TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE

Praktisk information om Sydafrika

Her på siden får du svar på oftest stillede spørgsmål om bl.a. vaccinationer, vejret og visum som kan opstå, når du skal med safari i Sydafrika. Hvis du har yderligere spørgsmål er du velkommen til at kontakte os.

Praktisk information om Sydafrika
Praktisk information om Sydafrika

Praktisk information om Sydafrika

Her på siden får du svar på oftest stillede spørgsmål om bl.a. vaccinationer, vejret og visum som kan opstå, når du skal med safari i Sydafrika. Hvis du har yderligere spørgsmål er du velkommen til at kontakte os.

KLIMA
Bedste rejsetid

Sydafrikas beliggenhed syd for ækvator gør, at årstiderne ligger omvendt de danske, og det er derfor sommer i Sydafrika, når vi har vinter her i Danmark.

Sommer i Sydafrika (november til februar)
Denne periode er både Sydafrikas sommer- og (for Kruger Nationalpark) regntid. Vejret svinger fra sol til regn, men dog med overvejende solskin og varme temperaturer. Netop kombinationen af både sol og regn gør, at landskabet er utroligt frodigt og naturen er tætbevokset. Det varme vejr og den høje luftfugtighed, gør også at der til tider kan være risiko for voldsomme regnskyl.

Der er gode muligheder for at opleve dyreunger i Sydafrikas safariparker fra slutningen af november og resten af perioden. Er du fascineret af fuglelivet, er der fra december til februar mulighed for at opleve masser af interessante fuglearter i nationalparkerne.

Efterår i Sydafrika (marts til maj)
I denne periode er dagene solrige, temperaturerne behagelige og der falder en begrænset mængde regn. Det kan være lidt køligere om aftenen, i løbet af natten og om morgenen.

Landskabet er frodigt, og der er stadig masser af vand i floderne og vandhullerne, hvilket tiltrækker dyrelivet. Der er generelt færre besøgende i nationalparkerne, og der er gode chancer for unikke dyreoplevelser.

Vinter i Sydafrika (juni til august)
Denne periode byder på lune og solrige dage med behagelige temperaturer, men til gengæld forholdsvis kolde nætter. Der falder stort set ingen regn i den nordlige del af landet. I den sydlige del af landet falder der dog lidt mere nedbør, og nogle dage kan føles som en grå efterårsdag i Europa.

Den lille mængde regn gør landskabet mindre frodigt og der er færre blade på træerne. Dyrelivet er derfor nemmere at spotte i de bare buskadser og omkring de få vandhuller, hvor der stadig er vand. Der er derfor også utrolig gode chancer for at opleve ”Big Five”. Langs landets kyster kan du opleve store flokke af hvaler.

Forår i Sydafrika (september til oktober)
I denne periode falder der begrænsede mængder af nedbør, mens dagene er solrige og dejligt varme. Temperaturerne stiger stødt, og især i slutningen af perioden kan det føles meget varmt i dagtimerne.

Dyrene er aktive og stadig nemme at spotte i det relativt blottede landskab. De samler sig omkring de vandhuller, hvor der stadig er vand tilbage. Langs den lange sydafrikanske kyststrækning søger hvalerne ind for at yngle, og der er derfor store chancer for at spotte dem på en hvalsafari.

Perioden er desuden det ideelle tidspunkt at besøge Cape Town, da der falder en begrænset mængde regn, de vilde blomster springer ud og skaber et farverigt landskab langs kysten.

Vejrstatistik for Nelspruit (Kruger Nationalpark): JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Gennemsnitlig maks. temp. 29 29 28 27 25 23 23 25 27 27 27 28
Gennemsnitlig min. temp. 19 19 18 14 10 6 6 9 12 14 17 18
Nedbør mm 127 108 90 51 15 9 10 10 26 75 115 131
Vejrstatistik for Johannesburg: JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Gennemsnitlig maks. temp. 26 25 24 21 19 16 17 19 23 24 24 25
Gennemsnitlig min. temp. 15 14 13 10 7 4 4 6 9 11 13 14
Nedbør mm 125 90 91 54 13 9 4 6 27 72 117 105
Vejrstatistik for Cape Town: JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Gennemsnitlig maks. temp. 26 27 25 23 20 18 18 18 19 21 24 25
Gennemsnitlig min. temp. 16 16 14 12 9 8 7 8 9 11 13 15
Nedbør mm 15 17 20 41 69 93 82 77 40 30 14 17
Vejrstatistik for Port Elizabeth: JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Gennemsnitlig maks. temp. 25 25 25 23 22 20 20 20 20 21 22 24
Gennemsnitlig min. temp. 18 18 17 14 12 9 9 10 11 13 15 16
Nedbør mm 36 40 54 58 59 62 47 64 62 59 49 34
VIGTIG INFORMATION OM DIN REJSE
Pas & visum

