14 dage

Vietnams højdepunkter fra nord til syd

Den klassiske rundrejse fra nord til syd med smukke Hanoi, mini-krydstogt i Ha Long-bugten, charmerende Hoi An, metropolen Ho Chi Minh City og det frodige Mekongdelta. Forlæng turen med badeferie.

Vietnams højdepunkter fra nord til syd
Vietnams højdepunkter fra nord til syd
14 dage

Vietnams højdepunkter fra nord til syd

Den klassiske rundrejse fra nord til syd med smukke Hanoi, mini-krydstogt i Ha Long-bugten, charmerende Hoi An, metropolen Ho Chi Minh City og det frodige Mekongdelta. Forlæng turen med badeferie.

ForsideAsienVietnamVietnams højdepunkter fra nord til syd
Hvad er med i prisen?
Følgende er inkluderet i rejsen
 • Flyrejse fra Danmark ud til Hanoi og hjem fra Ho Chi Minh City
 • Flyrejse indenrigs i Vietnam fra Da Nang til Ho Chi Minh City
 • 9 nætter på 3 og 4-stjernede hoteller
 • 1 nat på 4-stjernet minikrydstogtskib Pelican Glory
 • 1 nat i 4-køjes sovekupé på toget Livitrans fra Hanoi til Da Nang
 • Lokal engelsktalende guide på transfers og udflugter
 • 10 x morgenmad (dag 3-6 og 8-13)
 • 2 x frokost (dag 5, 11)
 • 1 x middag (dag 5)
 • Kørsel i bil eller minibus med aircondition
 • Alle nævnte transfers og udflugter foregår i internationale grupper fra 1-14 personer og kun med TourCompass’ egne gæster
 • Døgnbemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Afrejsegaranti – rejsen gennemføres uanset antal deltagere
 • Mulighed for at forlænge rejsen med badeferie

Omfattende udflugtspakke:

 • Byrundtur i Hanoi inkl. Litteraturens Tempel, Cyclo tur i det gamle kvarter og vanddukketeater
 • Overnatningskrydstogt i Ha Long-bugten
 • Byrundtur i Ho Chi Minh City med Det Gamle Postkontor, Notre Dame-katedralen, Dong Khoi, Operahuset, Genforeningspaladset, Krigsmusset, Den Kejserlige Jadepagode og Ben Thanh markedet
 • Heldagstur til Mekongdeltaet inkl. sejltur og besøg ved små lokale hjemmeindustrier
 • Entréer og afgifter til omtalte seværdigheder

Rejsen kort fortalt

På 14 dage får du Vietnams klassiske seværdigheder præsenteret af dygtige, lokale engelsktalende guider. Undervejs er der lagt tid ind, så du også kan gå på opdagelse på egen hånd.

Du starter i det rolige nord i den smukke hovedstad Hanoi, hvor du oplever kontrasterne mellem den moderne og den gamle bydel. Du får UNESCOs natur- og kulturarv ind under huden på Ha Long-bugten og i Hoi Ans gamle gader. I den sprudlende storby Ho Chi Minh City står de blanke facader på skyskraberne side om side med flotte bygninger fra kolonitiden, og du får indblik i Vietnamkrigens historie ved Genforeningspaladset og Krigsmuseet. Du mærker tydeligt, at dette er Vietnams økonomiske dynamo. I Mekongdeltaet oplever du Vietnams frodige spisekammer, flydende markeder på vandsiden samt de grønne rismarker og frugtplantager på landsiden.

Du kan forlænge rejsen med nogle dages badeferie ved de lækre strande i Phan Thiet (Mui Ne), Nha Trang eller på øen Phu Quoc.

Derfor skal du vælge denne rejse

 • Den klassiske Vietnam rejse med den smukke hovedstad Hanoi, UNESCO verdensarvssteder i Hoi An og Ha Long-bugten samt Ho Chi Minh City og Mekongdeltaet
 • Du får fornemmelsen af hele Vietnam og kontrasterne fra nord til syd med smukke Hanoi, charmerende Hoi An og pulserende Ho Chi Minh City
 • Mini-krydstogt i Ha Long-bugten med naturoplevelser i verdensklasse mellem hundredevis af grønklædte kalkstensklipper
 • Forlæng turen med badeferie ved det rolige fiskerleje Phan Thiet/Mui Ne, i livlige Nha Trang eller på den eksotiske ø Phu Quoc

Vores priser inkluderer altid

 • Alle fly – både internationale og indenrigs
 • Alle transfers på destinationen
 • Alle programlagte udflugter og aktiviteter
 • Alle overnatninger
Se alle billeder
Billeder
Detaljeret dagsprogram
Dag 1: Flyrejse fra Danmark

Afrejse fra valgte lufthavn i Danmark. Der vil være mellemlandinger undervejs.

