarirejse i Tanzania varer 7 dage (inkl. ud og hjemrejse) og inkluderer 4 dage med safari, bl.a. Serengeti og Ngorongoro-krateret.

Længden af din rejse afhænger af, hvor meget du ønsker at opleve og om rejsen afsluttes med badeferie.

Hvilken type biler bruges på game drives i Tanzania?

På safaridelen kører du i en firhjulstrukken landcruiser med plads til op til syv personer. I alle biler er det muligt at få åbnet taget.

Det er også muligt, mod tillæg, at få sin egen, private bil (med chauffør). Kontakt os, hvis du er interesseret i at høre mere om dette.

Hvordan overnatter man, når man er på safari i Tanzania?

Når du er på safari i Tanzania, overnatter du typisk i lodges, wildcamps eller andre camps.

Lodges referer til hytter (groft oversat) af varierende størrelser og har ofte både pools, restauranter og andre lækre faciliteter.

Wildcamps og andre camps er typisk placeret ved grænsen til eller i selve nationalparkerne, og her overnatter du i faste telte, som er i fuld højde og med gulve. Teltene er desuden udstyret med både bad og toilet.

Kan børn komme med på safari?

Det er en kæmpe oplevelse at tage sine børn med på safari i Tanzania.

Når du skal på safari med børn, er det bl.a. godt at være opmærksom på rejsens længde, kørselsafstande og dine børns alder og rejseerfaring. Alle vores safarirejser i Tanzania kan i teorien gennemføres med børn. Hvis du rejser med mindre børn, anbefaler vi dog, at du vælger vores familiesafari i Tanzania, hvor der er fokus på kortere køreafstande og børnevenlige lodges.

Har du andre spørgsmål?

Mangler du stadig svar på dit spørgsmål?

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål omkring Tanzania eller vores andre destinationer.

Vores rejsekonsulenter har mange års erfaring med at hjælpe gæster med at finde den helt rigtige rejse. De besøger jævnligt vores destinationer, og er derfor klar til at besvare spørgsmål, store som små.

Vi ser frem til at hjælpe dig på dit livs rejse.

TourCompass – Fra turist til eventyrrejsende

Trustpilot
Fortællinger fra rejsende
Lær mer om Tanzania
Artikler om Tanzania
Hvordan gør du?
Sådan bestiller du på TourCompass

Find din drømmerejse

På alle vores rejser kan du udforske dagsprogrammet og drømme dig væk i billeder og videoer. Du kan læse mere om overnatning, kombinationsmuligheder, alt det praktiske – og se priser og afrejsedatoer for de næste 18 måneder.

Har du spørgsmål og ønsker?

Du er altid velkommen til at ringe eller skrive til os. Vi sidder klar til at besvare alle dine spørgsmål, høre om dine ønsker og give dig ærlig og kompetent rådgivning baseret på vores mangeårige erfaring med rejseoplevelser i Afrika, Asien, Latinamerika og Oceanien.

Indhent et uforpligtende tilbud

Du modtager et detaljerigt tilbud på rejsen som du kan gemme, printe eller dele med dine rejsefæller. Såfremt du beslutter dig for at bestille rejsen, kan du nemt gøre dette direkte fra tilbuddet.

Afrika
Ingun H. Nikolajsen

Ingun er vores Afrika-specialist og har over 10 års erfaring med rejser i Afrika.

Se åbningstider
Mandag - Torsdag 10-16
Fredag 10-14
HVORFOR REJSE MED TOURCOMPASS
Derfor vælger kunderne os
 • Personlig service af rejseeksperter med førstehåndskendskab
 • Dedikeret bookingteam sikrer en problemfri rejse
 • Døgnassistance under hele rejsen
 • Velplanlagte rejseprogrammer med nøje udvalgte højdepunkter
 • Alle rejser inkluderer fly, transfers og indkvartering
 • Spændende valgmuligheder, så du kan tilpasse din rejse
 • Indkvarteringer med fantastisk beliggenhed
 • Omhyggeligt udvalgte lokale guider med stor viden og erfaring
 • Tusindvis af gæster har valgt os siden 2006
 • Alle rejser bliver prøvet og kvalitetssikret af vores egne medarbejdere
 • Langvarigt samarbejde med et stort netværk af partnere
 • Vi garanterer dig de bedste priser
 • Fremragende samarbejde med vores partnere sikrer dig den bedste kvalitet og de bedste priser
 • Vi optimerer løbende vores logistik og processer, så du kun betaler for det som skaber værdi for din rejse
 • Medlem af Rejsegarantifonden (nr.1778)
 • Medlem af Danmarks Rejsebureau Forening
 • Personlig ansvarsforsikring