TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
17 dage

Vietnams højdepunkter & Angkor Wat, Cambodia

Den klassiske rundrejse hvor du oplever kontrasterne fra nord til syd i Vietnam krydret med charmerende Siem Reap og verdensklasseattraktionen Angkor Wat i Cambodia.

Vietnams højdepunkter & Angkor Wat, Cambodia
Vietnams højdepunkter & Angkor Wat, Cambodia
17 dage
ForsideAsienVietnamVietnams højdepunkter & Angkor Wat, Cambodia

Vietnams højdepunkter & Angkor Wat, Cambodia

Den klassiske rundrejse hvor du oplever kontrasterne fra nord til syd i Vietnam krydret med charmerende Siem Reap og verdensklasseattraktionen Angkor Wat i Cambodia.

ForsideAsienVietnamVietnams højdepunkter & Angkor Wat, Cambodia
Hvad er med i prisen?
Følgende er inkluderet i rejsen
 • Flyrejse fra Danmark ud til Hanoi og hjem fra Siem Reap
 • Indenrigsfly i Vietnam fra Da Nang til Ho Chi Minh City
 • Flyrejse fra Ho Chi Minh City til Siem Reap
 • 12 nætter på 3- og 4-stjernede hoteller
 • 1 nat på 4-stjernet minikrydstogt med Mila Cruise
 • 1 nat i 4-køjes sovekupé på toget fra Hanoi til Da Nang
 • Lokal engelsktalende guide på transfers og udflugter
 • 13 x morgenmad (dag 3-6 og 8-16)
 • 3 x frokost (dag 5, 11, 14)
 • 1 x middag (dag 5)
 • Kørsel i bil eller minibus med aircondition
 • Alle nævnte transfers og udflugter foregår i internationale grupper fra 1-14 personer og kun med TourCompass’ egne gæster
 • Døgnbemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Afrejsegaranti – rejsen gennemføres uanset antal deltagere

Omfattende udflugtspakke:

 • Byrundtur i Hanoi inkl. Litteraturens Tempel, Cyclo tur i det gamle kvarter og vanddukketeater
 • Minikrydstogt i Ha Long-bugten
 • Byrundtur i Ho Chi Minh City med Det Gamle Postkontor, Notre Dame katedralen, Dong Khoi, Operahuset, Genforeningspaladset, Krigsmusset, Den Kejserlige Jadepagode og Ben Thanh markedet
 • Heldagstur til Mekongdeltaet inkl. sejltur og besøg ved små lokale hjemmeindustrier
 • Angkor Wat
 • Ruinbyen Angkor Thom med templerne Bayon, Phimeanakas, Elefantterrassen, Ta Prohm og solnedgang ved et tempel i Angkor
 • Entréer og afgifter til omtalte seværdigheder

REJSEN KORT FORTALT

På denne 17 dages rejse får du Vietnams klassiske seværdigheder og UNESCOs kulturarv i Angkor Wat præsenteret af dygtige, lokale engelsktalende guider. Undervejs er der lagt tid ind på egen hånd, så du også kan gå på opdagelse på egen hånd. Du starter i det rolige nord i den smukke hovedstad Hanoi, hvor du oplever kontrasterne mellem den moderne og den gamle bydel. UNESCOs natur- og kulturarv kommer ind under huden på Ha Long-bugten og i Hoi Ans gamle gader, mens du får indblik i samtidshistorie i Cu Chi tunnellerne, symbolet på viet congs guerillakrig mod amerikanerne. Ho Chi Minh City er Vietnams økonomiske dynamo og kontrasten til Hanoi mærker du tydeligt. I Mekongdeltaet oplever du Vietnams frodige spisekammer, flydende markeder på vandsiden samt de grønne rismarker og frugtplantager på landsiden.

Du runder rejsen af i Cambodia ved UNESCO verdenarven, Angkor tempelkomplekset. Her oplever du både Angkor Wat og Angkor Thom. Desuden får du en dag på egen hånd i Siem Reap, hvor du kan udforske omgivelserne.