Dag 2: Ankomst Hanoi

Ved ankomst i Hanoi går du gennem immigration, hvorefter du samler din bagage op. I ankomsthallen venter guiden med et TourCompass-skilt, og du bliver fulgt til dit hotel, hvor du skal bo de kommende 3 nætter. Efter ankomst er resten af dagen til fri disposition.

Du kan slentre en tur i de små travle gader i det eksotiske gamle kvarter, og undervejs dvæle ved seværdigheder og byens mange fremmedartede lyde. Søen Hoan Kiem ligger tæt på, og en travetur rundt om den tager ca. en halv time og er forfriskende i skyggen af de mange store træer.

Overnatning:
Opgraderingsmuligheder:
Dag 3: Sightseeing i Hanoi

I dag venter en spændende halvdags sightseeingtur rundt til de største seværdigheder i Hanoi.

Du starter ved Litteraturens Tempel, der blev bygget i 1100-tallet af kinesiske Confucius elever. Med næsten 1.000 år på bagen er det et af de få tilbageværende eksempler på traditionel vietnamesisk arkitektur.

Derefter gælder det Ngoc Son Templet, der ligger på en lille ø i den smukke Hoan Kiem Sø. Man kommer ud til templet ad Huc Bro, der bogstaveligt betyder ”stedet, der røres af morgensolens stråler”. Du hører legenden om kejseren, det magiske sværd og kæmpeskildpadden, og hvordan søen fik sit navn.

Derefter bliver du kørt i traditionel cykeltaxa – en cyclo – gennem nogle af det charmerende gamle kvarters 36 gader. Der kommer hanoianerne for at købe alt fra nudler til buddhastatuer. Det gamle kvarters 36 gader var navngivet efter varerne, der blev handlet der. I dag lever bambusgaden og blikgaden stadig op til deres navne.

Dagens sightseeingtur afsluttes med en traditionel vanddukketeaterforestilling.

Dag 4: Hanoi

Dagen er fri at udforske Hanoi på egen hånd eller vælge en af vores ekstra ture.

Der er masser at tage sig til i den pulserende hovedstad. Du kan snildt bruge timevis i det charmerende gamle kvarter ved Hoan Kiem-søen, hvor du finder gamle kolonibygninger, et stort udvalg af butikker, restauranter, caféer og kunstgallerier.

Dag 5: Hanoi – Minikrydstogt i Ha Long-bugten

Fra Hanoi går turen gennem Den Røde Flods frodige delta til Ha Long-bugten.

Ha Long-bugten er et af Vietnams mest særprægende naturområder. I bugten stikker hundredvis af grønklædte kalkstensklipper nærmest lodret op af havet, der over året farvemæssigt svinger fra dybt blåt til jadegrønt. Flere af øerne har store grotter. På den store Cat Ba ø ligger flere landsbyer, og på en del af de mindre øer ligger mindre fiskerlandsbyer. For turister er Ha Long-bugten først og fremmest et vidunderligt naturområde helt i verdensklasse, mens det for vietnameserne er også er forbundet med legender om drager og drama. Ha Long-bugten er ca. 1.500 km² stor og blev optaget på UNESCOs liste over verdensarv i 1994.

Du skal på et minikrydstogt i Ha Long-bugten. Båden stævner ud mod de afsondrede øer i bugten, og du ser de smukke scenerier med havet og de helt fantastiske øer. Nu kan du slappe helt af og bare nyde livet og udsigten til øerne og de flydende fiskerlandsbyer, og måske snuppe en svømmetur i det turkisgrønne vand. Undervejs gøres stop ved en af bugtens største og smukkeste grotter, Sung Sot. Ved aftenstid har du mulighed for at overvære og/eller deltage i en demonstration af vietnamesisk madlavning, eller du kan fiske friske blæksprutter. Rund dagen af fra soldækket med udsigt til solnedgangens mange farver.

