TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE

Rejser til Vietnam

På en rejse til Vietnam venter der dig et land med stor skønhed og mangfoldighed i både kultur, natur og historie.

Her kan du opleve UNESCO-beskyttet natur & arkitektur, moderne byer og smukke & eksotiske strande.

Se alle vores rejser til Vietnam herunder.

Hvis du har spørgsmål, så ring til vores rejsekonsulenter på  89 93 43 89.

Vietnam
Vietnam

Rejser til Vietnam

På en rejse til Vietnam venter der dig et land med stor skønhed og mangfoldighed i både kultur, natur og historie.

Her kan du opleve UNESCO-beskyttet natur & arkitektur, moderne byer og smukke & eksotiske strande.

Se alle vores rejser til Vietnam herunder.

Hvis du har spørgsmål, så ring til vores rejsekonsulenter på  89 93 43 89.

Hvorfor skal du rejse til Vietnam?

Vietnam er eksotisk, pulserende, historisk og moderne på samme tid. Det er et land med stor skønhed, og der er få steder i verden, hvor du vil opleve så mangfoldigt et land, når det kommer til kultur, historie og natur.

Fra det bjergrige nord over den smukke kystlinje i Centralvietnam til de frugtbare sletter i Mekong Deltaet i syd, Vietnam er i sandhed et mangfoldigt land. Lige meget, om du vælger en rundrejse i nord, syd eller én der tager dig fra nord til syd, så kan du være sikker på at få storslåede oplevelser for livet.

Vores rundrejser i Vietnam

Læs mere om hvad du kan opleve på vores rundrejser i Vietnam herunder.

Hanoi

Hanoi er Vietnams hovedstad og en af Asiens mest stemningsfulde storbyer.

Hanoi er en by fyldt med kontraster og her får du en skøn blanding af historie og moderne travlhed, hvor smukke kolonitidsbygninger og historiske templer ligger side om side med moderne bygninger.

På en rundtur i byen kan du eksempelvis opleve:

 • Litteraturens Tempel, der er en af de få eksempler tilbage på traditionel vietnamesisk arkitektur. Templet blev bygget i 1100-tallet af den kinesiske Confucius’ elever, og var Vietnams første universitet. Her blev magtfulde embedsmænd uddannet i overensstemmelse med Confucius’ lærdom.
 • I Hoan Kiem-søen ligger Ngoc Son-Templet, der er bygget på en lille ø. Du kommer til templet via Huc Bro, der betyder ”stedet, der røres af morgensolens stråler”. Her hører du om hvordan søen fik sit navn og legenden om kejseren, det magiske sværd og kæmpeskildpadden.
 • Ho Chi Minh Complex, som er skabt til ære for republikken Vietnams første præsident, Ho Chi Minh, som boede og arbejdede størstedelen af sit liv i Hanoi.
 • Thang Long, et kejserligt citadel, der var et politisk magtcenter gennem 13 århundrede. Citadellet er i dag på UNESCOs liste for verdens kulturarv.
 • Prøv også en tur i en traditionel cykeltaxa, cyclo, gennem gaderne i det gamle kvarters 36 gader, der blev navngivet efter de varer, der blev solgt der. I dag lever flere af gaderne stadig op til denne tradition, herunder bambusgaden og blikgaden.

Sejltur på Ha Long-bugten

Ha Long-bugten er et af Vietnams mest særprægede naturområder, en del af UNESCOs verdensarv og helt sikker på listen over Vietnams største seværdigheder.

I bugten, der er cirka 1.500 km², rejser grønklædte kalkstensklipper sig dramatisk op af det smukke hav, som farvemæssigt svinger fra dyb blå til jadegrøn alt efter årstiden.

For vietnameserne er området forbundet med legender om drager. Legenderne fortæller, at dragerne i området tabte juveler og jade ud af munden, som faldt ned i bugten, hvor de blev til de klipper vi kender i dag.

Kolonitidsbyen Hoi An

Ved kysten i den centrale del af Vietnam finder du den smukke og charmerende by Hoi An.

Byen var en af de vigtigste havnebyer i denne del af Sydøstasien fra det 17.-19. århundrede, og i dag er Hoi An desuden en af de mest velbevarede historiske byer i Asien, bl.a. fordi den blev skånet for bomber under Vietnam-krigen.

Det mest interessante i byen er da også den gamle bydel, som er på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Byggestilen i området vidner om både japansk, kinesisk og indisk indflydelse. Her kan du bl.a. opleve den Overdækkede Japanske Bro, Chua Ong pagoden og det 200 år gamle Tam Ky hus, der oprindeligt blev bygget af en vietnamesisk familie og hvor du i dag kan finde japanske og kinesiske indflydelser.

Ho Chi Minh City og omegn

Ho Chi Minh City er Vietnams største by, og stadig ofte kendt under sit gamle navn, Saigon.

