TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE

Overnatning: Botswana

Cresta Mowana Safari Resort & Spa

Chobe National Park

Straks ved ankomsten til Cresta Mowana bliver det klart, hvorfra lodgen har sit navn; et gigantisk baobabtræ (mowana) står solidt placeret lige foran indgangen til receptionen.

På den anden side af receptionen venter den store græsplæne, som ligger lige ned til Chobe floden, hvor flodhestene brøler lystigt både dag og nat.

På trods af lodgens størrelse med mere end 100 værelser i forskellige størrelser har alle værelser egen balkon – med front mod floden.

Værelserne er rummelige, moderne indrettet og har alle myggenet omkring sengene, aircondition og mulighed for at lave te og kaffe.

Morgenmaden nydes med udsig til floden – og efter endt safari kan du nyde dagens sidste solstråler fra baren, som også har udsigt mod floden. Det er ganske fortryllende at sidde i det aftagende lys og høre dyrene grynte i den mørke flod.

Trænger du til at blive kølet ned, kan du hoppe en tur i poolen, og er ryggen blev slatten efter timerne i safaribilen, lokker en tur i fitnessrummet eller spa’en måske.

Der er naturligvis Wi-Fi på hotellet.


Chobe Marina Lodge

Chobe National Park

Midt i Kasane by i gåafstand til butikker, banker og supermarkeder og kun få minutters kørsel fra indgangen til Chobe National Park finder man den dejlige 4-stjernede lodge, Chobe Marina Lodge.

På den pragtfulde terrasse med udsigt til Chobe River kan du nyde din morgenmad under de skyggefulde træer, inden du begiver dig afsted på dagens oplevelser. Det unikke ved safarioplevelser i Chobe National Park er, at man her både har mulighed for traditionelle gamedrives på land, men også har mulighed for at opleve naturen og dyrelivet fra vandsiden på et cruise på Chobe floden.

I de stille eftermiddagstimer, når solen står højt på himlen kan du slappe af ved det dejlige poolområde med god plads til liggestole og poolbar.

De 60 rummelige værelser har alle aircondition, loftvifte, fladskærms-TV, te- og kaffefaciliteter, køleskab og myggenet over sengene.

Lodgen har to restauranter, spa og to barer, hvoraf den ene er perfekt til en ”sundowner” med udsigt til floden og solen, der går ned over nationalparken.


Chobe Safari Lodge

Chobe Nationalpark

Lige uden for Chobe National Park finder du det firestjernede Chobe Safari Lodge. Lodgen er det perfekte udgangspunkt for besøg i Chobe nationalparken – uanset om du drømmer om traditionel gamedrive. eller om du er mere draget af et cruise på Chobe-floden. Lodgen ligger nemlig helt ned til floden med egen anløbsbro, og på landsiden grænser den op til Chobe nationalparken. Du har altså det bedste af begge verdener lige omkring dig. Der er 10 minutters kørsel til lufthavnen, og på 5 minutter kan du gå ind til Kasane, hvor der er banker, supermarkeder og souvenirshops.

Chobe Safari Lodge har 76 værelser i forskellige størrelser, så her er plads til både parret, solorejsende og familier.

Alle værelser har udsigt til Chobe floden enten fra balkonen eller fra terrassen. Derudover er der eget bad og toilet, aircondition, TV, sikkerhedsboks, te- og kaffefaciliteter, minibar og myggenet over alle sengene.

Lodgen har egen restaurant, som serverer lækre nationale og internationale retter og vegetarmad.

Her er stor pool, bar og et hyggeligt udsigtsområde nede ved floden.

Et rigtig dejligt lodge til en god pris!

Vil du hellere bo inden i selve nationalparken, anbefaler vi, at du opgraderer til Chobe Game Lodge. Det er det eneste lodge, som er beliggende i selve Chobe National Park. Vælger du at opgradere, anbefaler vi, at du bruger tiden på og omkring lodgen og ikke tilkøber en dagstur til f.eks. Victoria Falls.