Derfor skal du vælge denne rejse

 • Den klassiske Vietnam rejse krydret med Cambodia i skønne Hanoi, Ho Chi Minh City, Mekongdeltaet og med UNESCO verdensarvssteder i Hoi An, Ha Long-bugten og Angkor Wat
 • Mærk kontrasterne fra nord til syd mellem charmerende Hanoi, hyggelige Hoi An og fascinerende Ho Chi Minh City
 • Glæd dig til det imponerende og enestående kongelige tempelkompleks Angkor Wat
 • Mini-krydstogt i Ha Long-bugten hvor du kan nyde solnedgangen på skibsdækket blandt hundredevis af grønne kalkstensklipper

Vores rejser inkluderer altid

 • Alle fly – både internationale og indenrigs
 • Alle overnatninger
 • Alle programlagte udflugter og aktiviteter
 • Døgnåben telefon – vi er med dig hele vejen
Detaljeret dagsprogram
Dag 1: Flyrejse fra Danmark

Afrejse fra valgte lufthavn i Danmark. Der vil være mellemlandinger undervejs.

Dag 2: Ankomst Hanoi

Ved ankomst i Hanoi går du gennem immigration, hvorefter du samler din bagage op. I ankomsthallen venter guiden med et TourCompass-skilt, og du bliver fulgt til dit hotel, hvor du skal bo de kommende nætter. Efter ankomst er resten af dagen til fri disposition. Du kan slentre en tur i de små travle gader i det eksotiske gamle kvarter, og undervejs dvæle ved seværdigheder og byens mange fremmedartede lyde. Søen Hoan Kiem ligger tæt på, og en travetur rundt om den tager ca. en halv time og er forfriskende i skyggen af de mange store træer.

Dag 3: Sightseeing i Hanoi

I dag venter en spændende halvdags sightseeingtur rundt til de største seværdigheder i Hanoi. Du starter ved Litteraturens Tempel, der blev bygget i 1100-tallet af kinesiske Confucius elever. Med næsten 1.000 år på bagen er det et af de få tilbageværende eksempler på traditionel vietnamesisk arkitektur.

Derefter gælder det Ngoc Son Templet, der ligger på en lille ø i den smukke Hoan Kiem Sø. Man kommer ud til templet ad Huc Bro, der bogstaveligt betyder ”stedet, der røres af morgensolens stråler”. Du hører legenden om kejseren, det magiske sværd og kæmpeskildpadden, og hvordan søen fik sit navn. Derefter bliver du kørt i traditionel cykeltaxa – en cyclo – gennem nogle af det charmerende gamle kvarters 36 gader. Der kommer hanoianerne for at købe alt fra nudler til buddhastatuer. Det gamle kvarters 36 gader var navngivet efter varerne, der blev handlet der. I dag lever bambusgaden og blikgaden stadig op til deres navne. Dagens sightseeingtur afsluttes med en traditionel vanddukketeaterforestilling.

Dag 4: Hanoi

Dagen er fri at udforske Hanoi på egen hånd eller vælge en af vores ekstra ture.

Der er masser at tage sig til i den pulserende hovedstad. Du kan snildt bruge timevis i det charmerende gamle kvarter ved Hoan Kiem-søen, hvor du finder gamle kolonibygninger, et stort udvalg af butikker, restauranter, caféer og kunstgallerier.

Dag 5: Hanoi – Ha Long-bugten – Minikrydstogt

Fra Hanoi går turen gennem Den Røde Flods frodige delta til Ha Long-bugten.

Ha Long-bugten er et af Vietnams mest særprægende naturområder. I bugten stikker hundredvis af grønklædte kalkstensklipper nærmest lodret op af havet, der over året farvemæssigt svinger fra dybt blåt til jadegrønt. Flere af øerne har store grotter. På den store Cat Ba ø ligger flere landsbyer, og på en del af de mindre øer ligger mindre fiskerlandsbyer. For turister er Ha Long-bugten først og fremmest et vidunderligt naturområde helt i verdensklasse, mens det for vietnameserne er også er forbundet med legender om drager og drama. Ha Long-bugtener ca. 1.500 km² stor og blev optaget på UNESCOs liste over verdensarv i 1994.

Du skal på et minikrydstogt i Ha Long-bugten. Båden stævner ud mod de afsondrede øer i bugten, og du ser de smukke scenerier med havet og de helt fantastiske øer. Du kan vælge at slappe helt af og bare nyde livet og udsigten til øerne og de flydende fiskerlandsbyer, og måske snuppe en svømmetur i det turkisgrønne vand.