OBS!! I tilfælde af dårligt vejr med storm forbeholder myndighederne i Vietnam sig ret til at lukke for sejlads i Ha Long-bugten af sikkerhedsmæssige hensyn. Dette sker få gange om året. I sådanne tilfælde vil minikrydstogtet blive erstattet med hotelophold og en udflugt i Hanoi.

Dag 6: Ha Long-bugten – Hanoi – togrejse til Da Nang

Start dagen med en forfriskende dukkert i Ha Long-bugtens klare, varme vand. Eller måske har du blot lyst til at nyde solopgangen fra bådens pragtfulde soldæk. Du kan også deltage i morgengymnastik (oftest tai chi) på junkens soldæk. Morgenmaden serveres mens båden stille påbegynder turen tilbage mod havn. Undervejs besøges, afhængigt af årstiden, enten øen Ti Top om sommeren, hvor du kan bade eller vandre, eller en perlefarm om vinteren. Når du er gået i land, går turen i bil tilbage til Hanoi. Her har du nogle timer på egen hånd, inden du bliver fulgt til toget, som kører dig til Da Nang.

Nattoget afgår fra Hanoi kl. 19.00 og ankommer i Da Nang kl. 11.00 næste dag.

Mod tillæg er der mulighed for at flyve fra Hanoi til Da Nang i stedet for at tage nattoget. Denne mulighed vil inkludere en ekstra overnatning i Hoi An.

Dag 7: Da Nang – Hoi An

Du vågner til en smuk udsigt, når toget kører langs kysten. Her kan du kigge ud på de grønne bjerge og det smukke blå hav.

Du ankommer i Da Nang midt på formiddagen, hvor du bliver mødt af en guide, som kører dig til hotellet i Hoi An. Efter ankomst er resten af dagen er til fri disposition. Du kan vælge at udforske byen på egen hånd eller tilkøbe en af vores ekstra udflugter.

Hoi An er en kæmpe oplevelse og man kan ikke andet end at blive forelsket i byen. Hoi An er især kendt for sin charmerende arkitektur, imponerende silkeproduktion, fantastiske skræddere og sin gamle bydel, som er på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Midt i den gamle bydel løber floden Thu Bon, som er et strålende eksempel på en international havn fra de europæiske og østasiatiske handelskompagniers storhedstid i det 16. til 18. århundrede.

Går man væk fra floden ender man i en labyrint af hyggelige og charmerende gader. Overalt kan du opleve, hvordan de tidligere kolonimagter hver især har sat deres præg på bydelen. Her bryder farverige lanterner, japanske huse, kinesiske templer og franske, gule købmandshuse bybilledet. Butikker, gadekøkkener, cafeer og restauranter ligger ligeledes som perler på en snor og her kan du få flere timer til at gå, mens du er koblet på bydelens gratis wi-fi.

At Hoi Ans gamle bydel er på UNESCOs liste over verdens kulturarv, har naturligvis fået turister til at valfarte til. Selv om der er liv i gaderne, er der alligevel en skøn ro og bydelen har formået at bibeholde sin autenticitet og charme. Det hjælper også at biler, scootere og motorcykler er forment adgang.

Du har 3 nætter i denne vidunderlige perle, så der er tid nok til at nyde og udforske forskellige dele af byen.

Dag 8-9: Hoi An
Dag 10: Hoi An – Ho Chi Minh City med byrundtur

I dag bliver du hentet på hotellet og kørt til lufthavnen i Da Nang, hvorfra du flyver til Vietnams største by Ho Chi Minh City.

Det kan virke voldsomt at komme fra det rolige Hoi An til denne hektiske millionby, hvor der bor ca. 10 millioner mennesker, og hvor der er ca. ligeså mange scootere og motorcykler. Heldigvis bliver du belønnet med en utrolig spændende og moderne by. Dette ses bl.a. på byens bygninger, som er en god blanding af nyt og gammelt – her er moderne højhuse i glas og velbevarede kolonitidsbygninger.

Ved ankomst i Ho Chi Minh City lufthavn bliver du mødt af en guide og turen går ind mod byen, hvor der bliver tid til en frokostpause. Herefter starter byrundturen og første stop på turen er Det Gamle Posthus, der blev tegnet af den verdensberømte franske arkitekt Gustav Eiffel.

