TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE

Rejser til Kina

En rejse til Kina byder på enestående historiske byer & kulturskatte, fascinerende natur & dyreliv og utallige UNESCO-beskyttede seværdigheder.

I Riget i Midten møder du en af verdens mest spændende rejsedestinationer.

Se alle vores rejser til Kina herunder.

Hvis du har spørgsmål , så kontakt vores rejsekonsulenter på  89 93 43 89.

Kina
Kina

Rejser til Kina

En rejse til Kina byder på enestående historiske byer & kulturskatte, fascinerende natur & dyreliv og utallige UNESCO-beskyttede seværdigheder.

I Riget i Midten møder du en af verdens mest spændende rejsedestinationer.

Se alle vores rejser til Kina herunder.

Hvis du har spørgsmål , så kontakt vores rejsekonsulenter på  89 93 43 89.

Hvorfor skal du rejse til Kina?

Kina er et kæmpemæssigt land, og de enkelte provinser kan næsten minde om mindre lande i landet med egne hovedstæder og historie.

Ligesom Kinas geografi synes Kinas mange seværdigheder uendelige. Med en historie der går mere end 6000 år tilbage i tiden bugner Kina af historiske byer og kulturskatte fra skiftende dynastier og civilisationer, en smuk natur og et fascinerende dyreliv, samt et halvt hundrede forskellige UNESCO-beskyttede seværdigheder.

I Kina får du i sandhed en af verdens mest spændende rejsedestinationer.

Vores rundrejser i Kina

På vores rundrejser får du stor indblik i Kinas kultur, natur og historie og du kommer til at opleve nogle af Kinas mange UNESCO-sites.

Herunder kan du læse mere om udvalgte højdepunkter, som du kan opleve på vores rejser.

Beijing

Beijing er Kinas hovedstad og repræsenterer det moderne Kina samtidig med at du her finder utallige smukke og interessante historiske seværdigheder, der vidner om Kinas utrolige fortid.

I Beijing kan du eksempelvis opleve:

Den Himmelske Fredsplads og Den forbudte by

Den Himmelske Fredsplads (Tiananmen) er en stor plads i hjertet Beijing, og er måske især kendt for de store demonstrationer, der fandt sted i 1989. I dag er oplevelserne på pladsen dog mindre dramatiske.

Pladsen siges at være så stor, at den let kan rumme 1. mio. mennesker. Hver morgen og aften samles folk for at se nedtagningen af det kinesiske flag. Pladsen tilbyder forskellige seværdigheder, f.eks. kan du besøge Mao Zedongs mausoleum, hvor du kan se Maos balsamerede lig.

Overfor den Himmelske Fredsplads ligger det kejserlige palads, eller Den Forbudte By.

Paladset er et vidnesbyrd om Ming- og Qing-dynastiets storhed, hvor dynastiernes kejsere regerede Riget i Midten fra dette enestående monument i næsten 500 år, fra år 1420-1911, hvor det sidste dynasti fald.

Paladset var til for kejseren, hans familie og hans embedsfolk, og der ventede en straf med døden for de, der forsøgte at komme ind. Deraf fik paladset sit tilnavn ”Den Forbudte By”.

”Den Forbudte By” er Kinas bedst bevarede og smukkeste palads. Der siges at være 9.999 værelser. Antallet var nøje udvalgt, nemlig ét mindre end i Himlen, da man var bange for, at guderne ville straffe landet, hvis kejseren prøvede at overgå dem i pragt.

Indgangen er i dag prydet med Formand Maos kontrafej, og paladset i sig selv er i dag et stort museum, hvor du kan opleve de kejserlige bygninger, tronsale og gårdhaver.

Den Kinesiske Mur

Nord for Beijing, spredt over en strækning fra Det Gule Hav i øst, over bjergrygge til den endeløse Gobi-ørken i vest ligger den Kinesisk Mur.

Muren, der egentlig består af flere mure, er et enestående vidunder, der anses for at en af de mest imponerende arkitektoniske bedrifter i verdenshistorien, og siden 1987 har muren været en del af UNESCOs verdensarv.

