TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerRejseberetning fra Argentina: Familierejse til Argentinas højdepunkter

Rejseberetning fra Argentina: Familierejse til Argentinas højdepunkter

12.12.2013
Vis alle indlæg

Læs rejsebrevet fra vores kollega, Lene, der var i Argentina i 2012

Perito Moreno

Åh jeg bliver salig når tankerne flyver tilbage til min uforglemmelige tur til Argentina. Jeg har rejst i mange lande og vil helst rejse til nye og for mig ukendte destinationer hver gang; men lad mig sige med det samme, at Argentina vil jeg forfærdeligt gerne vende tilbage til igen.

Dette land rummer så mange kontraster og spænder så vidt i landskab og oplevelser, at det tog mig med storm. Min mand og jeg rejste med vores 6 årige datter og vi var alle lige vilde med turen.

Buenos Aires
Vi startede i skønne Buenos Aires med sine meget forskellige kvarterer, der hver især har sin særlige stemning. I det gamle kvarter La Boca står pastelfarvede huse side om side, og i det hippe kvarter Palermo ligger masser af små butikker samt hyggelige caféer og restauranter – et af de bedste shopping områder i Buenos Aires. Da mørket faldt på blev der på mange restauranter underholdt med tango under middagen. Det kan anbefales at smage på det berømte argentinske oksekød, der er i særklasse.

Peninsula Valdes

Turens næste højdepunkt var Peninsula Valdes, hvor vi kom tæt på hundredvis af søløver på stranden lige ud til Atlanterhavet. Hvilket sceneri at betragte de store hanners kamp og de mange hunner der værnede om deres unger.

Noget af det mest imponerende og smukkeste jeg nogensinde har set, oplevede vi i det allersydligste Argentina i El Calafate: gletcheren Perito Moreno, der strækker sig over 14-15 km. Vi sejlede ud i båd for at komme helt tæt på gletcheren og der mødte os et isblåt syn vi aldrig glemmer. Der var gletcher så langt øjet rakte, og farven på gletcheren skiftede alt efter om der var solskin eller der kom skyer for himlen.

Iguazu Falls

Fra gletchernes kulde fløj vi til det tropiske nord i Iguazu for at nyde de verdensberømte vandfald. Inden vi ankom tænke vi, kan vi bruge 2 hele dage på at se på vandfald? Og det overraskende men klare svar er JA. Vandfaldene er ubeskrivelige i deres skønhed og vi blev aldrig trætte af at bevæge os ad nye stier og broer for hele tiden at opdage nye sider af skønheden, som opleves meget forskelligt fra den argentinske og den brasilianske side. Vi traf også skildpadder og en enkelt alligator på denne tur som lidt ekstra krydderi.

Vi elsker Argentinas kontraster og skal helt sikkert tilbage dertil igen.

Lene, TourCompass