TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
14 dage

Kør-selv - Costa Ricas højdepunkter med badeferie i Manuel Antonio

Oplev friheden i egen bil på denne kør-selv-rejse til Costa Ricas højdepunkter; Tortuguero Nationalpark, Arenal-vulkanen, tågeregnskoven i Monteverde og Manuel Antonios fantastiske strande.

Kør-selv - Costa Ricas højdepunkter med badeferie i Manuel Antonio
Kør-selv - Costa Ricas højdepunkter med badeferie i Manuel Antonio
14 dage
ForsideLatinamerikaCosta RicaKør-selv - Costa Ricas højdepunkter med badeferie i Manuel Antonio

Kør-selv - Costa Ricas højdepunkter med badeferie i Manuel Antonio

Oplev friheden i egen bil på denne kør-selv-rejse til Costa Ricas højdepunkter; Tortuguero Nationalpark, Arenal-vulkanen, tågeregnskoven i Monteverde og Manuel Antonios fantastiske strande.

ForsideLatinamerikaCosta RicaKør-selv - Costa Ricas højdepunkter med badeferie i Manuel Antonio
Hvad er med i prisen?
Følgende er inkluderet i rejsen
 • Flyrejse fra Danmark til San José t/r med flyskift undervejs
 • Privat transfer fra San José lufthavn til dit hotel
 • Bus: San José – Tortuguero – Guápiles
 • 9 dages billeje; model Suzuki Vitara eller lignende inkl. fri kilometer, envejsleje, GPS og lovpligtige forsikringer. Alle bookinger i 2024 og 2025 får desuden gratis wi-fi
  Rute: Guápiles – La Fortuna – Monteverde – Manuel Antonio – San José lufthavn
 • 10 overnatninger på gode hoteller inkl. morgenmad
 • 2 overnatninger på lodge i Tortuguero inkl. helpension
 • 1 x frokost (dag 5)
 • 1 x aftensmad (dag 6)
 • Velkomstmøde i San José
 • Individuel rundrejse, hvor alle udflugter foregår i mindre internationale grupper med lokale engelsktalende guider. Transfers foregår også i mindre internationale grupper
 • Døgnbemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Afrejsegaranti – rejsen gennemføres uanset antal deltagere
 • Mulighed for daglig afgang

Omfattende udflugtspakke:

 • Udflugter i Tortuguero Nationalpark
 • Varme kilder og middag ved Arenal-vulkanen
 • Gåtur blandt trætoppene i Monteverdes tågeregnskov
 • Entréer til nævnte seværdigheder

REJSEN KORT FORTALT

Costa Rica er med sine lange sandstrande, frodige regnskove, kegleformede vulkaner, varme kilder og mystiske tågeregnskove et mekka for natur- og dyreelskere. På denne rejse har du frihed med egen bil til at opleve Costa Ricas højdepunkter.

Rejsen starter i San José, Costa Ricas hovedstad, og går herfra til Tortuguero Nationalpark, hvor du oplever en unik natur og et fascinerende dyreliv.
Herfra fortsætter rejsen i egen bil til La Fortuna, der er kendt for den smukke kegleformede Arenal-vulkan og de varme kilder.
Du skal også på eventyr i Monteverdes trætoppe og opleve tågeregnskovens spændende planteliv på en gåtur ad hængende broer.

Din rejse afsluttes med afslapning ved Manuel Antonios fantastiske strande. Her kan du også besøge byens berømte nationalpark af samme navn.

