TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE

Praktisk information om Ecuador

Praktisk information om Ecuador
Praktisk information om Ecuador

Praktisk information om Ecuador

KLIMA

Bedste rejsetid

Ecuador ligger på ækvator i det tropiske klimabælte og er et relativt lille land, sammenlignet med de andre sydamerikanske lande. Trods landets størrelse og placering er der dog store regionale forskelle i Ecuadors klima. Det skyldes, at landskabet varierer meget på grund af de høje Andesbjerge, den frodige Amazonas-regnskov, den varme kystlinje og Galapagosøerne i Stillehavet.

Ecuador kan besøges året rundt. Der er flest besøgende i Ecuador i perioden juni til september og igen fra december til januar, hvor mange amerikanere og europæere holder ferie. Højsæsonen på Galapagosøerne er fra januar til juni – i den varme og våde sæson.

 

Andesbjergene:
I Quito og Andesbjergene kan du i perioden juni til september forvente lune og solrige dage. I perioden fra oktober til maj falder der mere regn i bjergene. Ofte er der sol om morgenen, og hen på eftermiddagen kommer skyerne og regnen ind over bjergene.

Vejrstatistik for Quito: JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Gennemsnitlig maks. temp. 21 20 20 20 20 20 21 21 21 21 21 21
Gennemsnitlig min. temp. 10 11 10 10 10 10 10 9 9 10 10 10
Nedbør mm 104 120 155 179 122 52 38 31 59 112 128 111

Amazonas:
Amazonas-regnskoven er altid varm og luftfugtig. Du skal forvente kraftige regnskyl året rundt, så husk at medbringe regntøj.

Vejrstatistik for Tena: JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Gennemsnitlig maks. temp. 31 31 30 30 29 29 29 29 30 31 31 31
Gennemsnitlig min. temp. 23 23 23 23 23 22 22 22 22 23 23 23
Nedbør mm 112 130 153 174 160 133 99 85 104 135 137 125

Ecuadors stillehavskyst:
I Ecuadors lavtliggende kystområder ved Stillehavet er vejret typisk varmt. Perioden fra januar til april er den varmeste og vådeste sæson med kraftige regnbyger. Mellem maj og december falder temperaturen ved kysten et par grader, og det regner sjældent.

Vejrstatistik for Guayaquil: JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Gennemsnitlig maks. temp. 31 31 32 32 31 30 29 30 30 30 31 32
Gennemsnitlig min. temp. 24 24 24 24 23 22 21 21 21 21 22 23
Nedbør mm 167 266 227 142 51 23 10 1 1 4 16 41

Galapagosøerne:
På Galapagosøerne er den våde og varme sæson fra januar til juni. Denne periode regnes for at være højsæsonen. Vejret er som regel solrigt med korte, kraftige regnbyger om eftermiddagen. Der er ikke så meget vind, og havet er varmt og roligt i denne periode.

Den kolde og tørre sæson er fra juli til december. Her falder specielt vandtemperaturen en smule, og en våddragt kan være nødvendig, hvis du skal ud at snorkle. Vejret er solrigt og stadig varmt, men havet er mere uroligt.

Der er dog ikke noget dårligt tidspunkt at besøge Galapagosøerne på. Dyrelivet er spændende året rundt, og hver måned kan du opleve et helt fantastisk dyreliv.

Vejrstatistik for Galapagos: JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Gennemsnitlig maks. temp. 29 30 31 30 29 28 26 26 26 26 27 28
Gennemsnitlig min. temp. 23 23 23 23 23 22 21 20 20 20 21 22
Nedbør mm 83 107 106 95 42 33 19 10 8 11 13 52
VIGTIG INFORMATION OM DIN REJSE

Pas & visum

Som dansk statsborger skal du være i besiddelse af et gyldigt, dansk pas. Passet skal være gyldigt minimum 6 måneder efter hjemrejse.

Som dansk statsborger kræves der ikke visum til Ecuadorfor ophold under 90 dage.

Bemærk: Det er dit eget ansvar at undersøge, om du har brug for et visum til transitlufthavne undervejs.

Skal du rejse via USA gælder følgende for danske statsborgere:

Du skal have en ESTA-indrejsetilladelse (Electronic System for Travel Authorization) for at få lov at rejse via USA. Du vil blive afvist ved check-in i din afrejselufthavn, hvis ikke du har denne tilladelse med. Du skal ansøge om indrejsetilladelsen i god tid og senest 72 timer inden afrejse til USA, og alle rejsende, uanset alder, skal have en tilladelse. Du kan ansøge og finde pris på ESTA via dette link: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/. Du skal have dit pas, rejseplan, kreditkort samt din e-mailadresse klar ved ansøgningen.

