TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
18 dage

Ecuador med Amazonas & ø-hop på Galapagos

Uforglemmelige naturoplevelser venter i Ecuador med de majestætiske Andesbjerge, verdens største regnskov, Amazonas, og et 6 dages ø-hop på de fortryllende Galapagos-øer.

Ecuador med Amazonas & ø-hop på Galapagos
Ecuador med Amazonas & ø-hop på Galapagos
18 dage
ForsideLatinamerikaEcuador / GalapagosEcuador med Amazonas & ø-hop på Galapagos

Ecuador med Amazonas & ø-hop på Galapagos

Uforglemmelige naturoplevelser venter i Ecuador med de majestætiske Andesbjerge, verdens største regnskov, Amazonas, og et 6 dages ø-hop på de fortryllende Galapagos-øer.

ForsideLatinamerikaEcuador / GalapagosEcuador med Amazonas & ø-hop på Galapagos
Hvad er med i prisen?
Følgende er inkluderet i rejsen
 • Flyrejse fra Danmark til Quito og hjem fra Guayaquil med flyskift undervejs
 • Indenrigsfly Quito – Baltra (Galapagos) – Guayaquil
 • Transfer fra/til lufthavnene
 • Transport på rundrejsen på Ecuadors fastland
 • Båd mellem Santa Cruz – Isabela t/r
 • 14 overnatninger på gode hoteller inkl. morgenmad
 • 2 overnatninger i Amazonjunglen med helpension
 • 2 x frokost (dag 11+12)
 • Individuel rundrejse, hvor alle udflugter foregår i mindre internationale grupper med lokale engelsktalende guider
 • Døgnbemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Mulighed for daglig afgang
 • Afrejsegaranti – Prisen er gyldig ved min. 2 rejsende. Forhør dig om pris, hvis du rejser alene

Omfattende udflugtspakke:

 • Byrundtur i Quito inkl. besøg ved ækvator
 • Vandretur i Cotopaxi Nationalpark
 • Besøg til kratersøen Quilotoa
 • Udflugter i Amazonregnskoven
 • Galapagos – øen Santa Cruz:
  Gåtur ved zinkhullerne Los Gemelos
  Besøg på Hacienda Primicias, hvor de store galapagosskildpadder lever frit
  Gåtur i én af øens imponerende lavatunneller
  Besøg på det interessante Charles Darwin Research Center
  Heldagstur med båd til én af de nærliggende øer
 • Galapagos – øen Isabela:
  Gåtur ved Isabelas vådområde
  Besøg ved den historiske mur, Muro de las Lágrimas (’Grædemuren’)
  Besøg på Arnaldo Tupiza skildpadde-avlscentret
 • Entréer til nævnte seværdigheder (undtagen til Galapagos, der betales lokalt)

REJSEN KORT FORTALT

Denne rejse giver dig den ultimative naturoplevelse med de majestætiske Andesbjerge, Amazonas-regnskoven og de fortryllende Galapagos-øer.

Du lander i Ecuadors hovedstad, Quito, som ligger i en dal omgivet af høje bjerge og vulkaner. I den gamle bydel er landets kolonitidshistorie tydelig, og du besøger imponerende katedraler og pladser på en spændende byrundtur.

Herefter skiftes den travle hovedstad ud med Andesbjergenes ro og magi ved Cotopaxi-vulkanen og den smukke kratersø Quilotoa. Du besøger også den populære adventure-by Baños, som ligger omringet af vandfald for foden af Tungurahua-vulkanen.

Næste stop er Amazonas; verdens største regnskov – et sted som intet andet. Du bor på en junglelodge med moderne bekvemmeligheder lige ned til den brusende Napo-flod. Fra lodgen tager du på vandre- og bådture ind i regnskoven sammen med en dygtig lokalguide, der fortæller dig alt om den spændende flora og fauna.

Fra Ecuadors fastland flyver du til Galapagosøerne, hvor din rejse afsluttes med et fantastisk ø-hop med betagende natur og et helt unikt og fascinerende dyreliv.

