TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE

Rejser til Costa Rica

Vulkaner, kratersøer, vandfald og tropiske regnskove er blot nogle af de naturoplevelser som en rejse til Costa Rica byder på.

Costa Rica er måske et af de smukkeste lande i verden og ideelt for både ekstraordinære dyre- & naturoplevelser.

Se alle vores rejser til Costa Rica herunder.

Hvis du har spørgsmål, så ring til vores rejsekonsulenter på  89 93 43 84.

Costa Rica
Costa Rica

Rejser til Costa Rica

Vulkaner, kratersøer, vandfald og tropiske regnskove er blot nogle af de naturoplevelser som en rejse til Costa Rica byder på.

Costa Rica er måske et af de smukkeste lande i verden og ideelt for både ekstraordinære dyre- & naturoplevelser.

Se alle vores rejser til Costa Rica herunder.

Hvis du har spørgsmål, så ring til vores rejsekonsulenter på  89 93 43 84.

Hvorfor skal du tage på ferie i Costa Rica?

Costa Rica betyder ”den rige kyst”, og med en kyststrækning på 1.290 kilometer og en bjergkæde af vulkaner, omgivet af tropisk regnskov, der løber fra nord mod syd, er Costa Rica et sandt paradis for naturelskere.

Mere end 25 % af landet består af nationalparker, og selvom landet arealmæssigt minder om Schweiz, så findes næsten 6 procent af verdens biologiske mangfoldighed i Costa Rica.

Folket (Ticos) lever efter devisen ”Pura Vida”, der groft oversat betyder det ”det rene liv” eller ”det simple liv”. Pura Vida en livsstil og livsfilosofi, som man også kommer til at opleve, når man besøger landet.

Vælg en rejse til Costa Rica og få naturoplevelser af en anden verden med mulighed for at slappe af på nogle af landets næsten 300 strande.

Vores rejser til Costa Rica

På alle rejser til Costa Rica starter du i San José, Costa Ricas hovedstad, hvor næsten halvdelen af landets befolkning bor. Her kan du finde butikker, museer og hyggelige fortovscafeer, hvor du kan nyde Costa Ricas fantastiske kaffe, Grano d’oro.

Derudover byder Costa Rica på et utal af eventyrlige naturoplevelser

Monteverde tågeregnskov

Regnskoven i Monteverde er beliggende i 1.440 meters højde og er også kendt som ”skoven i skyerne”. Beliggenheden og den høje luftfugtighed ”fanger” fugten, som giver regnskoven sin karakteristiske tåge.

Tågen er medvirkende til det komplekse økosystem, som er i regnskoven, der er hjem til mere end 100 pattedyrsarter og mere end 2500 forskellige plantearter, herunder 420 orkidé-arter. Herudover er skoven hjemsted for mere end 400 forskellige fuglearter og er derved et sandt paradis for fugleinteresserede.

I Monteverde har du mulighed for at opleve den mystiske tågeregnskov fra oven på en mavekildrende gåtur ad hængebroer, der er spændt ud mellem trætoppene.

Tortuguero Nationalpark

Tortuguero Nationalpark består af et område på 77.032 hektar og en kyststrækning på 35 km. Her er både mangroveskov, sumpe, laguner, floder, tropisk regnskov og strand.

Nationalparkens biologiske mangfoldighed og økosystem giver god mulighed for at opleve nationalparkens rige dyreliv, f.eks. mere end 300 fuglearter, 3 abearter, tapirer dovendyr og mange flere.

Nationalparken er dog især kendt for at være et af de vigtigste steder i verden for havskildpadderne at lægge deres æg i sandet. Det er en utrolig oplevelse, når æggene udklækkes og de små skildpadder for første gang begiver sig ud i havet.

Corcovado Nationalpark

I den sydlige del af Costa Rica, på Osa-halvøen ved Stillehavskysten, finder du en af Costa Ricas største og smukkeste nationalparker, Corcovado Nationalpark.

Her venter der dig et godt 41.000 hektar unikt økosystem med regnskov, floder og strande, der bare venter på at blive udforsket.

