TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE

Overnatning: Kenya

Kibo Safari Camp

Amboseli Nationalpark

Det oser af hygge og safari stemning i den fire-stjernede camp, Kibo.

Campen ligger lige udenfor Amboseli National Park med flot udsigt mod Kilimanjaro.

Her er 73 telte i forskellige størrelser, som er utroligt charmerende indrettet. Teltene har delvis murede vægge til bl.a. badeværelset, og der er fast gulv overalt. Siderne og taget er dog lavet af kanvas, så du får det begge af bedste verdener; en telt-værelse midt i den smukke afrikanske natur!

Teltene er indrettet i lyse, luftige farver med god brug af naturmaterialer, som passer til omgivelserne udenfor. Fine detaljer pryder vægge og gulve og er med til at skabe den hyggelige stemning.

Badeværelset har både skylletoilet, varmt og koldt vand.

Alle telte har egen veranda med stole og borde – det perfekte sted at slappe af midt på dagen med en god bog.

Er du mere til en tur i poolen er det naturligvis også muligt, ligesom Kibo også tilbyder massage. Vi kan også anbefale en tur i deres velassorterede souvenirshop – vi gætter på, du ikke går tomhændet ud derfra…

Måltiderne indtages i den delvis åbne restaurant med udsigt til Kilimanjaro.

Pris for opgradering fra AA Lodge Amboseli, pr. nat:
Luxury Tent Pr. person fra:  635 kr.

Ol Tukai Lodge

Amboseli Nationalpark

Udsigten fra Ol Tukai er helt fantastisk.

I solnedgangen kan du være heldig at ”skyde” det ikoniske billede af elefanter, der står som små klipper foran det knejsende bjerg, Kilimanjaro, der oplyses af solens sidste stråler.

Lodgen har 80 luksuriøse hytter til 2 personer, som alle har dobbeltseng samt badeværelse. Værelserne er moderne, komfortable og bygget i naturmaterialer som gummitræ, lokale sten og skifer.

Alle værelserne har egen terrasse som byder på en flot udsigt over sletterne ved foden af Kilimanjaro.

Udover udsigten er det store trækplaster de dejlige fællesområder. Nyd en kold drink i baren, hop en tur i poolen eller gå en tur i haven – alt mens du nyder den flotte udsigt til Kilimanjaro.

Pris for opgradering fra Kibo Safari Camp, pr. nat:
Deluxe Room Pr. person fra:  310 kr.

AA Lodge Amboseli

Amboseli Nationalpark

Kun 2 km fra hovedindgangen til Amboseli Nationalpark finder du AA Lodge Amboseli. Herfra er en panoramisk udsigt over Mt. Kilimanjaro.

Lodgen er afslappet og hyggelig, og midt i det ellers så tørre landskab byder haven på smukke farverige blomster. Lodgen består af både hytter og telte med eget badeværelse, egen indgang og faciliteter som værdiboks, hårtørrer samt en elkedel til at lave te og kaffe.

Du overnatter i en af de 29 klassiske og meget rummelige telte. Du har din egen lille veranda udenfor, hvorfra du kan nyde udsigten til haven.

Restauranten og baren har både indendørs og udendørs siddepladser, så du har muligheden for at indtage dine måltider eller slappe af med en drink, mens du nyder den smukke udsigt til savannen og Mt. Kilimanjaro.

Efter din safari kan du nyde en forfriskende dukkert i swimmingpoolen eller tilkøbe spabehandlinger. Om aftenen er der mulighed for at opleve Masai danseunderholdning eller slappe af omkring den fælles bålplads, mens bartenderen laver en cocktail til dig.

Der er adgang til elektricitet og varmt vand alle døgnets 24 timer samt gratis wi-fi i alle fællesområder.


Tulia Amboseli Safari Camp

Amboseli Nationalpark

I et privat naturområde lige udenfor Amboseli Nationalpark (og uden hegn mod nationalparken) finder du den yderst charmerende lejr, Tulia.

Vi har næsten lyst til at kalde Tulia en “boutique camp”. Allerede ved ankomsten falder blodtrykket. Amboseli kan være meget støvet men indgangen til lejren er nærmest som at træde ind i en oase, og man mærker næsten fysisk, hvordan pulsen falder og støvet lægger sig.

Her er 29 telte som er rummelige og godt indrettet. Her er ikke en masse dikkedarer men der er alligevel tænkt på alt. Alle telte har egen veranda – nogle af dem endda med egen plungepool og der er udsigt til Kilimanjaro fra alle teltene.

Hele lejren kører på solceller og der er virkelig tænkt over tingene. For at spare på strømmen, får man f.eks. varmt vand i termokander i sit telt, så man stadig kan lave en kop kaffe og sidde på sin veranda og kigge på bjerget – uden at hver enkelt telt skal bruge strøm på at koge vand. Alt vasketøj klares i hånden. Det kræver mindre strøm, sparer på sæben, slider mindre på stoffet – og det skaffer arbejdspladser. Grønsagerne dyrkes i køkkenhaven og køkkenet kæler for dine smagsløg.