Derfor skal du vælge denne rejse

 • Denne rejse kombinerer Andesbjergene, Amazonas og Galapagos – så bliver det naturmæssigt ikke bedre!
 • Kom tæt på Amazonjunglens unikke plante- og dyreliv i verdens største regnskov
 • Oplev den mægtige, snedækkede Cotopaxi-vulkan og den eventyrlige kratersø Quilotoa i Ecuadors højland
 • Mød Galapagosøernes ubeskrivelige dyreliv som f.eks. galapagosskildpadder, havleguaner, søløver og pingviner på et 6-dages ø-hop

Vores priser inkluderer altid

 • Alle fly – både internationale og indenrigs
 • Alle transfers på destinationen
 • Alle programlagte udflugter og aktiviteter
 • Alle overnatninger
Detaljeret dagsprogram
Dag 1: Afrejse fra Danmark og ankomst til Quito (2.850 meter)

Rejsen går mod Quito, Ecuadors hovedstad, med mellemlanding(er) undervejs. Ved indflyvningen kan du beundre Quitos flotte beliggenhed i en frodig dal i Andesbjergene.

I lufthavnen bliver du modtaget af en chauffør/guide, som vil stå med et skilt med dit navn på, når du kommer ud af ankomsthallen. Køreturen fra lufthavnen går igennem Quitos moderne bydel ned til den gamle bydel, hvor dit hotel ligger. Køreturen tager ca. 1 time.

Du har resten af dagen på egen hånd til at gå en lille tur i den gamle bydel eller blot slappe af efter den lange rejse. Det er vigtigt at drikke rigeligt med vand og tage den med ro, da Quito ligger i 2.850 meters højde, og din krop langsomt skal have lov til at vænne sig til at være i højden.

Overnatning:
Opgraderingsmuligheder:
Dag 2: Byrundtur i Quito inkl. besøg ved ækvator

Quito var engang en velhavende inkaby, men da spanierne ankom i 1526, indså inkageneralen Rumiñahui hurtigt, at det ikke var en kamp, han kunne vinde. Derfor ødelagde han alt i byen, så der ikke var noget tilbage til spanierne. I 1534 grundlagde den spanske løjtnant Sebastián de Benalcázar den Quito, du skal møde på dagens byrundtur med fantastisk velbevarede kolonitidsbygninger, -pladser og -katedraler. Da Quitos gamle bydel er det bedst bevarede historiske centrum i Latinamerika, er det ikke uden grund, at man finder Quito på UNESCOs verdenskulturarvsliste.

Efter morgenmaden bliver du hentet på hotellet af din guide. Først besøges den smukke Plaza de la Independencia (’Uafhængighedspladsen’), som er omgivet af nogle af Quitos vigtigste bygninger: Præsidentens palads, regeringsbygningen, ærkebiskoppens palads og Quitos katedral. Fra Plaza de la Independencia går du ad de brostensbelagte gader hen og besøger kirken La Compañía, som indvendigt er belagt med de fineste guldplader, og San Francisco-kirken, som er Quitos ældste kirke.

Efter den gamle bydel kører du op til Panecillo-højen, hvorfra der er en flot udsigt over byen, og hvor den 45 meter høje aluminiumsstatue ved navn Virgen del Panecillo står. Herefter fortsætter turen til den nordlige del af byen til La Mitad del Mundo, hvor ækvatorlinjen ligger.

La Mitad del Mundo betyder oversat ’verdens midte’ på dansk, og her står et massivt 30 meter højt ækvatormonument som symbol på den unikke geografiske placering. Du kan gå op i monumentet og få en fin udsigt over området, hvor der både er souvenirbutikker, madboder, et kakaomuseum, et bryggeri og et lille planetarium. Her er der tid til at spise frokost og gå rundt og besøge de mange interessante udstillinger og museer.

Sidste stop er ved det lille, hyggelige museum Intiñan, som ligger få 100 meter fra La Mitad del Mundo. Her kan du prøve kræfter med sjove eksperimenter, hvor jordens tyngdekraft og de magnetiske kræfter testes. Det er nemlig her, den rigtige ækvator ligger. Det har nemlig vist sig, at det store, flotte ækvatormonument er placeret lidt forkert på grund af unøjagtige målemetoder i gamle dage.

På turen vil du også passere den karakteristiske 115 meter høje basilikakirke Basílica del Voto Nacional, som er bygget i nygotisk stil, og er den største af sin slags i Amerika.

Efter byrundturen bliver du kørt tilbage til dit hotel, og du har resten af dagen på egen hånd.

Dag 3: Dag på egen hånd i Quito

Quito er en skøn by med mange aktivitetsmuligheder, og du har dagen på egen hånd til at gå på opdagelse i storbyen. Du har også mulighed for at tilkøbe en ekstra udflugt hjemmefra.

