TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
89 93 43 89
Åbent i dag kl 10 - 14 | Se åbningstider
ForsideHué streetfood-tur med cyclo

Hué streetfood-tur med cyclo


Smag på Hués lækre gadekøkkener på denne gastronomiske udflugt, som foregår i cyclo – en slags cykeltaxa på tre hjul.

Du bliver hentet på hotellet af din guide, og uden for hotellet holder din cyclo-chauffør klar til at køre dig gennem Hués charmerende og travle gader, når byen summer allermest af liv. Læn dig tilbage og nyd de mange indtryk, mens folk på scooter suser forbi på vej hjem fra arbejde eller på vej for at mødes med venner på deres yndlingscafé.

Du krydser Huong-floden via Truong Tien-broen og fortsætter ind i den gamle bydel, hvor du stopper ved Dong Ba-markedet. Her kommer du tæt på det lokale liv med handlende, som køber ind til aftenens middag. Du får tid til at gå på opdagelse blandt de mange boder, der er fyldt med frisk frugt, grøntsager, kød, fisk og skaldyr. Hold øje med de lokales evne til at ”prutte” om prisen – måske kan du lære et par tricks.

Du forlader markedet og fortsætter cyclo-turen langs den smukke flodbred, der er prydet med forankrede dragebåde og små taburetter ved de mange serveringssteder. Cyclo’en sætter dig af ved et lokalt gadekøkken, hvor aftenens forretter indtages. Smag bl.a. den lokale specialitet ”banh beo”, som er små dampede rispandekager, der toppes med hakkede rejer, stegte skalotteløg og forårsløg. Prøv også ”banh nam”, som er en dampet rispandekage lavet på tapiokamel og som er fyldt med hakket svinekød og rejer, der er krydret med hvidløg og løg. De dyppes ofte i fiskesauce, der er blandet med sukker, lime, hvidløg og chili, som giver en perfekt balance mellem det salte, søde, sure og krydrede. Slut af med den noget sødere specialitet ”banh ram ii”, som er en sprødstegt rispandekage toppet med sticky rice.

Tilbage i cyclo’en køres du ad små, snoede gader inden for citadellets mure til det næste spisested. Her oplever du, hvordan man laver ”banh khoai”, som er en lækker og sprødstegt pandekage lavet på rismel og gurkemeje, hvilket giver den en karakteristisk gul farve. Pandekagen fyldes typisk med svinekød, rejer, bønnespirer og nogle gange svampe. Top den gerne selv med friske urter for en eventyrlig smagsoplevelse. Prøv også specialiteten ”nem lui”, som er grillet svinekød på citrongræsspyd. Pak kødet ind i rispapir og top det med friske urter og grøntsager. Dyp det herefter i peanutsauce. Mums!

Turen fortsætter til endnu et lækkert gadekøkken, hvor du skal smage den berømte delikatesse, som den nu afdøde kok Anthony Bourdain betragtede som ”verdens bedste suppe”. Der er naturligvis tale om ”bun bo”, som er en velkrydret oksekødssuppe med nudler. Bedøm selv om du er enig med selveste Anthony Bourdain.

Aftenens gastronomiske eventyr slutter med desserten ”che”, som er en sød dessertsuppe fyldt med lækre toppings som tapioka, frugt eller bønner, og som serveres over knust is eller kokosmælk.

Efter en fantastisk aften og en fyldt mave køres du retur til hotellet af din cyclo-chauffør.

Varighed: ca. 3 timer.

Denne tur foregår kun med TourCompass’ egne gæster.

Vi anbefaler, at du booker turen i forbindelse med bestillingen af rejsen.

Pris:
Pr. person fra:  580 kr.
Asien
Pernille Grøngaard Brammer

Pernille har siden hun var ganske ung rejst i store dele af verden, og hun har i dag mere end 30 års erfaring med at hjælpe andre på deres livs rejse.

Se åbningstider
Mandag - Torsdag 10-16
Fredag 10-14