I og med at parken ligger i et privat område, er der mulighed for at tilkøbe aktiviteter, som ikke er tilladt i nationalparken. En gamedrive lige efter solnedgang er nok vores favorit.

Lad os bare sige det, som det er: vi er ret vilde med Tulia!


Tawi Lodge

Amboseli Nationalpark

Drømmer du om en lodge, som har den intime stemning fra en mindre camp, hvor man føler sig tæt på naturen – uden at du bor i telt – så skal du vælge at opgradere til Tawi.

Tawi består af 13 “hytter”, som alle er elegant indrettet i en rustik stil og stadig med masser af charme. Alle værelser har både bruser og badekar på badeværelset, og på verandaen er der plads til at hygge sig med den medbragte bog. På Tawi er væggene af sten, mens døre og vinduer består af myggenet. Du har altså komforten fra et rigtigt, muret værelse mens du gennem nettene stadig kan høre og dufte lydene udenfor. Det er værd at bemærke, at værelserne har relativ åbne badeværelser, så Tawi egner sig bedst til par.

Måltiderne nydes i restauranten – en stor del af grøntsagerne dyrkes lokalt og retterne tilberedes fra bunden.

Ligesom Tulia, ligger Tawi også i et privat område, som f.eks. gør det muligt at tilkøbe en safari om aftenen efter solen er gået ned. Eller hvad med en guidet gåtur i bushen?


Amboseli Sentrim Lodge

Amboseli Nationalpark

På sin egen lukkede vej tæt ved indgangen til Amboseli Nationalpark finder du Amboseli Sentrim Lodge, hvorfra der er en helt ekstraordinær udsigt til Afrikas højeste bjerg, Mt. Kilimanjaro.

Her overnatter du i et af de 60 store og rummelige telte spredt ud over sletterne. Hvert telt har komfortable senge, et lille siddeområde, køleskab, te- og kaffefaciliteter samt deres egen lille veranda og privat badeværelse komplet med brusebad, håndvask og toilet.

Efter de oplevelsesrige dage med safari kan du koble af ved swimmingpoolen, i den grønne have eller tilkøbe en massagebehandling. Har du ikke fået nok af Afrikas storslåede natur, kan du nyde den næsten uforstyrret fra din egen veranda eller fra lodgens solterrasse, der også fungerer som udsigtspunkt over hele området.

Restauranten serverer et bredt udvalg af lækre måltider, som du kan indtage, mens du nyder den helt unikke udsigt til bjergene. Afslut dagen med en drink i baren. Der er gratis wi-fi i receptionen.

Pris for opgradering fra AA Lodge Amboseli, pr. nat :
Luxury Tent Pr. person fra:  310 kr.

Amboseli Sopa Lodge

Amboseli Nationalpark

Denne charmerende lodge ligger i Amboseli Nationalpark ved foden af Kilimanjaro.

De rummelige hytter ligger spredt på den 200 hektar store ejendom i omgivet af de smukke haver. Der er i alt 83 værelser, alle med veranda, badeværelse og toilet. Indretningen er holdt i varme jordfarver og der er tillige vægmalerier inspireret af Masai kunst i nogle af værelserne.

Desuden er der et flot udendørs område med pool og en fantastisk udsigt til toppen af Afrika.


Lake Naivasha Simba Lodge

Lake Naivasha

Tæt på Naivasha-søen finder man denne gode turistklasse lodge.

De 70 rummelige værelser ligger i blokke med 10 værelser i hver blok. Der er 6 værelser forneden og 4 foroven. Alle værelser er indrettet, så der er plads til et lille opholdsområde, og alle har egen terrasse eller balkon. Alle værelser har te-/kaffe-faciliteter, TV, sikkerhedsboks og wi-fi. Der er mulighed for sammenhængende værelser, hvis man rejser sammen som familie.

Omkring værelsesblokkene ligger en kæmpestor vejplejet have, som mest af alt minder om en klassisk europæisk park. Det er ikke ualmindeligt at støde på både zebraer, giraffer og impalaer, hvis du tager en slentretur i parken. Er du rigtig heldig, kan du endda se de vilde dyr fra din egen balkon eller fra morgenmadsrestauranten. Det er også i parken, du finder den dejlige pool med god plads til liggestole.

Der er restaurant på lodgen, en lille butik og mulighed for at få massage.


Lake Naivasha Country Club

Lake Naivasha

Ved bredden af Lake Naivasha ligger Lake Naivasha Country Club. Stedet emmer af historie og er et af de ældste indkvarteringssteder i hele Kenya.

