TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE

Rejser til Sri Lanka

Få steder i verden byder på så mange fantastiske oplevelser på så lille et areal som Sri Lanka.

På en rejse til Sri Lanka venter der dig smukke ruiner, farverig kultur og endeløse, smukke badestrande.

Se alle vores rejser til Sri Lanka herunder.

Hvis du har spørgsmål, så ring til vores rejsekonsulenter på  89 93 43 89.

Sri Lanka
Sri Lanka
ForsideAsienSri Lanka

Rejser til Sri Lanka

Få steder i verden byder på så mange fantastiske oplevelser på så lille et areal som Sri Lanka.

På en rejse til Sri Lanka venter der dig smukke ruiner, farverig kultur og endeløse, smukke badestrande.

Se alle vores rejser til Sri Lanka herunder.

Hvis du har spørgsmål, så ring til vores rejsekonsulenter på  89 93 43 89.

ForsideAsienSri Lanka

Hvorfor skal du rejse til Sri Lanka?

Der er ikke mange steder i verden, hvor du får så mange fantastiske oplevelser samlet på et sted, som du gør i Sri Lanka.

På denne tropiske ø i det Indiske Ocean i Sydasien finder du fantastiske ruinbyer & interessant historie, fængende religion & farverig kultur, smuk natur & vilde dyr, endeløse badestrande, samt en venlig og smilende lokalbefolkning, der byder oprigtigt velkommen i deres smukke land.

Sri Lanka er i sandhed en up-and-coming feriedestination, der har noget at byde på for alle aldre.

Vores rundrejser i Sri Lanka

Herunder kan du læse mere om udvalgte højdepunkter, som du kan opleve på én eller flere af vores rundrejser i Sri Lanka.

Sigiriya

Sigiriya, eller Løveklippen, er på UNESCOs verdensarvsliste og er det mest besøgte historiske sted i Sri Lanka.

Sigiriya er en 200 meter høj, dramatisk klippe, der hæver sig over de flade, skovklædte landskaber. Klippen er kendt for sine ruiner på toppen, der kan spores tilbage til 477 f.Kr.

Legenderne fortæller, at Kong Kasyapa flyttede hovedstaden (som dengang var Anuradhapura) til Sigiriya, hvor han grundlagde et palads på toppen af bjerget. Senere omdannedes paladset til et buddhistisk kloster, der eksisterede frem til det 14. århundrede.

I dag er Sigiriya blandt de flottest beliggende ruiner i verden, med en forrygende udsigt ud over det centrale Sri Lanka.

På vej mod toppen ad de mere end 1000 trin, vil du opleve velbevarede vægmalerier af smukke kvinder, der efter sigende skulle være Kasyapas koner og konkubiner. Før du kan komme helt til toppen, skal du passere de mægtige løvepoter, resterne af en kolossal løvestatue, der også har lagt navn til klippen.

Kandy

Kandy er Sri Lankas kulturelle hovedstad, kendt som byen, der bibeholdte sin frihed længe efter at resten af landet var kommet under portugisisk og hollandsk kolonistyre. I dag er byen på UNESCOs verdensarvsliste, og her kan du opleve unikke traditioner og kultur, gennem musik, dans og arkitektur.

Kandy ligger smukt placeret ved den kunstige sø af samme navn, omgivet af bjerge og teplantager. Sri Lanka er verdens 4. største te-producent, og i Kandy kan du få et spændende indblik i fremstillingsprocessen på Giramama tefabrik- og plantage, hvor noget af verdens bedste te dyrkes.

I byen finder du desuden nogle af Sri Lankas største religiøse helligdomme, herunder Tandens Tempel.

Tandens Tempel, Dalada Maligawa, beskytter Sri Lankas mest betydningsfulde buddhistiske levn, Buddhas ene hjørnetand, der siges at være blevet smuglet til Sri Lanka i en prinsesses hår.

Safari i Sri Lanka

På trods af sin noget lille størrelse, så byder Sri Lanka på et fantastisk dyreliv. Flere af vores rejser tager dig med på safari i de gudesmukke nationalparker.

Safari i Yala Nationalpark

Yala Nationalpark er én af Sri Lankas ældste nationalparker og nok også den mest berømte.

I parken bor der tæt på 50 forskellige arter af pattedyr og mere end 200 forskellige fuglearter, og parken er bl.a. kendt for sine elefanter, hjorte, krokodiller og aber.