Indrejsetilladelsen er elektronisk forbundet med dit pas og er gyldig i 2 år eller til dit pas udløber (hvad end, der kommer først). Vi anbefaler, at du medbringer en fysisk kopi af din ESTA-indrejsetilladelse.

Får du nyt pas, skal du ansøge om en ny ESTA-indrejsetilladelse.

Bemærk at du skal kontakte den Amerikanske Ambassade og ansøge om visum, hvis du har rejst i følgende lande:

  • Cuba fra d. 12. januar 2021
  • Nordkorea, Iran, Irak, Sudan, Syrien, Libyen, Somalia eller Yemen fra d. 1. marts 2011

Tilsvarende skærpelse vil gøre sig gældende, hvis du har dobbelt statsborgerskab med disse lande.

For yderligere information om udfyldelse af din ESTA ansøgning, kan du finde en oversigt over hyppige spørgsmål og svar her: https://esta.cbp.dhs.gov/faq?lang=en.

Du kan også henvende dig telefonisk på: +1-202-325-8000

 

Skal du rejse via Canada gælder følgende for danske statsborgere:

Du skal have en eTA-indrejsetilladelse (Electronic Travel Authorization) for at få lov til at rejse via Canada. Du vil blive afvist ved check-in i din afrejselufthavn, hvis ikke du har denne tilladelse med. Du skal ansøge om indrejsetilladelsen i god tid, og alle rejsende, uanset alder, skal have denne tilladelse. Du kan ansøge og finde pris på eTA via dette link: http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start.aspDu skal have dit pas, rejseplan, kreditkort samt din e-mailadresse klar ved ansøgningen.

Indrejsetilladelsen er elektronisk forbundet med dit pas og er gyldig i 5 år eller til dit pas udløber (hvad end, der kommer først). Vi anbefaler, at du medbringer en fysisk kopi af din eTA-indrejsetilladelse.

Får du nyt pas, skal du ansøge om en ny eTA-indrejsetilladelse.

Rejsedokumenter

Inden afrejse kan du downloade vores App her, hvor du kan finde dine rejsedokumenter og kontaktinformation på TourCompass og vores lokale samarbejdspartnere.

Ved ankomst til Ecuador får du udleveret et velkomstbrev, der indeholder en QR-kode. Når du scanner denne kode på din telefon, får du adgang til dit rejseprogram bl.a. med vigtige starttidspunkter på dine forudbestilte udflugter og transfers, samt dine indenrigsflybilletter til Galapagos. Når du har wi-fi på hotellet, er det vigtigt at du downloader disse dokumenter til din telefon, så du altid kan tilgå dem, også når du ikke har wi-fi.
Du finder desuden spændende information om destinationen, vores samarbejdspartners bæredygtighedstiltag samt en feedback-formular, som tilsikrer et højt serviceniveau på vores Ecuador-ture.

Vi anbefaler, at du downloader app’en WhatsApp til din smartphone og tilføjer vores samarbejdspartners telefonnumre. Her kan du gratis sende beskeder og ringe til dem, når du er på wi-fi forbindelse.

Transit Control Card & entré til Galapagosøerne

Når turen går til Galapagosøerne, skal du inden afrejse fra Quito lufthavn udfylde et Transit Control Card, som koster 20 USD og som skal betales kontant. Ved ankomst til lufthavnen på Galapagosøerne skal du desuden betale 100 USD kontant i entré til Galapagosøerne. Bemærk at fra 1.aug.24 stiger entréen til Galapagosøerne til 200 USD pr. person.

Vaccinationer

Vi anbefaler, at du kontakter en speciallæge, din praktiserende læge eller en autoriseret vaccinationsklinik for information omkring vaccinationer. Du kan også læse mere om reglerne for rejsevaccinationer hos Statens Serum Institut.

Vær opmærksom på reglerne omkring gul feber – særligt hvis du rejser ind via et andet land, hvor der findes gul feber. Nogle lande har krav om bevis for gul feber-vaccination ved indrejse. Hav derfor altid dit vaccinationsbevis med dig i håndbagagen, når du rejser.

