TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
15 dage

Mexicos højdepunkter med badeferie i Playa del Carmen

Tag med på en spændende rejse, hvor du oplever Mexicos imponerende mayaruiner, betagende natur, farverige kolonitidsbyer og indianersamfund og afslutter med badeferie i Playa del Carmen.

Mexicos højdepunkter med badeferie i Playa del Carmen
Mexicos højdepunkter med badeferie i Playa del Carmen
15 dage
ForsideLatinamerikaMexicoMexicos højdepunkter med badeferie i Playa del Carmen

Mexicos højdepunkter med badeferie i Playa del Carmen

Tag med på en spændende rejse, hvor du oplever Mexicos imponerende mayaruiner, betagende natur, farverige kolonitidsbyer og indianersamfund og afslutter med badeferie i Playa del Carmen.

ForsideLatinamerikaMexicoMexicos højdepunkter med badeferie i Playa del Carmen
Hvad er med i prisen?
Følgende er inkluderet i rejsen
 • Fly fra Danmark til Mexico City med flyskift undervejs
 • Fly fra Cancún til Danmark med flyskift undervejs
 • 1 indenrigsflyvning: Mexico City – Tuxtla Gutiérrez
 • Transfers fra og til lufthavne (foregår i mindre internationale grupper)
 • Bus: San Cristóbal de las Casas – Palenque
 • Førsteklasses bus: Palenque – Mérida
 • Bus: Mérida – Playa del Carmen
 • 13 overnatninger på gode hoteller inkl. morgenmad
 • 1 x frokost (dag 10)
 • Individuel rundrejse; dog foregår alle udflugter i mindre internationale grupper med lokale engelsktalende guider
 • Døgnbemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Afrejsegaranti – rejsen gennemføres uanset antal deltagere
 • Mulighed for daglig afgang

Omfattende udflugtspakke:

 • Byrundtur i Mexico City inkl. det Antropologiske Museum
 • Heldagsudflugt til tempelbyen Teotihuacán, Guadalupe kirken og De 3 kultures Plads
 • Sejltur i Sumidero kløften
 • Udflugt til indianerlandsbyerne Chamula og Zinacantán
 • Udflugt til Agua Azul og Misol-Há-vandfaldene
 • Udflugt til mayakomplekset Palenque
 • Udflugt til et af verdens nye vidundere Chichen Itza
 • Entréer til nævnte seværdigheder

REJSEN KORT FORTALT

Mexico har alle ingredienser til en perfekt ferie, lige fra spændende byer og anderledes kultur til fantastiske ruiner, vidunderlig natur og kridhvide sandstrande. Denne rejse starter i den pulserende hovedstad Mexico City, hvor du oplever det bedste af byen med besøg til de traditionelle seværdigheder. Mexico er et land som stadig bærer stort præg af det tidligere spanske herredømme og de tidligere mayacivilisationer. Du besøger derfor landets velbevarede koloniale byer, interessante indianersamfund og de imponerende mayaruiner ved tempelbyen Teotihuacán og ruinbyen Chichen Itza, som er et af verdens syv nye vidundere. Med besøg til smukke turkise vandfald og en sejltur i Sumidero kløften oplever du den maleriske og vidunderlige natur. Du kan herefter vælge hvor aktiv eller afslappet dine dage i ferieparadiset Playa del Carmen skal være.

Derfor skal du vælge denne rejse

 • Mærk suset i maven fra toppen af den 70 meter høje solpyramide, med udsigt ud over tempelkomplekset Teotihuacán ved Mexico City
 • Oplev den charmerende og smukke kolonitidsby San Cristóbal og de nærliggende mayalandsbyer San Juan Chamula og Zinacantán
 • Få et spændende indblik i mayaernes historie ved ruinkomplekset Chichen Itza og Palenque, som ligger gemt i den frodige regnskov
 • Afslut din rejse med badeferie ved Playa del Carmens vidunderlige strand med svajende palmer og azurblåt hav

Vores rejser inkluderer altid

 • Alle fly – både internationale og indenrigs
 • Alle overnatninger
 • Alle programlagte udflugter og aktiviteter
 • Døgnåben telefon – vi er med dig hele vejen
Detaljeret dagsprogram
Dag 1: Afrejse og ankomst til Mexico City

I dag er der afrejse fra Danmark og turen går til Mexico med mellemlanding undervejs. I Mexico City lufthavn vil du blive mødt af en chauffør, som vil køre dig til dit hotel.

