TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerBwindi Impenetrable Nationalpark i Uganda

Bwindi Impenetrable Nationalpark i Uganda

17.03.2024
Vis alle indlæg

Two gorillaer kigger direkte på kameraet i Bwindi Impenetrable Nationalpark i Uganda.

Glæd dig til en rejse til Uganda, hvor du kan opleve den storslåede Bwindi Impenetrable Nationalpark, en skjult skat beliggende i den sydvestlige del af landet.

Nationalparken er et paradis for natur- og dyrelivselskere. Her mødes slettelandskaber og bjergskove, og det godt 32.000 hektar store område er kendt for sin rige mangfoldighed af træer, fugle og sommerfugle. Et af de mest uforglemmelige øjeblikke du kan få i Bwindi er mødet med bjerggorillaen, en truet art, der her lever i den smukke skov.

Historien om Bwindi Impenetrable Nationalpark

Bwindi Impenetrable Nationalpark set fraoven

Bwindi Impenetrable Nationalpark har eksisteret i over 25.000 år, men i 1964 blev parken officielt omdannet til nationalpark. Parkens formål blev herefter at beskytte gorillaerne og andet dyreliv i parken, samt at udvide parken til den størrelse, den er i dag.

Skoven er en afromontan lavlands-skov. Denne skovtype findes i områder, hvor lavland og bjergskove mødes, hvilket gør Bwindi til et af de få store områder i Østafrika, hvor dette fænomen forekommer. Disse skove er kendt for at være særligt følsomme over for klimaændringer, hvilket betyder, at deres udbredelse og biodiversitet kan variere betydeligt over tid. Den tætte vegetation i Bwindi, der bl.a. består af slyngplanter og buske, har givet parken dens navn “Impenetrable”, der betyder uigennemtrængelig.

I 1994 blev parken optaget på UNESCOs verdens kultur- og naturarvsliste på grund af biodiversiteten, det høje antal af truede gorillaer og de mange typer af sommerfugle- og fuglearter.

Oplev gorillaer helt tæt på

Portræt af gorilla i Bwindi nationalpark i Uganda.

Dit besøg i Bwindi Impenetrable Nationalpark byder på en chance for at møde gorillaerne ansigt til ansigt på gorilla-tracking.

På verdensplan er der knap 800 vilde bjerggorillaer tilbage, hvoraf godt halvdelen af dem befinder sig i Bwindi.

Guidet af erfarne guider fra Uganda Wildlife Authority, begiver du dig ud på tracking gennem skovens udfordrende terræn. Et ægte eventyr, der kan tage alt fra 45 minutter til seks timer, før du står ansigt til ansigt med disse magiske skabninger.

Når du får kontakt til en gorillafamilie, har du op imod en time til at iagttage de majestætiske dyr.

Gorilla-tracking er en utrolig eftertragtet aktivitet og for at se gorillaerne, skal du have en tilladelse, der bliver udstedt af Uganda Wildlife Authority (UWA). Dagligt bliver der kun udstedt få tilladelser i Bwindi Impenetrable Nationalpark, hvilket sørger for, at gorillaerne ikke bliver forstyrret af for mange besøgende. Dette betyder også, at du får en mere intim oplevelse med de vilde dyr.

Du kan også opleve …

Safrangul Væver i Bwindi i Uganda

Den primære årsag til at tage til Bwindi er for at besøge gorillaerne. Men der venter dig meget mere på din rejse hertil.

Hvis du ønsker at opleve andre dyr end gorillaer, er Bwindi Impenetrable Nationalpark også for dig. Af alle dyrene i parken er bjerggorillaen unægteligt det mest kendte, men hvis du kigger dig omkring, kan du også være heldig at se de ti andre primatarter i parken, der blandt andet består af chimpanser, blåaber og olivenbavianer. Selvom parken har meget få vådområder, byder parken f.eks. også på omkring 350 fuglearter og mere end 200 sommerfuglearter.

Hvornår er det bedst at besøge Bwindi?

Blåabe sidder i et træ i Bwindi i Uganda.

Bwindi Impenetrable Nationalpark kan besøges året rundt.

På grund af Ugandas ækvatoriale position er temperaturerne rimeligt stabile året rundt. Til gengæld oplever nationalparken meget regn.

Dog falder det meste regn normalt i perioderne mellem marts og maj og igen mellem september og november, hvor der er regntid i Uganda. I perioden marts til maj vil du som oftest opleve korte byger, hvor der i september til november kan være timelange regnskyl.

I regnsæsonen kan stierne og terrænet være mudret og sværere at overkomme. Hvis du besøger parken i tørsæsonerne fra juni til midt september eller fra december til februar, er stierne tørrere og gorillaerne er nemmere at tracke.

Se vores rejse til Uganda herunder:

TourCompass – Fra turist til eventyrrejsende