Da Kinas første Kejser, Qin Shi Huang, forenede Kina i år 221 f. Kr. under Qin-dynastiet, blev tidligere dele af muren samlet for at skabe et sammenhængende forsvarssystem mod invasioner fra de mongolske stammer, eller barbarerne, i nord. Bebyggelserne fortsatte gennem mange århundrede og flere dynastier, og under Ming-dynastiet (1368-1644) blev muren som vi kender den i dag opført.

I dag ligger store dele af muren i ruiner, men der er brugt meget tid og kræfter på restaurering af udvalgte sektioner.

Mutianyu er en af de bedst-bevarede sektioner. Her kan du se muren sno sig på toppen af bjergryggen. Lige meget, om du går eller tager kabelbanen bliver du belønnet med en fantastisk udsigt fra toppen.

Beijings parker

Beijing byder på nogle smukke parker og rekreationsområder midt i storbyens trafik og travlhed.

I den østlige del af Beijing ligger Himlens Tempel Park. Her drog kejseren til to gange om året med sit enorme følge, bl.a. for at ofre til himlen for en god høst i Himlens Tempel. En dårlig høst kunne nemlig betyde dynastiets fald.

Vest for den forbudte by ligger Beihai Park, som er en af de bedst bevarede af kejsernes mange haver. På toppen af en høj står den smukke hvide pagode, der er et symbol på parken. Beihai sø optager desuden en stor del af parken.

Nord for den Forbudte By ligger den kejserlige Jingshan Park. Her finder du Kulhøjen, der er en menneskeskabt bakke, hvorfra den kejserlige hær kunne holde udkig efter fjender fra nord. Højen er Beijings højeste punkt, og når vejret er klart får du en fremragende udsigt over den Forbudte By.

Beijings parker er uden tvivl et besøg værd. Her kan du opleve de lokale lave Tai chi, synge, danse og spille mahjong. Du får her et indblik i hverdagen for især byens ældre generation.

Andre oplevelser i Beijing:

Beijing byder op massevis af oplevelser, der snildt kan holde dig beskæftiget i mange, mange dage. På vores rejser kan du også opleve følgende højdepunkter.

  • Lidt uden for Beijing ligger det UNESCO-beskyttede Sommerpalads, en kejserlig park ved Kunming-søen. Qing-dynastiets hof brugte en stor del af året her. Her kan du opleve de smukke templer, haver og broer, og selvfølgelig søen, som du kan gå på, når den om vinteren er frosset til is.
  • Kør med Rickshaw gennem byens hutonger og oplev byen fra sin mere traditionelle side. En Hutong er en gammel bydel med smalle gader og gyder. Selvom mange hutonger er forsvundet i de senere år, så er nogle renoveret og blevet til trendy handelsgader, f.eks. Nanluoguxian, der er fyldt med caféer, barer og små butikker med tøj og kunsthåndværk.
  • Beijing byder på utallige kulinariske oplevelser. Prøv f.eks. den lokale specialitet Pekingand. Den saftige and udskæres ved bordet og spises med små pandekager, forårsløg og en lækker sauce.

Xian

Xian er hovedstad i Shaanxi-provinsen, en spændende by i den centrale del af Kina. Byen var hovedstad i Kina fra ca. år 1000 f. Kr. til ca. år 900 e. Kr., og igen da den første kejser samlede landet under Qin-dynastiet i år 221 f. kr. Derudover var byen i mange år den østlige endestation for Silkevejen, en vigtig handelsrute, hvilket har præget udviklingen i byen.

Xian bugner af historiske pagoder og museer i verdensklasse, der fortæller om byens lange historie.

Du kan eksempelvis opleve bymuren, der stammer fra Ming-dynastiet, bygget i år 1370, men følger den oprindelige mur fra Tang-dynastiet (År 618-907). Selve muren, der omkranser Xians bymidte, er 12 meter høj og 14 km lang, og er sammen med byens centrale trommetårn ikoniske for Xian. Det er muligt at cykle turen rundt på muren.

Besøg også Vildgåspagoden, der stammer fra Tang-dynastiet; Xians store moské, der er en smuk blanding af kinesisk og islamisk arkitektur, og basaren, hvor du kan købe alt fra små terrakotta-krigere til T-shirts og meget andet.

Terrakotta-krigerne

De UNESCO-beskyttede Terrakottakrigere er Xians største attraktion såvel som en af de mest berømte arkæologiske fund i verden.