OBS!! I tilfælde af dårligt vejr med storm forbeholder myndighederne i Vietnam sig ret til at lukke for sejlads i Ha Long-bugten af sikkerhedsmæssige hensyn. Dette sker få gange om året. I så tilfælde vil minikrydstogtet blive erstattet med hotelophold og en udflugt i Hanoi.

Dag 6: Ha Long-bugten – Hanoi – togrejse til Da Nang

Start dagen med en forfriskende dukkert i Ha Long-bugtens klare, varme vand, eller måske har du blot lyst til at nyde solopgangen fra bådens pragtfulde soldæk. Du kan også deltage i morgengymnastik (oftest tai chi) på junkens soldæk. Morgenmaden serveres mens båden stille påbegynder turen tilbage mod havn. Undervejs er der dog tid til et besøg ved en grotte med stalagmitter og stalaktitter. Når du er gået i land, går turen i bil tilbage til Hanoi. Her har du nogle timer på egen hånd, inden du bliver fulgt til toget, som kører dig til Da Nang.

Nattoget afgår fra Hanoi kl. 19.00 og ankommer i Da Nang kl. 11.00 næste dag.

Mod tillæg er der mulighed for at flyve fra Hanoi til Da Nang i stedet for at tage nattoget. Denne mulighed vil inkludere en ekstra overnatning i Hoi An.

Dag 7: Da Nang - Hoi An

Du vågner til en smuk udsigt, når toget kører langs kysten. Her kan du kigge ud på de grønne bjerge og det smukke blå hav.

Du ankommer i Da Nang midt på formiddagen, hvor du bliver mødt af en guide, som kører dig til hotellet i Hoi An. Efter ankomst er resten af dagen er til fri disposition. Du kan vælge at udforske byen på egen hånd eller tilkøbe en af vores ekstra udflugter.

Hoi An er en kæmpe oplevelse og man kan ikke andet end at blive forelsket i byen. Hoi An er især kendt for sin charmerende arkitektur, imponerende silkeproduktion, fantastiske skræddere og sin gamle bydel, som er på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Midt i den gamle bydel løber floden Thu Bon, som er et strålende eksempel på en international havn fra de europæiske og østasiatiske handelskompagniers storhedstid i det 16. til 18. århundrede.

Går man væk fra floden ender man i en labyrint af hyggelige og charmerende gader. Overalt kan du opleve, hvordan de tidligere kolonimagter hver især har sat deres præg på bydelen. Her bryder farverige lanterner, japanske huse, kinesiske templer og franske, gule købmandshuse bybilledet. Butikker, gadekøkkener, cafeer og restauranter ligger ligeledes som perler på en snor og her kan du få flere timer til at gå, mens du er koblet på bydelens gratis wi-fi.

At Hoi Ans gamle bydel er på UNESCOs liste over verdens kulturarv, har naturligvis fået turister til at valfarte til. Selv om der er liv i gaderne, er der alligevel en skøn ro og bydelen har formået at bibeholde sin autenticitet og charme. Det hjælper også at biler, scootere og motorcykler er forment adgang.

Du har 3 nætter i denne vidunderlige perle, så der er tid nok til at nyde og udforske forskellige dele af byen.

Dag 8-9: Hoi An

Dagene er til fri disposition. Du kan vælge at nyde stranden og vandet. Det hyggelige bymiljø og den gamle havn byder også på fine oplevelser.

Dag 10: Hoi An – Ho Chi Minh City med byrundtur

I dag bliver du hentet på hotellet og kørt til lufthavnen i Da Nang, hvorfra du flyver til Vietnams største by Ho Chi Minh City.

Det kan virke voldsomt at komme fra det rolige Hoi An til denne hektiske millionby, hvor der bor ca. 10 millioner mennesker, og hvor der er ca. ligeså mange scootere og motorcykler. Heldigvis bliver du belønnet med en utrolig spændende og moderne by. Dette ses bl.a. på byens bygninger, som er en god blanding af nyt og gammelt – her er moderne højhuse i glas og velbevarede kolonitidsbygninger.

