TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE

Overnatning: Tanzania

Highview Hotel

Karatu

I smukke omgivelser på en fredfyldt bakketop ligger det flotte Highview Hotel. Herfra er der kun et par kilometer til det eksotiske marked i landsbyen Karatu, og hotellet ligger helt centralt for jeres besøg i nationalparkerne.

Her er 41 værelser, som alle har veranda med udsigt til en frodig dal med kaffeplantager, som elefanterne elsker at rasere. Hotellet har også sin egen kaffeplantage, og kaffen kan både nydes på hotellet og købes med hjem. Hotellet har desuden egen økologisk frugt-og grønsagshave.

Her er swimmingpool, spa med mulighed for massage, en hyggelig udendørs bar og bålplads, der indbyder til aftenhygge og safarisnak omkring bålet. Udover restauranten er der en stor lounge med pejs og bar. Desuden er der tilknyttet to masai-huse til hotellet. Her arbejder lokale masaikvinder, hvor de demonstrerer brugen af naturlægemidler og laver masaikunst samt traditionelle dragter og smykker.

En håndfuld smilende og hjælpsomme masaier iført stammedragter fungerer som bærere og vagter.

Du kan vælge at opgradere til Highview Coffee Lodge.


Highview Coffee Lodge

Karatu

Highview Coffee Lodge er en del af Highview Hotel og byder derfor på de samme faciliteter som Highview Hotel.

Værelserne på Coffee Lodge ligger lidt for sig selv ca. 100 meter fra selve hotellet. Lodgen består af 4 dobbelthuse med to værelser i hvert hus. De er bygget forskudt fra hinanden op ad en bakke, så der er luft og plads omkring dem. De er alle indrettet med stort bad og toilet, egen veranda og god plads til at slappe af med en bog, Til værelserne hører eget spisetelt, hvor man vælge at indtage morgenmad og/eller aftensmaden, mens du nyder udsigten mod dalen med kaffeplantager.

Man kan naturligvis benytte alle hotellets faciliteter; pool, restaurant, spa mm.

Værelserne er dobbeltværelser og beregnet til 2 personer, dog er det tilladt at bo to voksne og to mindre børn i ét værelse.

Pris for opgradering fra Highview Hotel, pr. nat:
Double Room Pr. person fra:  995 kr.
Family Room v/2 voksne & 2 børn u. 15 år Pr. person fra:  750 kr.

Ikoma Wild Camp

Serengeti Nationalpark

Ikoma Wild Camp er vores favorit wildcamp. Her får du det bedste af det hele.

Campen ligger lige udenfor den nordvestlige del af Serengeti Nationalpark – i en lomme mellem Grumeti og Ikorongo vildtreservaterne. Denne såkaldte ”vestlige korridor” er den centrale vej for dyrenes vandring fra Serengeti til Masai Mara. Dyrene vandrer frit ind og ud af reservaterne, så du kan sagtens se elefanter, flodheste, zebraer, antiloper, giraffer, bøfler og andre planteædere direkte fra udsigtsdækket ved campens restaurant. Der er naturligvis også løver, geparder og leoparder, der ihærdigt forsøger at sikre sig et godt måltid fra det store tag-selv-bord af dyr, der passerer forbi. I vandringstiden (juni-juli) er der mulighed for at opleve den verdensberømte vandring af 1,2 million gnuer – lige uden for dit telt! I store flokke vandrer de over savannen i deres søgen efter nye græsgange.

Beliggenheden udenfor nationalparken gør imidlertid også, at campen byder på oplevelser, du ikke får, hvis du bor inde i selve nationalparken.

I Ikoma Wild Camp er der fx mulighed for at tilkøbe ”Walking safari”, ”Sundowner” og ikke mindst ”Night Game Drive”. Det er helt unikke oplevelser, som kun kan tilbydes, når du bor udenfor Serengeti Nationalpark, hvor restriktionerne er lidt mildere end inde i selve nationalparken.

Hvis du er frisk, kan der endda arrangeres en morgen- eller aftenløbetur omkring campen. Det foregår naturligvis i følgeskab med sikkerhedsvagter, og omgivelserne er helt fantastiske!

