TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE

Bæredygtighed

Bæredygtighed
Bæredygtighed

Bæredygtighed

ForsideBæredygtighed

Det lyder måske selvmodsigende, når vi siger, at vi som rejsebureau mener, vi har et medansvar for bæredygtighed.

Vi sælger rejser til fjerne destinationer – destinationer, som kun kan nås med fly.

Men det er faktisk netop derfor, vi mener, vi har et medansvar for bæredygtighed. Vi mener, at vi – og du – med vores tilstedeværelse i verden er med til at forbedre vilkårene for både mennesker og dyr.

Derfor arbejder vi målrettet med en ambitiøs og langsigtet bæredygtighedsstrategi.

Den består af tre dele. I den første del forsøger vi at reducere Co2 udledningen både på vores egne lokaliteter men også på de destinationer, vi sælger rejser til.  Vi mener, det er det rigtige at gøre. Reduktion i udledning af drivhusgasser er den eneste måde at bevare den sårbare natur, der findes på de destinationer, vi rejser til, og som står vores hjerter nær.

I den anden del, arbejder vi målrettet med at støtte udviklingen i udsatte lokalsamfund på vores destinationer. Vi har derfor sat det mål, at alle vores rejser skal indeholde elementer, som er med til at støtte udsatte lokalsamfund.

I den tredje del, arbejder vi målrettet med dyrevelfærd, og vi følger derfor World Animal Protections globale retningslinjer for dyrebeskyttelse indenfor turisme. Det betyder, at når du rejser med TourCompass, kan du derfor ikke:

  • Svømme med eller se delfiner optræde i fangenskab
  • Ride på, bade med eller vaske elefanter
  • Klappe løver og geparder
  • Tage selfies med tigere
  • Overvære abe- og bjørneshows

Vi hos TourCompass mener, at vilde dyr hører til i naturen og ikke i fangenskab som underholdning for turister. Vi mener også, at den bedste måde at opleve vilde dyr på er i den fri natur på dyrenes præmisser.

Da underholdning med vilde dyr i turistindustrien ikke kan afvikles fra den ene dag til den anden, støtter vi også ansvarlige, veldrevne og dyrevenlige reservater samt rednings- og rehabiliteringscentre anerkendt af World Animal Protection. Disse er med til at understøtte udfasningen af vilde dyr i fangenskab og deres mål er at genudsætte dyrene i deres naturlige habitat, hvis muligt.

Herunder kan du se en række af de projekter, vi støtter på nuværende tidspunkt. Listen vil løbende blive opdateret efterhånden, som vi udvider vores bæredygtighedsstrategi.

Du kan læse vores seneste bæredygtighedsrapport her.

Vores støtteprojekter i Tanzania

Forhold for guider og bærere på Kilimanjaro

En af de vigtigste faktorer for, at du når sikkert til toppen af Afrikas højeste bjerg, er vores dygtige guider og bærere. Også derfor er det vigtigt for os, at de arbejder under gode forhold.

Der findes en række forskellige organisationer, som er med til at sikre, at bærerne arbejder under ordnede forhold. De enkelte tur-operatører vælger selv hvilken organisation, de arbejder sammen med. Nogle af de største organisationer er Tanzania Porters Organization, Kilimanjaro Porter Assistance Project og Mount Kilimanjaro Porter Society.

Vores samarbejdspartner i Tanzania er medlem af KIATO – Kilimanjaro Association Of Tour Operators og Mount Kilimanjaro Porters Society (MKPS), som er en af de største og ældste bærer-organisationer i Tanzania. Det betyder, at alle de bærere, vi benytter på Kilimanjaro, er medlemmer af MKPS.

MKPS er startet på initiativ fra bærerne selv, og den uafhængige organisation arbejder for bedre vilkår for guider og bærere på Kilimanjaro.

Gennem tanzanisk lovgivning er bærere på Kilimanjaro sikret en mindsteløn, og et medlemskab af MKPS sikrer, at den enkelte bærer får mere end mindstelønnen. Gennem MKPS får alle bærere desuden dagligt tre måltider, ordentligt tøj til bjerget (jakker, støvler, handsker osv.), telt, sovepose, madras m.m. Der er desuden aftalt regler for, hvor meget hver enkelt bærer faktisk må bære, og alle bærere har sygeforsikring. De får ligeledes kursus i førstehjælp, engelskkurser samt vejledning i oprettelse af bankkonto osv. Bærerne hos MKPS forpligter sig til gengæld til to gange om året at hjælpe med til at samle skrald på vejen til toppen af Kilimanjaro. MKPS er 100 % tanzanisk.

Eftersom MKPS er en NGO, kommer pengene primært fra donationer, men MKPS har ligeledes startet f.eks. en bilvask i Moshi, som tjener penge til organisationen.