I 1974 gjorde en lokal bonde et enestående fund, da han var i gang med at grave en brønd. Under jorden fandt han fragmenter af, hvad der skulle vise sig at være en enorm hær af mandsstore lerfigurer.

Terrakottahæren består af tusindvis af mandsstore soldater, der er opstillet i kampposition, og hundredvis af kampvogne og heste. Man mener, at Kinas første kejser lod denne hær opføre for at beskytte sin grav. En af de enestående ting ved disse lerfigurer er, at hver eneste figur er unik, og deres tøj og redskaber giver en fantastisk indsigt i livet for mere end 2000 år siden.

Krigerne er i dag blevet restaureret og står, hvor de oprindelig blev fundet. Over krigerne er der bygget tre kæmpe haller, hvorfra du kan se krigerne på tæt hold. Derudover er der lavet et museum, der huser nogle af de smukke og unikke artefakter, som også blev fundet i gravmælet, herunder f.eks. bronze-, guld- og sølvskatte.

Shanghai

Shanghai er med sine mere end 24 millioner indbyggere Kinas mest befolkede by . Her kan du både opleve det moderne Kina med høje skyskrabere, blinkende neonlys og den brede havnepromenade, det traditionelle Kina med gamle bygninger og bydele og alt det midt imellem.

Det moderne Kina kan du bl.a. opleve ved Shanghais havnefront, The Bund, en ca. halvanden kilometer lang promenade, hvor du kan se Shanghais imponerende skyline på den anden side af floden i Pudong-distriktet. Her ligger bl.a. en af Shanghais mest ikoniske bygninger, det 468 meter høje fjernsynstårn, Oriental Pearl Tower.

Det traditionelle finder du bl.a. i det gamle, kinesiske kvarter Shanghai Old Street, hvor traditionelle huse fra Ming- og Qingdynastiet præger bybilledet. Her kan du opleve det oprindelige Shanghai, f.eks. ved det berømte tehus Chun Feng De Yi, der stammer fra Qing-dynastiet.

I Den Franske Koncession finder du en lille bid af Europa i en af Shanghais hyggeligste bydele. Her kan du bruge nogle timer på at udforske labyrinter af gader med huse i gammel, fransk stil og besøge nogle af de mange, lækre caféer og restauranter.

Chengdu

Chengdu er hovedstaden i Sichuan-provinsen, som ligger i den sydvestlige del af Kina. Her finder du nogle af Kinas bedst bevarede hemmeligheder i form af fantastiske højdepunkter, herunder UNESCO-beskyttet natur og dyreliv.

Derudover er Sichuan-provinsen også kendt for sin velsmagende madretter og er ved at blive en sand gastronomidestination .

Chengdu Giant Panda Base

Kina er kendt for sit arbejde med at redde pandaerne fra udryddelse. Chengdu Panda Base, som ligger ca. 10 kilometer nord for byen Chengdu, er optaget på UNESCOs verdensarvsliste grundet det store arbejde de gør her for at bevare den truede bjørneart .

Pandaerne var engang spredt over Kina, Myanmar og det nordlige Vietnam, men findes i dag kun i 3 kinesiske provinser. Det siges at 70 % af Kinas omtrent 1.800 pandaer lever i Sichuan-provinsen.

Centeret agerer både naturpark og forskningscenter, og området er bl.a. dækket af bambus, som er pandaernes eneste fødekilde.

I Giant Panda Base lever både kæmpepandaen og den røde panda. Det charmerende dyr opleves bedst om morgenen, hvor de skal fodres og er mest aktive.

Duijiangyan

Det 2.200 år gamle vandingssystem i Dujiangyan i Sichuan er verdens ældste vandingssystemer uden dæmning. Systemet blev lavet for at kontrollere vandstanden i floderne fra bjergene til sletterne omkring Chengdu. Det er en ingeniørmæssig bedrift, der har fået stor betydning for udviklingen af vandingssystemer i hele Kina. Vandingssystemet blev optaget på UNESCOs verdensarvsliste i år 2000.