Når du bor på Ikoma Wildcamp, foregår safarierne naturligvis stadig i Serengeti Nationalpark. Det betyder, at der er lidt kørsel frem og tilbage mellem campen og nationalparken (ca. 30-45 minutter hver vej). De ekstra muligheder, man har af beliggenheden udenfor nationalparkens strikse regler samt campens høje standard, gør dog, at det absolut er køreturen værd.

Ændringsmulighed
Hvis du ønsker at bo inde i Serengeti Nationalpark, har du naturligvis også mulighed for det. Du kan vælge at overnatte på Serengeti Wild Camp eller Serengeti Wildebeest Camp.

Læs mere om hvad en ”wild camp” egentlig er her.


Serengeti Wildcamp

Serengeti Nationalpark

Serengeti Wild Camp ligger i Seronera området, som er den centrale del af Serengeti Nationalpark.

Campen er en klassisk afrikansk safaricamp med rustikke og komfortable kanvastelte. Naturen er lige udenfor døren. Det er ikke ualmindeligt, at der kommer vilde dyr gennem lejren om natten, og du kan forvente at se både gazeller, antiloper, zebraer og til tider elefanter og hyæner omkring campen.

Her er 24 telte med plads til 2 eller 3 personer i hvert telt. Teltene er store, og har alle bruser og toilet, skrivebord og store senge med myggenet. Hvert telt har desuden en lille ”terrasse” udenfor med havestole, hvor du kan slappe af og nyde de fantastiske omgivelser. Endvidere er der et stort fællestelt, som bliver brugt som spisetelt.

Serengeti Wild Camp er for dig, som drømmer om en ægte ”Out of Africa” safaristemning. Du bor inde i selve nationalparken og fokusset på Serengeti Wild Camp er klassisk safarikørsel. Hvis du ønsker at bo i en wildcamp, som tilbyder ekstra aktiviteter som fx walking safari eller gamedrive om aftenen, hvor man ser de nataktive dyr, skal du i stedet bo på Ikoma Wildcamp.

Læs mere om hvad en ”wild camp” egentlig er her.


Serengeti Wildebeest Camp

Serengeti Nationalpark

Serengeti Wildebeest Camp ligger i Seronera området, som er den centrale del af Serengeti Nationalpark. Campen består af 12 komfortable telte med plads til to personer i hvert telt. Endvidere er der et stort fællestelt, som bliver brugt som restaurant.

Teltene har bruser og toilet, senge med myggenet samt siddeplads indenfor og udenfor, hvor du kan slappe af med en god bog og nyde de fantastiske omgivelser.

Campen er en klassisk afrikansk safaricamp, hvor det er naturen, som er i højsædet. De vilde dyr kommer ofte på besøg om natten, og du kan forvente at se både gazeller, antiloper, zebraer og til tider elefanter og hyæner omkring campen.

Fokusset på Serengeti Wildebeest Camp er klassisk safarikørsel. Hvis du ønsker at bo på en wildcamp, som tilbyder ekstra aktiviteter som fx walking safari eller gamedrive om aftenen, hvor man ser de nataktive dyr, skal du i stedet bo på Ikoma Wildcamp.

Læs mere om hvad en ”wild camp” egentlig er her.


Serengeti Safari Lodge

Serengeti Nationalpark

Serengeti Safari Lodge er helt igennem unik 4-stjernet lodge, som ligger midt i Serengeti Nationalpark.

Lodgen består af 20 individuelle luksustelte, som er bygget i en raffineret kombination af kanvas og sten. Siderne består af kanvas, så du får den ægte safaristemning med lydene og duftene fra naturen udenfor, her er stråtag, og dele af væggene er bygget i sten, så det mere minder om værelser end om telte. Luksusteltene er bygget på stenpiller og svæver nærmest over jorden, hvilket både giver luftgennemstrømning og en enestående udsigt.

Teltene er store og har masser af plads og luft omkring de to kingsize senge. Fra opholdsrummet ledes du direkte ud på en stor, gennemgående veranda, hvorfra du har den mest fantastiske udsigt over Serengeti Plains. Alle teltene har eget badeværelse med toilet og bruser. Der er også et karbad, hvor du kan ligge og dase med direkte udsigt over nationalparken. Ligeledes er der privat udendørs bruser, som også byder på fantastisk udsigt over Serengeti Plains.