Vores rammer for drikkepenge er aftalt med MKPS. Drikkepenge er en helt naturlig del af aflønningen i Tanzania – det er en del af kulturen, ligesom vi kender det fra f.eks. USA. Vores bærere (og guider!) får altså BÅDE løn og drikkepenge, og for at sikre en ligelig fordeling af pengene har vi i samarbejde med MKPS aftalt helt faste rammer for drikkepenge.

Vi har en aftale om, at vores gæster betaler et fast beløb på 250 USD pr. person i drikkepenge til guiderne og bærerne. Dette gælder for alle de forskellige ruter til Kilimanjaro.

Beløbet afleveres i en kuvert i receptionen på Springlands Hotel til Nur, Joram, Linda eller Frank, som sikrer korrekt fordeling af drikkepengene blandt guider og bærere.

Vores guidelines for drikkepenge er udviklet i fællesskab med vores samarbejdspartner og MKPS, der aktivt tager del i forbedringen af vilkår for guider og bærere for at sikre, at guider og bærere aflønnes tilstrækkeligt, og vi følger i øvrigt alle etablerede guidelines ift. løn og arbejdsforhold (herunder omkring mad, overnatninger, lønninger og generel velfærd).

Masai Pre-School, Ngorongoro Conservation Area

I samarbejde med NGO’en Zara Charity i Tanzania har Afrika Safari været med til at opføre Ngorongoro Masai Pre-School. Børnehaven ligger i Ngorongoro Conservation Area, som udover at være hjemsted for tusindvis af masaier også omfatter Ngorongoro-krateret, som indgår i vores Tanzania-safariprogrammer.

Afrika Safari har doneret 30.000 USD til opførelsen og har sammen med andre sponsorer herigennem muliggjort opførelsen af børnehaven. Børnehaven fungerer som en slags ”børnehaveklasse”, hvor masai-børn i alderen 3-6 år kommer i skole for at lære, hvordan skolegangen foregår og dermed forberede sig på at komme i den ”rigtige” skole omkring 7-års-alderen. Skolen blev åbnet i maj 2015 og huser i dag ca. 40 masai-børn, som også bor på det kollegie, som er tilknyttet børnehaven.

Børnehavens drift er afhængig af fortsatte donationer til betaling af lærer, uddannelsesmateriale samt mad og drikke til børnene. Det koster ca. 850 USD per barn per år at sørge for undervisningen.

For at donere til Masai Pre-school, klik her.

Husk at angive: ”Masai Pre-School” i ”Description”

Ngorongoro Pre-school, Ngorongoro Conservation Area

Ngorongoro Pre-School er – ligesom Masai Pre-School – også beliggende i Ngorongoro Conservation Area, blot på den modsatte side af krateret. Også denne skole drives af Zara Charity og blev indviet i april 2019. Her er plads til 52 børn i alderen 3-6 år. Om formiddagen hjælper børnene til derhjemme, og ved middagstid møder de i skole. Skoledagen starter med et solidt måltid mad, så de er mætte og klar til at lære. Når børnene starter i skolen, taler de kun det lokale masai-sprog. De skal derfor starte med at lære swahili og dernæst engelsk (som er de to officielle sprog i Tanzania), før de rent faktisk kan begynde at lære at læse.

Afrika Safari har doneret køkkenbygningen til skolen, ligesom vi giver et månedligt bidrag til uniformer, skolematerialer og mad.

Hvis tiden er til det, og alle i bilen har lyst til det, er det muligt at besøge skolen på dag 5:

Skolens drift er afhængig af fortsatte donationer til betaling af lærer, uddannelsesmateriale samt mad og drikke til børnene. Det koster ca. 850 USD per barn per år at sørge for undervisningen.

For at donere til Ngorongoro Pre-school, klik her.

Husk at angive: ”Ngorongoro Pre-School” i ”Description”

Plant et træ, Moshi

Hvis du på din rejse til Tanzania bor på Springlands Hotel i Moshi (f.eks. i forbindelse med bestigning af Kilimanjaro), har du mulighed for at plante et træ (eller flere) i samarbejde med NGO’en Zara Charity. Træerne plantes på en planteskole, og når de er store nok, plantes de ud på forskellige lokationer i nærområdet; Kilimanjaro National Forest Reserve, Pasua Primary School eller et andet sted i Moshi, som er bestyret af det lokale byråd. På den måde sikrer Zara Charity, at træerne plantes et sted, hvor de bliver passet og ikke generer eller er i fare for blot at blive fældet igen. Zara Charity underviser desuden lokalbefolkningen i, hvordan – og hvorfor – de skal passe på træerne i deres nærmiljø.