Det blev bygget i 1937, og fungerede som stoppested på den dengang meget lange rejse med flyvebåden fra Durban til London. Flyet landede på søen, og mens det blev tanket op, kunne passagererne hvile sig i den nybyggede Country Club. Stedet er siden både ombygget og udbygget, og består i dag af 50 værelser, som alle ligger omkring den store flotte have fyldt med smukke træer og farverige blomster. Man fornemmer stadig koloni-stilen og historien overalt.

Der er forskellige værelseskategorier, men alle værelser er rummelige og stilfuldt indrettet med eget badeværelse, TV, minibar, gratis wi-fi, sikkerhedsboks og egen veranda.

Her er både restaurant, bar, spa og pool.


Lake Naivasha Sopa Lodge

Lake Naivasha

Denne lodge er velplaceret på store græsarealer med Acacia buske og flotte træer. De frodige omgivelser tiltrækker mange af savannens dyr, så her er der ofte mulighed for at se giraffer, waterbucks samt vervet og colobus aber.

Der er i alt 84 værelser fordelt på 21 hytter med farverige stenvægge både udefra og indefra. Alle værelserne har panorama vinduer og åbne verandaer.

Desuden byder lodgen på faciliteter som sauna og en flot udendørs swimmingpool.


Mara Simba Lodge

Masai Mara National Reserve

Ved bredden af Talek floden ligger den 4-stjernede Mara Simba Lodge. Lodgen er bygget, så den tager hensyn til naturen omkring, og du mærker ikke, at her faktisk er 84 værelser. Den hyggelige have er velholdt og fyldt med sommerfugle og eksotiske fugle, men lige udenfor lodgens område, er det den vilde natur, der hersker. Der er hovedsageligt brugt naturmaterialer i neutrale farver, så du lige fra første færd får den helt rigtige safari stemning. Fra fællesarealerne er der en flot udsigt over floden, så du allerede under morgenmaden kan holde øje med, om elefanterne kommer ned til floden for a drikke. Lodgen har pool, restaurant, bar og sågar en lille souvenirbutik.

Værelserne ligger i små klynger af 6 værelser i et ”hus”, som alle kun har to etager. Alle ”huse” er forbundet med hinanden og hovedbygningen af en række hævede fortov, som alle er fint oplyst om aftenen. Værelserne er rummelige og har alle eget badeværelse og egen veranda.

Vil du have en endnu mere autentisk afrikansk safari-oplevelse kan du vælge at opgradere til et telt på Mara Simba Lodge. Teltet har egen terrasse og eget badeværelse, men kanvasvægge, så du kan høre og dufte naturen lige udenfor. Det er en ægte afrikansk safarioplevelse!

Pris for opgradering fra hytte til telt, pr. nat:
Double Room Tent Pr. person fra:  620 kr.

Zebra Plains Mara Camp

Masai Mara Nationalpark

Den 4-stjernede camp ligger med flot udsigt ud over Masai Maras sletter. Her kan du se dyrene vandre forbi, mens du spiser din morgenmad, og fra teltet om natten kan du høre impalaerne ”gø” og løverne brumme.

Lejren består nemlig af telte.

20 i alt – bestående af kanvas – som kan indrettes som single, dobbelt, triple, ja, sågar familietelt, hvis man rejser sammen som familie. De har alle fast gulv, eget badeværelse med varmt og koldt vand i bruseren, myggenet om sengene og store vinduer (bestående af myggenet, som man kan lukke til ved at rulle kanvas for), så du kan nyde den flotte udsigt til sletterne omkring dig. Hvert telt har en lille ”veranda” udenfor med stole og bord, hvorfra du kan nyde udsigten – og måske en god bog.

I fællesområderne finder du både spise- og loungetelt, som er hyggeligt indrettet bløde lænestole og tæpper og puder i masaiernes smukke farver. Der er to udendørs bålområder, hvorfra solnedgangen kan nydes med en kølig drink i hånden.

Der er mulighed for at få massage, og der er naturligvis Wi-Fi i fællesområderne.


Zebra Plains River Camp

Masai Mara National Reserve

Skal det være luksus og stadig med et strejf af hjemlig hygge, kan vi varmt anbefale en opgradering til Zebra Plains River Camp.

Straks ved ankomst føler du dig velkommen og det er svært ikke at blive imponeret over udsigten over sletterne på den anden side af floden. Indgangen til camp’en er designet, så blikket drages ned mod den murede bådplads med de flotte, farverige puder og videre over på fantastiske Masai Mara.

Loungen/baren og restauranten er særdeles rummelige og de store vinduer giver lys og en fornemmelse af, at her er “højt til loftet”.

Lejren består af 15 telte. Her er god plads til både seng, hyggehjørne, minibar og din bagage. Også på verandaen er der god plads og udsigt til Masai Mara – og skulle du føle dig lidt doven, kan du såmænd også bare blive liggende i senge og nyde udsigten gennem de store vinduer. Der er Wi-Fi i alle telte

Trænger du til at blive kølet af efter dagens safari kan du hoppe en tur i poolen.