Derfor skal du vælge denne rejse

 • Med en lejebil har du frihed til selv at planlægge dine dage og gøre stop, når du har lyst
 • Oplev Tortugueros Nationalparks spændende beboere som skildpadder, aber, tukaner, kaimaner og dovendyr på en sejltur ned af kanalerne
 • Mærk mystikken i Monteverdes tågeregnskov på en gåtur ad hængebroer spændt ud mellem trætoppene
 • Afslut med badeferie ved Manuel Antonios fantastiske strande

Vores rejser inkluderer altid

 • Alle fly – både internationale og indenrigs
 • Alle overnatninger
 • Alle programlagte udflugter og aktiviteter
 • Døgnåben telefon – vi er med dig hele vejen
Detaljeret dagsprogram
Dag 1: Afrejse fra Danmark og ankomst til San José

I dag er der afrejse fra Danmark, og turen går til Costa Rica med mellemlanding(er) undervejs. Du ankommer til hovedstaden San José, hvor du bliver hentet i lufthavnen af en chauffør, som kører dig til dit hotel. Køreturen tager ca. 45 min.

San José ligger 1.172 meter over havoverfladen i den centrale del af Costa Rica og har et skønt forårslignende klima hele året rundt. Byen blev etableret i begyndelsen af det 18. århundrede, men det var først, da man stiftede en tobaksfabrik og forbedrede adgangen til vand ca. 50 år senere, at byens økonomi og befolkning begyndte at vokse. San José blev gjort til Costa Ricas hovedstad i begyndelsen af det 19. århundrede, og i dag er det en moderne by med stærke kunstneriske og arkitektoniske udtryk samt et aktivt handelsliv.

Dag 2: Velkomstmøde i San José

Om morgenen bliver du hentet på dit hotel og kørt til vores samarbejdspartners kontor, hvor I sammen gennemgår programmet for rejsen. Du får også her mere information om udlevering og aflevering af lejebilen.

Resten af dagen er til fri disposition. Du kan enten vælge at udforske hovedstaden på egen hånd eller tilkøbe ekstra udflugter.

Du kan f.eks. gå en tur i Parque Metropolitano La Sabana, der er Costa Ricas største bypark, smage på lækkerier i byens gastronomiske centrum Barrio Escalante eller udforske det historiske kvarter Barrio Amón, hvor koloniale palæer er blevet omdannet til gallerier for moderne kunst.
Du kan også besøge byens største marked, Mercado Central. Her kan du shoppe souvenirs eller prøve lokale retter som ”casado”, der er Costa Ricas nationalret bestående af bønner, ris og kød.

Dag 3: San José – Tortuguero Nationalpark

Du bliver hentet på hotellet tidligt denne morgen, hvorefter turen går mod den caribiske kyst til Tortuguero Nationalpark. På vej til nationalparken kører du forbi en masse bananplantager, som har stor betydning for Costa Ricas økonomi, da Costa Rica er en de største bananeksportører i verden.
Da det ikke er muligt at køre hele vejen til din lodge, bliver dit transportmiddel udskiftet med båd, når vejen slutter. Ad små kanaler fortsætter du til lodgen, som ligger midt i Tortugueros frodige vådområde.
Efter ankomst og indtjekning, venter en lækker frokost i lodgens restaurant.

Du besøger den lille landsby Tortuguero sammen med en lokal guide om eftermiddagen. Guiden viser dig rundt i byen og fortæller om, hvordan det er at bo i en by, der ligger så afsides, at man kun kan komme dertil med båd eller fly.

Når mørket falder på efter aftensmaden, vågner mange af nationalparkens dyr og insekter, og det er en næsten magisk oplevelse at sidde og lytte til naturens lyde fra din lille veranda.

Overnatning:
Dag 4: Oplevelser i Tortuguero Nationalpark

I dag skal du på en spændende bådtur på Tortuguero Nationalparkens kanaler. Her vil en dygtig guide hjælpe dig med at spotte parkens beboere, som f.eks. tapirer, dovendyr, kaimaner, leguaner, tukaner, araer og de tre fascinerende abearter: brøleaber, edderkoppeaber og kapucineraber. På bådturen får du også et indblik i parkens eksotiske planteliv.

Om eftermiddagen har du tid på egen hånd, som kan bruges på afslapning ved lodgens pool, vandreture ad de små stier i nationalparken eller en gåtur langs stranden. Du kan også tilkøbe ekstra udflugter på lodgen.