Få 10% i rabat på vaccinationer

Når du bestiller en rejse hos Tourcompass.dk, kan du få 10% rabat hos følgende vaccinationsklinikker:

På alle hjemmesider kan du bestille tid og få yderligere vejledning om vaccinationer. Ved tidsbestilling bedes du henvise til os, og ved konsultationen bedes du medbringe din ordrebekræftelse, så rabatten kan blive fratrukket.

Covid-19

Der er i øjeblikket ingen Covid-19-vaccinationskrav for at rejse til Ecuador. Disse regler kan dog ændre sig med kort varsel. Det er dit eget ansvar at undersøge disse regler inden afrejse.

Bemærk, at der kan være særlige Covid-19-krav i de lufthavne, du mellemlander i på vej til/fra Ecuador. Det er ligeledes dit eget ansvar at undersøge dette inden afrejse.

Der kan nogle steder være krav om mundbind på f.eks. sundhedsklinikker og på hospitaler.
Hold dig opdateret om reglerne hos din guide eller spørg hotellets personale.

Rejsebetingelser

Læs venligst vores generelle rejsebetingelser grundigt, da disse er en del af aftalevilkårene i forbindelse med rejser købt hos TourCompass. Rejser købt hos os er omfattet af ”Loven om pakkerejser”.

Klik her for at læse vores rejsebetingelser.

Rejseforsikringer

Ved ankomst til Galapagos skal du kunne fremvise et certifikat eller forsikringsbevis som dokumentation for, at du har en rejsesygeforsikring, der dækker dig under hele opholdet.

Derudover er det også en rigtig god idé at tegne en afbestillingsforsikring.

Klik her for at gå til vores side om forsikring.

FØR REJSEN

Valuta, prisniveau & drikkepenge

Valutaen i Ecuador er amerikanske dollars (USD). Du kan finde den aktuelle kurs på
USD her.

Hæveautomater (ATM) findes næsten overalt. De gængse kreditkort kan bruges på de fleste hoteller, restauranter og butikker. Nogle gange vil der være et gebyr ved brug af kreditkort.
Jo længere du kommer ud på landet, desto sværere kan det være at bruge kreditkort. Vi anbefaler, at du altid har lidt kontanter med dig i USD.

Bemærk, at drikkepenge på Galapagos-krydstogtsbådene kun kan betales kontant.

På Galapagosøerne er prisniveauet højere end på fastlandet.

Få en idé om prisniveauet i landet her.

Det er kutyme og velset at give drikkepenge i de latinamerikanske lande, men det er frivilligt, og det er helt op til dig, hvor meget du ønsker at give.

Nedenstående guide er vejledende:

  • Restauranter: Udgør normalvis 10 % af regningen, medmindre det allerede er inkluderet
  • Guide: ca. 5-10 USD pr. person pr. udflugt
  • Chauffør på udflugter: ca. 3-5 USD pr. person pr. udflugt
  • Stuepige: 1-2 USD pr. værelse pr. nat
  • Piccolo: 1-2 USD pr. kuffert
  • Taxachauffører: Det er ikke almindelige praksis at give taxachauffører drikkepenge

Drikkepenge ved besøg i Amazonas:

Skal du besøge Amazonas, er niveauet på ca. 8-10 USD til guiden og ca. 3-5 USD til personalet (samlet) pr. person pr. dag. Drikkepenge til guiden gives direkte til guiden efter den sidste udflugt, og drikkepenge til personalet lægges i en drikkepengeboks ved receptionen.

Drikkepenge på Galapagoscruise:

Skal du på et cruise ved Galapagosøerne, er drikkepengeniveauet lidt højere end i resten af Ecuador. Her anbefaler vi, at I giver guiden ca. 10-15 USD pr. person pr. dag og besætningen ca. 5-10 USD pr. person pr. dag. Der bliver udleveret 2 kuverter dagen før afrejse: Én kuvert til drikkepenge til guiden, som afleveres personligt, og én kuvert til drikkepenge til resten af besætningen. Denne kuvert afleveres i en drikkepengeboks.

Mad & allergier

På langt de fleste af vores destinationer er vi i stand til at tage hensyn allergier, samt til allergener eller præferencer vedr. mad, dog er det vigtigt, at du oplyser os om dette, når du booker rejsen.

Telefoni, Wi-Fi & elektricitet

Telefon & wi-fi:

Det er dyrt at bruge data og roaming i udlandet, hvis det ikke allerede er inkluderet i dit mobilabonnement. Du kan kontakte dit mobilselskab og høre hvilke services, der er inkluderet i dit abonnement, samt hvilke priser, der gælder for dig på forskellige destinationer.