Little Zebra River

Masai Mara National Reserve

Little Zebra River er alt dét, som Zebra Plains River Camp er – bare mindre og så er her ingen pool.

Teltene er som på River Camp, bådpladsen er lige så charmerende med sine farvede puder og en superb udsigt mod Masai Mara og bar og restaurant har samme følelse af luft og lys og plads.

Her er dog kun 9 telte, så vi fristes til at kalde camp’en en “boutique camp” – og en fin en af slagsen!


Ilkeliani Camp

Masai Mara National Reserve

Ilkeliani er telt-safari, når det er allerbedst!

De 8 telte er alle bygget på platforme, så man både har enestående udsigt fra sin veranda, og der er god luftventilation omkring og under teltet.

Det er nok en fejl at kalde det ”telte”. Her er nærmere tale om ”suiter”. Væggene består godt nok af kanvas, så du både kan høre og lugte naturen, men alt andet er som taget ud af et 5-stjernet hotelværelse.

De smukke trægulve er i flot harmoni med naturen udenfor, og farver på både møbler og tæpper er afdæmpede, så teltet ikke trækker unødig opmærksomhed fra omgivelserne udenfor.

Teltene ligger med rigtig god afstand mellem sig, så du er sikret din helt egen personlige oplevelse uden at du kan høre naboen.

Her er naturligvis badeværelse – og fra bruseren er der udsigt til bushen udenfor.

Messeteltet indbyder i den grad til god mad og gode safarisnakke. Også her er væggene i kanvas og den luksuriøse stemning sikret med smukke møbler og kunstfærdige lamper.

Om aftenen tændes bålet, og du kan nyde udsigten til stjernehimlen, inden en lokal masai følger dig til dit telt for natten. Lejren er nemlig ikke hegnet ind, så når du går rundt om aftenen, bliver du altid ledsaget af en masai – helt klassisk safari-stil!

Prisen er gældende ved fire personer. Kontakt os for pris ved to personer.

Pris for opgradering fra Mara Simba Lodge, pr. nat:
Tented Suite Pr. person fra:  1.545 kr.

Tipilikwani Mara Camp

Masai Mara National Reserve

Ved Talek-flodens bredder finder du den hyggelige Tipilikwani Mara Camp. Campen består af 20 telte, der alle er meget store og enormt hyggeligt indrettet med luftige gardiner, lakerede gulve, farverige tæpper og eget badeværelse, som er delvist muret op. Alle telte er bygget på hævede platforme og har egen veranda, hvorfra du har en flot udsigt til naturen omkring dig. Teltene har elektricitet hele døgnet.

Restaurantbygningen føles med sin delvis murede bygning og sit faste gulv mere som et godt hotel end som en egentlig ”camp”, og i loungen finder du lækre bløde sofaer, hvor du kan slappe af efter dagens oplevelser.

Tipilikwani har en lille pool, som dog mest egner sig til at blive dyppet i og ikke rigtig til at svømme i – men det er dejligt efter en hel dag med safari! Der er som oftest Wi-Fi i fællesområderne.

Prisen er gældende ved fire personer. Kontakt os for pris ved to personer.

Pris for opgradering fra Mara Simba Lodge, pr. nat:
Tent Pr. person fra:  515 kr.

Mara Maisha

Masai Mara National Reserve

Hvis vejret ellers er med dig, byder Mara Maisha på en af de smukkeste solnedgange over Masai Mara! Fra poolområdet (snig dig derud selvom poolen egentlig er lukket for dagen, når solen er på vej ned) får du den mest fænomenale udsigt over vildtreservatet – med solen som langsomt synker ned bag en lille bakketop i horisonten.

Lejren består af 73 telte, som ligger spredt over et område med buske og træer imellem, så selvom camp’en er stor, føles det ikke sådan.

Teltene er store med rigeligt plads til bagagen og meget hyggeligt indrettet. Alle telte har egen veranda og gulve både udenfor og indenfor er faste, så man har fornemmelsen af at bo på et værelse – med kanvasvægge. Der er Wi-Fi i alle telte.

Bar og restaurant indbyder til hygge – her er bløde sofaer og små hyggekroge og er, som teltene, indrettet med god brug af naturlige materiale som træ og sten. Farverne er afdæmpede, så fokus holdes på naturen udenfor.


Sarova Mara Game Camp

Masai Mara National Reserve

På Masai Mara er der mulighed for at opgradere til denne teltlejr istedet for Mara Simba Lodge. Dette er for dig som ønsker at komme tættere på naturen.

Sarova Mara Game Camp tilbyder pladser på første række til en af naturens mest fantastiske shows, migrationen, i perioden fra august til slutningen af oktober. Over 1,2 millioner gnuer og 200.000 zebraer efterfulgt af Afrikas rovdyr, tilbagelægger hvert år tusindvis af kilometer, for at komme væk fra tørken.