Du skal naturligvis medbringe dit pas på rejsen.

Danske statsborgere får udstedt visum ved ankomst til Sydafrika for ophold i op til 90 dage. Dit pas skal være gyldigt i minimum 30 dage udover opholdets varighed, og der skal være mindst to blanke sider i passet. Bemærk, at forlængede pas eller nødpas ikke anerkendes ved indrejse i Sydafrika.

Hvis du planlægger at kombinere dit besøg i Sydafrika med en af vores andre destinationer, skal du samtidig være opmærksom på visumreglerne for disse destinationer.

Du kan læse mere om de nye indrejsebestemmelser her.

Vi henviser til altid at tjekke reglerne om visum på udenrigsministeriets hjemmeside.

Rejsedokumenter

Inden afrejse får du tilsendt nogle rejsedokumenter med vigtig information, som vi anbefaler at du printer ud og medbringer på din rejse. Du modtager bl.a. dit rejseprogram samt telefonnumre til vores lokale samarbejdspartnere på destinationen, så du har mulighed for at komme i kontakt med dem, hvis du får brug for det undervejs.

Det er vigtigt, at du tjekker dit navn for stavefejl. Dit navn skal på reservationen stå nøjagtig som i dit pas. Hvis du har rettelser til dine rejsedokumenter, skal du kontakte os hurtigst muligt.

Vi anbefaler, at du downloader app’en WhatsApp til din smartphone og tilføjer vores samarbejdspartners telefonnumre. Her kan du gratis sende beskeder og ringe til dem, når du er på wi-fi forbindelse.

Vaccinationer

Vi råder dig til at kontakte en speciallæge, din praktiserende læge eller en autoriseret vaccinationsklinik. Du kan også læse mere omkring reglerne for rejsevaccinationer hos Statens Serum Institut.

Vær opmærksom på reglerne omkring gul feber – særligt hvis du rejser ind via et andet afrikansk land.

Få 10% i rabat på vaccinationer

Når du bestiller en rejse hos Tourcompass.dk, kan du få 10% rabat hos følgende vaccinationsklinikker:

På alle hjemmesider kan du bestille tid og få yderligere vejledning om vaccinationer. Ved tidsbestilling bedes du henvise til os, og ved konsultationen bedes du medbringe din ordrebekræftelse, så rabatten kan blive fratrukket.

 

Der er i øjeblikket ingen Covid-19 vaccinationskrav for at rejse ind i Sydafrika. Disse regler kan dog ændre sig med kort varsel. Det er dit eget ansvar at undersøge disse regler inden afrejse.

Bemærk at der kan være særlige Covid-19 krav i de lufthavne, du mellemlander i på vej til og fra Sydafrika. Det er ligeledes dit eget ansvar at undersøge dette inden afrejse.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål hertil.

Rejsebetingelser

Læs venligst vores generelle rejsebetingelser grundigt, da disse er en del af aftalevilkårene i forbindelse med rejser købt hos TourCompass. Rejser købt hos os er omfattet af ”Loven om pakkerejser”.

Klik her for at læse vores rejsebetingelser.

Rejseforsikringer

Vi anbefaler altid, at du har en god rejseforsikring med i bagagen, når du skal afsted på drømmerejsen. Derudover er det også en rigtig god idé at tegne en afbestillingsforsikring. På vores side om forsikring kan du få al den information, som du har brug for.

Klik her for at gå til vores side om forsikring.

FØR REJSEN
Valuta, prisniveau & drikkepenge

Den lokale valuta i Sydafrika hedder Rand (ZAR) klik her.