Fra swimmingpoolen har du også direkte udsigt over Serengeti, og du kan ligge i poolen og nyde landskabet og den smukke udsigt. Her kan du slappe af eller tage en forfriskende dukkert efter en lang dag med oplevelser.

Restauranten ligger med panoramaudsigt og det fås ikke bedre i Serengeti end her.

Der findes endvidere lounge med bar, pejs, underholdning og Internet.

Du finder ikke en bedre 4* lodge i Serengeti.

Pris for opgradering fra Ikoma Wild Camp, pr. nat:
Double Room Pr. person fra:  1.250 kr.

Acacia Bliss

Serengeti Nationalpark

I hjertet af Serengeti finder du den luksuriøse camp, Acacia Bliss.

Campen består af 10 luksustelte, som alle er indrettet i en skøn stil af moderne luksus tilsat et strejf af afrikansk stemning.

De rummelige telte har trægulve, og ”væggene” er en blanding af kanvasvægge og store vinduer bestående af myggenet, som giver et let og luftig indtryk. Alle telte har naturligvis eget bad og toilet.

Måltiderne indtages i det hyggelige messetelt – eller, hvis vejret er godt, udenfor – og efter endt safari, er det oplagt at nyde en kold drink foran bålet, mens du deler historier fra dagens safari med de andre gæster.

Der er Wi-Fi i hele campen – men mon ikke du bliver rigeligt underholdt af lydene fra de vilde dyr, som du altså bor midt i blandt!

Pris for opgradering fra Ikoma Wild Camp, pr. nat:
1. november – 31. maj Pr. person fra:  2.500 kr.
1. Juni – 31. oktober Pr. person fra:  3.900 kr.
Pris for opgradering fra Serengti Safari Lodge, pr. nat:
1. november – 31. maj Pr. person fra:  2.000 kr.
1. Juni – 31. oktober Pr. person fra:  3.200 kr.

Matawi Serengeti Camp

Serengeti Nationalpark

Drømmer du om polerede gulve, badekar på løvefødder og elegante møbler i et luksustelt midt på Serengeti, så skal du vælge at opgradere til Matawi Serengeti Camp. 

Her er kun 7 telte, som alle står på deres egen platform hævet lidt over jorden – med udsigt til den fabelagtige natur omkring dig. Kanvasvæggene sikrer, at bushens lyde når dig selv om natten, og teltenes vægge består af myggenet, som sikrer, at den svalende brise kan nå dig indenfor.  

Al elektricitet kommer fra solceller, hvilket betyder, at vandet i bruseren er varmest om aftenen – til gengæld vidner det om, at lejren tænker over dens klimamæssige aftryk. 

Måltiderne indtages typisk i messeteltet – hvis da ikke der dækkes op i bushen udenfor, hvor du kan nyde den afrikanske aftenhimmel ved det hyggelige lejrbål. 

 

Bemærk, da Matawi kun har 7 telte er der rift om pladserne, så vi anbefaler, du booker i god tid, hvis du drømmer om at bo her.  

Pris for opgradering fra Ikoma Wild Camp, pr. nat:
Pr. person fra:  1.560 kr.

Serengeti Sametu Camp

Serengeti Nationalpark

I den centrale del af Serengeti finder du den skønne Serengeti Sametu Camp. Med kun 16 telte er her tale om en lille og dermed meget intim camp, hvor der virkelig bliver kræset om den enkelte gæst. 

Alle telte er nærmest indrettet som individuelle ”hytter” med faste gulve, store gulv-til-loft-vinduer, skydedøre ud til den store private balkon/terrasse og naturligvis skønne badeværelser med flisegulv og varmt vand i bruseren hele døgnet. Men her ER stadig tale om telte. Væggene er kanvas, og det betyder, at du fra din bløde seng natten igennem kan høre lydene ude fra bushen. Der er løver, som brøler, impalaer som skryder af hinanden og bøfler, der tramper.  

