TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
11 dage

Et strejf af Costa Rica

Udforsk Costa Ricas unikke natur og spændende dyreliv ved Arenal-vulkanen og i Monteverdes tågeregnskov. Afslut rejsen med afslapning ved Manuel Antonios skønne strande.

Et strejf af Costa Rica
Et strejf af Costa Rica
11 dage
ForsideLatinamerikaCosta RicaEt strejf af Costa Rica

Et strejf af Costa Rica

Udforsk Costa Ricas unikke natur og spændende dyreliv ved Arenal-vulkanen og i Monteverdes tågeregnskov. Afslut rejsen med afslapning ved Manuel Antonios skønne strande.

ForsideLatinamerikaCosta RicaEt strejf af Costa Rica
Hvad er med i prisen?
Følgende er inkluderet i rejsen
 • Flyrejse fra Danmark til San José t/r med flyskift undervejs
 • Privat transfer fra/til San José lufthavn
 • Minibus (shuttleservice fra hotel til hotel): San José – La Fortuna – Monteverde – Manuel Antonio
 • 9 overnatninger på gode hoteller med morgenmad
 • Velkomstmøde i San José
 • Byrundtur til fods i San José
 • Individuel rundrejse, hvor alle udflugter foregår i mindre internationale grupper med lokale engelsktalende guider. Transfers foregår også i mindre internationale grupper
 • Døgnbemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Afrejsegaranti – rejsen gennemføres uanset antal deltagere
 • Mulighed for daglig afgang

REJSEN KORT FORTALT

På denne rejse får du en smagsprøve på Costa Ricas unikke natur, fascinerende dyreliv og imødekommende befolkning, kaldet ”ticos”. Du har frihed til at opleve byerne på egen hånd, eller du kan vælge at tilkøbe ekstra udflugter på de dage, hvor der ingen aktiviteter er planlagt.

Turen starter i landets hovedstad, San José, hvor du får en blød start med et velkomstmøde hos vores lokale samarbejdspartner og en byrundtur til fods rundt i San José.

Herfra går turen mod den ikoniske Arenal-vulkan ved byen La Fortuna, hvor der er bl.a. er mulighed for at vandre i Arenal Volcano Nationalpark, bade i varme kilder kaldet hot springs, tage på mountainbiketur ved Arenal-søen eller opleve Costa Ricas natteaktive dyr på en aftensafari.

Du oplever også Monteverdes eventyragtige tågeregnskov, som byder på en frodig natur og et rigt fugleliv. Her kan du prøve kræfter med vandreture i træernes toppe ad hængebroer eller ziplining, hvor du suser i kabler blandt trætoppene. Området er også kendt for den gode costaricanske kaffe, og du får også mulighed for at besøge en kaffeplantage.

Rejsen afsluttes ved fantastiske strande i Manuel Antonio. Her kan du kombinere afslappende badeferie med et besøg til Manuel Antonio Nationalpark, som er hjem for bl.a. leguaner, næsebjørne, dovendyr og flere forskellige slags aber.

Derfor skal du vælge denne rejse

 • Oplev Costa Ricas varierede natur på denne korte rejse med frihed til selv at vælge dine aktiviteter undervejs
 • Tag på opdagelse i den frodige natur ved Arenal-vulkanen, som bl.a. byder på varme kilder, det 70 meter høje La Fortuna-vandfald og den smukke Arenal-sø
 • Oplev mystikken omkring Monteverdes tågeregnskov, som har et rigt plante- og fugleliv
 • Afslut i Manuel Antonio, som både byder på et rigt dyreliv i nationalparken af samme navn og fantastiske strande, hvor du kan nyde en afslappende badeferie

Vores rejser inkluderer altid

 • Alle fly – både internationale og indenrigs
 • Alle overnatninger
 • Alle programlagte udflugter og aktiviteter
 • Døgnåben telefon – vi er med dig hele vejen
Detaljeret dagsprogram
Dag 1: Afrejse fra Danmark og ankomst til San José

I dag er der afrejse fra Danmark, og turen går mod Costa Ricas hovedstad San José med mellemlanding(er) undervejs. I lufthavnen bliver du hentet af en chauffør, som kører dig ind til dit hotel. Køreturen fra lufthavnen tager ca. 45 min. Du har resten af aftenen til fri disposition.

San José ligger 1.172 meter over havoverfladen i den centrale del af landet, og byen har et dejligt forårslignende klima året rundt. Det er i dag en moderne storby med et aktivt handelsliv og stærke kunstneriske og arkitektoniske udtryk, som især bærer præg af byggestilen i begyndelsen af det 18. og det 19. århundrede, hvor byen blev grundlagt og herefter gjort til landets hovedstad.

Dag 2: Velkomstmøde og byrundtur i San José

Efter en god morgenmad bliver du hentet på hotellet og kørt over til vores costaricanske samarbejdspartners kontor. Her venter dig et velkomstmøde, hvor I sammen gennemgår din rejse, og du kan få svar på alle de spørgsmål, du måtte have.