Campen består af telte i den luksuriøse ende og tilbyder mange aktiviteter og oplevelser. Der er bl.a. mulighed for at komme ud og opleve fuglelivet, spille minigolf eller fiske.

Prisen er gældende ved fire personer. Kontakt os for pris ved to personer.

Pris for opgradering pr. nat:
Deluxe Tent Pr. person fra:  620 kr.

Mara Leisure Camp

Masai Mara National Reserve

Langs Talek floden i et af Kenyas mest berømte naturområder, Masai Mara ligger den hyggelige teltlejr, Mara Leisure Camp.

Her er du tæt på naturen, og gennem teltenes kanvas kan du både høre og dufte den vilde natur lige udenfor!

Som noget helt unikt for en teltlejr er her en dejlig pool, hvor du kan blive kølet ned efter dagens safari. Her er desuden et hyggeligt loungeområde, hvor der er gratis wi-fi, og campen har egen restaurant.

Campen består af 22 telte i forskellige størrelse – alle med eget bad og toilet. Teltene er rejst på platforme, som sikrer god ventilation omkring teltene, og de har alle trægulve. Nogle af teltene har faste døre i indgangspartiet, men de fleste har den typiske kanvas-dør, som lynes op – helt klassisk safari-stil! Alle teltene har plads til bord og stole – både indenfor og udenfor.


Entim Camp

Masai Mara National Reserve

Siddende dér – i den bløde stol med en god kop kaffe i hånden – overvejer du et kort sekund, hvorfor i alverden du overhovedet skal på game-drive i dag. Det hele ligger jo lige foran dig. Du har fri udsigt til Masais Mara’s sletter på den anden side af floden, og med jævne mellemrum er der en tjener, som spørger dig, om du mangler noget.

Du er næsten lige vågnet efter en god nats søvn, der godt nok blev afbrudt et par gange af (måske?) hyænehyl, men sådan er det jo, når man sover i telt.

Komforten er til gengæld i top! Teltet er godt nok kanvas, men her er god plads til både borde, stole og den bløde seng og de er alle smukt dekorerede i naturfarver, så man ikke bliver ”forstyrret”. De har naturligvis alle eget bade”værelse” i den bagerste ende af teltet, og der er varmt vand i bruseren. Alle 12 telte har egen veranda med udsigt til sletterne.

Du sidder i messeteltet. Den store træplatform udenfor spiseområdet er bygget ovenfor en græsplæne, og udsigten er fænomenal. Maden og kaffen er virkelig god, og det er den kombination der gør, at du overvejer, om du overhovedet behøver flytte dig.

Men det gør du naturligvis. Du er jo i Masai Mara! Du befinder dig i den nordvestlige del af Mara og du har sikkert valgt at opgradere til Entim, fordi det er migrations-tid. Campens beliggenhed herfor er nemlig uforlignelig og i perioden juli-oktober behøver du ikke køre ret langt væk for at få perfekt udsyn til det magiske skue. Og heldigvis er der kaffe på kanden igen i morgen.

Prisen er gældende ved fire personer. Kontakt os for pris ved to personer.

Pris for opgradering fra Mara Simba Lodge, pr. nat:
Luxury Tent Pr. person fra:  2.495 kr.

Mara Intrepids

Masai Mara National Reserve

Er du afsted med familien – og vil I gerne bo midt i Mara (måske i sommerferien som også er migrations-sæson i Masai Mara), så anbefaler vi en opgradering til Mara Intrepids.

Campen er med sine 30 telte er relativ stor lejr for dette område af Masai Mara, hvilket også betyder mulighed for forskellige typer af telte.

Intrepids er desuden specialister i børn! De har et veludbygget “Adventurers’ Club” med masser af aktiviteter for børn, og campen har ligeledes et godt poolområde. Det betyder ikke, du ikke er velkommen uden børn. Teltene er fint spredt ud og her er plads til alle – og som et ekstra plus er campen hegnet ind, så du selv kan gå rundt om aftenen.

Teltene er klassisk safari-telte med kanvas-vægge og lynlås-døre – dog med den luksus, at her er rigtige badeværelser med murede vægge og rigtige døre.


Mara Explorer

Masai Mara National Reserve

Skal du føle dig som Karen Blixen eller Hemmingway for et par dage, så er det Mara Explorer, du skal vælge. Her er gamle rejsekufferter stablet op langs teltdugen og det er lige før, man kan se omridset af skrivemaskinen på skrivebordet i teltet.

Campen består af blot 7 telte, som alle har udsigt mod floden (Talek). Campen er en ægte bush-camp i ordets bedste betydning; om dagen er teltene åbne, så brisen kan luften møbler og sengetøj godt igennem, og badekarret står naturligvis på terrassen med udsigt mod floden. Teltene ligger godt gemt væk imellem træer og buske, så du er sikret privatliv.