Byen er en blanding af moderne højhuse og kolonitidens bygninger, og på en rundtur i byen vil du opleve:

 • Det Gamle Posthus, som tegnet af den verdensberømte franske arkitekt, Gustave Eiffel, som nok især er kendt for at have tegnet Eiffeltårnet i Paris.
 • Den ikoniske og smukke kirke Notre Dame Katedral, bygget mellem 1863 og 1880 af de franske kolonister.
 • Krigsmuseet og Genforeningspaladset, hvor Vietnam-krigen sluttede d. 30. april 1975.

Fra Ho Chi Minh City er der desuden adgang til interessante oplevelser omkring byen.

På en halvdagstur fra Ho Chi Minh City kan du opleve Cu Chi-Tunnellerne, en labyrint af tunneller, der forbandt underjordiske kommandocentraler, skoler, opholdssteder og træningsfaciliteter og fungerede som skjulested for de nord-vietnamesiske Viet Cong’er, når de skulle lave nålestiksoperationer mod amerikanerne.

På en heldagstur kan du opleve Mekong-deltaet på tur i en båd. Mekong-deltaet er et frodigt område, der dækker knap 40.000 m2, hvor en stor del er dækket af vand. Mekongfloden løber 4.500 km gennem 6 lande fra sit udspring til deltaet, der ligger ved kysten syd for Ho Chi Minh City. På sejlturen kan du eksempelvis besøge nogle af de små lokale håndværkere og producenter, f.eks. en kokosnødplantage.

Badeferie i Vietnam

Der er rig mulighed for at toppe din ferie i Vietnam med et par dages badeferie.

Vietnam har flere fantastiske badeferiedestinationer, som alle byder på smukke strande i fortryllende omgivelser.

Phan Thiet

Phan Thiet er en lille kystby i det sydøstlige Vietnam, der indbyder til hyggelige og afslappende dage

Byen er en hyggelig lille fiskerby, som faktisk er kendt for at producere fiskesauce til resten af Vietnam.

Nordøst for byen finder du halvøen Mui Ne, som er særligt kendt for sine store rødlige sandklitter. Udover det finder du også nogle af Vietnams bedste strande på halvøen, hvor det klare hav møder det gyldne sand.

På Mui Ne finder du også restauranter, caféer, barer, markeder, som du kan besøge, hvis du trænger til en pause fra afslapningen.

Phu Quoc

Phu Quoc ligger ud for vestkysten og er Vietnams største ø.

Øen byder på grønne skove, palmeklædte strande og et krystalklart hav – et ægte ferieparadis.

Drømmer du om at dase på stranden, dyppe dig i det lunkne vand, slentre en tur langs kysten og nyde de fantastiske solnedgange, så er du kommet til det helt rigtige sted.

Når der skal ske lidt mere, venter det smukke koralrev på at blive opdaget.

Andre højdepunkter i Vietnam

Vietnam er fyldt med spændende seværdigheder, både i nord og syd.

F.eks.:

 • Det vietnamesiske køkken. Prøv et af de mange gadekøkkener eller tag på kokkeskole og lær selv at de skønne vietnamesiske specialiteter.
 • Besøg i Nam Cat Tien Nationalpark, som er et vigtigt område for mange af de asiatiske dyrearter. Hvis du er heldig, kan du opleve nogle af de sky indbyggere i parken, f.eks. hjorte, aber og fugle eller de mere sjældne leoparder, elefanter og bjørne.
 • I det nordlige Vietnam på grænsen til Kina ligger Sapa, der ligger i et frodigt og bjergrigt område. Her finder du storslået natur og en fantastisk udsigt til Fansipan, Vietnams højeste bjerg. Tag på vandretur i det smukke område og oplev de smukke risterasser helt tæt på.
 • Vietnams skønne dal, Mai Chau, hvor du kan opleve fantastiske rismarker, kalkstensbjerg og landsbyer med etniske minoriteter som h’mong, thai og dzao. Her kan du opleve uberørt landskab og landsbyer der lever efter traditionelle levevis.
 • Kejserbyen Hue, som er Vietnams gamle hovedstad. Oplev byen helt tæt på og bliv ført tilbage til den historiske storhedstid, når du går gennem ruinerne, besøger de imponerende kejsergrave og sejler på Duftenes Flod.

Kombiner med Cambodia eller Cambodia og Laos

Kombiner Vietnam med Angkor Wat i Cambodia eller med Cambodia og Laos, der tilsammen udgør det tidligere Indokina

Cambodia

Cambodia byder på sagnomspundne ruiner og et gæstfrit folkefærd.

I Phnom Penh finder du Cambodias største by og hovedstad. Her kan du bl.a. få indblik i landets dramatiske historie på museum for folkemordet, Tuol Sleng, og på ”Killing Fields”, Choeung Ek, hvor 17.000 mennesker blev myrdet og begravet i massegrave.