Hvis vejret er godt, kan vi anbefale at tage op til Cruz de Loma, som er et udkigspunkt på Pichincha-vulkanen i ca. 4.100 meters højde. En kabelbane på 2,5 kilometer ved navn TelefériQo bringer dig op af den stejle vulkan til udsigtspunktet, hvorfra du har en formidabel panoramaudsigt over Quito med de omkringliggende vulkaner og bjerge i baggrunden.

Hvis din krop ikke helt har vænnet sig til højderne, kan du i stedet besøge Quitos botaniske have, Jardín Botánico de Quito, og få en spændende indsigt i de mange spændende træer, planter og blomster.

Du kan også tilkøbe en dagstur til den lille by Mindo, som ligger midt i en eventyrlig 500 km2 stor tågeregnskov. Det frodige område har et mangfoldigt plante- og dyreliv, og så er det meget kendt for sin produktion af lækker chokolade.

Vil du gerne opleve Ecuadors indianerkultur, kan du også tage med på en dagsudflugt til Imbabura-provinsen nord for Quito, som er kendt for sit smukke landskab med billedskønne søer, høje vulkaner og selvfølgelig det berømte Otavalo indianermarked, hvor du kan købe farverige tæpper, tørklæder og ponchoer.

Dag 4: Quito – Besøg til Cotopaxi Nationalpark (3.850 meter) – Pedregal

I dag bliver den travle hovedstad skiftet ud med Andesbjergenes ro og magi. Fra Quito går turen sydpå ad den smukke Avenida de los Volcanes (’Vulkanalléen’) til Cotopaxi Nationalpark; en tur på ca. 2,5 time.

I parken venter der dig en nem gåtur omkring den eventyrlige Limpiopungo-sø, som ligger i ca. 3.850 meters højde. Du har en dygtig lokalguide med, der fortæller alt om områdets flora og fauna og spændende myter om de store vulkaner. Du kan være heldig at spotte kondorer, kolibrier, vilde heste, spidshjorte og guanacoer i parken. Den snedækkede Cotopaxi-vulkan med sine 5.897 meter er hele tiden lige ved siden af dig, og man får virkelig følelsen af at være lillebitte ved siden af sådan en mægtig vulkan.

Om eftermiddagen bliver du kørt hen til dit overnatningssted, som ligger lige uden for nationalparken.

Dag 5: Dag på egen hånd i Andesbjergene (3.600 meter)

Dagen i dag kan bruges på afslapning eller aktiviteter på og omkring den hyggelige Hacienda El Porvenir.

Du kan på egen hånd gå en tur i området ad afmærkede stier eller deltage i nogle af de aktiviteter, hotellet tilbyder, som f.eks. rideture og mountainbiketure i det unikke Andeslandskab.

Bemærk, at turene er med spansktalende personale, men instruktion i f.eks. ridning foregår på engelsk inden afgang, så spanskkundskaber er ikke nødvendige.

Alle aktiviteter bestilles og betales lokalt ved ankomst til hotellet. Dog er rideturen så populær, at vi anbefaler, at den tilkøbes hjemmefra.

Er du mere til afslapning, har hotellet sin egen spa-afdeling, hvor du kan forkæle dig selv med wellness og afslappende massager.

Dag 6: Pedregal – kratersøen Quilotoa (3.900 meter) – Baños (1.820 meter)

Efter morgenmaden fortsætter din rejse igennem det bjergrige landskab. Næste stop er den vidunderlige kratersø Quilotoa, som er ca. 250 meter dyb og har en diameter på ca. 3 km. Farven på vandet er meget speciel og kan skifte fra helt turkis til næsten gul, afhængigt af indholdet af mineraler i vandet og årstiden.

Du har mulighed for at gå helt ned til søens vandkant ad en afmærket zigzag-sti eller blot blive på toppen og tage oceaner af billeder af den billedskønne sø. Gåturen ned til søen tager ca. 30 minutter, men turen tilbage op ad den stejle sti kan tage op til 2 timer. Mod et tillæg kan du leje et æsel, der kan bringe dig tilbage til toppen uden sved på panden.

Efter frokost fortsætter du til Baños, som ligger i en frodig dal for foden af Tungurahua-vulkanen.

Baños er et yndet rejsemål for både internationale rejsende og ecuadorianerne selv. Byen har aktiviteter for enhver smag. Om det skal være afslappende med spa og varme kilder eller ekstremt med ’canyon swing’, ziplining og mountainbiketure, så har Baños noget for dig.