Ved ankomst i Ho Chi Minh City lufthavn bliver du mødt af en guide og turen går ind mod byen, hvor der bliver tid til en frokostpause. Herefter starter byrundturen og første stop på turen er Det Gamle Posthus, der blev tegnet af den verdensberømte franske arkitekt Gustav Eiffel.

Over for posthuset ligger den ikoniske katedral Notre Dame, som blev bygget mellem år 1863 og 1880. Når du står front mod kirken, har du en grå bygning i ryggen. Nogen kan måske genkende bygningen ”Pittmann Apartments” på 22 Gia Long Street fra billedet taget den 29. april 1974 af den hollandske fotograf Hubert van Es i forbindelse med Saigons fald. Mange troede det var den amerikanske ambassade, men faktisk husede bygningen United States Agency for International Development og CIA-officeren Conrad LaGueux. Billedet viser en helikopter lande på bygningens tag for at evakuere medarbejdere fra den amerikanske regering, da de nordvietnamesiske styrker trængte ind i Saigon.

Herfra slentrer du mod Saigon Flod langs shoppinggaden Dong Khoi, der havde en fremtrædende plads i Graham Greenes roman ”Den stille amerikaner”. Senere kommer du forbi det smukke Saigon Operahus, som blev opført i 1901. Turen fortsætter til Genforeningspaladset, hvor Vietnamkrigen – eller Den Amerikanske Krig, som vietnameserne kalder krigen – sluttede den 30. april 1975, da en vietnamesisk tank kørte gennem porten for at afslutte krigen, der dræbte 58.000 amerikanere og 3 millioner vietnamesere. Du besøger herefter Krigsmuseet, som er bygget i flere etager. Her får du tid til at gå rundt på egen hånd og se krigens barske billeder – en virkelig bevægende oplevelse!

Turen fortsættes med et besøg ved en af de fredelige oaser i den travle storby: Den stemningsfyldte Kejserlige Jadepagode med en lille dam med masser af små skildpadder. Hertil strømmer de lokale for at bede og tænde små lys og røgelsespinde. Du afrunder turen ved det overdækkede Ben Thanh marked, som er byens største og mest autentiske marked, hvor du kan finde alt fra frugt og grønt til tøj, elektronik, souvenirs og madboder. Herefter bliver du kørt til hotellet for check-in, og resten af dagen er til fri disposition. Hotellet ligger i distrikt 1, der stadig bliver kaldt Saigon og regnes for indre by, mens distrikt 2-11 bliver kaldt Ho Chi Minh City.

Dag 11: Heldagstur til Mekongdeltaet

Du bliver hentet på hotellet og kørt mod Mekong syd for Ho Chi Minh City. Selve Mekongfloden løber 4.500 km gennem 6 lande fra sit udspring til deltaet syd for Ho Chi Minh City. Deltaet er kendt som Vietnams spisekammer og er, som tilnavnet antyder, et ganske frodigt sted. Deltaet dækker et areal på knap 40.000 km², men hvor stor en del, som er dækket af vand, afhænger af regnmængde og årstid.

Du når ikke langt fra Ho Chi Minh City før du begynder at se fine, grønne rismarker. Klimaet her betyder nemlig, at bønderne kan plante og høste 3 afgrøder om året.

Vel fremme i den lille, charmerende by Cai Be, går du ombord i en båd, der sejler dig rundt på det frodige Mekong-delta. Her kan du opleve de lokale, som har båden fyldt med både vandmeloner, kokosnødder og ananas eller som tålmodig venter på at endnu fisk bider på krogen. Området var før i tiden kendt for sine flydende markeder, men i dag sælges varerne dog inde på land.

Du besøger herefter en familie, som laver og sælger forskellige produkter lavet af vandhyacinter. Turen går også forbi en lille hjemmefabrik, der laver ”pop rice”, som er en lokal specialitet i Mekong-deltaet.

Du stiger nu ombord i en sampan, som er en traditionel båd, og sejler gennem labyrinten af smalle kanaler på det charmerende delta, før du nyder en sen frokost i et smukt gammelt, lokalt hus. Her får du også demonstreret, hvordan man laver de traditionelle vietnamesiske pandekager, banh xeo.

Du sejles herefter tilbage til Cai Be og herfra bliver du kørt tilbage til Ho Chi Minh City.