Fra lejrens fællesområde er der en imponerende udsigt mod Talek River, og vi tror, det bliver svært at vælge mellem denne udsigt og så udsigten og komforten fra dit eget telt.

Du befinder dig midt i Mara, så lykkes det dig at løsrive dig fra udsigten, så venter der fænomenal gamedrive året rundt – og i migrationen er du tæt på massevis af krydsnings-steder.

Lejren er efter vores mening bedst egnet til par.


Mara Ngenche

Masai Mara National Reserve

Drømmer du om at opleve den store migration på allernærmeste hold, så skal du gøre dig selv den tjeneste at opgradere til Mara Ngenche. Mara Ngenche ligger nemlig lige i smørhullet, hvor Talek River rammer Mara River og i migration-sæsonen kan du være heldig at se gnuer og zebraer krydse floden fra campens terasse. Det er naturligvis umuligt at vide, præcis hvilke dyr, der krydser floden hvor – og hvornår – men selv hvis ikke der er en krydsning lige ved campen, mens du er der, er det alligevel svært at slå beliggenheden. Flodhestene larmer, krodillerne ligger på lur – sådan er det hele året og du befinder dig midt i Masai Mara med nem adgang til alle områderne.

Campen består af 12 telte, som alle er smagfuldt indrettet i en blanding af “Out of Africa”-kolonistil tilsat et moderne strejf. Alle telte har enten stor dobbeltseng eller to queen size senge og alle telte har både bruser og badekar.


Mara River Camp

Masai Mara National Reserve

I den nordvestlige del af Masai Mara finder man den hyggelige og helt klassiske safari-camp; Mara River Camp. Herfra har du direkte udsigt til Mara-floden, hvor flodheste og krokodiller boltrer sig rundt – og hvor sidstnævnte hvert år under den store migration ligger klar med åben mund og bare venter på byttet.

Campen er en af de ældste camps i Masai Mara og har al den charme en ægte safari camp skal have.

Overnatter man i Mara River Camp er fokus på naturen og teltene er komfortable men dog lidt spartansk indrettet.

De 22 telte er alle lavet af kanvas, så du både kan høre og dufte naturen lige udenfor – men de har stadig alle sammen egen bruser/toilet, elektricitet hele døgnet og egen balkon med udsigt til Mara-floden.

Måltiderne indtages i den hyggelige restaurant, og om aftenen inden middagen kan du nyde en drink på terrassen med udsigt til floden. Campen har et hyggeligt poolområde, hvor du kan blive kølet ned efter endt safari, og der er Wi-Fi i fællesområderne.

Prisen er gældende ved fire personer. Kontakt os for pris ved to personer.

Pris for opgradering fra Mara Simba Lodge, pr. nat:
Deluxe Tent Pr. person fra:  570 kr.

Ashnil Mara Camp

Masai Mara National Reserve

Forestil dig, at du sidder i en liggestol på din egen store træterrasse udenfor dit telt i Masai Mara. Du kan høre flodhestene slås nede i Mara-floden – den flod, som hvert år er centrum for den store vandring og som denne camp ligger lige ned til.

Hele dagen har du været på gamedrive i Masai Mara, men nu sidder du bare og slapper og nyder lydene af bushen. Dit telt er indrettet som et klassisk safaritelt, men på den luksuriøse måde. Her er kanvasvægge men bløde senge med myggenet omkring og eget badeværelse med varmt vand. Måske blunder du lidt i stolen. Om natten kan man nemlig tydeligt høre alle dyrelydene gennem kanvas-væggen, så du var vågen et par gange i løbet af natten. Men hvem vil ikke gerne vågne ved, at løverne brøler i det fjerne?

Det kan være, du foretrækker en tur i poolen for at blive frisket op inden solnedgangsdrinken i baren efterfulgt af middag. Uanset hvad, så er du midt i det hele på Ashnil Mara – lidt midt i naturen.

Campen har 50 luksustelte i alt.

Prisen er gældende ved fire personer. Kontakt os for pris ved to personer.

Pris for opgradering fra Mara Simba Lodge, pr. nat:
Luxury Tent Pr. person fra:  775 kr.

Eka Hotel Nairobi

Nairobi

Få minutters kørsel fra Nairobis internationale lufthavn, finder man dette moderne 4-stjernede hotel.  

Nairobi Nationalpark, Karen Blixens tidligere farm samt mange andre af byens bedste seværdigheder ligger tæt på hotellet, og det er nemt at komme både ind og ud af byen – og til og fra lufthavnen – herfra. 

De 167 værelser er alle moderne indrettet med eget badeværelse, aircondition, fladskærms-tv, sikkerhedsboks, te- og kaffefaciliteter samt gratis wi-fi. 