Chobe Game Lodge

Chobe Nationalpark

Chobe Game Lodge er det eneste lodge, som ligger inde i selve Chobe nationalparken. Lodgen ligger lige ned til Chobe floden og er omgivet af dyreliv og fantastiske naturoplevelser på alle sider.

Her er en 250 meter lang boardwalk langs floden med en række udsigtsplatforme med bløde stole, halvskygge og en uforlignelig udsigt til Chobe floden med sin store variation af dyr. Nyd solnedgangen med en kølig drink i hånden – der er næsten ikke noget smukkere i verden end en solnedgang fra Chobe National Park.

Hele lodgen er smukt indrettet i maurisk stil med hvælvede lofter, lanterner, store puder og en skøn og smagfuld blanding af neutrale og skrappe farver. Lodgen har fire restauranter, to barer, 6 loungeområder, en lille butik, pool, spa, boma – og en stor have med masser af plads.

De 44 værelser har alle front mod floden, egen terrasse, aircondition, sikkerhedsboks, gratis minibar, te- og kaffefaciliteter, lommelygte, paraply – ja, det er tænkt på det hele!

Der er gratis wi-fi på hele lodgen.

Opgradering fra Chobe Safari Lodge i 3 nætter med fuld pension, drikkevarer, minibar, transport fra og til lufthavnen og mulighed for at deltage i en række forskellige aktiviteter såsom game drive og flodsafari.:
I perioden 1. januar - 31. marts & 1. december - 31. december Pr. person fra:  8.700 kr.
I perioden 1. April - 31. maj & 1. november - 30. november Pr. person fra:  15.250 kr.
I perioden 1. juni - 31. oktober Pr. person fra:  22.515 kr.

Chobe Water Villas

Chobe Nationalpark

Vil du have en helt særlig oplevelse i Chobe Nationalpark, kan du vælge at opgradere til Chobe Water Villas. Lodgen her er helt speciel, fordi den faktisk ligger i Namibia. De fleste besøgende i nationalparken vælger at bo på Botswana-siden, men der er flere fordele ved at vælge at bo på Namibia-siden.

Det er nemt at komme hertil med båd. Ca. 15 minutters sejlads fra den livlige by Kasane ankommer du til en helt anden verden! Før du kommer til lodgen, skal du lige i land og have stemplet dit pas på det mikroskopiske grænsekontor, der markerer Namibia. På Namibia-siden er alt roligt. Lodgen ligger for sig selv, og du kan kun høre fuglene pippe og flodhestene grynte.

Alle 15 villaer er bygget på pæle ud over Chobe-floden. Fra de store balkoner er der en enestående udsigt til floden og den store ø Sedudu, som ligger midt i floden. Du behøver faktisk ikke flytte dig fra din terrasse, mens du er her. Dagen lang kan du sidde her og betragte livet på floden. Elefanter, der bader; både, som kommer forbi med turister; flodheste, der plasker og fugle, som sætter sig på terrassens rækværk. Bliver du tørstig, kan du lige smutte ind til din egen minibar, der er fyldt op med kolde drikke.

Vi kan dog godt anbefale, at du ved spisetid bevæger dig hen i restauranten. Maden er superlækker! Og bliver det for varmt på terrassen, kan du hoppe en tur i poolen og blive kølet af.

Bliver pladsen på terrassen for trang, er der inkluderet daglige bådture på floden.

Inkluderet i prisen er: 3 overnatninger, morgenmad, frokost, ”high-tea”, middag, drikkevarer, te- og kaffe, minibar på værelset, transfer til/fra lodgen, gratis wi-fi samt bådture på Chobe River.

Pris for opgradering fra Cresta Mowana Safari Resort & Spa, 3 nætter:
Villa i perioden 1. december - 30. juni Pr. person fra:  14.295 kr.
Villa i perioden 1. juli - 30. november Pr. person fra:  21.595 kr.

Jackalberry Chobe

Chobe Nationalpark

Hvis du drømmer om at overnatte i et luksustelt ved bredden af Chobe-floden, kan vi anbefale, at du opgraderer til den skønne lodge Jackalberry Chobe.