Over for posthuset ligger den ikoniske katedral Notre Dame, som blev bygget mellem år 1863 og 1880. Når du står front mod kirken, har du en grå bygning i ryggen. Nogen kan måske genkende bygningen ”Pittmann Apartments” på 22 Gia Long Street fra billedet taget den 29. april 1974 af den hollandske fotograf Hubert van Es i forbindelse med Saigons fald. Mange troede det var den amerikanske ambassade, men faktisk husede bygningen United States Agency for International Development og CIA-officeren Conrad LaGueux. Billedet viser en helikopter lande på bygningens tag for at evakuere medarbejdere fra den amerikanske regering, da de nordvietnamesiske styrker trængte ind i Saigon.

Herfra slentrer du mod Saigon Flod langs shoppinggaden Dong Khoi, der havde en fremtrædende plads i Graham Greenes roman ”Den stille amerikaner”. Senere kommer du forbi det smukke Saigon Operahus, som blev opført i 1901. Turen fortsætter til Genforeningspaladset, hvor Vietnamkrigen – eller Den Amerikanske Krig, som vietnameserne kalder krigen – sluttede den 30. april 1975, da en vietnamesisk tank kørte gennem porten for at afslutte krigen, der dræbte 58.000 amerikanere og 3 millioner vietnamesere. Du besøger herefter Krigsmuseet, som er bygget i flere etager. Her får du tid til at gå rundt på egen hånd og se krigens barske billeder – en virkelig bevægende oplevelse!

Turen fortsættes med et besøg ved en af de fredelige oaser i den travle storby: Den stemningsfyldte Kejserlige Jadepagode med en lille dam med masser af små skildpadder. Hertil strømmer de lokale for at bede og tænde små lys og røgelsespinde. Du afrunder turen ved det overdækkede Ben Thanh marked, som er byens største og mest autentiske marked, hvor du kan finde alt fra frugt og grønt til tøj, elektronik, souvenirs og madboder. Herefter bliver du kørt til hotellet for check-in, og resten af dagen er til fri disposition. Hotellet ligger i distrikt 1, der stadig bliver kaldt Saigon og regnes for indre by, mens distrikt 2-11 bliver kaldt Ho Chi Minh City.

Dag 11: Heldagstur til Mekongdeltaet

Du bliver hentet på hotellet og kører mod syd, og snart ser du grønne rismarker. Klimaet her betyder, at bønderne kan plante og høste 3 afgrøder om året.

Inden du når Mekongdeltaet besøger du det lokale tempel, Cao Dai, som er hjemsted for en religion, der blander konfucianismen, buddhismen, taoismen og kristendommen.

Herefter ankommer du til den charmerende by Cai Be, der før i tiden var berømt for sine flydende markeder på selve Mekong. Mekongfloden løber 4.500 km gennem 6 lande fra sit udspring til deltaet ved kysten syd for Ho Chi Minh City. Deltaet er kendt som Vietnams spisekammer og er som tilnavnet antyder et ganske frodigt sted. Deltaet dækker et areal på knap 40.000 km². Hvor en stor del der er dækket af vand, afhænger af regnmængde og årstid.

I Cai Be går du ombord i en privat båd, der sejler dig rundt på deltaet. Undervejs kan du se de lokale fiske og sælge deres varer inde på land. Du kan også opleve lokale komme sejlende med vandmeloner, kokosnødder og ananas. Du sejler videre gennem de smalle kanaler mellem de grønne kokospalmer, også kaldet water coconut trees.

Dagen fortsætter med en gåtur rundt i landsbyen, hvor du får følelsen af det lokale liv. Du besøger en familie, der laver hustage af kokosblade og andre der væver alt fra tæpper til tasker og dækkeservietter.

Du går ombord i en sampan, som er en traditionel båd, og sejler videre på det charmerende delta, før du nyder en sen frokost i et smukt gammelt lokalt hus. Du får også demonstreret, hvordan man laver en af de traditionelle vietnamesiske kager.

Efter frokosten sejler båden dig tilbage til Cai Be og herfra går turen tilbage til Ho Chi Minh City.

Dag 12: Ho Chi Minh City

Dagen er til fri disposition og du kan vælge selv at gå på opdagelse i byen, snuse rundt på de mange markeder eller spise dig igennem de mange lækre gadekøkkener.

Dag 13: Ho Chi Minh City – Afrejse fra Vietnam

Du bliver hentet på hotellet og kørt til lufthavnen. Du flyver fra Ho Chi Minh City til Danmark med mellemlandinger undervejs. Hvis du ønsker at forlænge din rejse med enten badeferie eller et besøg i Cambodia, fortsætter du til den valgte destination.

