TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerHvornår er det bedst at besøge Cape Town?

Hvornår er det bedst at besøge Cape Town?

17.09.2023
Vis alle indlæg

Bo-Kaap i Cape Town, Sydafrika

På Afrikas sydlige spids finder du en af verdens smukkeste og mest interessante storbyer.

En rejse til Cape Town er for dig, der drømmer om at udforske en destination, der på smukkeste vis forener naturlig skønhed, rig historie, sprudlende kulturliv og et lækkert køkken med spændende retter og smagfulde vine.

Men hvornår skal du besøge Cape Town?

I dette blogindlæg guider vi dig igennem Cape Towns årstider, så du forhåbentlig får lettere ved at vælge, hvornår det er bedst for dig at besøge den smukke storby i Sydafrika.

Bemærk, at nedenstående guide er vejledende, og anbefalingerne kan løbende ændre sig.

Årstiderne i Cape Town

Pingviner ved Boulders Beach i Cape Town

I Cape Town er der Middelhavsklima og fire tydelige årstider med varme, tørre sommermåneder og kølige, våde vintre.

Cape Town skiller sig ud ift. resten af Sydafrika, da Cape Town oplever mest regn i vintermånederne, hvorimod vejret i Kruger Nationalpark, eksempelvis byder på regntid i sommermånederne, hvor det næsten ikke regner i Cape Town.

Da Sydafrika ligger på den sydlige halvkugle, altså syd for ækvator, ligger årstiderne modsat Europas, og landet har derfor sommer, når vi har vinter:

  • Forår: september til november
  • Sommer: december til februar
  • Efterår: marts til maj
  • Vinter: juni til august

Cape Town byder på interessante oplevelser året rundt, og uanset hvilken årstid du vælger at lægge dit besøg, vil du opleve storbyens unikke charme. Så hvornår det bedste tidspunkt er, afhænger i høj grad af, hvad du håber at få ud af din ferie.

Søger du det ”perfekte” sommervejr, skal du rejse mellem december og januar/februar, hvor den sydafrikanske sommer topper.

Sommeren i Cape Town

Muizenberg beach i Cape Town

Sommeren i Cape Town ligger mellem december og februar.

For mange er sommermånederne det absolut bedste tidspunkt at besøge Cape Town og et populært tidspunkt for europæerne at undslippe den kolde vinter til fordel for noget vintersol.

I disse måneder vækkes Cape Town til alvor til live, og du kan forvente lange, varme dage med blå himmel og tørt vejr, der er oplagte til udendørsaktiviteter og besøg ved de smukke strande. Kulturlivet er i fuldt flor, og der er masser af muligheder for at deltage i forskellige mad- og vinfestivaller.

Sommeren er højsæson for rejsende, og det er også i denne periode, at de sydafrikanske skoler holder ferie. De mange besøgende vil betyde mere travlhed ved Cape Towns største seværdigheder, så det er en god idé at booke oplevelser og eventuelle restaurantbesøg på forhånd. Travlheden kan også presse priserne op, så en rejse i nogle tilfælde kan blive en anelse dyrere, end hvis du rejser i årets resterende måneder.

Fra februar, hvor skolebørnene er tilbage på skolebænken, fortager travlheden sig også en smule.

3 fordele ved at rejse i sommermånederne:

  • Mulighed for at holde juleferie i sommervarmen
  • Lange dage med lækkert vejr til udendørsaktivitet og besøg på stranden
  • Fuld gang i kulturlivet med mad- og vinfestivaller

Efteråret i Cape Town

Contantia bjergklæden i Cape Town

Efteråret i Cape Town ligger mellem marts og maj.

Fra marts gør efteråret sit indtog. Efteråret er skuldersæson (sæson mellem høj- og lavsæson), og med undtagelse af påskeweekenden, så er det generelt en stille periode at besøge Cape Town.

Med efterårsvejret begynder det at regne lidt mere, og temperaturerne falder lidt ift. sommermånederne, men vejret er generelt fortsat solrigt og behageligt.

Sommerens mange gæster er stilnet af, og fra maj måned kan du se frem til lavsæsonstilbud, hvor mange af byens restauranter byder på gourmetmåltider til en brøkdel af højsæsonens priser.