Måltiderne indtages i fællesbygningen, som også er her, hvor du både finder baren og poolen. Fra hele området er der en fænomenal udsigt over Serengeti.  

 

Bemærk, Sametu har kun 16 telte, så vi anbefaler, du booker i rigtig god tid, hvis du ønsker at opgradere hertil.  

Pris for opgradering fra Ikoma Wild Camp , pr. nat:
Pr. person fra:  2.085 kr.

Ngorongoro Safari Lodge

Ngorongoro Conservation Area

Ngorongoro Safari Lodge ligger i den sydlige del af Ngorongoro Conservation Area på den udvendige side af kraterkanten.

Lodgen består af 10 luksustelte, der er bygget op omkring en stålskal med kanvasvægge, højt til loftet og murede badeværelser i forlængelse af selve værelset. Alle 10 luksustelte er bygget på hver sin individuelle platform med en stor træterrasse, hvorfra du har den flotteste udsigt til saltvandssøen, Lake Eyasi.

Samtidig er du så også næsten på højde med de giraffer, som ofte trasker rundt mellem teltene.

Alle teltene er flot indrettet med himmelsenge med myggenet, skrivebord, sofa, lysekrone og i det hele taget med rigtig god plads.

Fra restauranten er der en scenisk udsigt over området, som ligger på migrationsruten. Området er desuden hjemsted for store flokke af forskellige antilopearter, bøfler, elefanter, flamingoer og andre fugle.

Lodgens spa tilbyder massage, og det kan bestemt anbefales efter en lang safaridag.

Pris for opgradering fra Highview Hotel, pr. nat:
Double Room Pr. person fra:  995 kr.

Ngorongoro Wild Camp

Ngorongoro Conservation Area

Ngorongoro Wild Camp ligger skønt i Ngorongoro Conservation Area med en enestående udsigt over den nærliggende saltvandssø, Lake Eyasi på den udvendige side af kraterkanten og i passende afstand til krateret.

Ngorongoro Wild Camp består af 20 store telte med fuld højde og fast gulv. Teltene er bygget på pæle, hvilket giver den mest fantastiske udsigt over området fra terrassen foran selve teltet. Alle teltene er med eget stort badeværelse bygget i klinker og fliser. Her er rindende vand, toilet og bruser.

Det er ret almindeligt, at giraffer og zebraer kommer igennem campen om natten og bliver der op ad formiddagen. Hvis du er heldig, kan du sige godmorgen til en af dem, når du står op.

Fra restauranten er der en scenisk udsigt over området, som ligger på migrationsruten. Området er desuden hjemsted for store flokke af forskellige antilopearter, bøfler, elefanter, flamingoer og andre fugle.

Campens spa tilbyder massage, og det kan bestemt anbefales efter en lang safaridag.

Læs mere om hvad en ”wild camp” egentlig er her.

Pris for opgradering fra Highview Hotel, pr. nat:
Double Room Pr. person fra:  850 kr.

Rivertrees Country Inn

Usa River/Arusha

Midt imellem Kilimanjaro lufthavn og Arusha lufthavn finder du det hyggelige Rivertrees Country Inn.

Ejendommen var oprindeligt en kaffefarm, og de 38 værelser i forskellig størrelse ligger spredt i forskellige bygninger på den store naturgrund. I den store, grønne have pipper fuglene lystigt i træerne og bagerst i haven risler floden, USA. Her er charme, hygge og en fredfyldt atmosfære. Det er også her i haven, du finder poolen, og små kroge, hvor man kan nyde en god bog og en god kop kaffe.

Værelserne er alle rummelige og smagfuldt indrettet med træmøbler og gamle billeder på væggen – og ofte friskskårne blomsterbuketter på bordet. Alle værelser har egen veranda og stole og borde.

Restauranten er delvis åben med udsigt til haven – og stedets pizzaovn er populær blandt alle. Restauranten er åben for udefrakommende gæster, og det skaber en både livlig og hyggelig atmostfære.

Det er muligt at leje cykler, hvis du trænger til at røre dig lidt. Lake Duluti ligger ca 10 km fra Rivertrees og er en fin lille udflugt.