Hvis du ikke allerede har data og roaming gældende for udlandet inkluderet i dit mobilabonnement, anbefaler vi, at du bruger det gratis wi-fi, når du er på dit hotel eller på restaurant. Så kan du ringe og skrive gratis hjem via forskellige tjenester som f.eks. Facetime, Messenger og WhatsApp. Wi-fi uden for de større byer og på Galapagos-øerne kan dog være ustabilt.

Hvis du gerne vil være online hele tiden, er den billigste løsning, at du køber et lokalt SIM-kort inkl. data ved ankomst til Ecuador.

Elektricitet:

Ecuador har 110 volt og to-benede, flade stik, så husk at medbringe en adapter.

Pakkeliste

Sørg altid for at have alle vigtige og uundværlige ting i din håndbagage. Det gælder f.eks. pas, visum, vaccinationskort, kreditkort, penge, forsikringsdokumenter, rejsedokumenter, computer, mobiltelefon, samt evt. information om din sundhedstilstand og livsvigtig medicin.

Indførelse af planteprodukter til EU

Det er ikke tilladt for rejsende at indføre planter, frø, frugt og andre planteprodukter fra rejser i lande uden for EU, uden at disse følges af et plantesundhedscertifikat. Reglerne gælder også mindre mængder af planter og planteprodukter.

Du kan læse mere om reglerne her.

Rejsende med indskrænket bevægelighed

Vi gør opmærksom på, at vores rejser generelt ikke er egnede for bevægelseshæmmede personer. Kontakt os gerne for information om mulighederne i forhold til dine specifikke behov.

FLYREJSEN

Flybilletter

Hos de fleste flyselskaber er flybilletter elektroniske (e-billetter).

Det er vigtigt, at du tjekker dit navn for stavefejl, da dit navn på reservationen skal stå nøjagtigt som i dit pas. Hvis du har rettelser til dit navn, skal du kontakte os hurtigst muligt. Vær opmærksom på, at dette kan medføre et gebyr fra flyselskabet.

 

Sædereservation

Flyselskabet vil tildele dig en plads ombord på flyet ved check-in, hvis du har specifikke ønsker til placering i flyet, kan du på flyselskabets hjemmeside eller i deres app selv foretage en sædereservation. Vær opmærksom på, at de fleste flyselskaber kræver betaling for en sædereservation.

Det varierer, hvornår flyselskaberne åbner for sædereservation, men som hovedregel kan du booke sæder fra bookingtidspunktet og indtil 48 timer før afgang.

Vi gør desuden opmærksom på, at flyselskabet har fuld rådighed over alle sæder på flyet, og at de derfor altid har ret til at foretage ændringer på reservationen.
Laver du ikke en sædereservation inden afrejse, vil flyselskabet tildele dig en plads ved check-in.

Check-in

Ved check-in skal du bruge dit pas og din bookingreference, som fremgår af din rejseplan.

Vi anbefaler, at du downloader flyselskabets app på din telefon. I appen er der mulighed for online check-in, som typisk åbner 24 til 48 timer før afrejse. I appen kan du også holde dig opdateret om flyændringer og anden vigtig information om din flyrejse.

Bemærk venligst, at der kan være ændrede flytider i forhold til den rejseplan, du modtog ved booking af rejsen. Det er altid flytiderne i flyselskabets app eller på flyselskabets hjemmeside, der er gældende.

I lufthavnen

Vi anbefaler, at du møder op i lufthavnen senest 2 timer før afrejse. Du kan med fordel holde dig opdateret på lufthavnens hjemmeside for seneste opdateringer.

Bagage

Vi benytter mange forskellige flyselskaber til vores rejsemål. De nøjagtige regler for håndbagage og indtjekket bagage kan du tjekke på flyselskabets hjemmeside eller i deres app.

Hvis der benyttes indenrigsfly i dit program, skal du være opmærksom på, at den tilladte bagage-mængde kan være anderledes end på dit oversøiske fly. Det er som regel altid muligt at tilkøbe ekstra bagage lokalt.

Forsinket bagage

Skulle din bagage blive forsinket, skal du ved ankomst henvende dig til personalet i bagageområdet i lufthavnen og anmelde din manglende bagage.

Det er vigtigt, at du har din bagagekvittering, når du skal udfylde din PIR- rapport (Property Irregularity Rapport).

Vær opmærksom på, at du ikke må forlade bagageområdet i lufthavnen, før du har fået udfyldt rapporten.