Navnet ”Tortuguero” kommer af det spanske ord for ”skildpadde”, og som navnet antyder, er parken kendt for sine mange skildpadder. Hvis du besøger nationalparken i skildpaddernes ynglesæson og er heldig, vil du kunne opleve dem gå i land på stranden for at lægge æg i sandet. I perioden mellem februar og juli er der mulighed for at se den grønne havskildpadde, læderskildpadden og karetteskildpadderne (både ”hawksbill” og ”loggerhead”).
Som regel lægger skildpadderne først deres æg, når solen er gået ned. Efter kl. 18.00 må du kun færdes på stranden med en guide, da det er vigtigt, at du ikke forstyrrer eller skræmmer havskildpadderne, når de kommer op på land for at lægge deres æg. Af samme grund skal du sørge for ikke at larme, og du må ikke bruge hverken lommelygte eller kamera med blitz.

Overnatning:
Dag 5: Tortuguero Nationalpark – La Fortuna

Efter morgenmaden er det blevet tid til at forlade Tortuguero Nationalpark og tage vestpå til La Fortuna. Med båd og derefter bus går turen til Guápiles, hvor din inkluderede frokost serveres på en restaurant. Her får du udleveret din bil og dit kør-selv-eventyr starter. Fra Guápiles kører du til den lille by La Fortuna.

Byen ligger ved foden af Arenal-vulkanen, der er Costa Ricas mest kendte vulkan. Arenal ligger 1.670 meter over havoverfladen og var inaktiv i mere end 400 år, indtil et voldsomt udbrud i år 1968 forårsagede store ødelæggelser og begravede flere små landsbyer. Arenal-vulkanen betegnes som én af Costa Ricas mest aktive, men vulkanen har været slumrende siden 2010.

Når du er ankommet til La Fortuna og har tjekket ind på hotellet, har du resten af dagen på egen hånd.

Dagens kørelængde: ca. 120 km

Overnatning:
Dag 6: Arenals varme kilder

I dag har du formiddagen til fri disposition, inden du skal på udflugt senere på dagen. Du kan slappe af på hotellet, eller du kan udforske området på egen hånd.

Du kan køre op til den nordvestlige del af Arenal-vulkanen og tage på vandretur i Arenal Volcano Nationalpark, eller du kan køre til et privat reservat tæt ved Arenal-vulkanen, hvor et udkigspunkt giver dig en fantastisk udsigt til vulkanen, Laguna Verde og Arenal-søen. I skovområdet omkring vulkanen er der desuden gode chancer for at spotte tukaner, påfugle, krybdyr og aber.

Om eftermiddagen kører du til Arenals varme kilder, der er naturligt opvarmet af den vulkanske aktivitet i området. Temperaturen i de forskellige pools er mellem 37-41 grader, og det er et perfekt sted at ligge og slappe af. Husk badetøj.
Ved de varme kilder er der også en lille poolbar, hvor du kan få dig en drink, inden den inkluderede aftensmad serveres. Efter aftensmaden kører du tilbage til hotellet.

Overnatning:
Dag 7: La Fortuna på egen hånd

Denne dag er til fri disposition.

For foden af den inaktive vulkan Chato, der ligger lige ved siden af Arenal, findes det kendte vandfald La Fortuna. Dets vand udspringer fra Tenorio-floden og løber gennem Arenal-bjergkæden og regnskoven, før vandet falder 70 meter ned i en lagune. Du kan selv køre hen til det høje vandfald og tage en forfriskende dukkert i lagunen under vandfaldet. Fra parkeringspladsen tager gåturen ned til vandfaldet ca. 20 min gennem frodig regnskov, hvor du kan være heldig at spotte aber, tukaner og andre eksotiske dyr på din vej.