Dag 12: Ho Chi Minh City

Dagen er til fri disposition og du kan vælge selv at gå på opdagelse i byen, snuse rundt på de mange markeder eller spise dig igennem de mange lækre gadekøkkener.

Dag 13: Ho Chi Minh City – Siem Reap

Du bliver hentet på hotellet og kørt den korte ca. 20 minutters tur til lufthavnen i Ho Chi Minh City, hvorfra du flyver til Siem Reap. Efter ankomst går du gennem immigration og told, og bliver derefter mødt af din guide. Guiden følger dig til hotellet, hvor du tjekker ind. Resten af dagen til fri disposition.

Siem Reap er en dejlig by og langs Siem Reap-floden, der løber gennem centrum, indbyder de skyggefulde træer til en afslappende gåtur by. Her findes også nogle af byens allerbedste restauranter. Du kan gøre stop ved en af de små hyggelige caféer eller små butikker og om aftenen kan du besøge det naturlige samlingspunkt i Pub Street med masser af caféer, restauranter og barer. Endelig er der flere markeder med beklædning og souvenirs.

Dag 14: Siem Reap med Angkor Wat og Angkor Thom

I dag venter dig en enestående oplevelse med det storslåede tempelkompleks Angkor Wat og ruinbyen Angkor, som er på UNESCOs verdensarvsliste.

Angkor var oprindeligt Khmerrigets hovedstad, og tempelkomplekset ligger blot 5 km nord for Siem Reap, hvortil du bliver kørt i bil med guiden. Da tempelområdet er temmelig stort, er bilen med rundt hele dagen, så du bliver kørt over de længere stræk fra sted til sted; men bliver sat af med guiden så du kan besigtige alle seværdighederne til fods.

Du starter ved Angkor Thoms smukke sydport og voldgrav, hvor der altid er dejligt grønt – selv i tørtiden. Ved et af hovedtemplerne, Bayon, møder dig et imponerende syn med et utal af smilende Buddha-ansigter. Dernæst går turen til kongepaladset Phimeanakas og den 350 meter lange Elefantterrasse, hvorfra kongen både kunne stå og kigge ud over sine tropper og nyde forskellige ceremonier og forestillinger. Navnet henfører til de mange sandstenudskæringer med elefanter. Endelig kan du nyde det berømte Ta Prohm-tempel, som er helt særligt, fordi store smukke træer har slået rod i tempelbygningerne, så de fremstår som sammensmeltet.

Efter en frokostpause er det tid til at udforske det bedst bevarede og mest berømte tempel i Cambodia – nemlig Angkor Wat. Templet rejser sig i tre niveauer og krones af de 5 tårne, som er formet som knopperne på lotusblomsten. I de indre gårde og hvælvede gange med de endeløse friser og fantastiske udskæringer, bliver de fleste blæst bagover i benovelse. Dagen afsluttes med solnedgang over junglen fra Bakheng Hill-templet.

Dag 16: Siem Reap – Danmark

Du bliver hentet på hotellet og kørt til lufthavnen. Du flyver fra Siem Reap til Danmark med mellemlandinger undervejs.

Dag 17: Ankomst til Danmark

Du lander i Danmark efter en dejlig ferie.

Kombiner med
Vælg mellem mulighederne herunder
Badeferieforlængelse i Kep
3 nætter

I det sydvestlige Cambodia nær grænsen til Vietnam ligger kystbyen Kep. Byen er en forjættende version af fransk Indokina, asiatisk og fransk mad og en tropisk, fredelig badeby med en dejlig 1 km lang sandstrand ud til Thailandbugten. Keps storhedstid startede i den franske koloniperiode i 1930’erne og varede frem til Khmer Rouge overtog styret i 1970’erne, hvorefter byen gled over i glemsel. I dag er mange af de gamle franske villaer forfaldne men fortæller stadig en historie, mens nogle er fint restaureret og omdannet til hoteller, der tilbyder fransk elegance og cambodiansk gæstfrihed. I den langstrakte by, der ikke har et egentligt centrum, finder du et godt udvalg af restauranter og caféer, der tilbyder fantastisk mad og drikke.

