TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE

Rejser til Cambodia

Cambodias nyere og ældre historie afspejler sig i landets seværdigheder, der er blandt verdens største.

På en rejse til Cambodia vil du opleve sagnomspundne ruiner og kulturskatte, kolonitidens smukke bygninger og et gæstfrit folkefærd.

Se alle vores rejser til Cambodia herunder.

Har du spørgsmål, så ring til vores rejsekonsulenter på  89 93 43 89.

Cambodia
Cambodia
ForsideAsienCambodia

Rejser til Cambodia

Cambodias nyere og ældre historie afspejler sig i landets seværdigheder, der er blandt verdens største.

På en rejse til Cambodia vil du opleve sagnomspundne ruiner og kulturskatte, kolonitidens smukke bygninger og et gæstfrit folkefærd.

Se alle vores rejser til Cambodia herunder.

Har du spørgsmål, så ring til vores rejsekonsulenter på  89 93 43 89.

ForsideAsienCambodia

Hvorfor skal du rejse til Cambodia?

Cambodia ligger i Sydøstasien med grænse til Vietnam, Laos og Thailand. Det er et historisk spændende land, der indeholder nogle af verdens største seværdigheder. Her er Sydøstasiens største ferskvandssø Tonle Sap, frodige landskaber langs Mekong-floden med rismarker, peber- og bananplantager og selvfølgelig det verdenskendte Angkor Wat.

Cambodia er måske især forbundet med Khmer Rouges regime fra 1975-1979, men på trods af sin dystre fortid, vil du i Cambodia opleve et gæstfrit folkefærd, der byder dig velkommen til en oplevelsesrig rejsedestination fyldt med historiske og kulturelle seværdigheder.

Vores rundrejser i Cambodia

Herunder kan du læse mere om de højdepunkter, du kan opleve på en af vores rundrejser.

Angkor Thom og Angkor Wat

I den nordlige del af Cambodia, nord for Siem Reap, finder du Angkor-komplekset, der er en af de vigtigste arkæologiske steder i Sydøstasien og en del af UNESCOs verdensarvsliste

Komplekset består bl.a. af Angkor Thom, der fra det 12. til det 14. århundrede var hovedstaden i Khmerriget, et af historiens største riger. I sin storhedstid strakte Khmerriget sig fra Vietnam i øst til Myanmar i vest, og hovedstaden havde på sit højeste mellem 750.000 og en million indbyggere. I Angkor Thom kan du f.eks. opleve Bayon-templet, der med sine 216 stenhoveder beskuer besøgende med gådefulde smil.

Syd for Angkor Thom finder du kompleksets største attraktion, Angkor Wat, der er en af Cambodias største seværdigheder og den prægtigste af alle Khmerrigets templer. Det er et arkitektonisk mesterværk fra det 12. århundrede, som det siges at have taget 300.000 mand og 6.000 elefanter 37 år at opføre. Angkor Wat er et must-see på din rejse til Cambodia.

Phnom Penh

Phnom Penh er Cambodias sprudlende hovedstad. Byen led en hård skæbne under Khmer Rouges regime fra 1975-1979, men i dag er de brede boulevarder igen fulde af liv, handlen går lystigt på markederne og der er pustet nyt liv i de før så beskadigede bygninger.

Perioden er dog ikke glemt, og nogle af byens seværdigheder stammer da også fra dengang. Besøg f.eks. Tuol Sleng, museum for folkemordet, der under regimets styre var torturfængsel, og Choeung Ek, også kendt som ”Killing fields”, hvor 17.000 mennesker blev myrdet og smidt i massegrave. Selvom besøg her kan være barske, så er de en vigtig del af Cambodias nyere historie.

Heldigvis har Phnom Penh også nogle mere ”positive” seværdigheder.

Midt i byen kan du opleve kongepaladset med den berømte sølvpagode, hvis gulv er belagt med 5000 fliser af rent sølv. Bygningen huser også en fantastisk Buddha-statue i guld overstrøet med mere end 9.500 diamanter.

Hvis du har tid tilovers, kan du besøge et af de lokale markeder eller udforske de cambodianske retter i et af de mange gadekøkkener, noodleshops eller restauranter.