De 16 telte har alle eget badeværelse med fritstående badekar, aircondition, te- og kaffefaciliteter og egen balkon. Teltene er alle bygge på platforme, der står på pæle, som tillader luften at cirkulere under teltene. Alle teltene er ens indrettet – forskellen ligger i, om man vil have udsigt til floden eller udsigt til haven.

Fællesområderne; restaurant, bar, lounge og pool ligger alle med udsigt til floden og med dejlig skygge fra de store træer, lodgen er bygget omkring. Man har nemlig i høj grad tænkt miljøvenligt, da man byggede lodgen. Alt er udelukkende bygget af lokale materialer, og bushen omkring lodgen er bevaret. Strømmen kommer primært fra solceller, og alle lamper er LED. Selv som gæst bliver man bedt om at sortere sit affald, og al sæben og shampoo er miljøvenligt.

Prisen inkluderer: 3 overnatninger i valgte telt, morgenmad, frokost og middag, drikkevarer, 2 daglige aktiviteter samt transport til/fra lufthavnen.

Pris for opgradering fra Cresta Mowana Safari Resort & Spa, 3 nætter:
Telt med delvis udsigt til floden Pr. person fra:  2.170 kr.

Cresta Maun Resort

Maun

Ca. 10 km uden for selve Maun finder du Cresta Maun Lodge. Hotellet et kategoriseret som trestjernet, men kvaliteten er efter vores mening bestemt firestjernet.

Her er 83 værelser, som alle har udsigt mod haven og floden. Når floden flyder, er der et rigt fugleliv i haven omkring hotellet.

Alle værelser er moderne indrettet i lyse farver og med køleskab, te- og kaffefaciliteter, aircondition, fladskærms-tv og gratis Wi-Fi. En virkelig dejlig ting ved værelserne på Cresta Maun er de mange muligheder for at lade kameraer og mobiltelefoner op. Det er der brug for – man tager nemlig gerne hundredvis af billeder i Botswana.

Hotellets hyggelige loungeområde er holdt i naturmaterialer og lyse farver, og med hyggelige sofaområder på terrassen indbyder stedet til en kold drink, mens du sender billeder til dem derhjemme. Trænger du til at blive kølet af, kan du hoppe en tur i poolen og dase i en liggestol bagefter.

Restauranten byder på både a la carte menu og buffet, og maden er super lækker og veltilberedt – meget ofte af lokale råvarer.


Maun Lodge

Maun

Maun Lodge ligger ca. 10 minutters kørsel fra centrum af byen. Lodgen byder på 140 værelser af forskellige størrelse og standard – her er noget for alle.

Det virkelige trækplaster på Maun Lodge er bar- og restaurantområdet, som er rigtig hyggeligt. Begge dele er centreret omkring en udendørs bålplads, hvor der er om aftenen ofte bliver tændt bål, så man spiser middag i flammerne skær.

Lodgen byder også på en hyggelig lille pool med liggestole omkring, som i Mauns – ofte – varme klima er meget forfriskende sidst på dagen.


Khwai Leadwood Camp

Okavango

Khwai Leadwood Camp består af 6 safaritelte i klassisk kanvas-stil tilsat en god portion luksus.

Der er ingen permanente konstruktioner i campen, hvilket er med til at give følelsen af virkelig at være midt naturen, men inde i dit telt føles det som luksus. Midt i teltet står den bløde seng, og du har dit eget badeværelse med rindende vand og indendørs og udendørs bruser. Alle telte er rejst på platforme, og fra de charmerende verandaer er der en flot udsigt over området.

Campen byder på en lille pool, hvor du kan blive afkølet i de varme timer midt på dagen. Bemærk; der er ikke wi-fi i lejren, men det er muligt at lade kamera og mobiltelefon op i fællesteltet.

Khwai Leadwood Camp tillader ikke børn under 7 år.

Bemærk, at hvis du vælger at opgradere hertil, flyver du direkte fra Maun til deltaet.