Byen har en overskuelig størrelse, og du kan nemt gå fra dit hotel ned til byens hovedgade, hvor der altid er liv og glade dage. Her finder du et utal af spisesteder, barer, souvenirbutikker og turoperatører, der sælger adventure-aktiviteter i området.

Overnatning:
Dag 7: Dag på egen hånd i Baños

Du har hele dagen på egen hånd til at udforske Baños og området omkring byen.

Byen er omgivet af vandfald, og en populær aktivitet er at tage ud og se Pailón del Diablo, der er det største vandfald af dem alle, som imponerer med sin kraft og styrke. Man kører derud med en lokal Chiva-bus, som er en farverig bus uden døre og vinduer, så der er godt udsyn til den smukke natur. Du kan nemt arrangere denne tur lokalt. Det koster ca. 15 USD per person.

Du kan også på egen hånd tage bussen op til Casa del Árbol, som er et lidt anderledes udkigspunkt. Her kan du nemlig tage en gyngetur ud over afgrunden og ikke bare få en mavekildrende oplevelse, men også nogle helt fantastiske billeder.

Byens fulde navn er Baños de Agua Santa, som oversat betyder ’hellige bade’. Navnet kommer af byens mange varme kilder, der siges at have helende egenskaber på grund af deres høje indhold af mineraler, som skyldes den vulkanske aktivitet fra Tungurahua-vulkanen. Der er flere steder, hvor du kan forkæle dig selv med en wellness-oplevelse i varme kilder, som ligger midt i smukke omgivelser.

Overnatning:
Dag 8: Baños – Tena (Amazonas) (600 meter)

Fra Baños går turen ad snoede bjergveje mod byen Tena, som er indgangen til Amazonas-regnskoven. Turen tager ca. 3-4 timer, og det er en meget smuk køretur med både vulkaner og vandfald på vejen. Temperaturen og luftfugtigheden stiger, som du bevæger dig ned i højdemeter mod den store jungle.
Vejen ender bogstaveligt talt i Napo-floden, og her venter en motordreven kano på at bringe dig det sidste stykke hen til din junglelodge, som ligger ca. 40 kilometer fra Tena, omgivet af frodig jungle. Sejlturen varer ca. 15 minutter.

Ved ankomst til lodgen får du anvist dit værelse og en lækker frokost venter. Om eftermiddagen giver din guide dig en spændende introduktion til kakaoproduktionen i Amazonas og bearbejdningsteknikken af den ydmyge bønne, der er hovedingrediens i den fantastiske chokolade.

Din dag afsluttes i hyggelige omgivelser på lodgen til lyden af den brusende Napo-flod og junglens beboere.

Overnatning:
Dag 9: Store oplevelser i Amazonas

Efter morgenmaden tager en dygtig lokalguide dig med på en vandretur ind i junglen. Guiden forklarer om de mange forskellige planter og træers medicinske anvendelsesmuligheder og om de fugle og insekter, I spotter undervejs. Amazonas-regnskoven er hjem for mange forskellige slags patte- og krybdyr. Der er dog ikke så stor chance for at møde dem i denne del af regnskoven, der kaldes øvre Amazonas, da den ligger for tæt på beboelse. Du kommer dog til at opleve regnskovens eksotiske dyreliv senere på dagen, under et besøg til rehabiliteringscentret AmaZOOnico.

Her kan du bl.a. møde aber, tukaner, skildpadder, slanger, tapirer og måske også ét af de mere sjældne kattedyr som ozelotten. Rehabiliteringscentret tager sig af sårede og konfiskerede dyr og forsøger at få dem genudsat i naturen. Frivillige hjælpere giver dig en rundvisning og fortæller om de dyr, de tager sig af i øjeblikket. De dyr, der snart er klar til at komme tilbage i naturen, får du ikke lov at komme tæt på, da de skal have så lidt menneskelig kontakt som muligt.

Frokosten nydes tilbage på lodgen, og om eftermiddagen besøger du et lille lokalsamfund, hvor gamle traditioner stadig holdes i live. Her får du en unik indsigt i, hvordan de lokale lever og dyrker deres forskellige afgrøder som yucca, kaffe, kakao og andre tropiske frugter. Du får også lov at smage på den typiske jungledrink ”Chicha de Yuca”. Kvinderne her laver selv deres skåle og potter til madlavning i hånden. Det ser måske simpelt ud, men du kan selv prøve; det er ikke nemt. De kan producere den smukkeste keramik af simple, naturlige materialer.

Du har resten af eftermiddagen til at slappe af på hotellet og nyde dets faciliteter.