Kep er desuden kendt for et godt udvalg af fisk og skaldyr og især de lækre krabber, som du blandt andet finder på fiske- og krabbemarkederne. I det grønne, frodige bagland med de eksotiske bjerge og junglen kan du lave ture ind i Kep nationalpark, der har et rigt dyre- og planteliv. Du kan følge ruter ad forskellig længde langs små stier og nyde den smukke flora, et vidunderligt fugleliv, legende aber og nogle fantastiske udsigtspunkter undervejs.

Forlængelsen inkluderer 3 nætters badeferieophold på resort med morgenmad samt transfers mellem Phnom Penh og resortet i Kep.

Overnatning:
Opgraderingsmuligheder:
Badeferieforlængelse på øen Koh Rong
4 nætter

Rund ferien af med badeferie på den smukke cambodianske ø Koh Rong (78 km²), der ligger bare 40-60 minutters sejlads fra Sihanoukville i Thailandbugten ud for Cambodias sydvestkyst.

Når du går i land på Koh Rong, bliver du mødt af kridhvide sandstrande, turkisblåt hav, svajende palmer og den bagvedliggende jungle. Her er bare smukt – et sandt lille paradis langt væk fra turismens hovedstrøg.

Vi holder til på øens rolige sydvestlige side ved Long Beach også kaldet Sok San Beach, som har en af øens fineste sandstrande. Her bor du på et resort helt ned til stranden, og du kan fra strandkanten nyde solnedgangen. Dagene kan du tilbringe med afslapning, badning og sandet mellem tæerne, eller du kan benytte de mange muligheder for aktiviteter som snorkling, dykning, cykling, lystfiskeri, vandreture i junglen, kajak eller en dagsudflugt med ø-hop til naboøen Koh Rong Sanloem.

Størstedelen af øen er dækket af jungle, så man færdes mest til fods, på motorcykel eller til vands. Her findes mange forskellige eksotiske træsorter som teak og figen, samt et rigt dyre- og fugleliv med blandt andet aber og bøfler. I havet findes tropiske fisk og koraller, mens det tropiske klima giver dig gennemsnitlige temperaturer på 27-30 grader året rundt. Den bedste tid at besøge Koh Rong er fra november til april, da regntiden ligger fra maj til oktober.

Forlængelsen inkluderer 3 nætters badeferieophold på øen Koh Rong, 1 nat i Phnom Penh, morgenmad, transfers mellem Phnom Penh og Sihanoukville samt speedbåd mellem Sihanoukville og resortet på Koh Rong.

Du kan forlænge badeferien med yderligere nætter, præcis som du ønsker det.

Transfertiden mellem Phnom Penh og Koh Rong er ca. 6 timer inkl. sejladsen.

Hvornår vil du rejse?
Afrejsedato
Alle viste priser er pr. person
Unikke fordele ved grupper fra 6 personer – indhent tilbud i dag for mere information.
Trustpilot
Fortællinger fra rejsende
FØR DU REJSER
Godt at vide
Asien
Mira Lindholm

Mira er vores Asien-specialist og har over 8 års erfaring med rejser i Asien.

Se åbningstider
Mandag - Torsdag 10-16
Fredag 10-14
HVORFOR REJSE MED TOURCOMPASS?
Derfor vælger vores gæster os

Din tid er dyrebar. Vores engagerede rejsespecialister yder personlig service med omtanke for at sikre din komfort og sikkerhed under hele din rejse. Fra det øjeblik, du booker, til det øjeblik, du vender hjem, sidder vi klar til at tackle hver detalje med den største omhu.

Vi tilbyder en bred vifte af destinationer, der hver især har deres egen unikke historie at byde på, formet af lokale kulturer, fascinerende dyreliv og naturens skønhed. 

Vores rejser er skabt på baggrund af vores rejsespecialister og -eksperters omfattende research og førstehåndserfaringer. Hver rejse er tilrettelagt med henblik på at præsentere dig for det bedste, hver destination har at byde på.

Nyd at slappe af i tryg forvisning om, at din rejse er i sikre hænder. Vi er medlem af den danske Rejsegarantifond (medlemsnummer 1778). Helt grundlæggende betyder det, at du som rejsende er sikret økonomisk og kan få din rejse erstattet, hvis vi mod forventning skulle gå konkurs.

GÅ PÅ OPDAGELSE
Se alle vores spændende destinationer