Siem Reap, en by i nordvestlige Cambodia, er gateway til nogle af Cambodias største seværdigheder. Derudover byder byen i sig selv på interessante markeder, kokkeskoler og det cambodianske cirkus.

Nord for Siem Reap kan du opleve Angkor-komplekset, som er af de vigtigste arkæologiske steder i Sydøstasien og en del af UNESCOs verdensarvsliste.

Angkor-komplekset består bl.a. af Angkor Thom, som var den sidste hovedstad i Khmerriget. Angkor Thom stammer fra det 12. århundrede, hvor det blev etableret af kong Jayavarman, og skulle på sit højeste have beboet mellem 750.0000 og en million mennesker.

Angkor-kompleksets højdepunkt er tempelkomplekset Angkor Wat, der er Cambodias største attraktion. Det var det prægtigste af alle Khmer-rigets templer, og et arkitektonisk mesterværk, som det siges at have taget 300.000 mand og 6.000 elefanter 37 år at opføre. Angkor Wat er et absolut must-see i Cambodia.

Laos

Laos er endnu en spændende destination, hvor du vil opleve en afslappet atmosfære, der emmer af buddhistisk kultur og traditioner.

I den nordlige del af Laos besøger du den tidligere kongeby, Luang Prabang. Byen er en del af UNESCOs Verdensarvsliste og består af en unik blanding af traditionel arkitektur og fransk kolonitidscharme.

Stå tidligt op og oplev, når flere hundrede munke går igennem byens gader for at samle almisser, besøg Wat Xieng Thing, et traditionelt tempelbyggeri, der er dækket af bladguld, eller tag til toppen af Phousi-bakken og få en fænomenal udsigt udover Luang Prabang.

Vil du vide mere om vores rejser?

Hvis du vil vide mere om de enkelte rejser til Vietnam, kan du trykke på ”Læs mere” længere oppe på siden. Her får du information om hvad du kan forvente at opleve på turen, priser og meget mere.

Har du spørgsmål?

Du kan læse mere om de praktiske ting vedrørende Vietnam ved at kigge på vores side med praktisk info.

Hvis du har yderligere spørgsmål om Vietnam, hvordan man bestiller eller til vores andre rejser i Asien, så er du meget velkommen til at kontakte os.

Vi glæder os til at hjælpe dig på dit livs rejse!

TourCompass – Fra turist til eventyrrejsende

Trustpilot
Fortællinger fra rejsende
Hvordan gør du?
Sådan bestiller du på TourCompass

Find din drømmerejse

På alle vores rejser kan du udforske dagsprogrammet og drømme dig væk i billeder og videoer. Du kan læse mere om overnatning, kombinationsmuligheder, alt det praktiske – og se priser og afrejsedatoer for de næste 18 måneder.

Har du spørgsmål og ønsker?

Du er altid velkommen til at ringe eller skrive til os. Vi sidder klar til at besvare alle dine spørgsmål, høre om dine ønsker og give dig ærlig og kompetent rådgivning baseret på vores mangeårige erfaring med rejseoplevelser i Afrika, Asien, Latinamerika og Oceanien.

Indhent et uforpligtende tilbud

Du modtager et detaljerigt tilbud på rejsen som du kan gemme, printe eller dele med dine rejsefæller. Såfremt du beslutter dig for at bestille rejsen, kan du nemt gøre dette direkte fra tilbuddet.

Asien
Mira Lindholm

Mira er vores Asien-specialist og har over 8 års erfaring med rejser i Asien.

Se åbningstider
Mandag - Torsdag 10-16
Fredag 10-14
HVORFOR REJSE MED TOURCOMPASS
Derfor vælger kunderne os
 • Personlig service af rejseeksperter med førstehåndskendskab
 • Dedikeret bookingteam sikrer en problemfri rejse
 • Døgnassistance under hele rejsen
 • Velplanlagte rejseprogrammer med nøje udvalgte højdepunkter
 • Alle rejser inkluderer fly, transfers og indkvartering
 • Spændende valgmuligheder, så du kan tilpasse din rejse
 • Indkvarteringer med fantastisk beliggenhed
 • Omhyggeligt udvalgte lokale guider med stor viden og erfaring
 • Tusindvis af gæster har valgt os siden 2006
 • Alle rejser bliver prøvet og kvalitetssikret af vores egne medarbejdere
 • Langvarigt samarbejde med et stort netværk af partnere
 • Vi garanterer dig de bedste priser
 • Fremragende samarbejde med vores partnere sikrer dig den bedste kvalitet og de bedste priser
 • Vi optimerer løbende vores logistik og processer, så du kun betaler for det som skaber værdi for din rejse
 • Medlem af Rejsegarantifonden (nr.1778)
 • Medlem af Danmarks Rejsebureau Forening
 • Personlig ansvarsforsikring