TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerHa Long-bugten i Vietnam

Ha Long-bugten i Vietnam

24.03.2024
Vis alle indlæg

Kvinde kigger ud over Ha Long Bugten

I den nordøstlige del af Vietnam i Quảng Ninh-provinsen ligger Ha Long-bugten.

Bugten har længe været et populært besøgsmål grundet det spektakulære landskab, du finder her.

Læs med og find ud af, hvorfor (og hvornår) du skal besøge Ha Long-bugten, hvor landskabet og øer gemmer på smukke naturoplevelser og spændende legender om drager.

Hvad er Ha Long-bugten?

Ha Long betyder ’nedstigende drage’ på Vietnamesisk, og efter et blik på bugten, er det ikke svært at forstå, hvordan den har fået sit navn. ”Et fantastisk naturskuespil” har en af vores teammedlemmer endda kaldt det.

Bugten indeholder nemlig omkring 1.600 små øer og betagende kalkstenssøjler, der rager op af vandet. Synet kan lede tankerne hen på mytiske drager, der strækker sig mod himlen.

Flere af øerne har store grotter. På den store ø Cat Ba ligger flere landsbyer, og på en del af de mindre øer ligger mindre fiskerlandsbyer.

Mange af øerne i bugten er ubeboede og dermed næsten uberørte, blandt andet på grund af de meget stejle klippesider. Ha Long-bugten er altså på mange punkter et uforstyrret naturområde med rigt dyre- og planteliv.

Ha Long-bugtens historiske og kulturelle betydning

Kalkstensformationer i jadegrønt vand i Ha Long Bugten

Dragen har stor betydning for vietnamesisk kultur, og det er derfor ikke kun en tilfældighed, at Ha Long-bugten er navngivet herefter.

En af de mest populære legender fortæller historien om, hvordan en drage og hendes unger fløj ned fra himlen for at beskytte det vietnamesiske folk mod fjender ved at spy med både ild, smaragder og jader. Disse ædelstene blev til de klippeformationer, du i dag kan opleve i Ha Long-bugten, og måske det også derfor, at vandet changerer til jadegrønt?

Det unikke landskab med de uberørte øer har også gjort, at Ha Long-bugten i 1994 blev optaget på UNESCOs verdensarvsliste som et bevaringsværdigt naturfænomen.

Det skal du opleve i Ha Long-bugten

Når du besøger Ha Long-bugten kan du se frem til en række uforglemmelige oplevelser, seværdigheder og aktiviteter.

Vi har samlet nogle af dem her.

Tag på minikrydstogt

Små krydstogtskibe sejler i Ha Long Bugten

En af de bedste måder at opleve Ha Long-bugten er ved at tage på krydstogt. Du overnatter på båden og kan derfor udnytte alle dagens timer til at udforske bugten.

Båden vil tage dig med forbi nogle af de største attraktioner i Ha Long-bugten, f.eks. Sung Sot-grotten og de flydende fiskerlandsbyer. Du kan tage på kajaktur fra båden eller deltage i morgengymnastik (oftest Tai Chi) på dækket.

Du kan selvfølgelig også nyde en svømmetur undervejs.

Flyv i vandflyver over bugten

Oversigtsbillede af både i Ha Long bugten

Vil du opleve Ha Long-bugten fra oven, har du mulighed for at tage på en smuk vandflyvertur.

Udsigten ovenfra er helt unik, og du vil kunne se de smukke klippeformationer og eventyrlige øer, der ligger spredt ud i bugten under dig.

Vandflyveren er lille og har plads til omkring 12 personer.

Besøg Sung Sot-grotten

Sung Sot grotten oplyst af farverige lys
Sung Sot-grotten er et af de helt store højdepunkter, når du besøger Ha Long-bugten.

Grotten blev opdaget i 1901 og er med sine omkring 10.000 kvadratmeter en af de største grotter i Ha Long-bugten.

Grotten er opdelt i to ’kamre’. Det første bliver kaldt ”venteværelset”, men er bestemt mere end navnet antyder. Her kan du se imponerende drypsten, som er oplyst af farverige lamper.