I tilfælde af forsinket bagage beder vi dig kontakte vores samarbejdspartner, som vil sørge for, at din guide/chauffør venter på dig.

 

Flyforsinkelser eller aflysninger

Skulle der ske ændringer i forbindelse med din flyreservation inden afrejse, kontakter vi dig naturligvis med information om dette.

Opstår der flyforsinkelse efter check-in, er det flyselskabet, som har ansvaret for at ombooke din flyrejse. De vil typisk booke næste mulige afgang og sørge for eventuel forplejning og overnatning, hvis det skulle være nødvendigt.

Vores samarbejdspartner tjekker selv eventuelle ændringer i ankomsttidspunkter og vil naturligvis stadig vente på dig, også selvom dit fly skulle være forsinket.

Hvis en forsinkelse eller aflysning betyder, at flyselskabet ombooker dig til et andet flynummer efter, du er ankommet i lufthavnen, beder vi dig kontakte os på TourCompass’ nødnummer.

PÅ DESTINATIONEN

Immigration & Told

Immigration :

Når du ankommer til din endelige destination, går du gennem immigrationen. Her tjekkes dit pas samt eventuelle indrejsepapirer og visum. Mange steder skal du afgive fingeraftryk, og der tages ligeledes et billede af dit ansigt til biometrisk genkendelse. Du kan også blive stillet spørgsmål om dine rejseplaner i landet og evt. adresse på dit overnatningssted.

 

Told:
Når du er kommet gennem immigrationen og har samlet din bagage op, skal du gennem tolden. Har du intet at fortolde, kan du gå gennem ”nothing to declare”. Har du derimod noget at fortolde, er det vigtigt, at du går gennem ”declare”. Det er dit eget ansvar at tjekke, hvilke toldregler, der er gældende i det land, du rejser til.

Ankomst

Ved ankomst bliver du mødt af en guide/chauffør, som står klar til at tage imod dig med et TourCompass-skilt.

Kan du mod forventning ikke finde din guide/chauffør, beder vi dig kontakte vores lokale samarbejdspartner på deres nødnummer, som fremgår af dine rejsedokumenter.

Hotel check-in & check-out

Normal check-in er typisk kl. 14.00, og du kan derfor ikke regne med at få dit værelse før dette tidspunkt. Ønsker du tidlig check-in, kan du mod betaling bestille dette i forbindelse med booking af rejsen.

Ved check-in vil receptionisten oftest registrere dit kreditkort og muligvis reservere et beløb. Dette er ikke en ekstra udgift, men almindelig kutyme på hoteller for at sikre betaling af evt. forbrug fra minibar eller lignende. Ved check-out bliver beløbet automatisk frigivet, hvis du ikke har gjort brug af dette.

Det er meget normalt, at hotellerne tager en kopi af dit pas. Dette er nogle steder et krav fra de lokale myndigheder.

Ved afrejse er der normal check-out omkring kl. 10.00. Skal du først rejse videre om eftermiddagen eller aftenen, kan du få opbevaret din bagage indtil, du skal afsted. Ønsker du i stedet sen check-out, kan du mod betaling bestille dette i forbindelse med booking af rejsen.

Rejseform & transport

I tilfælde af uforudsete forhold som f.eks. dårligt vejr, blokerede veje eller andet, kan det blive nødvendigt at ændre i rækkefølgen af sightseeingture og seværdigheder i dagsprogrammerne.

Brug for hjælp undervejs?

Vi har et 24-timers nødnummer, så du altid kan komme i kontakt med os, hvis der skulle opstå uforudsete hændelser undervejs på din rejse. Derudover får du også tilsendt telefonnummer og nødtelefonnummer til vores samarbejdspartnere på destinationen. I nogle tilfælde kan det være nemmest og hurtigst at kontakte vores samarbejdspartnere pga. tidsforskelle, hvis du f.eks. skulle havne i en situation, hvor din opsamling til en tur eller transfer er mere end 15 min. forsinket.

EFTER REJSEN

Ris & Ros / kontakt

Vi lever af glade gæster, og vi vil derfor meget gerne høre fra dig efter hjemkomst. Send os en mail på info@tourcompass.dk eller ring til os på tlf.: 89 93 43 89.

Latinamerika
Tom Søndergaard

Tom er vores Latinamerika-specialist og har over 28 års erfaring med rejser i Latinamerika.

Se åbningstider
Mandag - Torsdag 10-16
Fredag 10-14