Derudover er Yala blandt de bedste steder i Sri Lanka at opleve leoparder, og nationalparken skulle efter sigende have en af verdens største koncentrationer af det smukke dyr.

Safari i Udawalawe Nationalpark

Ikke langt fra Yala Nationalpark, finder du Udawalawe Nationalpark – Yalas mindre besøgte lillebror.

Her finder du én af Sri Lankas største bestande af elefanter (op mod 500!), og nationalparken er da også kendt for at være det bedste sted, hvis du vil opleve den blide kæmpe.

Foruden elefanter kan du opleve vandbøfler, læbebjørne, krokodiller, varaner og makakaber. Og så byder nationalparken også på noget for dig, der er interesseret i fugle. Glæd dig til at opleve næsehornsfugle, isfugle, ugler og ørne.

Safari i Minneriya Nationalpark

Minneriya Nationalpark er også fantastisk at besøge, hvis du vil opleve Sri Lankas vilde elefanter, specielt hvis du besøger nationalparken i tørsæsonen.

Fra maj-september (den tørre sæson) kan du nemlig opleve ”the Elephant Gathering”, hvor elefanterne kommer langvejs fra for at få vand i nationalparkens store sø. I nogle perioder samles flere hundrede elefanter her.

Foruden elefanter kan du opleve krokodiller, aber, hjorte, fugle såvel som en sjælden bjørn eller leopard.

Safari i Bundala Nationalpark

Bundala Nationalpark er lille (kun 62 km2) og stadig en forholdsvis ukendt nationalpark.

På grund af den lille størrelse og de få antal besøgende, kan du her se frem til en helt anden oplevelse end i de andre nationalparker. Du er er nemlig stort set alene i parken – hvis man da ser bort fra de mange, mange fugle, der holder til her. Den lille nationalpark er nemlig hjem for op mod 200 forskellige fuglearter.

Derudover kan du også opleve pattedyr som krokodiller, elefanter, sjakaler og makakaber.

Badeferie i Sri Lanka

Med en kystlinje på 1.340 km og et utal af fantastiske strande er Sri Lanka et fantastisk sted at afslutte sin rundrejse med en badeferie.

Udvalgte ture kan afsluttes med badeferie. Læs mere om de forskellige badeferiebyer herunder.

Trincomalee

Trincomalee er et helt fantastisk kystområde på Sri Lankas nordøstkyst.

Området er særligt kendt for sine billedskønne sandstrande, Uppuveli og Nilaveli, og den lille ø, Pigeon Island. Havet ud for Pigeon Island er et af de bedste steder på Sri Lanka at snorkle og dykke.

Udover enestående muligheder for snorkling og dykning er kysten ved Trincomalee et vidunderligt sted at tage på hval- og delfinsafari.

Hikkaduwa

Feriebyen Hikkaduwa ligger i den sydvestlige del af Sri Lanka.

Hikkaduwa en af Sri Lankas første feriebyer, og her er der masser af restauranter og souvenirbutikker. Hvis du er til snorkling ligger der desuden et stort koralrev ud for Hikkaduwa, hvor der er masser af flotte fisk og skildpadder.

Negombo

Negombo ligger på Sri Lankas vestkyst.

Det er en af Sri Lankas mest berømte badebyer, kendt for sin brede og gyldne sandstrande samt den hyggelige feriestemning.

Mirissa

Den lille ferieby Mirissa ligger på Sri Lankas sydkyst.

Det er en hyggelig ferieby med en fantastisk strand, der er omgivet af palmer.

Mirissa er kendt for at være et af de bedste steder at tage på hvalsafari, hvor du kan opleve delfiner og op til 26 forskellige typer af hvaler, herunder kaskelothvaler og blåhvaler.

Andre højdepunkter i Sri Lanka:

Sri Lanka byder på et utal af spændende oplevelser, og det er også værd at nævne følgende:

 • I Sri Lanka finder du nogle af de prægtigste ruinbyer i Asien. Den største er Anuradhapura, der er på UNESCOs verdensarvsliste. Anuradhapura var Sri Lankas første hovedstad, og efter sigende den længst-eksisterende hovedstad i verden, der i dag er kendt for sine ruiner fra det antikke Sri Lanka. Det er også i Anuradhapura, at du kan besøge verdens ældste levende træ, Sri Maha Bodiya, som Buddha mediterede under, da han nåede Nirvana.
 • Horton Plains Nationalpark ligger i Sri Lankas centrale højland i 2.100-2.300 meters højde. Her kan du opleve ”World’s End”, et af Sri Lankas bedste udsigtspunkter. Her ender parken brat, og du kan kigge direkte ned i afgrunden, mere end 1.000 meter nede. Det er fantastisk at opleve den larmende stilhed, mens du kigger ud på de smukke, skovklædte bjerge.
 • Det er en stor oplevelse at rejse med tog i Sri Lanka. Kom tæt på lokalbefolkningen mens toget tager dig igennem det frodige højland, hvor du vil opleve grønne bjerge, søvnige landsbyer, vandfald og folk der arbejder i de smukke teplantager, der er så karakteristiske for øen.