Dag 14: Ankomst til Danmark

Du lander i Danmark efter en dejlig ferie.

Kombiner med
Vælg mellem mulighederne herunder
Badeferieforlængelse på øen Phu Quoc
3 nætter

Phu Quoc er Vietnams største ø (på størrelse med Falster), og den ligger ved Vietnams vestkyst, i Siambugtens varme vand. Øen har smukke, palmeklædte gyldne sandstrande og tætte grønne skove midt på øen. Vandet omkring øen er krystalklart og giver gode muligheder for dejlige badeture i roligt vand. Ved An Thoi øerne er der fine muligheder for dykning og snorkling på smukke koralrev. Den bedste tid at besøge øen er fra november til april.

Forlængelsen inkluderer 3 nætters badeferieophold på hotel med morgenmad, fly til Phu Quoc samt transfers mellem lufthavnen og hotellet på Phu Quoc.

Badeferieforlængelse i Phan Thiet/Mui Ne
3 nætter

Mui Ne er oprindeligt en lille fiskerlandsby, som har udviklet sig til at være en hyggelig og dejlig badeferiedestination. Stranden er gylden med fint sand og havet er dejligt lunt. Langs stranden finder du små, lokale spisesteder, der serverer velsmagende vietnamesiske retter.

Mui Ne er også berømt for sine enorme røde og hvide sandklitter. Her kan du opleve, hvordan de konstante havvinde former det røde og bleggule sand til flotte Sahara-formationer.

I det sydlige Mui Ne på vejen mod Phan Thiet ligger Po Shanu Cham-tårnene, som blev opført af Cham-folket i det 9. århundrede. Ved siden af tårnene ligger et fint kinesisk tempel. Både tårnene og templet ligger på en bakketop med en flot udsigt over bugten.

Om aftenen kan du slentre en tur langs strandvejen, der er ca. 10 km lang. Her ligger hyggelige kaffebarer, restauranter og butikker.

Du kan også tage ind til selve Phan Thiet, hvor du kan købe byens berømte fiskesovs, der er kendt i hele Vietnam.

Forlængelsen inkluderer 3 nætters badeferieophold på hotel med morgenmad og transfers mellem Ho Chi Minh City og Mui Ne.

Hvornår vil du rejse?
Afrejsedato
Alle viste priser er pr. person
Unikke fordele ved grupper fra 6 personer – indhent tilbud i dag for mere information.
Trustpilot
Fortællinger fra rejsende
FØR DU REJSER
Godt at vide
Asien
Mira Lindholm

Mira er vores Asien-specialist og har over 8 års erfaring med rejser i Asien.

Se åbningstider
Mandag - Torsdag 10-16 Fredag 10-14
HVORFOR REJSE MED TOURCOMPASS
Derfor vælger kunderne os
 • Personlig service af rejseeksperter med førstehåndskendskab
 • Dedikeret bookingteam sikrer en problemfri rejse
 • Døgnassistance under hele rejsen
 • Velplanlagte rejseprogrammer med nøje udvalgte højdepunkter
 • Alle rejser inkluderer fly, transfers og indkvartering
 • Spændende valgmuligheder, så du kan tilpasse din rejse
 • Indkvarteringer med fantastisk beliggenhed
 • Omhyggeligt udvalgte lokale guider med stor viden og erfaring
 • Tusindvis af gæster har valgt os siden 2006
 • Alle rejser bliver prøvet og kvalitetssikret af vores egne medarbejdere
 • Langvarigt samarbejde med et stort netværk af partnere
 • Vi garanterer dig de bedste priser
 • Fremragende samarbejde med vores partnere sikrer dig den bedste kvalitet og de bedste priser
 • Vi optimerer løbende vores logistik og processer, så du kun betaler for det som skaber værdi for din rejse
 • Medlem af Rejsegarantifonden (nr.1778)
 • Medlem af Danmarks Rejsebureau Forening
 • Personlig ansvarsforsikring
GÅ PÅ OPDAGELSE
Se alle vores spændende destinationer

Vi bruger cookies til at gøre vores hjemmeside mere brugervenlig og relevant for dig, samt til at vise målrettede annoncer. Du accepterer dette, hvis du klikker videre.

Du kan sige nej tak til cookies ved at klikke her. Vi bruger en cookie for at huske dit nej.

Læs mere her.