Andre højdepunkter i Kina

Foruden ovenstående, kan du på vores rejser også opleve:

  • Verdens største stenbuddha på bjerget Leshan syd for Chengdu. Buddhaen, der er på UNESCOs verdensarvsliste, blev udhugget mellem år 713 og 803 og tog altså totalt 90 år at færdiggøre. Buddhaen er udhugget i klippen og måler 71 meter i højden, 28 meter over skuldrene og hans storetæer er 8,5 meter lange. Den kæmpe Buddha kan ses fra mange kilometers afstand og er i sandhed et imponerende syn, både langt fra og tæt på.
  • Yangshuo er et malerisk naturområde i den sydlige del af Kina. Her finder du et imponerende landskab med grønklædte kalkstensbjerge, der spejler sig i Li-floden og kaster skygger på de omkringliggende marker. Oplev naturens skønhed på en cykeltur rundt blandt de mange kalkstensbjerge.
  • Longmen Grottoes består af mere end 2.300 huler og nicher , som er hugget ud af kalkstensklipperne i Luoyang. Grotterne er nogle af de flotteste og mest imponerende eksempler på buddhistisk grottekunst i Kina. I de mange grotter og nicher på klippesiderne finder mere end 100.000 buddhafigurer, bodhisattvaer og lotusblomster udskåret i sten. Disse figurer er mere end tusind år gamle og blev lavet mellem det 5. og det 8. århundrede under Wei- og Tang-dynastierne.

Har du spørgsmål om Kina?

Kina byder som sagt på utallige oplevelser, som du kan bruge mange år på at udforske.

Du kan også få mere praktisk information omkring at rejse i Kina på vores side ”Praktisk information om Kina”. Her kan du læse mere om klimaet i Kina, visum om meget andet.

Hvis du har spørgsmål om Kina eller vores andre destinationer i Østen, så er du meget velkommen til at kontakte os.

Vi glæder os til at sende dig på dit livs rejse.

TourCompass – Fra turist til eventyrrejsende

Se alle billeder
Billeder
Trustpilot
Fortællinger fra rejsende
Hvordan gør du?
Sådan bestiller du på TourCompass

Find din drømmerejse

På alle vores rejser kan du udforske dagsprogrammet og drømme dig væk i billeder og videoer. Du kan læse mere om overnatning, kombinationsmuligheder, alt det praktiske – og se priser og afrejsedatoer for de næste 18 måneder.

Har du spørgsmål og ønsker?

Du er altid velkommen til at ringe eller skrive til os. Vi sidder klar til at besvare alle dine spørgsmål, høre om dine ønsker og give dig ærlig og kompetent rådgivning baseret på vores mangeårige erfaring med rejseoplevelser i Afrika, Asien, Latinamerika og Oceanien.

Indhent et uforpligtende tilbud

Du modtager et detaljerigt tilbud på rejsen som du kan gemme, printe eller dele med dine rejsefæller. Såfremt du beslutter dig for at bestille rejsen, kan du nemt gøre dette direkte fra tilbuddet.

GÅ PÅ OPDAGELSE
Se alle vores spændende destinationer
Asien
Mira Lindholm

Mira er vores Asien-specialist og har over 8 års erfaring med rejser i Asien.

Se åbningstider
Mandag - Torsdag 10-16
Fredag 10-14
HVORFOR REJSE MED TOURCOMPASS?
Derfor vælger vores gæster os

Din tid er dyrebar. Vores engagerede rejsespecialister yder personlig service med omtanke for at sikre din komfort og sikkerhed under hele din rejse. Fra det øjeblik, du booker, til det øjeblik, du vender hjem, sidder vi klar til at tackle hver detalje med den største omhu.

Vi tilbyder en bred vifte af destinationer, der hver især har deres egen unikke historie at byde på, formet af lokale kulturer, fascinerende dyreliv og naturens skønhed. 

Vores rejser er skabt på baggrund af vores rejsespecialister og -eksperters omfattende research og førstehåndserfaringer. Hver rejse er tilrettelagt med henblik på at præsentere dig for det bedste, hver destination har at byde på.

Nyd at slappe af i tryg forvisning om, at din rejse er i sikre hænder. Vi er medlem af den danske Rejsegarantifond (medlemsnummer 1778). Helt grundlæggende betyder det, at du som rejsende er sikret økonomisk og kan få din rejse erstattet, hvis vi mod forventning skulle gå konkurs.