De fleste steder tager mod Visa, Master Card og Diners. Du kan veksle til ZAR i lufthavnen, banker og hoteller eller hæve i hæveautomater.

 

Drikkepenge

I Sydafrika er drikkepenge en del af lønningerne for de ansatte i servicebranchen. Det er derfor forventeligt og meget velkomment med drikkepenge til piccoloer, tjenere, stuepiger og guider.

Drikkepenge er selvfølgelig frivilligt, og det er helt op til dig selv, hvor meget du ønsker at give.

Følgende er kutyme:

  • Guide/chauffør: 100-150 Rand for en heldagstur ved 2 personer der rejser sammen
  • Tjenere: 10-30 Rand eller 10 % af regningen
  • Rengøringspersonalet: 10-20 Rand om dagen

Drikkepenge til personalet på overnatningsstedet gives kontant. På restauranter/barer kan man skrive drikkepenge på regningen.

Mad & allergier

På langt de fleste af vores destinationer er vi i stand til at tage hensyn til allergier, samt allergener eller præferencer vedr. mad, dog er det vigtigt, at du oplyser os om dette, når du booker rejsen.

Telefoni, Wi-Fi & elektricitet

Der er 220 volt, og der bruges 3 benede stik med et andet format end vores – husk derfor en adapter.

I hotelbeskrivelserne på vores hjemmeside kan du se, om der er Wi-Fi på hotellerne. Vær opmærksom på, forbindelsen kan være ustabil.

Pakkeliste

Sørg altid for at have alle vigtige og uundværlige ting i din håndbagage. Det gælder f.eks. pas, visum, vaccinationskort, kreditkort, penge, forsikringsdokumenter, rejsedokumenter, computer, mobiltelefon, samt evt. information om din sundhedstilstand og livsvigtig medicin.

Vi anbefaler, du pakker let og lyst tøj til safariturene og så vidt muligt undgår skarpe farver. Medbring lange bukser og langærmede skjorter, der beskytter mod myg efter solnedgang og om nødvendigt mod dagens sol. Undgå også helst bare fødder om aftenen pga. myg.

Husk en lille lommelygte og ekstra batterier i tilfælde at, at strømmen periodevis forsvinder.

Indførelse af planteprodukter til EU

Det er ikke tilladt for rejsende at indføre planter, frø, frugt og andre planteprodukter fra rejser i lande uden for EU, uden at disse følges af et plantesundhedscertifikat. Reglerne gælder også mindre mængder af planter og planteprodukter.

Du kan læse mere om reglerne her.

Rejsende med indskrænket bevægelighed

Vi gør opmærksom på, at vores rejser generelt ikke er egnede for bevægelseshæmmede personer. Kontakt os gerne for information om mulighederne i forhold til dine specifikke behov.

FLYREJSEN
Flybilletter

Hos de fleste flyselskaber er flybilletter elektroniske (e-billetter).

Det er vigtigt, at du tjekker dit navn for stavefejl, da dit navn på reservationen skal stå nøjagtigt som i dit pas. Hvis du har rettelser til dit navn, skal du kontakte os hurtigst muligt. Vær opmærksom på, at dette kan medføre et gebyr fra flyselskabet.

Sædereservation

Flyselskabet vil tildele dig en plads ombord på flyet ved check-in, hvis du har specifikke ønsker til placering i flyet, kan du på flyselskabets hjemmeside eller i deres app selv foretage en sædereservation. Vær opmærksom på, at de fleste flyselskaber kræver betaling for en sædereservation.

Det varierer, hvornår flyselskaberne åbner for sædereservation, men som hovedregel kan du booke sæder fra bookingtidspunktet og indtil 48 timer før afgang.

Vi gør desuden opmærksom på, at flyselskabet har fuld rådighed over alle sæder på flyet, og at de derfor altid har ret til at foretage ændringer på reservationen.
Laver du ikke en sædereservation inden afrejse, vil flyselskabet tildele dig en plads ved check-in.

Check-in

Ved check-in skal du bruge dit pas og din bookingreference, som fremgår af din rejseplan.

Vi anbefaler, at du downloader flyselskabets app på din telefon. I appen er der mulighed for online check-in, som typisk åbner 24 til 48 timer før afrejse. I appen kan du også holde dig opdateret om flyændringer og anden vigtig information om din flyrejse.