Villa Maua

Arusha

Det føles som at komme hjem.

Du træder ind ad døren hos gode venner, sætter dig i deres sofa og slapper af.

Sådan er Villa Maua.

Få hundrede meter fra centrum af Arusha finder du denne perle af ”hotel”. Hotel i anførselstegn for det er i virkeligheden, som navnet siger, en villa. Den meget smukke kap-hollandsk inspirerede bygning er oprindeligt en familiebolig, som nu er lavet om til boutique hotel.

De 9 rummelige værelser er alle indrettet med lyse farver naturlige farver og med egen balkon. Her er aircondition, sikkerhedsboks, fladskærms-TV og lækre badeprodukter.

Den hyggelige opholdsstue indbyder til en eftermiddag med en god bog og den overdækkede terrasse er det perfekte sted at sidde med en kop kaffe og nyde godt af stedets glimrende wi-fi. Den lille have byder på en pool med liggestole, og i den ene ”længe” af huset, finder du den veludstyrede bar.

Når du bliver sulten, bevæger du dig blot ind i spisestuen, som i bedste restaurantstil byder på både morgenmad, frokost og aftensmad.

Villa Maua er det perfekte sted at starte eller slutte en Tanzania rejse!

Pris for opgradering fra Rivertrees Country Inn, pr. nat:
Double Room Pr. person fra:  795 kr.

Tloma Lodge

Karatu

På toppen af en bakke finder du Tloma Lodge, som har en fantastisk udsigt over naturen omkring Ngorongoro krateret.

Dette er en lille eksklusiv lodge med blot 24 hytter i charmerende kolonistil samt 12 værelser i hovedbygningen med terrasse eller balkon, som alle er placeret ud mod haven. Alle værelser har badeværelse med brusekabine og er derudover udstyret med ventilator, te/kaffe bakke, myggenet og så er der også mulighed for room service.

Udover en spektakulær udsigt på denne lodge, får du også rig mulighed for at slappe af i naturskønne omgivelser. Du kan blandt andet bruge dagen ved den opvarmede pool, gå på opdagelse i kaffeplantagen eller få en rundvisning i køkkenhaven, hvor de økologiskdyrkede grøntsager bliver til en fast del af sortimentet i restauranten.

Hvis du trænger til lidt selvforkælelse efter en lang dag med oplevelser, kan du bestille tid i massagehytten. Har du mere lyst til en manicure eller pedicure, kan du også få det.

Pris for opgradering fra Highview Hotel, pr. nat:
Double Room med helpension Pr. person fra:  1.095 kr.

Endoro Lodge

Karatu

I det bakkede landskab tæt på Karatu, finder du den charmerende Endoro Lodge.

De godt 30 værelser og hytter er alle hyggeligt indrettet i naturlige farver med et afrikansk touch.

Standardværelserne er rummelige og pæne, med alt hvad du har brug for til en overnatning eller to, mens alle chalets har egen pejs, egen veranda, udendørs bruser og badekar – altså lige det ekstra, hvis du vil forkæle dig selv.

Lodgens helt store trækplaster er dog efter vores mening den fine lounge med gulv til loft vindue, hvorfra du kan nyde udsigten til bakkerne omkring dig.

Poolen indbyder til en dukkert og en god bog i skyggen af en parasol, og rundt omkring i haven og på gangstierne, står der bænke, som kalder på et lille hvil på de til tider lidt stejle stier.

Endoro er et charmerende lille sted – midt i den smukke natur.

Pris for opgradering fra Highview Hotel, pr. nat:
Double Room med helpension Pr. person fra:  1.095 kr.

Karatu Simba Lodge

Ngorongoro

Med udsigt til skoven på Ngorongoro krateres yderside er følelsen af at være midt i naturen allestedsnærværende på Karatu Simba Lodge.

I markerne udenfor hegnet omkring lodgen kan du være heldig at se både hyæner, bøfler og elefanter. Turen hertil går af små veje gennem lokale landsbyer og er i den grad med til at forstærke fornemmelse af ro, fred og natur.