Dag 2: Byrundtur i Mexico City

I dag skal du på en spændende byrundtur i Mexico City, som er en af verdens største byer. Den ligger i 2.240 meters højde, og er således en af verdens højst beliggende storbyer, og er omgivet af vulkaner. Du skal besøge Mexicos koloniale centrum, hvor du kommer forbi den centrale plads, Zocaloen, der ligger omgivet af Nationalpaladset og Mexicos katedral, som er den største i landet. Her ligger også Templo Mayor, som er ruinerne fra det ceremonielle centrum af Aztekernes tidligere hovedstad Tenochtitlan (entré er ikke inkluderet).

Herfra fortsætter du til Alameda Park, hvor landets smukke nationalscene, Palacio de Bellas Artes, ligger. Her opføres både opera, ballet, skuespil og koncerter. Du fortsætter ad den brede allé, Paseo de la Reforma, der løber tværs igennem hjertet af Mexico City til Chapultepec parken. Her ligger det antropologiske museum, Museo de Antropologia, der har en stor samling af artefakter fra før spanierne kom. Det er et spændende museum, der byder på en fascinerende viden om landets mange forskellige kulturer.

Du er tilbage på dit hotel sidst på eftermiddagen, og har aftenen på egen hånd.

Dag 3: Teotihuacán, Basilica og De 3 kultures plads

I dag skal du besøge tempelbyen Teotihuacán, som betyder Stedet hvor mennesker blev guder og som er et af Latinamerikas største ruinkomplekser. Når du går ned langs den 3 km lange Avenida de los Muertos (Dødens Avenue) ser du de enorme templer og pyramider, som kan dateres tilbage til 200 år f.Kr., men som er bygget over en lang periode; Quetzalcoatl-templet, hvor flere end 200 ofrede krigsfanger er fundet, Quetzalpapalotl-paladset og de kendte pyramider Månepyramiden (60 m) og Solpyramiden (70 m) som er bygget i centrum af byen over en ca. 100 m lang hule, hvor det siges at menneskeheden blev skabt.

Herefter besøger du Basilica de Nuestra de Guadalupe kirken, som har plads til 10.000 mennesker, og som hvert år besøges af ca. 20 millioner pilgrimme. Kirken har lagt navn til Jomfruen af Guadalupe, som er Mexicos og hele Mellemamerikas skytshelgen.

Til sidst besøger du Plaza de las Tres Culturas, De 3 kultures Plads, som symboliserer Mexicos tre historiske perioder. Her ses resterne af de præcolumbianske aztekiske ruiner, en spansk kirke fra kolonitiden samt de mexicanske mestizers moderne bygning, som huser udenrigsministeriet.

Dag 4: Mexico City - Sumidero kløften – San Cristóbal de las Casas

Du forlader i dag Mexico City og flyver til Tuxtla. Her bliver du hentet og kørt til Sumidero kløften, hvor du skal på en betagende 2 timers speedbådtur ind i kløften, hvor bjergsiderne tårner sig op på begge sider af dig. Nyd naturen og det spændende dyreliv. Hvis du er heldig kan du opleve aber, krokodiller og forskellige slags fugle.

Herefter fortsætter du i bus til San Cristóbal de las Casas, som ligger i ca. 2100 meters højde og er en af de smukkeste byer i Mexico. Den charmerende by var tidligere kendt som kun “San Cristóbal”, “de las Casas” blev tilføjet til ære for Bartolomé de las Casas, en spansk præst der kæmpede for indianernes rettigheder. Byen er kendt for sin smukke arkitektur fra kolonitiden. Ved siden af den centrale Plaza 31 de Marzo ligger den smukkeste af byens kirker, nemlig Templo de Santo Domingo.