Hotellet har to restauranter og to barer samt en hyggelig udendørs terrasse ved poolen. Bliver du lækkersulten, kan du besøge den lokale kaffebar, som både byder på kaffe og lækre hjemmelavede kager. Hotellet har en spa, så der er mulighed for en god gang massage oven på safariturene. 


Fairmont The Norfolk Hotel

Nairobi

Fairmont The Norfolk Hotel er et 5 stjernet hotel af international standard beliggende centralt i Nairobi.

Hotellet er bygget i 1904  med en hyggelig atmosfære, flot have og historisk indretning.

Hotellet har restaurant, bar, swimmingpool, spa og fitness center.


Karen Gables

Nairobi

Det ville ikke være helt rigtigt at kalde Karen Gables for et hotel. Det minder mere om et udvidet Bed & Breakfast. Det føles faktisk lidt, som om du er kommet hjem.

Den smukke Cape Dutch bolig i Nairobi-forstaden, Karen, danner rammen om det skønneste ”get-away”, tæt på den ellers så travle by, og er det perfekte sted at slappe af et par dage efter en travl safari.

Her er kun syv værelser, som alle er individuelt indrettet med respekt for den smukke bygning, du befinder dig i. Her er bløde tæpper på gulvene og puder i matchende farver.

Restauranten på Karen Gables tilbyder både morgenmad (inkluderet i prisen), frokost og aftensmad, så du behøver faktisk slet ikke forlade dit nye hjem. Skulle du alligevel få lyst til at tage lidt på opdagelse, kan dine værter naturligvis være behjælpelige med at arrangere aktiviteter.

Ellers vil vi dog foreslå, at du læser en god bog eller går dine billeder i gennem på en skyggefuld plads i haven, nyder poolen eller måske får værterne til at arrangere en tiltrængt massage efter dagene i safaribilen.

Der er naturligvis Wi-Fi overalt, og bartenderen er altid frisk på at mikse din yndlingscocktail.

Hvis ikke du afslutter din Kenya-safari med en badeferie, kan vi varmt anbefale et par dage her!

Pris for opgradering i Nairobi, pr. nat:
Standard Double Room Pr. person fra:  1.590 kr.

Sarova Panafric

Nairobi

Sarova Panafric er et 4-stjernet hotel af international standard. Det ligger med en sikker placering midt i Nairobi by og har en dejlig pool, bar, restaurant og snackbar.


Samburu Simba Lodge

Samburu National Reserve

Beliggenheden er helt i top. Fra Samburu Simba Lodge har du udsigt til både floden og sletterne, hvor giraffer, bøfler, løver, elefanter osv. nyder godt af naturens spisekammer.

Lodgen består af 7 små toetagers ”huse”, som hver har 10 værelser. Værelserne er hyggeligt indrettet i typisk afrikansk stil. De har alle eget badeværelse, loftsvifte, te- og kaffefaciliteter men vigtigst af alt; en stor terrasse eller balkon, hvorfra der er udsigt til sletterne og dyrelivet.

Lodgen har eget vandhul, som tiltrækker dyrene, og for menneskene er der en god pool, som man kan blive kølet af i. Her er restaurant, poolbar og mulighed for at få massage. Der findes også en lille souvenirbutik på lodgen.


Elephant Bedroom Camp

Samburu National Reserve

Skal du virkelig forkæle dig selv, kan vi anbefale, at du opgraderer til Elephant Bedroom. Dette er en klassisk afrikansk teltlejr, når det er allerbedst – midt i den vilde natur men på den luksuriøse måde.

De 12 telte er indrettet efter alle kunstens regler med bløde senge, trægulve, lækre tæpper i flotte farver, god plads til både seng, bord og lænestole i teltene. Alle telte har naturligvis eget badeværelse med rindende (varmt og koldt) vand. Alle telte har egen terrasse, hvor der er en lille plunge pool, som kan køle dig ned på de varme dage.

Det helt store trækplaster er campens ”lounge”. Sæt dig i en blød stol, bestil en kold øl og nyd udsigten til floden foran dig. Det er særdeles vanskeligt at komme herfra igen! Heldigvis behøver du ikke gå ret langt for at komme til restauranten – den ligger i et nabotelt i forlængelse af loungen. Maden er fantastisk og hvis du er heldig, bliver frokosten afbrudt af en elefant, som kommer ind i lejren.

Prisen er gældende ved fire personer. Kontakt os for pris ved to personer.

Pris for opgradering fra Simba Samburu Lodge, 2 nætter:
Luxury Tent Pr. person fra:  3.910 kr.

Ashnil Samburu Camp

Samburu National Reserve

Ved bredden af ”den brune flod” i Buffalo Springs-delen af Samburu, finder du denne dejlige camp.

Her er 30 telte, som alle har egen terrasse udenfor, hvorfra du har udsigt til floden, Ewaso Nyiro (som betyder den brune flod). Det er Kenyas tredjelængste flod, og den er på mange måde livline til denne nordligere del af Kenya.