Lodgen består af 23 telte, som retteligt er en klon mellem telte og hytter. Her er faste gulve og rigtige badeværelser – mens dele af ”værelsets” øvrige vægge består af kanvas. Alle værelser har egen veranda med udsigt over området, og mellem teltene er der stier og grønne områder, så du altid har følelsen af rigeligt med plads.

Nyd et kølende dyb i den lille pool efter endt safari – og en drink omkring lejrbålet om aftenen. Glæd dig til middagen: maden kommer fra markerne omkring lodgen, og kaffen er naturligvis lokal!

Der er Wi-Fi i fællesområderne, og det skal bemærkes, at al strøm i teltene kommer fra solceller, hvilket er et stort plus på bæredygtighedskontoen. Det betyder dog også, at der KAN mangle strøm i teltet om natten, så vi anbefaler, du medbringer en batterilommelygte, hvis du skal bruge lys om natten.

Pris for opgradering fra Highview Hotel, pr. nat:
Cottages Pr. person fra:  1.115 kr.

Acacia Farm Lodge

Karatu

På en fredelig bakketop tæt på Karatu’s travle centrum ligger Acacia Farm Lodge. Som navnet antyder, er der tale om en arbejdende kaffefarm, hvor hovedbygningerne er omdannet til lodge.

Her er 32 værelser fordelt på 16 ”hytter”. Alle værelser har egen stor veranda eller terrasse og alle har aircondition, minibar, te- og kaffefaciliteter, TV, værdiboks samt Wi-Fi. Værelserne er meget store og er alle moderne indrettet med et strejf af romantik og store vinduer, som lader lyset udefra fylde rummet.

I den hyggelige og frodige have finder du lodgens pool, hvor du kan slappe af under en parasol eller nyde solens varme stråler. Reserver tid til en massage og glæd dig til middagen i aften. Farmen har sin egen køkkenhave, og langt de fleste råvarer, der bliver brugt i køkkenet, kommer herfra. Du er naturligvis velkommen til at gå en tur i køkkenhaven, hvis du har lyst!

Om aftenen bliver der ofte tændt bål i haven og over en drink inden middagen, kan du udveksle rejsehistorier med de andre gæster.

Middagen serveres oftest i restauranten, men vil du hellere nyde den i haven eller på din egen balkon, er det naturligvis ikke noget problem – du giver bare din personlige butler besked.

Acacia Lodge er vores ”klassiske” 5-stjernede opgraderingsmulighed i Karatu.

Pris for opgradering fra Highview Hotel, pr. nat:
Suite med helpension, 1/6 - 31/10 + 20/12 – 10/01 Pr. person fra:  2.195 kr.
Suite med helpension, 11/01 – 28/02 Pr. person fra:  2.050 kr.
Suite med helpension, 01/03 – 31/05 + 01/11 – 19/12 Pr. person fra:  1.350 kr.

The Plantation Lodge

Karatu

Velkommen hjem! Dét er følelsen på Plantation Lodge. Her er luksus – men på den hyggelige, afslappede måde.

Som en grøn oase ligger The Plantation Lodge på en bakketop med udsigt over bjergene. Dette idylliske sted er omringet af en blomstrende have, som giver tid til ro og fordybelse. Alle værelserne er spredt rundt i haven og indrettet med hver deres unikke stil. (Nogle af dem har endda deres egen terrasse!)

Ejerne, som bestyrer stedet, har været vant til at arbejde med landbrug, hvilket stedet tydeligt bærer præg af. Det bugner af eksotiske planter, frugtplantager og blomster i alle farver. Overalt lægges der vægt på alle detaljer på denne charmerende lodge, hvilket desuden har medvirket til at stedet flere gange er blevet hyldet og kåret til et af de smukkeste safarihoteller i Østafrika.

Vågn op med fuglefløjt, nyd en tanzanisk kaffe og friskbagte delikatesser fra morgenstunden. Stedet giver dig rig mulighed for at slappe af i idylliske omgivelser og er perfekt at lade op til nye eventyr eller fordøje indtrykkene efter en endt safari, hvad enten du vælger at dase på en af de luksuriøse solsenge ved poolen med en god bog eller nyde en kold drink i baren. Du kan også forkæle dig selv med en massage eller gå en tur i den farvestrålende have, hvor mange af råvarerne også bliver forvandlet til måltider i køkkenet.