Overnatning:
Dag 10: Tena – Papallacta (3.300 meter) – Quito (2.850 meter)

Det er blevet tid til at tage afsked med Amazonjunglen. Det kan godt være lidt vemodigt, men det er en uforglemmelig naturoplevelse, du tager med dig hjem.

Efter en god morgenmad sejler du den korte tur op af Napo-floden. Ved flodbredden venter en chauffør på at køre dig tilbage til Quito. Det er igen en meget smuk køretur på ca. 5 timer op over Andesbjergene. Undervejs gøres der frokoststop i Papallacta, der er kendt for sine varme kilder. Hvis du har lyst, kan du hoppe i badetøjet og nyde de afstressende terapeutiske bade.

Du overnatter lidt uden for Quito, tæt på lufthavnen, så du ikke skal alt for tidligt op næste dag, hvor din rejse fortsætter til de magiske Galapagos-øer.

Dag 11: Quito – fly til Galapagos – store oplevelser på øen Santa Cruz

I dag er det blevet tid til at påbegynde anden del af din rejse, som følger i Charles Darwins fodspor på de fortryllende Galapagos-øer. Du kan godt glæde dig til de enestående natur- og dyreoplevelser, som venter dig her.

Den dengang unge naturhistoriker Charles Darwin drog i 1831 på en jordomsejling, som bl.a. gik til Galapagosøerne. På sin rejse opdagede han, at finkerne på Galapagosøerne ikke var som dem, han kendte hjemmefra. De havde derimod tilpasset sig levevilkårene på de forskellige øer. Darwins teori om arternes udvikling og den naturlige selektion begyndte således at forme sig, og hans værk Om Arternes Oprindelse bliver stadig betragtet som det vigtigste bidrag til forståelsen af den biologiske evolution.

Denne morgen bliver du hentet på dit hotel og kørt til lufthavnen, hvor du skal betale 20 USD (kontant) for et Transit Control Card, inden du kan tjekke ind. Flyveturen til Galapagos tager ca. 2,5 time. Når du ankommer til Baltra Lufthavn på Galapagos, skal du betale en entré på 100 USD (kontant). Uden for lufthavnen venter din guide, som du tager bussen sammen med ned til Itabaca-kanalen. Herfra sejler en båd jer over til hovedøen Santa Cruz.

Dagens første stop er ved Los Gemelos, som også bliver kaldt tvillingekraterne, til trods for at der ikke er tale om kratere, men derimod to enorme zinkhuller, som ligger lige ved siden af hinanden. Ved tvillingekraterne vil du kunne opleve et rigt fugleliv i den grønne skov af solsikketræer (scalesia).

Turen går herefter til ranchen Hacienda Primicias, hvor du skal møde den enorme galapagosskildpadde, som lever i det fri her. De store skildpadder bevæger sig langsomt rundt i landskabet og bruger det meste af dagen på at spise og sove. De kæmpe dyr kan blive over 100 år gamle og veje op til 250 kg, og det er en fantastisk oplevelse at komme tæt på dem. På ranchen får du også din inkluderede frokost.

Efter ranchen skal du ned og gå i én af de imponerende lavatunneller, som også kendetegner Galapagos. Hver og én af Galapagosøerne er skabt af vulkansk aktivitet, og din guide vil give interessant information om øernes tilblivelse.

Dagens tur afrundes ved Charles Darwin Research Station, som ligger i Puerto Ayora og blev oprettet i 1964 med henblik på forskning og uddannelse. På stationen vil du få en introduktion i Galapagosøernes enestående flora og fauna samt en spændende indsigt i de mange vigtige projekter, som videnskabsfolk, biologer og frivillige hjælpere arbejder på for at beskytte den skrøbelige natur på øerne.

Aftenen har du på egen hånd til at opleve den hyggelige havneby Puerto Ayora. Byen er den største på Galapagos med sine ca. 20.000 indbyggere, og der er masser af liv langs byens hovedgade Avenida Charles Darwin, hvor du finder et stort udvalg af butikker, caféer og lækre restauranter.

Overnatning:
Opgraderingsmuligheder:
Dag 12: Santa Cruz – bådtur til én af de nærliggende øer

I dag kan du godt glæde dig til at få flere naturoplevelser på en spændende heldagsbådtur til én af de nærliggende øer. Vi kan ikke på forhånd garantere dig hvilken ø, du besøger, da de lokale myndigheder afgør hvilke øer, der er åbne for besøgende for at beskytte den sårbare natur. Til gengæld kan vi garantere, at det bliver en uforglemmelig naturoplevelse, lige meget hvilken af de 4 øer nedenfor, du kommer til at besøge.
Dagen forinden vil din guide oplyse dig om mødested og tidspunkt for din udflugt. Transporten til og fra mødestedet er ikke inkluderet, da det er i gåafstand fra dit hotel i Puerto Ayora.