Derudover er følgende steder bestemt et besøg værd: Templo del Carmen med det karakteristiske tårn, det lokale marked med madvarer og kunstværk samt den danske opdagelsesrejsende og arkæolog Frans Bloms hjem, Na Bolom. Na Bolom er nu lavet til hotel og museum med udstillinger af hans livslange arbejde med studiet af indianerstammer.

Det er desværre ikke muligt med engelsktalende guide denne dag (hvilket heller ikke er nødvendigt).

Dag 5: Indianerlandsbyerne San Juan Chamula og Zinacantán

San Juan Chamula bebos af 50.000 oprindelige mayaer, primært Tzotzil og Tzeltals. Det er vigtigt for mayaerne at bevare deres særpræg og kulturarv, det ses bl.a. ved at de har deres eget sprog, og byen har eget politi og egne regler. Du skal besøge den særprægede kirke ved byens centrale plads, som absolut er et besøg værd. Kirken er et godt eksempel på sammensmeltningen af den oprindelige mayaindianske tro og den katolske tro. Indianerne beder til den mayagud eller helgen, som er relevant for den sygdom eller det ønske, der er baggrund for deres besøg. Der er ingen bænke i kirken, så man knæler og beder på gulvet blandt de mange tændte stearinlys. Luften er tyk af røgelse og langs væggene står træfigurer af deres helgener og Johannes Døberen, som er byens skytsengel.

Både San Juan Chamula og Zinacantán er kendt for deres vævningsteknikker og hver landsby har sine egne særlige dragter med nøje udtænkte mønstre og farver. På markederne kommer indianerne i deres farvestrålende dragter for at sælge keramik og tøj lavet af uld og bomuld.

Dag 6: San Cristóbal de las Casas – Palenque

I dag kører du meget tidligt fra San Cristóbal de las Casas til Palenque. På vejen besøger du det flotte vandfald Agua Azul, som er omgivet af tropisk regnskov. Med det turkise vand, de intense farver og den konstante brise og brummen er dette sted en af de smukkeste og uforglemmelige naturoplevelser i Mexico. Der er flere end 500 mindre og større vandfald i højderne 3 til 30 meter. Herefter skal du besøge det 35 meter høje vandfald Misol-Há, som er kendt for sin skønhed. Dette smukke landskab befinder sig i midten af den tropiske vegetation og er dækket af mahogni og sapotetræer. Du ankommer til Palenque by sidst på dagen.

Det er desværre ikke muligt med engelsktalende guide denne dag (hvilket heller ikke er nødvendigt).

Dag 7: Palenque

Palenque er omgivet af tropisk regnskov og er kendt for sin skønhed og fantastiske beliggenhed med udsigt over det flade Yucatán. Palenque var en af mayaernes største byer og lægger også navn til de nærliggende mayaruiner, som er på UNESCOs verdensarvsliste. Gemt dybt inde i den tætte regnskov i Mexicos Chiapas-provins finder du disse smukke mayaruiner. Du skal bl.a. se nærmere på Inskriptionstemplet, som er et begravelsesmonument for kong Pacal den Store.

Dag 8: Palenque - Mérida

I dag venter en lang transport dag, men du skal køre med førsteklasses bus til Mérida, så det er bare at læne dig tilbage i de bløde sæder og nyde landskabet der suser forbi. Du skal selv gå fra hotellet hen til busstationen i Palenque eller tage en taxa (for egen regning). Ved ankomst i Mérida venter en taxa på dig og kører dig til hotellet.

Køreturen tager ca. 8 timer.

Dag 9: Mérida

Der er ingen udflugter planlagt og du kan udforske byen på egen hånd.