Når velkomstmødet er slut, bliver du hentet på kontoret af en lokal guide, som tager dig med på en spændende byrundtur til fods. Du kommer forbi nogle af hovedstadens vigtigste historiske bygninger og monumenter, hvis historie din guide vil fortælle om. På turen vil du også få et indblik i alt, hvad du behøver at vide om Costa Rica og landets traditioner samt finurligheder.

Turen afrundes på byens største marked, Mercado Central. Markedet blev etableret i 1880 og består af mere end 200 butikker, boder og caféer samt restauranter. Her kan du købe alt fra costaricansk kaffe, frugt og krydderier til nipsting, sko og lokalt håndværk.

Du vælger selv, om du vil blive her længere tid og spise frokost og shoppe lidt souvenirs, eller om du vil tilbage til hotellet. Inden du tager afsked med guiden, vil han forklare dig, hvordan du nemt finder tilbage til hotellet, som ligger ca. 10-15 min gang derfra (transporten tilbage til hotellet er ikke inkluderet).

Resten af dagen er til fri disposition.

Dag 3: San José – La Fortuna

I dag går turen fra landets travle hovedstad til La Fortuna, der har en billedskøn beliggenhed for foden af den ikoniske vulkan Arenal. Turen til La Fortuna tager ca. 4 timer.

Arenal-vulkanen var inaktiv i mere end 400 år indtil et voldsomt udbrud, i år 1968, forårsagede store ødelæggelser og begravede flere små landsbyer. Arenal-vulkanen har siden 2010 været slumrende, og du kan trygt besøge området. Byen er bl.a. kendt for sine mange hot springs, som er varme kilder, der er opvarmet af den vulkanske aktivitet i området.

Dag 4: La Fortuna på egen hånd

I og omkring La Fortuna er der rig mulighed for at være aktiv. Du kan bl.a. vandre i Arenal Volcano Nationalpark, tage på ridetur, cykle ved Arenal-søen eller tage på aftensafari og opleve Costa Ricas natteaktive dyr.

Du kan også tage en taxa ud til det smukke vandfald La Fortuna, der ligger for foden af vulkanen Chato. Vandfaldet udspringer fra Tenorio-floden, hvis vand løber gennem Arenal-bjergkæden og regnskoven indtil det falder 70 meter ned i en lagune. Fra parkeringspladsen er der en ca. 20 min gåtur igennem tropisk skov ned til vandfaldet. Her kan du være heldig at spotte tukaner, aber og andre tropiske dyr på din vej. Husk badetøj, hvis du vil have en forfriskende dukkert i lagunen.

Valget er dit – dagen er helt din egen i dette skønne område.

Dag 5: La Fortuna – Monteverde

Efter morgenmaden er det blevet tid til at tage afsked med La Fortuna, og turen fortsætter med båd over Arenal-søen og herfra med minibus op i Cordillera de Tilarán-bjergkæden mod Monteverde.

Monteverde er bedre kendt som ”skoven i skyerne” på grund af sin beliggenhed og den høje luftfugtighed, der ”fanger” fugten i området og giver regnskoven sin karakteristiske tåge.

Turen til Monteverde tager ca. 4 timer.

Dag 6: Monteverde på egen hånd

Du har dagen på egen hånd i Monteverde, hvor et besøg til tågeregnskoven er et must.

Monteverde tågeregnskov er et enestående naturområde beliggende i ca. 1.400 meters højde. Den høje luftfugtighed i regnskoven gør, at planter og dyr stortrives her. Der findes mere end 400 fuglearter i parken, med bl.a. 30 forskellige slags kolibrier, så husk kikkerten. Du kan også være heldig at spotte andre dyr som f.eks. dovendyr, hvidnæsede næsebjørne, bæltedyr og den rødøjede løvfrø.

Tågeskovens eventyrlige landskab kan opleves på flere måder, bl.a. fra oven på en 2,5 km vandretur ad hængebroer i trætoppene. Du kan også prøve at zipline, som er en mavekildrende aktivitet, hvor du fastspændt i kabler suser blandt trætoppene.

Monteverde er også kendt for sin kaffeproduktion, og du har mulighed for at besøge en kaffeplantage og lære om den omhyggelige udvælgelse af kaffebønner og den videre bearbejdning af dem, indtil den velsmagende bønne er klar til servering.

Dag 7: Monteverde – Manuel Antonio

Din rejse afsluttes med 3 nætter i den hyggelige kystby Manuel Antonio, der udover at have skønne strande også er kendt for sin nationalpark af samme navn.

Parken er Costa Ricas mindste nationalpark, men på trods af størrelsen er den én af de mest populære, og det er ikke uden grund. Her bliver du mødt af frodig grøn regnskov, der strækker sig helt ud til de smukke hvide sandstrande og det turkise hav. Parken er desuden hjemsted for et utal af forskellige dyrearter, og du kan bl.a. være heldig at se dødningehovedaber, hvidhovedede kapucineraber, kappe-brøleaber, edderkoppeaber, dovendyr, hvidnæsede næsebjørne, leguaner, rødøjede løvfrøer, tukaner, kolibrier og farverige sommerfugle.