Efteråret forvandler landskaberne fra grønne til gyldne og brunrøde farver, og det et er et smukt tidspunkt at besøge Cape Town. Vejret er ideelt til at udforske udendørsseværdigheder som Table Mountain, søde pingviner ved Boulders Beach, Cape Point eller Vinlandet, hvor du kan nyde smagfulde vine i de omkringliggende vingårdes frodige omgivelser.

Hvis du er interesseret i sport, byder efteråret i Cape Town på to af de helt store sportevents; Two Oceans Marathon, som er det største løbeevent i Afrika, og Cape Town Cycle Tour, som starter og slutter ved Table Mountain.

3 fordele ved at rejse i efterårsmånederne:

  • Billigere priser på nogle af verdens bedste restauranter
  • Oplev Cape Town indhyllet i efterårsfarver
  • Godt vejr til udendørsaktiviteter og besøg i Vinlandet

Vinteren i Cape Town

Hval bryder vandoverfladen i False Bay i Cape Town, Sydafrika

Vinteren i Cape Town ligger mellem juni og august.

Dette er årets koldeste og mest regnfulde måneder med temperaturer, der dog stadig er forholdsvis milde, hvis man sammenligner med den nordeuropæiske vinter. Derudover kan du få masser af fine, solrige dage uden regn.

Alt efter, hvad du drømmer om at opleve, kan dette være et fremragende tidspunkt at besøge storbyen.

Dette er Cape Towns ”stille” måneder, i hvert fald så stille som en storby nu kan være, hvilket betyder færre besøgende ved de store attraktioner, og det er billigere at spise ude.

Vinteren er f.eks. det absolut bedste tidspunkt at tage på hvalsafari i Sydafrika, da du her kan få en plads på første række, når de sydlige rethvaler kommer til de sydafrikanske farvande for at parre sig, kælve og opdrætte deres små kalve. Skulle du være uheldig at ramme nogle dage med regn, byder Cape Town heldigvis også på masser af gode regnvejrsaktiviteter.

Hvis du drømmer om at kombinere Cape Town med safari i Kruger Nationalpark, så er månederne rigtig gode, fordi det er i vintermånederne, at det regner mindst i Kruger, hvilket gør dyrelivet nemmere at spotte.

Vær opmærksom på, at kabelbanen ved Table Mountain lukker ned nogle uger hvert år pga. den årlige vedligeholdelsestjek. Du kan holde dig opdateret omkring tidspunktet her.

3 fordele ved at rejse i vintermånederne:

  • Godt tidspunkt at kombinere med safari i Kruger
  • Bedste tidspunkt for hvalsafari
  • Færre besøgende og billigere priser

Foråret i Cape Town

Forårsblomster foran Table Mountain i Cape Town

Foråret i Cape Town ligger mellem september og november.

Årstiden er karakteriseret af stigende temperaturer efter vinterens kølige dage, behageligt vejr med masser af solskin og tidvis regnvejr. Foråret byder på mange af de samme fordele, som du også får i efterårsmånederne.

Foråret er, ligesom efteråret, også skuldersæson, hvor der generelt er færre besøgende, og derfor mindre travlt ved de store attraktioner, end du vil opleve i højsæsonen.

Hvis du ankommer i starten af perioden, kan du opleve de vilde blomster springe ud og indhylle landskaberne i en overflod af farver.

Månederne er desuden rigtig gode til at deltage i udendørsaktiviteter. Det er f.eks. helt oplagt at vandre til toppen af Table Mountain, hvor du får en enestående udsigt ud over Cape Town eller tage færgen til Robben Island, hvor Nelson Mandela sad fængslet i knap 18 år.

Starten af foråret falder sammen med slutningen af hvalsæsonen, så du kan være heldig at opleve de sydlige rethvaler langs den sydafrikanske kyst.

3 fordele ved at rejse i forårsmånederne:

  • Vejret er behageligt med masser af solskin
  • Du kan opleve de vilde blomster indhylle landskaberne i et væld af farver
  • Gode måneder til udendørsaktiviteter

Du kan bl.a. opleve Cape Town på:

TourCompass – Fra turist til eventyrrejsende