Kombiner med Maldiverne

Maldiverne ligger ca. 1,5 timers flyvning fra Sri Lanka, og det er derfor oplagt at afslutte en begivenhedsrig rundrejse i Sri Lanka med en rejse til Maldiverne.

I Maldiverne kan du:

 • Opleve total afslapning i et lækkert strandparadis, hvor du er omgivet af de hvide sandstrande, svajende palmer og helt klart, krystalblåt vand.
 • Udforske livet under vand. Maldiverne er velsignet med det smukkeste koralrev, der byder på spændende tropiske fisk, der bare venter på at blive udforsket.
 • Nyde lækker mad på en af resortets restauranter og lounges, mens du nyder den smukke udsigt ud over vandet.

Få mere at vide

Du kan læse mere om de enkelte rejser ved at trykke på ”Læs mere” længere oppe på siden. På vores tur-sider får du mere information om turens højdepunkter, priser, dagsprogram og meget mere.

Hvis du vil vide mere omkring det praktiske ved at rejse til Sri Lanka, f.eks. om visum, vaccinationer og lignende, så kan du tage et kig på vores side med praktisk information om Sri Lanka.

Kontakt os

Hvis du har spørgsmål til Sri Lanka, bestilling af rejsen eller måske til nogle af vores andre destinationer i Asien, så er du meget velkommen til at kontakte vores rejsekonsulenter.

TourCompass – Fra turist til eventyrrejsende

Trustpilot
Fortællinger fra rejsende
Hvordan gør du?
Sådan bestiller du på TourCompass

Find din drømmerejse

På alle vores rejser kan du udforske dagsprogrammet og drømme dig væk i billeder og videoer. Du kan læse mere om overnatning, kombinationsmuligheder, alt det praktiske – og se priser og afrejsedatoer for de næste 18 måneder.

Har du spørgsmål og ønsker?

Du er altid velkommen til at ringe eller skrive til os. Vi sidder klar til at besvare alle dine spørgsmål, høre om dine ønsker og give dig ærlig og kompetent rådgivning baseret på vores mangeårige erfaring med rejseoplevelser i Afrika, Asien, Latinamerika og Oceanien.

Indhent et uforpligtende tilbud

Du modtager et detaljerigt tilbud på rejsen som du kan gemme, printe eller dele med dine rejsefæller. Såfremt du beslutter dig for at bestille rejsen, kan du nemt gøre dette direkte fra tilbuddet.

Asien
Mira Lindholm

Mira er vores Asien-specialist og har over 8 års erfaring med rejser i Asien.

Se åbningstider
Mandag - Torsdag 10-16
Fredag 10-14
HVORFOR REJSE MED TOURCOMPASS
Derfor vælger kunderne os
 • Personlig service af rejseeksperter med førstehåndskendskab
 • Dedikeret bookingteam sikrer en problemfri rejse
 • Døgnassistance under hele rejsen
 • Velplanlagte rejseprogrammer med nøje udvalgte højdepunkter
 • Alle rejser inkluderer fly, transfers og indkvartering
 • Spændende valgmuligheder, så du kan tilpasse din rejse
 • Indkvarteringer med fantastisk beliggenhed
 • Omhyggeligt udvalgte lokale guider med stor viden og erfaring
 • Tusindvis af gæster har valgt os siden 2006
 • Alle rejser bliver prøvet og kvalitetssikret af vores egne medarbejdere
 • Langvarigt samarbejde med et stort netværk af partnere
 • Vi garanterer dig de bedste priser
 • Fremragende samarbejde med vores partnere sikrer dig den bedste kvalitet og de bedste priser
 • Vi optimerer løbende vores logistik og processer, så du kun betaler for det som skaber værdi for din rejse
 • Medlem af Rejsegarantifonden (nr.1778)
 • Medlem af Danmarks Rejsebureau Forening
 • Personlig ansvarsforsikring