Prisen for at plante et træ er 15 USD, og pengene går til pasning af træet. Du kan arrangere træ-plantning fra Springlands Hotel i Moshi.

Plastik-projekt

Pr. 1. juni 2019 blev al fremstilling og import af plastikposer forbudt i Tanzania.

Men plastik er som bekendt meget andet end bare plastikposer.

Vores samarbejdspartner i Tanzania arbejder på at nedbringe brugen af plastik, og de indsamler og genanvender ligeledes plastik.

Det betyder, at på mange af de camps og hoteller, vi benytter i Tanzania, bliver f.eks. plastikflasker indsamlet og kørt retur til Arusha, hvor det genanvendes til f.eks. møbler (https://www.duniadesigns.org/).

Flere gange om året gennemfører vores samarbejdspartner i samarbejde med Zara Charity og MKPS desuden et ”Ocean Clean-up Project”, hvor frivillige samler plastisk ind på stranden ved Tanzanias kyst. Zara Charity og MKPS samler desuden to gange om året skrald på Kilimanjaro.

For at donere til Ocean Clean-up Project, klik her.

Husk at angive: ”Ocean Clean-up Project” i ”Description”

Vores støtteprojekter i Kenya

Pack for a Purpose

I Kenya arbejder vi og vores samarbejdspartner sammen med organisationen Pack for a Purpose. Organisationen har samarbejde med en lang række børnehjem, skoler, børnehaver osv. rundt omkring i verden, hvor man kan aflevere legetøj, blyanter, tøj, fodbolde osv. Projekterne melder ind på hjemmesiden, hvad der mangles i deres nærområde – så du ikke tager 10 fodbolde med til en landsby eller et børnehjem, hvor de mangler viskelæder.

Gennem TourCompass og vores samarbejdspartner har du mulighed for at støtte tre projekter i Kenya – afhængig af, hvilken Kenya-rejse, du skal på.

Alle tre projekter har brug for følgende:

Skoleudstyr:
Blyanter, kuglepenne, farveblyanter, limstifter, linealer, penalhuse, viskelæder, vinkelmålere, blyantspidsere

Sportsudstyr:
Boldpumper, bolde (fodbolde, tennisbolde, basketballs mm), foldbolduniformer, fløjter

Køkkenudstyr:
Potter og pander, skåle, plastikkopper og tallerkener (ikke engangs)

Personlig hygiejne:
Bind og tamponer

 

Du kan støtte projekterne på følgende rejser:

På denne rejse har du mulighed for at støtte en skole i byen Voi tæt på Tsavo Nationalparken:

Udover ovenstående mangler skolen også:
Børnetøj og sko, solcelle lommeregnere, sakse, skoletasker.

 

På disse 4 rejser har du mulighed for at støtte en børnehave/skole i byen Emali:

Udover ovenstående mangler børnehaven/skolen også:
Kridt, solcelle-lommeregnere, bøger om havearbejde (på engelsk)

 

På disse rejser har du mulighed for at støtte et børnehjem ca. 1 times kørsel udenfor Nairobi:

Udover ovenstående mangler børnehjemmet også:
Skoletasker, puslespil, sytøj, perler, børnetøj og – sko, myggenet, sengetøj, tæpper, puder, håndklæder, hårbørster, sæbe, hårnåle og hårelastikker, tandbørster, håndcreme, tandpasta, læsebriller

 

Hvis du ønsker at støtte et af disse projekter på din rejse til Kenya, så sig til, når du bestiller rejsen, så arrangerer vi et stop, hvor du kan aflevere dine donationer!

Telefon
89 93 43 89
Se åbningstider
Mandag - Torsdag 10-16 Fredag 10-14
Indhent tilbud

Personlig og pålidelig service fra dedikerede rejsespecialister.

Vi sidder klar til at besvare alle dine spørgsmål, høre om dine ønsker og give dig ærlig og kompetent rådgivning baseret på vores mangeårige erfaring med rejseoplevelser i Afrika, Asien, Latinamerika og Oceanien.

Telefon
89 93 43 89
Se åbningstider
Mandag - Torsdag 10-16 Fredag 10-14
Indhent tilbud

Personlig og pålidelig service fra dedikerede rejsespecialister.

Vi sidder klar til at besvare alle dine spørgsmål, høre om dine ønsker og give dig ærlig og kompetent rådgivning baseret på vores mangeårige erfaring med rejseoplevelser i Afrika, Asien, Latinamerika og Oceanien.

Vi bruger cookies til at gøre vores hjemmeside mere brugervenlig og relevant for dig, samt til at vise målrettede annoncer. Du accepterer dette, hvis du klikker videre.

Du kan sige nej tak til cookies ved at klikke her. Vi bruger en cookie for at huske dit nej.

Læs mere her.