Mekong-delfiner i Kratie

Mekong-floden løber omkring 4.500 km gennem 6 lande, bl.a. Cambodia.
Ved Mekong-floden finder du den lille by Kratie, og de fleste rejser hertil for at få et glimt af de truede Irrawaddy-delfiner – Mekong-delfinen – som lever i floden i dette område. Irrawaddy-delfinen har et meget karakteristisk udseende, pga. dens høje, runde pande, og så har den ikke har et spidst næb, som de fleste andre delfiner.

Foruden delfiner byder dette område på den lille hyggelige ø Koh Trong. Øen har et smukt landskab med rismarker, små landsbyer samt en venlig lokalbefolkning. Her kan du opleve en ægte ø-atmosfære, hvor alt trafik består af cykler, motorcykler, tuk tuks eller oksekærrer.

Badeferie i Cambodia

Kombiner din rundrejse til Cambodia med en afslappende badeferie, der er den perfekte afslutning på en begivenhedsrig rundrejse. Her kan du slappe af på smukke sandstrande med svajende palmer og turkisblåt vand.

Badeferie på Koh Rong

I Thailandbugten, ud for Cambodia, ligger den lille paradis-ø Koh Rong.

Øen er kun 78 km2, men her findes hele 43 kilometer sandstrande. På den sydvestlige side af øen ligger Sok San Beach, som er en af øens flotteste sandstrande.

Foruden smukke sandstrande er Koh Rong dækket af frodig, grøn jungle, som du kan udforske til fods via små stier. Der er også rig mulighed for forskellige vandaktiviteter. Du kan f.eks. snorkle eller dykke blandt farverige, tropiske fisk og koraller. Eller du kan leje en kajak og udforske Koh Rongs kyster fra vandet.

Badeferie i Kep

I den sydvestlige del af Cambodia finder du den charmerende kystby Kep, en af Cambodias bedst bevarede hemmeligheder.

I kolonitiden var byen en populær badeby for den franske elite, men Keps charmerende badeby-stemning stoppede, da Khmer Rouge overtog magten i landet i 1975.

I dag er Kep dog på vej tilbage på landkortet med sin dejlige strand, franske arv og vidunderlige afslappede stemning, og det er en oplagt at afslutte en oplevelsesrig rejse i denne charmerende kystby.

Andre højdepunkter i Cambodia

Cambodia rummer mange interessante seværdigheder. På vores rejser kan du også opleve følgende:

 • I den nordvestlige del af Cambodia ligger Siem Reap, der er gateway til Cambodias største seværdighed, Angkor-komplekset. Men byen i sig selv er hyggelig og tilbagelænet med skyggefulde alléer langs Siem Reap-floden, interessante markeder, det berømte cirkus Phare og en fantastisk solnedgang ved enten Phnom Bakheng eller Pre Rup.
 • Et landsbybesøg er et spændende møde med en hverdag, der ligger uendelig fjernt fra den, vi kender i Danmark. Under et landsbybesøg er der rig mulighed for at møde de lokale, både ved at deltage i landsbyens aktiviteter, men også over en velsmagende frokost hjemme ved en af de lokale familier. Bemærk, turen er en tilvalgstur.
 • Tonle Sap-søen er Sydøstasiens største ferskvandssø. Hvert år, når regnsæsonen begynder, vender strømmen, og søen vil vokse sig til at dække op till 10.000 km2 (godt 3 gange større end i tørsæsonen. Her kan du opleve små fiskerlandsbyer, hvor husene står på stolper for at kunne klare den stigende vandstand, der også er med til at omdanne gader i flere af landsbyerne til små kanaler.

Kombiner med Vietnam eller Vietnam og Laos

Kombiner Cambodia med Vietnam eller med Vietnam og Laos, der tilsammen udgør det tidligere Indokina.

Vietnam

I Vietnam kan du opleve en mangfoldighed uden lige, og her venter der dig UNESCO-beskyttet natur & arkitektur, moderne byer og smukke strande.