Turen til Manuel Antonio tager ca. 5 timer.

Dag 8-9: Manuel Antonio på egen hånd

Dagene i Manuel Antonio er til fri disposition. Mulighederne i byen er mange, uanset om du er til sportslige aktiviteter som kajakture og rafting eller du måske hellere vil dase i solen ved hotellets pool eller på stranden.

Vi kan varmt anbefale, at du én af dagene tager ind og besøger Manuel Antonio Nationalpark og oplever parkens imponerende flora og fauna. Tag gerne afsted tidligt om morgenen, hvor der vil være færrest besøgende og størst chance for at opleve dyrelivet. Parken har afmærkede stier, og det er nemt at finde rundt derinde. Du kan også vælge at tilkøbe en tur til parken med en guide, hvis du gerne vil have mere viden om den natur, du oplever. Husk at tage badetøj og evt. snorkelmaske med, da strandene inde i parken er ikke mindre end fantastiske!

Vær opmærksom på, at nationalparken er lukket en dag om ugen, som regel mandag eller tirsdag.

Manuel Antonio har også en lille hyggelig by, hvor du finder flere butikker og restauranter, der selvfølgelig serverer alt godt fra havet, men også både lokale og internationale retter, så her er noget for enhver smag.

Når dagen går på hæld, bliver du belønnet med de smukkeste solnedgange over Stillehavet.

Dag 10: Manuel Antonio – San José – hjemrejsen starter

Det er blevet tid til at tage afsked med Costa Rica. Du bliver hentet på dit hotel og kørt til lufthavnen i San José, hvorfra du rejser mod Danmark med mellemlanding(er) undervejs.

Dag 11: Hjemkomst

Du ankommer til Danmark efter en dejlig ferie.

Kombiner med
Vælg mellem mulighederne herunder
Corcovado Nationalpark
4 nætter

Drømmer du om at opleve Costa Ricas største og mest biodiverse nationalpark med enestående natur og et fantastisk rigt dyreliv? Så skal du forlænge din rejse med denne tur til kronjuvelen blandt landets nationalparker; Corcovado Nationalpark.

Den skønne nationalpark ligger i det sydvestlige Costa Rica på Osa-halvøen, der regnes for et af de mest biodiverse områder i verden. Her findes et unikt økosystem og et mangfoldigt dyreliv – både til lands i nationalparken og under havets overflade ved øen Caño. Parken huser en af verdens største populationer af den lyserøde ara, og derudover kan du bl.a. opleve aber, tapirer, dovendyr og myreslugere. Hvis du er ekstra heldig, kan du også opleve nogle af Costa Ricas sjældne kattedyr som jaguaren og pumaen.

Under dit ophold ved Corcovado Nationalpark overnatter du i Drake Bay, som ligger på den nordlige del af Osa-halvøen. Drake Bay er det perfekte udgangspunkt for dine spændende udflugter i området, da den isolerede by med blot få hoteller og lodges ligger tæt på både nationalparken og havet. Her kan du virkelig nyde lyden af det brusende hav og fuglenes kvidren.

Hvornår vil du rejse?
Afrejsedato
Alle viste priser er pr. person
Unikke fordele ved grupper fra 6 personer – indhent tilbud i dag for mere information.
Trustpilot
Fortællinger fra rejsende
FØR DU REJSER
Godt at vide
Latinamerika
Tom Søndergaard

Tom er vores Latinamerika-specialist og har over 28 års erfaring med rejser i Latinamerika.

Se åbningstider
Mandag - Torsdag 10-16
Fredag 10-14
HVORFOR REJSE MED TOURCOMPASS?
Derfor vælger vores gæster os

Din tid er dyrebar. Vores engagerede rejsespecialister yder personlig service med omtanke for at sikre din komfort og sikkerhed under hele din rejse. Fra det øjeblik, du booker, til det øjeblik, du vender hjem, sidder vi klar til at tackle hver detalje med den største omhu.

Vi tilbyder en bred vifte af destinationer, der hver især har deres egen unikke historie at byde på, formet af lokale kulturer, fascinerende dyreliv og naturens skønhed. Få mere at vide om de rejser, vi tilbyder, ved at klikke på dem i menuen.

Vores rejser er skabt på baggrund af vores rejsespecialisters og -eksperters omfattende research og førstehåndserfaringer. Hver rejse er tilrettelagt med henblik på at præsentere dig for det bedste, hvert land har at byde på.

Nyd at slappe af i tryg forvisning om, at din rejse er i sikre hænder. Vi er medlem af den danske Rejsegarantifond (medlemsnummer 1778). Helt grundlæggende betyder det, at du som rejsende er sikret økonomisk og kan få din rejse erstattet, hvis vi mod forventning skulle gå konkurs.

GÅ PÅ OPDAGELSE
Se alle vores spændende destinationer