Bemærk venligst, at der kan være ændrede flytider i forhold til den rejseplan, du modtog ved booking af rejsen. Det er altid flytiderne i flyselskabets app eller på flyselskabets hjemmeside, der er gældende.

I lufthavnen

Vi anbefaler, at du møder op i lufthavnen senest 2 timer før afrejse. Du kan med fordel holde dig opdateret på lufthavnens hjemmeside for seneste opdateringer.

Bagage

Vi benytter mange forskellige flyselskaber til vores rejsemål. De nøjagtige regler for håndbagage og indtjekket bagage kan du tjekke på flyselskabets hjemmeside eller i deres app.

Hvis du flyver via O.R. Tambo lufthavn i Johannesburg, skal du være opmærksom på, at indtjekket bagage her skal have mindst én flad side og ikke må have lange løse stropper (som f.eks. en rygsæk). Såfremt man rejser med f.eks. en rund sportstaske eller en rygsæk med lange stropper, skal man benytte sig af en ”baggage wrapping service” i lufthavnen, før man får lov at tjekke sin bagage ind.

I tilfælde af, at du flyver via Johannesburg og videre indenrigs i Sydafrika, skal du være opmærksom på, at du i Johannesburg selv skal hente din bagage på bagagebåndet, selv gå gennem tolden med den og aflevere den igen ved check-in-skranken i indenrigsterminalen.

Forsinket bagage

Skulle din bagage blive forsinket, skal du ved ankomst henvende dig til personalet i bagageområdet i lufthavnen og anmelde din manglende bagage.

Det er vigtigt, at du har din bagagekvittering, når du skal udfylde din PIR- rapport (Property Irregularity Rapport).

Vær opmærksom på, at du ikke må forlade bagageområdet i lufthavnen, før du har fået udfyldt rapporten.

I tilfælde af forsinket bagage beder vi dig kontakte vores samarbejdspartner, som vil sørge for, at din guide/chauffør venter på dig.

 

Flyforsinkelser eller aflysninger

Skulle der ske ændringer i forbindelse med din flyreservation inden afrejse, kontakter vi dig naturligvis med information om dette.

Opstår der flyforsinkelse efter check-in, er det flyselskabet, som har ansvaret for at ombooke din flyrejse. De vil typisk booke næste mulige afgang og sørge for eventuel forplejning og overnatning, hvis det skulle være nødvendigt.

Vores samarbejdspartner tjekker selv eventuelle ændringer i ankomsttidspunkter og vil naturligvis stadig vente på dig, også selvom dit fly skulle være forsinket.

Hvis en forsinkelse eller aflysning betyder, at flyselskabet ombooker dig til et andet flynummer efter, du er ankommet i lufthavnen, beder vi dig kontakte os på TourCompass’ nødnummer.

PÅ DESTINATIONEN
Immigration & told

Immigration:

Når du ankommer til din endelige destination, går du gennem immigrationen. Her tjekkes dit pas samt eventuelle indrejsepapirer og visum. Mange steder skal du afgive fingeraftryk, og der tages ligeledes et billede af dit ansigt til biometrisk genkendelse. Du kan også blive stillet spørgsmål om dine rejseplaner i landet og evt. adresse på dit overnatningssted.

 

Told:
Når du er kommet gennem immigrationen og har samlet din bagage op, skal du gennem tolden. Har du intet at fortolde, kan du gå gennem ”nothing to declare”. Har du derimod noget at fortolde, er det vigtigt, at du går gennem ”declare”. Det er dit eget ansvar at tjekke, hvilke toldregler, der er gældende i det land, du rejser til.

Ankomst

Når du kommer ud i ankomsthallen i lufthavnen, vil du blive modtaget af en guide/chauffør med et TourCompass skilt og dit navn på, som vil sørge for, at du kommer godt til dit hotel.

Der kan der nogle gange forekomme lidt ventetid inden alle gæster er ankommet. I tilfælde af ventetid, bliver I vist til rette i lufthavnens café, hvor I kan nyde en kop kaffe eller en kold forfriskning.

Skulle du mod forventning ikke kunne finde din guide/chauffør, beder vi dig kontakte vores samarbejdspartner på deres nødnummer, som fremgår af dine rejsedokumenter.