Den næsten uberørte nationalpark rummer et fantastisk dyreliv, og du kan f.eks. opleve den fascinerende røde ara, aber, tapir, dovendyr og, hvis du er heldig, de sjældne jaguarer, pumaer og ozelotter. Hvis du besøger nationalparken i hvalsæsonen mellem december-marts og igen fra juli-november, kan du også være heldig at opleve hvaler.

San Gerardo de Dota

Godt 2 timer fra San José, i Talamanca-bjergkæden en smule væk fra alfarvej, finder du én af Costa Ricas andre perler: Landsbyen San Gerardo de Dota.

San Gerardo de Dota er en smuk, lille by, der er omgivet af frodige bjergsider, der mest af alt får byen til at minde om en by i alperne.

Området er et sandt paradis for fugleinteresserede, og et af højdepunkterne her er at spotte den smukke quetzal-fugl i den frodige tågeregnskov, der omkranser byen.

Arenal-vulkanen

Den 1.650 meter høje, kegleformede Arenal-vulkan er Costa Ricas mest kendte vulkan. Den smukke vulkan havde et voldsomt udbrud i 1968, men siden 2010 har vulkanen været i dvale. Den er dog stadig et helt utroligt syn.

Vulkanen er beliggende i nationalparken Arenal Volcano. Faktisk kan du her finde næsten 3/4-dele af de 850 forskellige fuglearter, som lever i Costa Rica.

For foden af vulkanen ligger den lokale by, La Fortuna. En charmerende by, hvorfra der er nem adgang til omkringliggende vandfald, varme kilder og andre spændende aktiviteter, f.eks.

 • La Fortuna-vandfaldet, der falder 70 meter ned i en lagune, hvor det er muligt at bade
 • Varme kilder, også kaldet hotsprings, som er pools, der er blevet naturligt opvarmet af områdets termiske aktivitet.
 • Adskillige aktiviteter som mountainbike, kajakroning, ridning, aftensafari og meget mere

Badeferie i Costa Rica

Costa Rica er med sine ”rige kyster” og smukke strande et fantastisk sted at afslutte med en badeferie. Du kan f.eks. afslutte dit ophold ved Playa Sámara eller i Manuel Antonio.

Playa Sámara

På Nicoya-halvøen, ud mod Stillehavet, finder du den lille, hyggelige ferieby Sámara. Kystbyen er især kendt for sin lange, brede sandstrand Playa Sámara, der er én af de mest sikre strande at bade ved i Costa Rica.

Brug dine dage på at slappe af ved poolen eller under de svajende palmetræer på den brede sandstrand eller tag på en af vores tilkøbsudflugter. Du kan f.eks. sejle i kajak til øen Chora, hvor du kan slappe af på stranden, eller udforske livet under havets overflade på en snorkeltur.

Sámara er en livlig by med et fint udvalg af butikker, barer og lokale restauranter, hvor du kan forkæle dig selv med alt godt fra havet.

Manuel Antonio

I det vestlige Costa Rica ud mod Stillehavet ligger Manuel Antonio. Her kan du kombinere afslappende badeferie ved byens fantastiske strande med et besøg til den berømte nationalpark af samme navn.

Selve byen er ikke særligt stor, men har flere butikker og hyggelige restauranter med mad i alle prisklasser. Langs kysten finder du den kilometerlange, smukke sandstrand Playa Espadilla, der er fantastisk til nogle dage med både afslapning og oplevelser.

Brug dine dage i byen på at bade i det turkise vand og besøg Manuel Antonio Nationalpark. Parken rummer en imponerende flora og fauna, som er værd at udforske. Husk dit badetøj, for inde i nationalparken ligger Playa Manuel Antonio, der flere gange er kåret til at være blandt verdens bedste.