Der er også mulighed for at prøve kræfter med mange forskellige aktiviteter ved La Fortuna. Området er meget populært inden for bl.a. mountainbiking, ridning, kajakroning, rafting, ziplining og ATV-ture.

Dag 8: La Fortuna – Monteverde tågeregnskov

Det er blevet tid til at tage afsked med La Fortuna og køre til byen Monteverde. Du kører efter morgenmaden, og der venter dig en utroligt flot køretur rundt om Arenal-søen. Tæt på Monteverde ligger den magiske tågeregnskov af samme navn, som du kan glæde dig til at skulle besøge i morgen.

Dagens kørelængde: ca. 115 km

Dag 9: Gåtur blandt trætoppene i Monteverde tågeregnskov

Efter morgenmaden kører du til Monteverde tågeregnskov, som er et enestående naturområde. Regnskoven ligger 1.440 meter over havets overflade og er også kendt som ”skoven i skyerne” på grund af beliggenheden og sin karakteristiske tåge, der skyldes den høje luftfugtighed i området.

I regnskoven venter dig en spændende vandretur på ca. 2,5 kilometer, hvor du går på hængebroer mellem trætoppene! Her vil du kunne mærke den helt særlige og mystiske stemning, som tågedannelsen giver dette eventyrlige landskab. Du er omgivet af orkidéer, bregner, enorme træer, mos og utallige plantearter, der vokser på træernes stammer. Fra trætoppene i den fortryllende skov kvidrer farverige fugle som f.eks.  quetzal-fuglen, den gyldenbrynede organist og den kobberissede smaragd. Monteverdes tågeregnskov er hjemsted for ca. 400 forskellige fuglearter.

Efter et par timer i trætoppene er resten af dagen til fri disposition. Du kan udforske området på egen hånd, tilkøbe en ekstra udflugt eller blot køre tilbage og slappe af på lodgen.

Dag 10: Monteverde – Manuel Antonio

I dag kører du til Manuel Antonio, hvor du har tre overnatninger.

Byen Manuel Antonio ligger ud mod Stillehavet i den vestlige del af Costa Rica og er især kendt for sin nationalpark af samme navn. Manuel Antonio Nationalpark er en af de mest kendte og populære af landets 27 nationalparker til trods for, at den er en af de mindste i Costa Rica. Den billedskønne park er nemlig udråbt til at være blandt de smukkeste nationalparker i verden med dens frodige grønne regnskov, der strækker sig helt ud til de smukke hvide sandstrande og det turkise hav. Manuel Antonio Nationalpark er desuden en af de mest artsrige nationalparker i verden, og den er bl.a. hjemsted for dovendyr, hvidnæsede næsebjørne, leguaner, rødøjede løvfrøer, tukaner, kolibrier, farverige sommerfugle, dødningehovedaber, hvidhovedede kapucineraber, kappe-brøleaber og edderkoppeaber.

Når du er ankommet til dit hotel i Manuel Antonio og har tjekket ind, er resten af dagen til fri disposition.

Dagens kørelængde: ca. 190 km.

Dag 11-12: Manuel Antonio på egen hånd

Du har de næste par dage i Manuel Antonio til fri disposition.

Vi anbefaler naturligvis, at du kører hen til nationalparken én af dagene og oplever dens betagende flora og fauna. Det er bedst at tage afsted tidligt om morgenen, hvor der er størst chance for at opleve dyrelivet og færrest besøgende. Da parken har afmærkede stier, er det ikke så svært at finde rundt derinde. Hvis du gerne vil have mere viden om den natur, du oplever, kan du også vælge at tilkøbe en tur med en guide.
Husk at tage badetøj med, da strandene inde i nationalparken er fabelagtige, og stranden Playa Manuel Antonio er kåret til én af verdens bedste strande.
Vær opmærksom på, at nationalparken er lukket en dag om ugen, som regel mandag eller tirsdag.

Playa Espadilla er endnu en smuk strand, der ligger uden for nationalparken. Her kan du svømme og snorkle i vandet og udforske livet under havets overflade eller bare solbade i skyggen af frodige træer og nyde udsigten over Stillehavet.