De rummelige telte har alle eget badeværelse, brusere med koldt og varmt vand og skylletoilet. Gulvene i teltene er faste – lavet af parket – mens væggene altså er af kanvas, så du stadig både kan høre og dufte naturen udenfor. Det er en rigtig ”bush-oplevelse”, uden at du behøver gå på kompromis med komforten.

Campen byder på en dejlig pool, så du kan blive kølet ned i denne ofte varme og tørre del af Kenya, og fra restauranten er der frit udsyn til den smukke natur omkring dig.

Der er gratis Wi-Fi i fællesområderne.

Prisen er gældende ved fire personer. Kontakt os for pris ved to personer.

Pris for opgradering fra Simba Samburu Lodge, 2 nætter:
Luxury Tent Pr. person fra:  1.450 kr.

Samburu Intrepids Tented Camp

Samburu National Reserve

Vil du have en mere autentisk afrikansk safarioplevelse i Samburu, kan vi anbefale, at du opgraderer til Samburu Intrepids Tented Camp.

Lejren består af 28 telte, som alle er velindrettede med myggenet, badeværelse og egen veranda – nogle med udsigt til bushen og nogle med kig til floden. Alle telte består af kanvasvægge og loft, så du både kan høre og dufte naturen lige udenfor.

Campens restaurant og bar er det naturlige samlingspunkt før, under og efter måltiderne og herfra er der udsigt til floden.  Det er muligt at blive kølet af i campens pool, ligesom der til børnene tilbydes en ”kids club”.

Pris for opgradering fra Simba Samburu Lodge:
Luksustelt, 2 nætter Pr. person fra:  830 kr.

Ashnil Aruba Lodge

Tsavo East Nationalpark

Ashnil Aruba Lodge ligger i hjertet af Tsavo East National Park, tæt på Aruba dæmningen som er bygget tværs over Voi floden. Vandreservoiret som er resultatet af dæmningen tiltrækker mange dyr og vandfugle.

Lodgen har 40 værelser som alle er udstyrede med en terrasse. Alle værelserne har pengeskab og ventilatorer.

Restauranten er placeret i hovedbygningen og har et fantastisk udsigt over Aruba dæmningen fra alle vinkler.

Derudover har lodgen en dejlig udendørs swimmingpool, lounge, bar og iskiosk.


Kilaguni Serena Safari Lodge

Tsavo West Nationalpark

Kilaguni Serena Safari Lodge er perfekt beliggende i læ af bjerget Kiliamanjaro og den vulkanske bjergkæde Chyulu Hills.

Den klassiske stenbyggede lodge har en udsigt over sit eget vandhul som dagligt bliver besøgt af elefanter, bøfler og en bred vifte af vilde dyr.

Der er i alt 56 værelser på lodgen. Alle værelserne har deres egen veranda, nogle med udsigt over vandhullet og andre over Chyulu Hills.

Lodgen har en central stråtækt spiseplads og en bar bygget i natursten. Spidsepladsen og baren er forbundet med en terrasse som har direkte udsigt ned til vandhullet.

Endvidere er der mulighed for at tage et dyk i lodgens swimmingpool og sole på soldækket.


Ziwani Tented Camp

Tsavo West Nationalpark

I et privat vildtreservat lige udenfor den vestligste del af Kenyas største nationalpark, Tsavo, finder du den hyggelige camp, Ziwani.

Som noget ganske særligt tilbyder campen night game drives. Dette kan kun lade sig gøre, fordi campen ligger lige udenfor nationalparken. Det ved dyrene heldigvis ikke, så der er gode muligheder for at se nogle af de nataktive dyr, man ikke normalt ser på en safari.

Campen ligger ved Sante floden, og fra græsplænen foran campen har du den smukkeste udsigt mod Kilimanjaro. Floden har dannet en dam foran lodgen, som tiltrækker massevis af fugle, og flodheste og krokodiller boltrer sig lystigt i vandet (og om natten på græsplænen foran lodgen).

De 25 telte ligger alle i forlængelse af hinanden med restauranten som det naturlige midtpunkt. Det betyder, at der alle steder er en flot udsigt mod dammen med flodheste – og bjerget i nabolandet, Tanzania.

Teltene er charmerende indrettet med fast gulv, god plads til kufferten, lille skrivebord og eget badeværelse. Udenfor teltet er der en veranda med stole, hvorfra du kan nyde den fine udsigt. Væggene er kanvas og vinduerne er myggenet – så du kan nyde komforten samtidig med, du om natten kan høre naturen lige udenfor.

Bemærk, at teltene max. har plads til tre personer.

Afrika
Ingun H. Nikolajsen

Ingun er vores Afrika-specialist og har over 10 års erfaring med rejser i Afrika.

Se åbningstider
Mandag - Torsdag 10-16
Fredag 10-14