North Seymour (Seymour Norte):
Nord for Santa Cruz ligger øen North Seymour. Her kan du opleve store kolonier af fregatfugle og blåfodede suler, der gerne bygger reder her. Derudover vil du kunne opleve et varieret dyreliv med søløver og mange forskellige havfugle samt land- og havleguaner. For at komme ud til North Seymour vil du blive kørt op til Itabaca-kanalen fra Puerto Ayora og sejle i ca. 45 minutter. Med dig har du altid en dygtig naturguide, som vil fortælle om øens flora og fauna.
Inden turen går tilbage til Santa Cruz, gøres der stop ved den skønne isolerede strand Playa Las Bachas. Her vil der være mulighed for at snorkle i det klare vand og opleve det spændende liv under havets overflade. Ikke så langt fra stranden ligger der også en lille lagune, hvor flamingoer ynder at holde til.

South Plaza (Plaza Sur):
På den østlige side af Santa Cruz ligger South Plaza, som er en af de mindste øer i Galapagos-øgruppen. South Plaza er dog trods sin lille størrelse kendt for sit enestående planteliv og hjemsted for et stort antal dyrearter.
Du vil først blive kørt til den nordlige del af Santa Cruz, hvor båden venter dig. Herfra sejler du i ca. 15 minutter, indtil der gøres stop ved Punta Carrion, der er et fantastisk sted at snorkle. Hvis du er heldig, kan du opleve både søløver, rokker og de hvidtippede revhajer her. Derefter sejler du videre til South Plaza.
Stort set overalt på øen vil du kunne se figenkaktusser og planten sesuvium edmonstonei, som kun findes på Galapagosøerne. I skyggen af en figenkaktus vil du måske kunne spotte en landleguan, der venter på, at kaktussens frugt falder ned på jorden, da øen også er hjemsted for landleguaner. Ved vandkanten vil du have mulighed for at opleve søløver og havfugle som f.eks. rødnæbbede tropikfugle og svalehalemåger.

Bartolomé:
Nord for Santa Cruz ligger Bartolomé, som er én af de smukkeste øer i Galapagos-øgruppen på grund af sit særegne landskab med orange, røde, sorte og grønne farver. Øen er især kendt for den imponerende spidse vulkandannede klippe ved navn Pinnacle Rock.
Fra Puerto Ayora vil du blive kørt op til Itabaca-kanalen, hvorfra du sejler i ca. 2 timer ud til den lille ø. Efter ankomst går du sammen med din naturguide op til toppen af øen. Herfra kan du nyde den billedskønne udsigt over det vulkanprægede landskab, Pinnacle Rock og naboøen Santiago.
Efter vandreturen vil der være tid til at slappe af på den hvide sandstrand eller snorkle og nyde det fantastiske liv under havets overflade med mulighed for at møde havskildpadder, hvidtippede revhajer og farverige fisk. Du vil måske endda kunne spotte galapagospingvinen, der kun holder til ved Galapagos og er den næstmindste pingvin i verden.

Santa Fé:
Sydøst for Santa Cruz ligger Santa Fé, som er ca. 1,5 times sejlads fra Puerto Ayora. Ved ankomst til øen vil du blive budt velkommen af en stor søløve-koloni, der holder til på den hvide sandstrand.
Ligesom på South Plaza er landskabet her dækket af figenkaktusser og planten sesuvium edmonstonei, men på Santa Fé vil du desuden kunne se det grålige træ palo santo, som er spansk for ’helligt træ’. Her vil du også kunne opleve mange forskellige fuglearter; både land- og havfugle, og øen er derudover kendt for Santa Fé-landleguanen.
Du nyder frokosten tilbage på båden, hvorefter det er tid til en snorkeltur i det klare hav, hvor flotte og farverige fisk venter. Du kan især glæde dig til muligheden for at svømme sammen med de nysgerrige og legesyge søløver, som er et af dagens absolutte højdepunkter.

Overnatning:
Dag 13: Puerto Ayora på egen hånd

Du har dagen i dag på egen hånd i Puerto Ayora, hvor der er mange forskellige ting at give sig til. Hvis du trænger til at være aktiv, kan du f.eks. tage ud at dykke eller leje en cykel og tage på opdagelse rundt på øen.