Denne hyggelige by blev grundlagt i 1542 på resterne af den tidligere maya-by Tihó. Mérida kaldes både Den Hvide By pga. de mange hvidkalkede huse og Mexicos Paris blandt de lokale, da det er den mest europæiske by på Yucatán halvøen. Det er også muligt at tage på tur uden for byen, enten ved besøg ved flamingokolonien i Celestun, de imponerende cenoter eller de flotte maya ruiner ved Uxmal.

Dag 10: Mérida – Chichen Itza - Playa del Carmen

I dag skal du til Playa del Carmen, men inden skal du besøge ruinbyen Chichen Itza, som er på UNESCOs verdensarvsliste og er udnævnt til et af verdens syv nye vidundere. Ruinerne har spor af to forskellige kulturepoker, en maya- og en itza-epoke. Du skal se den berømte pyramide El Castillo, som er 25 meter høj med sine perfektformede trapper.

Turen fortsætter nu til det flotte Playa del Carmen med den kilometer lange hvide strand med palmer og krystalklart vand. Playa del Carmens centrum er Plaza Mayor, som ligger ud til stranden og lige ved færgen til dykkerparadiset Isla Cozumel. Fra Plaza Mayor løber byens hovedstrøg Avenida 5, hvor der findes et hav af butikker, restauranter og barer. Om aftenen bliver strandene lavet om til barer og der er som regel live musik i form af reggae eller calypso. Man kan næsten ikke forestille sig en bedre måde at starte aftenen på end at nyde en kold Corona og god musik med udsigt til det Caribiske Hav.

Dag 11-13: Playa del Carmen

Dagene er til fri disposition, hvor du kan nyde Playa del Carmen og slappe af ved den flotte hvide sandstrand. Der er mulighed for at benytte de forskellige vandsportsaktiviteter så som windsurfing og jet-skiing eller du kan snorkle/dykke ude ved øen Cozumel, hvor det verdensberømte dykkerparadis med grotter og flotte rev ligger. Det tager kun 45 minutter at sejle derover fra Playa del Carmen og der er flere afgange om dagen.

Dag 14: Hjemrejsen starter

Det er i dag blevet tid til at sige farvel til Mexico. Du vil blive kørt til Cancún lufthavn, hvor hjemrejsen starter.

Dag 15: Hjemkomst

Ankomst i Danmark efter en spændende rejse i Mexico.

Hvornår vil du rejse?
Afrejsedato
Alle viste priser er pr. person
Unikke fordele ved grupper fra 6 personer – indhent tilbud i dag for mere information.
Trustpilot
Fortællinger fra rejsende
FØR DU REJSER
Godt at vide
Latinamerika
Tom Søndergaard

Tom er vores Latinamerika-specialist og har over 28 års erfaring med rejser i Latinamerika.

Se åbningstider
Mandag - Torsdag 10-16
Fredag 10-14
HVORFOR REJSE MED TOURCOMPASS?
Derfor vælger vores gæster os

Din tid er dyrebar. Vores engagerede rejsespecialister yder personlig service med omtanke for at sikre din komfort og sikkerhed under hele din rejse. Fra det øjeblik, du booker, til det øjeblik, du vender hjem, sidder vi klar til at tackle hver detalje med den største omhu.

Vi tilbyder en bred vifte af destinationer, der hver især har deres egen unikke historie at byde på, formet af lokale kulturer, fascinerende dyreliv og naturens skønhed. 

Vores rejser er skabt på baggrund af vores rejsespecialister og -eksperters omfattende research og førstehåndserfaringer. Hver rejse er tilrettelagt med henblik på at præsentere dig for det bedste, hver destination har at byde på.

Nyd at slappe af i tryg forvisning om, at din rejse er i sikre hænder. Vi er medlem af den danske Rejsegarantifond (medlemsnummer 1778). Helt grundlæggende betyder det, at du som rejsende er sikret økonomisk og kan få din rejse erstattet, hvis vi mod forventning skulle gå konkurs.

GÅ PÅ OPDAGELSE
Se alle vores spændende destinationer