Det andet kammer kan kun tilgås via en smal gang og er kendt som ”Fredfyldt Slot” og rummer mange spektakulære klippeformationer. Lokalbefolkningen identificerer formationerne ved at sammenligne dem med dyr, som de ligner.

Se de flydende fiskerlandsbyer (på afstand)

Flydende fiskerlandsby i Ha Long bugten

I Ha Long-bugten sejler du forbi de flydende fiskerlandsbyer, hvor vietnamesere har levet i flere generationer.

Beboerne i fiskerlandsbyerne har ofte simple, rolige liv, hvor de lever af at fiske. Siden Ha Long-bugten er blevet et populært besøgsmål, er der dog mange beboere, der også har både elektricitet, fjernsyn m.m.

At se disse flydende fiskerlandsbyer giver rejsende et unikt indblik i den lokale vietnamesiske kultur i Ha Long-bugten.

Tag en svømmetur i bugten

Mennesker bader fra strand i Ha Long bugten

I løbet af et år changerer farverne i vandet fra dybblå til jadegrønt, og uanset hvilken farve vandet har, når du besøger Ha Long-bugten, ser det aldeles indbydende ud.

Heldigvis har du rig mulighed for at tage et dyp i det forfriskende, turkisgrønne vand, mens du oplever bugten.

Du kan f.eks. opleve øen Ti Top om sommeren, hvor man kan bade fra en smuk lille sandstrand i ægte badeferie-stil.

Nyd udsigten

Solnedgang over Ha Long bugten set fra båd

Det lyder måske banalt, men faktisk er der store oplevelser i vente bare ved at læne sig tilbage og nyde udsigten fra din båd, når du sejler gennem Ha Long-bugten.

Se f.eks. landskabet ændre sig, når du sejler forbi de mange unikke øer og kalkstensformationer.

Du kan også jagte de orangerøde farvespil over Ha Long-bugten, når solopgangen kaster dagens første lys eller solnedgangen kysser dagen farvel med sine varme stråler. Det er en magisk oplevelse, der fylder de fleste med indre ro og en følelse af harmoni.

Hvornår er det bedst at besøge Ha Long-bugten?

Både i Ha Long bugten

Du kan besøge Ha Long-bugten året rundt.

Ha Long-bugten ligger i det nordlige Vietnam, der har tropisk klima, der er karakteriseret ved varme og fugtige somre og køligere vintre.

Dog er der forskellige vejrforhold, der kan have betydning for, hvornår du kan opleve hvad.

Vejret i Ha Long-bugten – året rundt

Fra marts til april: får du behagelige temperaturer og ikke så meget regn, og for mange er disse måneder sammen med september og oktober blandt de bedste at besøge Ha Long-bugten.

Fra maj til september: kan det blive varmt og fugtigt ved Ha Long-bugten. Juni til august er de varmeste måneder, og august er desuden der, det regner mest. Til gengæld er det et godt tidspunkt at nyde svømmeture i bugten.

Fra slut september til oktober: har mindre regn og mere solrigt vejr end de foregående, og månederne er, sammen med marts og april, blandt de mest behagelige måneder at besøge Ha Long-bugten.

Fra november til februar: får du årets køligste, men ofte stadig lune, temperaturer ved Ha Long-bugten, samt årets mindste mængde regn. Det kan blive tåget, hvilket kan give en næsten mytisk stemning over din sejltur. Vinteren er en festlig årstid, som rummer flere begivenheder som jul, nytår og Vietnamesisk nytår (Tet), som du ville kunne opleve på Ha Long-bugten, hvis du rejser om vinteren.

Er du klar til at besøge Ha Long-bugten?

Ha Long-bugten er altså et fantastisk rejsemål uanset årstid og byder på oplevelser for en hver.

Med alt lige fra betagende natur, smukke strande, og lokal kultur er Ha Long-bugten værd at udforske på din rejse til Vietnam.

Hvis du har spørgsmål om Ha Long-bugten, eller er du i tvivl om, hvornår du skal tage på en rejse til Vietnam, så giv os et kald. Vi sidder klar til at besvare alle dine spørgsmål.

Se rejser, der inkluderer Ha Long-bugten her:

TourCompass – Fra turist til eventyrrejsende