Hvis du rejser med dagsfly til Johannesburg og ankommer om aftenen, skal du overnatte på City Lodge Hotel at OR Tambo International Airport den første nat. Hotellet er kun 5 minutters gang fra lufthavnen og du skal blot følge skiltene for at komme hertil. 

Når du hentet din bagage og går ud af ankomsthallen, går du rundt om ankomstområdet (der hvor folk tager imod ankomne rejsende) og fortsætter ligeud – på vej ud af ankomsthallen og mod parkeringen. 

Du skal ikke helt ud af ankomsthallen – du skal en etage op og ad en gangbro over parkeringspladserne.  

Følg de tydlige skilte, som viser dig vej til City Lodge/Intercontinental Hotel.

Hotel check-in & check-out

Normal check-in er typisk kl. 14.00, og du kan derfor ikke regne med at få dit værelse før dette tidspunkt. Ønsker du tidlig check-in, kan du mod betaling bestille dette i forbindelse med booking af rejsen.

Ved check-in vil receptionisten oftest registrere dit kreditkort og muligvis reservere et beløb. Dette er ikke en ekstra udgift, men almindelig kutyme på hoteller for at sikre betaling af evt. forbrug fra minibar eller lignende. Ved check-out bliver beløbet automatisk frigivet, hvis du ikke har gjort brug af dette.

Det er meget normalt, at hotellerne tager en kopi af dit pas. Dette er nogle steder et krav fra de lokale myndigheder.

Ved afrejse er der normal check-out omkring kl. 10.00. Skal du først rejse videre om eftermiddagen eller aftenen, kan du få opbevaret din bagage indtil, du skal afsted. Ønsker du i stedet sen check-out, kan du mod betaling bestille dette i forbindelse med booking af rejsen.

Der skal betales turistskat i Sydafrika. Dette er ikke inkluderet i vores pakkepriser og betales over værelsesregningen ved udtjek fra hotellet. Vi tager forbehold for eventuelle skatteændringer

Rejseform & transport

I tilfælde af uforudsete forhold som f.eks. dårligt vejr, blokerede veje eller andet, kan det blive nødvendigt at ændre i rækkefølgen af sightseeingture og seværdigheder i dagsprogrammerne.

Safariturene foregår i åbne køretøjer.

Al anden kørsel foregår i air-conditioneret minibus.

Børn på safari i Sydafrika

Vores safariture er meget børnevenlige. Den afrikanske savannes dyreliv er spændende, også for børn, som er velkomne i alle aldre på vores safarier.

Dog skal man af sikkerhedsmæssige årsager være over 12 år for at deltage i safari til fods (bush walk) med rangers og over 6 år for at deltage i aftensafari i åbent køretøj.

Kørselsafstande i Sydafrika (afhængig af trafik -og andre lokale forhold)

  • Johannesburg International Airport– Kruger Gate: ca. 5,5 time
  • Johannesburg Internationale lufthavn – Nkambeni: ca. 4,5 time
  • Kruger Gate – Kruger Mpumalanga International Airport: ca 1 time
  • Nkambeni – Kruger Mpumalanga International Airport: ca. 1,5 time

 

Brug for hjælp undervejs?

Vi har et 24-timers nødnummer, så du altid kan komme i kontakt med os, hvis der skulle opstå uforudsete hændelser undervejs på din rejse. Derudover får du også tilsendt telefonnummer og nødtelefonnummer til vores samarbejdspartnere på destinationen. I nogle tilfælde kan det være nemmest og hurtigst at kontakte vores samarbejdspartnere pga. tidsforskelle, hvis du f.eks. skulle havne i en situation, hvor din opsamling til en tur eller transfer er mere end 15 min. forsinket.

EFTER REJSEN
Ris & Ros / kontakt

Vi lever af glade gæster, og vi vil derfor meget gerne høre fra dig efter hjemkomst. Send os en mail på info@tourcompass.dk eller ring til os på tlf.: 89 93 43 89.

Afrika
Ingun H. Nikolajsen

Ingun er vores Afrika-specialist og har over 10 års erfaring med rejser i Afrika.

Se åbningstider
Mandag - Torsdag 10-16
Fredag 10-14