Du bliver hentet på hotellet i Maun og kørt til lufthavnen. Ved ankomsten til Deltaet bliver du hentet og kørt til din camp. Ved afrejse bliver du kørt retur til den lokale airstrip i Deltaet, hvorfra du flyver til Kasane ved Chobe og fortsætter rejsen eller flyver retur til Maun, såfremt du ikke skal til Chobe.

Alle disse transfer er inkluderet i prisen.

Prisen inkluderer:
3 nætter med all inclusive
Fly fra Maun til den lokale ”airstrip” i Okavango-deltaet t/r

Pris for opgradering fra Teltlejr i Okavango-deltaet, 3 nætter:
I perioden 1. januar - 31. marts & 1. - 31. december inkl. all inclusive Pr. person fra:  6.795 kr.
I perioden 1. april - 31. maj og 1. november - 30. november, inkl. all inclusive Pr. person fra:  9.695 kr.
I perioden 1. juni - 31. oktober, inkl. all inclusive Pr. person fra:  20.995 kr.

Machaba Camp & Little Machaba Camp

Okavango

Vil du bo i en klassisk teltlejr med kanvastelte, middag under stjernerne og lejrbål om aftenen – uden at gå på kompromis med komforten? Så skal du vælge Machaba Camp/Little Machaba Camp.

I de to camps, som ligger tæt på hinanden, men alligevel fungerer helt uafhængigt af hinanden, venter tilsammen 14 lækre telte, som alle ER klassiske safaritelte men med (solcelle-)elektricitet, eget badeværelse og privat udendørs bruser med varmt vand. Fra dit telt har du kig til floden eller til den åbne savanne, hvor du kan være heldig at se dyrene komme forbi i løbet af dagen. Måltiderne nydes i det hyggelige messetelt eller under åben himmel, og om natten bliver du næsten med garanti vækket af dyrelyde, der suser lige igennem kanvasvæggene i dit telt.

Machaba Camp og Little Machaba ligger i det 35.000 hektar store Khwai-område i den nordøstlige del af Okavango. Her er dyrelivet rigt takket være de mange vandhuller og floder, og det er ikke uden grund, at campen hedder ”machaba”, som på det lokale sprog, setswana, betyder morbærfigen – eller livets træ.

Timerne midt på dagen, hvor man typisk bare slapper af i campen, kan du tilbringe ved poolen, i det lille bibliotekstelt eller måske med en god gang massage.

Machaba Camp tillader børn af alle aldre, mens Little Machaba kun byder velkommen til børn over 12 år.

Bemærk, at hvis du vælger at opgradere hertil, flyver du direkte fra Maun til deltaet.

Du bliver hentet på hotellet i Maun og kørt til lufthavnen. Ved ankomsten til Deltaet bliver du hentet og kørt til din camp. Ved afrejse bliver du kørt retur til den lokale airstrip i Deltaet, hvorfra du flyver til Kasane ved Chobe og fortsætter rejsen eller flyver retur til Maun, såfremt du ikke skal til Chobe.

Alle disse transfer er inkluderet i prisen.

Prisen inkluderer:
2 nætter med all inclusive
Fly fra Maun til den lokale ”airstrip” i Okavango-deltaet t/r

Pris for opgradering fra Teltlejr i Okavango-deltaet, 3 nætter:
I perioden 11. januar - 30. marts, inkl. all inclusive Pr. person fra:  4.495 kr.
I perioden 1. april - 31. maj og 1. november - 10. januar, inkl. all inclusive Pr. person fra:  7.499 kr.
I perioden 1. juni - 31. oktober, inkl. all inclusive Pr. person fra:  15.995 kr.

Teltlejr i Khwai-området

Okavango

Find din indre eventyrer frem og oplev Okavango-deltaet på den eneste rigtige måde; under kanvas med elefanter, impalaer og løver, der brøler om natten, fuglekvidder, der vækker dig om morgenen og en kold øl omkring bålet om aftenen med udsigt til den mest vidunderlige stjernehimmel.