Før du sætter dig til bords i restauranten for at nyde en kulinarisk 4-retters aftenmiddag, kan du med fordel nyde en flot solnedgang. Sæt dig godt til rette på træverandaen eller tag din drink med til poolen og se solen forvandle himlen med sin rødglødende farve og forsvinde bag bjergene i horisonten.

Pris for opgradering fra Highview Hotel, pr. nat:
Standard Room med helpension Pr. person fra:  2.750 kr.

Ngorongoro Lion’s Paw

Ngorongoro

Mellem røde acaciatræer på kanten af Ngorongoro krateret finder du den charmerende ”lejr” Lion’s Paw. Lejr er nu nok så meget sagt. Godt nok består værelserne af luksustelte med kanvasvægge, men her er altså faste gulve, rigtige døre og vinduer og store skydedøre ud til din egen private balkon.  

Måltiderne indtages i hovedbygningen, der – ligesom teltene – er charmerende indrettet med afdæmpede farver, bløde sofaer, og så naturligvis med den enestående udsigt til naturen udenfor.  

På den store fælles veranda tændes bålet om aftenen, og den hyggelig bar/lounge byder på gode drinks til solnedgangen.  

Da lejren ligger højt, kan der godt blive køligt om aftenen og natten, men sengene er naturligvis udstyret med varmetæpper, så du ikke kommer til at fryse om natten! 

 

Bemærk, Lions Paw har kun 15 telte, så vi anbefaler, du booker i rigtig god tid, hvis du ønsker at opgradere hertil.  

Pris for opgradering fra Highview Hotel , pr. nat:
Pr. person fra:  2.565 kr.

Kiboko Lodge

Arusha

Ved foden af Mount Meru og kun et stenkast fra Arusha National Park finder du det hyggelige Kiboko Lodge.

Lodgen er ejet af en hollandsk organisation, som arbejder med gadebørn i hele Tanzania. Børnene får en uddannelse og løfte om arbejde, hvis de fuldfører en 4-årig uddannelse. Lodgen er derfor også drevet af tidligere gadebørn, som har lært, hvordan man styrer en sådan forretning og servicere gæsterne bedst muligt.

Her er 19 værelser i forskellig størrelse og med forskellig udsmykning. Fælles for alle værelserne er eget bad- og toilet, pejs og egen veranda med udsigt til den omkringliggende natur og et glimt af Mt Meru.

Det er ikke kun forhold for gadebørn, som fonden forsøger at forbedre. Der tages alle steder også hensyn til miljøet. Lodgen kører primært på solcelle-energi og er bygget af lokale materialer. En del af møblerne kommer fra fondens eget værksted. Lodgen er naturligvis også delvis selvforsynende, når det kommer til maden der serveres; der dyrkes både frugter og grøntsager på den frodige, vulkanske jord omkring lodgen.

De frodige omgivelser tiltrække et væld af eksotiske fugle, og vandhullet ved lodgen er hjem for en flodhest; kiboko på swahili.


Osiligilai Maasai Lodge

Moshi/Kilimanjaro

Kom tæt på masai-kulturen på denne charmerende og autentiske lodge, som ligger midt i den smukkeste natur i masai-land – og midt mellem Mount Meru og Mount Kilimanjaro. Lodgen er ejet og drevet af masaier, og et ophold her er en enestående mulighed for virkelig at komme tæt på dette seminomadiske folk.
Her er 11 hytter, som alle er bygget i traditionel masai-stil – dog med den undtagelse, at de har alle tænkelige fornødenheder som elektricitet, toilet, rindende vand og bruser med varmt vand.
Alle hytterne er charmerende dekoreret i masai-stil med fine, farvestrålende, håndlavede perler hængende ned fra loftet, smukke kurve på væggene og sengetæpper i de skønneste masaifarver. Hytterne findes i forskellige størrelser, og her er både plads til parret, som vil have deres egen hytte eller til familien, som gerne vil sove i samme hytte. Alle hytterne vender, så du tidligt om morgenen kan nyde solopgangen over Kilimanjaro.

