TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartikler7 tips til at overleve en lang flyrejse med børn

7 tips til at overleve en lang flyrejse med børn

21.05.2023
Vis alle indlæg

Tre børn der venter i lufthavnen

En lang flyrejse kan tage modet fra enhver. Og når du føjer børn til regnestykket, bliver det endnu mere udfordrende.

Der er flere ting som kan være gode at have i baghovedet, når du skal på en lang flyrejse med børn.

Her får du vores bedste tips, der kan hjælpe dig og din familie med at få en gnidningsfri og stressfri flyrejse.

Tip #1: Book pladser på forhånd

Baby står op foran babyvuggen

Læg en plan for rejsen, allerede før du sætter dig ind i flyet. Hos de fleste flyselskaber er det muligt at booke pladser i flyet på forhånd, så du kan vælge den bedste placering for din familie.

Det kan være en god idé at sidde ved en af flyets skillevægge, fordi der er ekstra benplads, hvor børnene kan lege.

Hvis du skal flyve med børn under 2 år, forventer flyselskaberne normalt, at de skal sidde på dit skød. Men du kan også booke et separat sæde, hvor barnet kan sidde i sin egen autostol.

Mange tilbyder også en gratis vugge, som dog skal bestilles på forhånd. Det er en god mulighed, fordi den følger flyets bevægelser og giver din baby mulighed for at ligge ned uden at blive forstyrret for meget.

Tip #2: Pak strategisk

Barn sidder på en kuffert i en lufthavn

Når der er mange ting på din pakkeliste (og det er der jo, når man har børn!), er det en god idé at downloade en app til at holde styr på, hvad du skal pakke.

Pak de mest nødvendige ting i din håndbagage, som I kan få brug for under rejsen, såsom snacks, bleer, medicin, vådservietter og et sæt skiftetøj (også til de voksne, skulle der ske uheld).

Gør det sjovere for de større børn og giv dem deres egen kuffert. Børnene føler sig vigtige, når de ruller rundt med deres egen bagage i lufthavnen, og samtidig maksimerer du pakkepladsen.

Ekstra tip: Nogle ride-on kufferter (som du kan se på billedet) kan også bruges som fodstøtte på flyet eller til at forlænge sædet, så barnet kan ligge ned og sove.

Tip #3: Skab god feriestemning

Børn leger med iPad på flyet

Kedsomhed er den værste fjende på lange flyrejser, især for børn. Medbring et udvalg af aktiviteter og legetøj til at holde dit barn beskæftiget. Det kan f.eks. være en iPad, legetøj og håndholdte spilkonsoller.

Det kan også være en god idé at forberede en lille overraskelse til dit barn, enten i lufthavnen eller på flyet, især hvis det er deres første rejse. Nogle forældre bruger også timegaver, så barnet kan set frem til små overraskelser til at fordrive tiden i løbet af flyrejsen. Her får barnet en ny gave med underholdning hver/hveranden time, f.eks. billedbøger, legetøj, små snacks, puslespil, malebøger osv. Hvis gaverne er pakket ind, kan det også give børnene noget at fordrive tiden med.

Tip #4: ’Comfort is key’

Dreng sover med pude i fly

Komfort er altafgørende, når du rejser med børn, især på lange flyrejser.

Sørg for, at dit barn har behageligt tøj på og medbring ting, der kan hjælpe dem med at sove bedre, f.eks. ting hjemmefra som tæpper, bamser osv. Du kan også medbringe en nakkepude, som er mere behagelig end de puder, der er til rådighed i flyet.

Tip #5: Beskyt de små ører

Lille baby kigger ud ad flyvinduet

Hvis dit barn har tendens til at få ondt i ørerne, så kan det være en god idé at medbringe små snacks til når flyet letter og lander. Det kan være sutteflaske (eller amning, hvis barnet bliver ammet) eller smoothies til de små eller bolcher eller tyggegummi til de lidt ældre.

Du kan også bede jeres læge om forslag til øredråber eller andre remedier, der kan hjælpe.

Tip #6: Snacks

Barn spiser snacks på sædet i fly

Maden om bord på flyet serveres på bestemte tidspunkter og ikke altid, når det passer ind i børnenes skema. Lidt velkendt er altid godt, så sørg for at pakke en masse af dit barns yndlingssnacks, grøntsagsstave, frugt, frugtstænger, kiks mm., så du er forberedt, når lækkersulten melder sig.

Tip #7: Vær forberedt på uforudsete situationer

Mor venter med børn i lufthavnen

Selvom du gør dit yderste, kan der stadig opstå uforudsete ting, når du skal ud og rejse.

Forsinkelser, bagage, der ikke når frem, eller missede tilslutningsfly, kan være yderst stressende, især, når man rejser med børn.

Det kan gøre en kæmpe forskel at rejse med et rejseselskab eller en rejsearrangør frem for at booke det hele selv. Det kan give en ekstra tryghed at vide, at der er en nødtelefon, man kan kontakte, hvis der opstår en situation, hvor man har brug for hjælp eller rådgivning.

Desuden kan et rejseselskab eller en rejsearrangør hjælpe med at arrangere transport, indkvartering og andre praktiske ting, hvis der opstår uventede forsinkelser eller problemer under rejsen.

Det kan være overvældende at rejse med børn, men med lidt planlægning kan du skabe en mere behagelig rejseoplevelse for både dig og din familie.

TourCompass – Fra turist til eventyrrejsende