Teltet, du overnatter i, er ca. 12 m² stort og lavet af kraftigt kanvas med store vinduer. Der er ståhøjde, solcellelamper, garderobestativ og naturligvis myggenet for alle vinduer og døre. Udenfor teltet er der et lille skyggefuldt overdække med bord og stole, så du kan nyde udsigten til naturen omkring dig. Du sover på en komfortable feltseng med en dejlig blød madras, rigtige dyner og puder og et lille natbord ved siden af. I direkte forlængelse af dit telt, har du dit eget bush-badeværelse med brusebad og toilet. Der er ikke elektricitet eller rindende vand i teltet, og toilettes skyllefunktion består af en bunke jord og en lille skovl – men der ER et toilet! Flere gange om dagen forsynes du med varmt vand og kan vaske dig i et lille bassin, som står i et stativ udenfor teltet. Hvis du har set filmen ”Out of Africa” ved du præcis, hvordan det foregår. Om eftermiddagen bliver der varmet vand, som bliver hejst op i en spand med et brusehoved nedenunder, så du kan få dit dejligt varme brusebad. Det er primitivt, men komfortabelt, og vigtigt af alt; det er overnatning på naturens præmisser, hvor du ikke efterlader nogle spor, mens du kommer helt tæt på dyrelivet i deltaet.

Måltiderne nydes i messeteltet, og maden er god! Frisklavet, smagfuld og mættende – man bliver nemlig utrolig sulten af at være på safari. Der er naturligvis både kolde øl og vin til maden, hvis du ønsker det, og hele dagen er der te og kaffe på kanden.


Teltlejr i Okavango-deltaet

Okavango-deltaet

Find din indre eventyrer frem og oplev Okavango-deltaet på den eneste rigtige måde; under kanvas med elefanter, impalaer og løver, der brøler om natten, fuglekvidder, der vækker dig om morgenen og et køligt glas hvidvin omkring bålet om aftenen med udsigt til den mest vidunderlige stjernehimmel. Kan der virkelig være køleskab her midt i bushen, spørger du måske? Ja, det kan der – endda ét, som kører på solceller!

Teltet, du overnatter i, er ca. 15 m² stort og lavet af kraftigt kanvas med store vinduer. Der er ståhøjde, LED-lamper, garderobestativ og naturligvis myggenet for alle vinduer og døre.

Du sover i en komfortable seng med en dejlig blød madras, rigtige dyner og puder og et lille natbord ved siden af. Sengen kan arrangeres både som dobbeltseng eller som ”twin beds”.

I direkte forlængelse af dit telt, har du dit eget bush-badeværelse med brusebad og toilet. Der er ikke elektricitet eller rindende vand i teltet, og toilettes skyllefunktion består af en bunke jord og en lille skovl – dét er rigtig bush-manér!

Når du har brug for det, forsynes du med varmt vand og kan vaske dig i et lille flytbart vaskebassin på stativ. Hvis du har set filmen ”Out of Africa” ved du præcis, hvordan det foregår. Når du skal have brusebad på dit badeværelse, bliver der varmet vand, som bliver hejst op i en spand med et brusehoved nedenunder. Det er primitivt, men komfortabelt, og vigtigt af alt; det er overnatning på naturens præmisser, hvor du ikke efterlader nogle spor, mens du kommer helt tæt på dyrelivet i deltaet.

Måltiderne nydes i messeteltet, og maden er god! Frisklavet, smagfuld og mættende – man bliver nemlig utrolig sulten af at være på safari. Du må ikke snyde dig selv for den lækre chilisauce, som serveres til maden. Den er resulatet af et bæredygtighedsprojekt, som ejerne af lejren er involveret i. For hver overnattende gæst, giver ejerne et pengebeløb til en velgørenhedsfond, hvor lokale bønder oplæres i at dyrke chilli og lave chilisauce, som købes tilbage og serveres til safarigæster.

Der er naturligvis også både kolde øl og vin til maden, hvis du ønsker det, og hele dagen er der te og kaffe på kanden.

Afrika
Ingun H. Nikolajsen

Ingun er vores Afrika-specialist og har over 10 års erfaring med rejser i Afrika.

Se åbningstider
Mandag - Torsdag 10-16
Fredag 10-14