Fællesområderne byder på en hyggelig restaurant med udsigt til Kilimanjaro og en skøn pool med liggestole, hvor du kan ligge i både sol og skygge, mens du nyder udsigten til Afrikas højeste bjerg. Maden i restauranten er økologisk, og næsten alle ingredienser dyrkes i nærområdet.

Der tilbydes en lang række aktiviteter på lodgen, men du kan også bare vælge at bløde de safari- eller trekking-stive muskler op i lodgens sauna.

Der er (de fleste dage) Wi-Fi i fællesområderne.


Tarangire Simba Lodge

Tarangire nationalpark

Varme-“låget”, som hele dagen har ligget over Tarangire som en tung dyne, letter langsomt. Skyggerne bliver længere, og selv vinden falder til ro. Poolen har lige kølet dig ned efter dagens safari, og nu kommer tjeneren med en kold øl, mens du lægger dig til rette på solvognen. Du holder øje med bushbukkene, der nærmere sig vandhullet nogle hundrede meter fra poolen. Det er blevet ledig, efter elefanterne har fået deres brusebad.

Udsigten fra det hævede dæk på Tarangire Simba Lodge er fænomenal. Det er lige før, du ikke behøver køre på safari. Det permanente vandhul tiltrækker dyr dagen igennem – og det hele foregår lige foran dig – på første parket.

Duften af mad spreder sig, og du mærker sulten komme snigende. Bålet knitrer, og solen farver himlen næsten blodrød. Maden er klar.

Efter middagen følger sikkerhedsvagten dig til teltet – lodgen er nemlig ikke hegnet ind, og selv i mørke er alle elefanter grå.

Fra sengen i teltet kan du høre den afrikanske nat udenfor. Vinden får kanvassen til at hvisle let. Du falder i søvn til lyden af to impalaer, der skændes.

De 24 telte på Simba Lodge er alle store og rummelige og meget hyggeligt indrettet. Badeværelserne er store, og her er varmt vand – både i den indendørs og udendørs bruser. Der er strøm i teltene, men da det er solcelle-strøm, henstilles der til, at man kun lader sin mobil og sit kamera op i teltet. Større ting skal forbi receptionen for at blive ladet op. 

Alle telte har egen terrasse med udsigt til den smukke natur omkring dig.  

Fra både restauranten, baren og poolen er der udsigt til vandhullet – og tit spises middagen på pool-dækket under fri himmel med udsigt til millioner af stjerner.  


Springlands Hotel

Moshi

Springlands Hotel ligger på den sydlige skråning af Kilimanjaro, tæt på byen Moshi, og er et ideelt udgangspunkt for bjergvandringer og safari på Kilimanjaro. Hotellet yder en god service, har en moderne swimmingpool, skønne haver, indendørs/udendørs bar og rummelige værelser med brusebad og myggenet.

Springlands Hotel er opkaldt efter ferskvands kilderne som ligger i nærheden. Kilderne stammer af regn og smeltet sne fra Kilimanjaro.


Teltlejr på Kilimanjaro

Kilimanjaro

På vandreturen til toppen af Kilimanjaro overnatter du i telt i forskellige lejre. Du sover på tynde liggeunderlag i 2-mands telte.

Der er offentligt, primitivt fællestoilet i lejren. Det er muligt at tilkøbe toilet-telt.

Pris for tilkøb toilet-telt: 100 USD


Hytter på Marangu-ruten

Kilimanjaro

Hytterne har plads til 6-8 personer og er udstyret med køjesenge med simple madrasser og du skal selv medbringe din varme sovepose. Du deler spisesal og toiletter med de andre bjergbestigere.

Bemærk at forholdene i disse hytter er meget primitive. Der er rindende vand ved Mandara huts og Horombo huts, men ikke ved Kibo huts.

Der kan være op til ca. 120 gæster i hver camp af gangen.

Det er ikke muligt at få en privat hytte.

Afrika
Ingun H. Nikolajsen

Ingun er vores Afrika-specialist og har over 10 års erfaring med rejser i Afrika.

Se åbningstider
Mandag - Torsdag 10-16
Fredag 10-14