Du kan bl.a. glæde dig til:

 • Hanoi, Vietnams hovedstad, som er en stemningsfuld storby fyldt med kontraster. Her kan du opleve en skøn blanding af smukke kolonitidsbygninger og historiske templer, der ligger side om side med moderne bygninger.
 • Ha Long Bugten er en af Vietnams største seværdigheder og en del af UNESCOs verdensarv. I den cirka 1.500 km2 store bugt rejser der sig grønklædte kalkstensklipper lodret op i luften. Oplev bugten fra et traditionelt træskib.
 • I den centrale del af Vietnam kan du opleve kolonitidsbyen Hoi An. Hoi Ans gamle bydel er på UNESCOs liste over verdens kulturarv, og byen er en af de mest velbevarede historiske byer i Asien, fordi den blev forskånet for bomber under Vietnam-krigen. Her kan du også opleve de japanske, kinesiske og indiske indflydelser i byggestilen.

Laos

I Laos finder du det traditionelle og autentiske Asien, og her vil du opleve en afslappet atmosfære, fyldt med buddhistisk kultur og traditioner.

Luang Prabang er en tidligere kongeby, der i dag er en del af UNESCOs Verdensarvsliste.

Byen er en unik blanding af fransk kolonitidscharme og traditionel arkitektur. Hvis du står tidligt op, kan du opleve, at flere hundrede munke går igennem byens gader for at samle almisser.

Lidt uden for Luang Prabang kan du besøge det smukke Kuang Si-Vandfald, hvor det er muligt at bade i de naturlige pools, eller besøge centret for Malajbjørne.

Vil du vide mere?

Vil du vide mere om vores rejser til Cambodia? Under hver rejse kan du læse mere om turens højdepunkter, se dagsprogram og priser og meget andet. T

Har du spørgsmål?

Du kan læse mere om Cambodia på vores side ”Praktisk information om Cambodia”.

Hvis du har yderligere spørgsmål om Cambodia, vores andre rejser til Østen eller noget helt tredje, så er du meget velkommen til at kontakte vores rejsekonsulenter.

Vi glæder os til at hjælpe dig på dit livs rejse!

TourCompass – Fra turist til eventyrrejsende

Trustpilot
Fortællinger fra rejsende
Hvordan gør du?
Sådan bestiller du på TourCompass

Find din drømmerejse

På alle vores rejser kan du udforske dagsprogrammet og drømme dig væk i billeder og videoer. Du kan læse mere om overnatning, kombinationsmuligheder, alt det praktiske – og se priser og afrejsedatoer for de næste 18 måneder.

Har du spørgsmål og ønsker?

Du er altid velkommen til at ringe eller skrive til os. Vi sidder klar til at besvare alle dine spørgsmål, høre om dine ønsker og give dig ærlig og kompetent rådgivning baseret på vores mangeårige erfaring med rejseoplevelser i Afrika, Asien, Latinamerika og Oceanien.

Indhent et uforpligtende tilbud

Du modtager et detaljerigt tilbud på rejsen som du kan gemme, printe eller dele med dine rejsefæller. Såfremt du beslutter dig for at bestille rejsen, kan du nemt gøre dette direkte fra tilbuddet.

Asien
Mira Lindholm

Mira er vores Asien-specialist og har over 8 års erfaring med rejser i Asien.

Se åbningstider
Mandag - Torsdag 10-16
Fredag 10-14
HVORFOR REJSE MED TOURCOMPASS
Derfor vælger kunderne os
 • Personlig service af rejseeksperter med førstehåndskendskab
 • Dedikeret bookingteam sikrer en problemfri rejse
 • Døgnassistance under hele rejsen
 • Velplanlagte rejseprogrammer med nøje udvalgte højdepunkter
 • Alle rejser inkluderer fly, transfers og indkvartering
 • Spændende valgmuligheder, så du kan tilpasse din rejse
 • Indkvarteringer med fantastisk beliggenhed
 • Omhyggeligt udvalgte lokale guider med stor viden og erfaring
 • Tusindvis af gæster har valgt os siden 2006
 • Alle rejser bliver prøvet og kvalitetssikret af vores egne medarbejdere
 • Langvarigt samarbejde med et stort netværk af partnere
 • Vi garanterer dig de bedste priser
 • Fremragende samarbejde med vores partnere sikrer dig den bedste kvalitet og de bedste priser
 • Vi optimerer løbende vores logistik og processer, så du kun betaler for det som skaber værdi for din rejse
 • Medlem af Rejsegarantifonden (nr.1778)
 • Medlem af Danmarks Rejsebureau Forening
 • Personlig ansvarsforsikring