Andre højdepunkter i Costa Rica

I Costa Rica kan du også besøge:

 • Rincón de la Vieja Nationalpark:
  Nationalparkens største attraktion er den aktive vulkan, Rincón de la Vieja, men i parken finder du også et rigt dyreliv og Costa Ricas nationalblomst, Guarianthe skinneri-orkidéen.
 • Guayabo Nationalmonument:
  Nord for Turrialba finder du Costa Ricas største og vigtigste arkæologiske område. Guayabo Nationalmonument rummer ruinerne fra en mere end 3.000 år gammel præcolumbiansk by, der var beboet mellem 1.000 år f.Kr. til ca. 1.400 e.Kr.
 • Cahuita Nationalpark:
  I den sydlige del af Costa Rica, ved den caribiske kyst, finder du Cahuita Nationalpark – en biomangfoldig park, der bl.a. består af regnskov og et kæmpe marineområde. Faktisk blev Cahuita i 1970 etableret som nationalt monument for at bevare det smukke koralrev, der beskytter et stort marineliv. Nationalparken byder på fantastiske vandreruter og exceptionel snorkling.

Vil du vide mere om vores rejser?

Hvis du vil vide mere om vores rejser, så tryk på ”læs mere” under de enkelte rejser længere oppe på siden. På rejsens side får du mere information om:

 • Højdepunkter på rejsen
 • Aktuelle priser, som afhænger af afrejsedato
 • Hvad er inkluderet i rejsens pris
 • Dagsprogram for hele rejsen

Hvis du vil vide mere om de praktiske spørgsmål, der kan opstå, f.eks. om vejr, visa m.v., så kan du tage et kig på vores side med Praktisk information om Costa Rica.

Har du spørgsmål?

Hvis du sidder tilbage med spørgsmål omkring vores rejser til Mellem- og Sydamerika, så er du meget velkommen til at kontakte vores rejsekonsulenter, som har stor erfaring med alle vores rejsemål.

Vi ser frem til at hjælpe dig på dit livs rejse.

TourCompass – Fra turist til eventyrrejsende

Trustpilot
Fortællinger fra rejsende
Hvordan gør du?
Sådan bestiller du på TourCompass

Find din drømmerejse

På alle vores rejser kan du udforske dagsprogrammet og drømme dig væk i billeder og videoer. Du kan læse mere om overnatning, kombinationsmuligheder, alt det praktiske – og se priser og afrejsedatoer for de næste 18 måneder.

Har du spørgsmål og ønsker?

Du er altid velkommen til at ringe eller skrive til os. Vi sidder klar til at besvare alle dine spørgsmål, høre om dine ønsker og give dig ærlig og kompetent rådgivning baseret på vores mangeårige erfaring med rejseoplevelser i Afrika, Asien, Latinamerika og Oceanien.

Indhent et uforpligtende tilbud

Du modtager et detaljerigt tilbud på rejsen som du kan gemme, printe eller dele med dine rejsefæller. Såfremt du beslutter dig for at bestille rejsen, kan du nemt gøre dette direkte fra tilbuddet.

Latinamerika
Tom Søndergaard

Tom er vores Latinamerika-specialist og har over 28 års erfaring med rejser i Latinamerika.

Se åbningstider
Mandag - Torsdag 10-16
Fredag 10-14
HVORFOR REJSE MED TOURCOMPASS
Derfor vælger kunderne os
 • Personlig service af rejseeksperter med førstehåndskendskab
 • Dedikeret bookingteam sikrer en problemfri rejse
 • Døgnassistance under hele rejsen
 • Velplanlagte rejseprogrammer med nøje udvalgte højdepunkter
 • Alle rejser inkluderer fly, transfers og indkvartering
 • Spændende valgmuligheder, så du kan tilpasse din rejse
 • Indkvarteringer med fantastisk beliggenhed
 • Omhyggeligt udvalgte lokale guider med stor viden og erfaring
 • Tusindvis af gæster har valgt os siden 2006
 • Alle rejser bliver prøvet og kvalitetssikret af vores egne medarbejdere
 • Langvarigt samarbejde med et stort netværk af partnere
 • Vi garanterer dig de bedste priser
 • Fremragende samarbejde med vores partnere sikrer dig den bedste kvalitet og de bedste priser
 • Vi optimerer løbende vores logistik og processer, så du kun betaler for det som skaber værdi for din rejse
 • Medlem af Rejsegarantifonden (nr.1778)
 • Medlem af Danmarks Rejsebureau Forening
 • Personlig ansvarsforsikring