Selve Manuel Antonio by er meget lille, men der er alligevel flere butikker og hyggelige restauranter i byen, hvor du både kan finde lokale costaricanske retter og gourmetmad i alle prisniveauer.

Dag 13: Manuel Antonio – San José – hjemrejsen starter

I dag er det blevet tid til at tage afsked med Costa Rica. Du kører mod San José og afleverer bilen tæt på lufthavnen. Herfra kører en shuttlebus dig det sidste stykke hen til lufthavnen, inden du rejser mod Danmark med mellemlanding(er) undervejs.

Dagens kørelængde: ca. 170 km

Dag 14: Hjemkomst

Du ankommer til Danmark efter en oplevelsesrig ferie.

Kombiner med
Vælg mellem mulighederne herunder
Corcovado Nationalpark
4 nætter

Drømmer du om at opleve Costa Ricas største og mest biodiverse nationalpark med enestående natur og et fantastisk rigt dyreliv? Så skal du forlænge din rejse med denne tur til kronjuvelen blandt landets nationalparker; Corcovado Nationalpark.

Den skønne nationalpark ligger i det sydvestlige Costa Rica på Osa-halvøen, der regnes for et af de mest biodiverse områder i verden. Her findes et unikt økosystem og et mangfoldigt dyreliv – både til lands i nationalparken og under havets overflade ved øen Caño. Parken huser en af verdens største populationer af den lyserøde ara, og derudover kan du bl.a. opleve aber, tapirer, dovendyr og myreslugere. Hvis du er ekstra heldig, kan du også opleve nogle af Costa Ricas sjældne kattedyr som jaguaren og pumaen.

Under dit ophold ved Corcovado Nationalpark overnatter du i Drake Bay, som ligger på den nordlige del af Osa-halvøen. Drake Bay er det perfekte udgangspunkt for dine spændende udflugter i området, da den isolerede by med blot få hoteller og lodges ligger tæt på både nationalparken og havet. Her kan du virkelig nyde lyden af det brusende hav og fuglenes kvidren.

Hvornår vil du rejse?
Afrejsedato
Alle viste priser er pr. person
Unikke fordele ved grupper fra 6 personer – indhent tilbud i dag for mere information.
Trustpilot
Fortællinger fra rejsende
FØR DU REJSER
Godt at vide
Latinamerika
Tom Søndergaard

Tom er vores Latinamerika-specialist og har over 28 års erfaring med rejser i Latinamerika.

Se åbningstider
Mandag - Torsdag 10-16
Fredag 10-14
HVORFOR REJSE MED TOURCOMPASS?
Derfor vælger vores gæster os

Din tid er dyrebar. Vores engagerede rejsespecialister yder personlig service med omtanke for at sikre din komfort og sikkerhed under hele din rejse. Fra det øjeblik, du booker, til det øjeblik, du vender hjem, sidder vi klar til at tackle hver detalje med den største omhu.

Vi tilbyder en bred vifte af destinationer, der hver især har deres egen unikke historie at byde på, formet af lokale kulturer, fascinerende dyreliv og naturens skønhed. Få mere at vide om de rejser, vi tilbyder, ved at klikke på dem i menuen.

Vores rejser er skabt på baggrund af vores rejsespecialisters og -eksperters omfattende research og førstehåndserfaringer. Hver rejse er tilrettelagt med henblik på at præsentere dig for det bedste, hvert land har at byde på.

Nyd at slappe af i tryg forvisning om, at din rejse er i sikre hænder. Vi er medlem af den danske Rejsegarantifond (medlemsnummer 1778). Helt grundlæggende betyder det, at du som rejsende er sikret økonomisk og kan få din rejse erstattet, hvis vi mod forventning skulle gå konkurs.

GÅ PÅ OPDAGELSE
Se alle vores spændende destinationer