Vi kan varmt anbefale at pakke rygsækken, snøre vandreskoene og gå ud til den skønne strand Tortuga Bay. Der går en asfalteret sti ud til stranden fra den sydvestlige del af Puerto Ayora, og det tager ca. 45 minutter at gå hver vej.
Selve Tortuga Bay er et populært sted for surfere, så hvis du gerne vil bade i mere roligt vand, kan du gå ned for enden af stranden (ca. 2,5 km) til stranden Playa Mansa, der er en lille lagune omgivet af mangroveskov. Her kan du enten slappe af på stranden eller leje en kajak og kigge efter de havleguaner og havskildpadder, som holder til i lagunen.
Bemærk, at der ingen faciliteter er her, så husk at medbringe rigeligt vand, mad og solcreme til hele dagen.

Du kan også bare slappe af i Puerto Ayora, hvor du om morgenen kan opleve sultne og nysgerrige pelikaner og søløver kigge forbi det lille fiskemarked på Avenida Charles Darwin. Ved molen er der også altid masser af liv med rokker og hvidtippede revhajer i vandet samt havleguaner og farverige krabber, der holder til på klipperne.

Overnatning:
Dag 14: Båd til øen Isabela – store oplevelser på Isabela

Det er blevet tid til at tage afsked med Puerto Ayora, og nye eventyr venter på naboøen Isabela. Båden til Isabela afgår fra molen i Puerto Ayora, som ligger få minutters gang fra dit hotel. En guide vil møde dig på hotellet og følge dig ned til båden. Du skal selv bære din bagage. Sejlturen tager ca. 2 timer. 

Med sine 4.640 km2 er Isabela den største ø i Galapagos-øgruppen, og det er også her, du finder Galapagosøernes højeste punkt, som er Wolf-vulkanen på 1.707 meter. På trods af, at Isabela er den største af Galapagosøerne, bor der ikke mere end et par tusind indbyggere på øen. Du kan derfor godt glæde dig til at komme helt ned i gear, for her er en ægte afslappet ø-stemning. 

Ved ankomst til Isabela, skal du betale et havnegebyr på 10 USD (kontant). Herefter vil en chauffør tage imod dig og køre dig den korte tur hen til dit hotel i øens hovedby, Puerto Villamil. 

Om eftermiddagen skal du på en spændende udflugt til ét af øens vådområder, hvor du bl.a. kan se flamingoer og andre interessante fugle som rørhøns, stylteløbere og hvidkindede spidsænder. 

Herefter besøger du Muro de las Lágrimas (’Grædemuren’ på dansk), der er en 25 meter høj mur bygget mellem 1945 og 1959 af fanger fra øens tidligere straffekoloni. Murens navn kommer af, at det hårde arbejde fik fangerne til at græde af smerte og desværre også kostede mange liv. 

Der gøres også stop ved stranden Playa del Amor, hvor du vil kunne se store flokke af havleguaner, der ligger og hviler sig i solen efter at have været på jagt efter føde i havet. 

Dagens sidste stop er ved Arnaldo Tupiza skildpadde-avlscentret. Her arbejder frivillige for at øge bestanden af øens landskildpadder, og du vil kunne opleve flere hundrede søde skildpadder i alle aldre; fra de lige er udklækket til kæmpe galapagosskildpadder på flere hundrede kilo. 

Aftenen kan du bruge på at gå på opdagelse i den hyggelige, lille Puerto Villamil og nyde din aftensmad på én af de små hyggelige restauranter langs hovedgaden, der er af sand. 

Overnatning:
Opgraderingsmuligheder:
Dag 15: Puerto Villamil på egen hånd

I dag kan du gøre lige, hvad du har lyst til på Isabela. Hvis du gerne vil udforske øen, kan du leje en cykel og selv tage på opdagelse, eller du kan slappe af og bade på én af øens mange lækre strande.

Hvis du ikke har fået nok af Galapagosøernes unikke undervandsliv, kan vi varmt anbefale at tage på en snorkeltur ved småøerne Las Tintoreras. Øerne ligger lige ud for Puerto Villamil og er et populært sted at snorkle. De mange sprækker i klipperne her er nemlig hjem for både søløver, havskildpadder, pingviner og revhajer.

Du kan også tilkøbe en guidet vandretur til den imponerende 1.124 meter høje skjoldvulkan Sierra Negra, der har et af de største vulkankratere i verden med en diameter på over 9,5 kilometer.

Dag 16: Isabela – Santa Cruz – Baltra – Guayaquil

Dit eventyr på Galapagosøerne er nået til vejs ende, og det er blevet tid til at tage tilbage til fastlandet og til Ecuadors største by, Guayaquil.

Tidligt denne morgen bliver du hentet på hotellet og kørt til havnen i Puerto Villamil, hvorfra du sejler til Santa Cruz. Her vil en guide samle dig op og køre dig til Itabaca-kanalen, hvorfra I tager en båd til lufthavnsøen, Baltra, og I tager bussen op til lufthavnen. Fra Baltra tager du flyet til Guayaquil; flyveturen tager ca. 1,5 time.

Selvom Quito er Ecuadors hovedstad, er det Guayaquil, der er landets finansielle og kommercielle centrum. Trods sin størrelse med over 2 millioner indbyggere formår Guayaquil dog at charmere sine besøgende med brostensbelagte gader, parker og smukke katedraler.

Når du ankommer, bliver du hentet i lufthavnen og kørt ind til dit hotel. Resten af dagen er til fri disposition. Du kan f.eks. gå en aftentur på byens moderne havnepromenade Malecón 2000, der ligger ned til Guayas-floden, og spise på én af de mange hyggelige caféer og restauranter hér.

Dag 17: Guayaquil på egen hånd – hjemrejsen starter

Din rejse er kommet til sin vejs ende, og i dag påbegynder din hjemrejse mod Danmark. Afhængigt af din flyafgang kan du have lidt tid på egen hånd om formiddagen i byen, inden du bliver hentet og kørt i lufthavnen.

Hvis ikke du allerede har besøgt den gamle bydel Las Peñas, så kan vi varmt anbefale det. Her er bybilledet præget af brostensbelagte gader, farverige huse og hyggelige beværtninger. Fra havnepromenaden fører en trappe med 444 trin dig op til bydelen, som ligger på en bakketop. Hvis du har mere energi, kan du fortsætte op til byens fyrtårn og få en flot 360 graders panoramaudsigt over hele byen.

En slentretur i parken Parque Seminario kan også anbefales. Parken er bedre kendt som Parque de las Iguanas (’Leguanparken’) og har fået sit tilnavn på grund af de mange farverige landleguaner, som holder til her. Du kan endda opleve at måtte dele bænk med et af de dragelignende dyr.

Dag 18: Ankomst til Danmark

Du ankommer til Danmark efter en oplevelsesrig rejse i Ecuador.

Hvornår vil du rejse?
Afrejsedato
Alle viste priser er pr. person
Bemærk, prisen for enkeltværelse gælder kun ved min. to rejsende. Kontakt os, hvis du rejser alene.
Unikke fordele ved grupper fra 3 personer – indhent tilbud i dag for at lære mere.
Trustpilot
Fortællinger fra rejsende
FØR DU REJSER
Godt at vide
Latinamerika
Tom Søndergaard

Tom er vores Latinamerika-specialist og har over 28 års erfaring med rejser i Latinamerika.

Se åbningstider
Mandag - Torsdag 10-16
Fredag 10-14
HVORFOR REJSE MED TOURCOMPASS
Derfor vælger kunderne os
 • Personlig service af rejseeksperter med førstehåndskendskab
 • Dedikeret bookingteam sikrer en problemfri rejse
 • Døgnassistance under hele rejsen
 • Velplanlagte rejseprogrammer med nøje udvalgte højdepunkter
 • Alle rejser inkluderer fly, transfers og indkvartering
 • Spændende valgmuligheder, så du kan tilpasse din rejse
 • Indkvarteringer med fantastisk beliggenhed
 • Omhyggeligt udvalgte lokale guider med stor viden og erfaring
 • Tusindvis af gæster har valgt os siden 2006
 • Alle rejser bliver prøvet og kvalitetssikret af vores egne medarbejdere
 • Langvarigt samarbejde med et stort netværk af partnere
 • Vi garanterer dig de bedste priser
 • Fremragende samarbejde med vores partnere sikrer dig den bedste kvalitet og de bedste priser
 • Vi optimerer løbende vores logistik og processer, så du kun betaler for det som skaber værdi for din rejse
 • Medlem af Rejsegarantifonden (nr.1778)
 • Medlem af Danmarks Rejsebureau Forening
 • Personlig ansvarsforsikring
GÅ PÅ OPDAGELSE
Se alle vores spændende destinationer