TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerRejseberetning fra Colombia: Meget mere end et trendy rejsemål!

Rejseberetning fra Colombia: Meget mere end et trendy rejsemål!

27.08.2019
Vis alle indlæg

Drømmer du om at besøge Colombia? Læs rejsekonsulent Meikes oplevelser fra da hun besøgte landet i 2018.

Te quiero Colombia

I de seneste år har man hørt meget positivt om Colombia, og nu skulle jeg endelig selv finde ud af, hvad det er, der får turisterne til begejstret at vende tilbage herfra.

På min rundrejse gennem Colombia har jeg især oplevet og mærket landets mangfoldighed og forandringen til et fredeligt land fuld af forhåbning. Colombia ligger på Ækvator og er en blanding af Andesbjergenes højland, regnskovene, junglen ved kystområderne, kafferegionen med dens kulørte huse og de imponerende byer som Bogota, Medellin og Cartagena. Vi har sammensat vores rejser således, at du får et godt indtryk af disse forskellige landskaber.

Colombia cykler

I hovedstaden Bogota var jeg især begejstret for byens “Ciclovia”, som finder sted hver søndag. Her spærres mange gader af for biler og er således kun forbeholdt cyklister, inline-skatere og løbere. Du får her en enestående mulighed for at opleve sådan en metropol, helt autentisk, afslappet og i dit eget tempo – og selvfølgelig helt uden biler. Udsigten over byen og de omkringliggende bjerge fra Monserate er også imponerende.

Filandia, Kaffeeregion

En af de største seværdigheder i Colombia er kafferegionen, hvor livet er betydeligt roligere end i byerne. Jeg var især begejstret for de kulørte huse og trædøre i Filandia og Salento, og omgivet af mange forskellige grønne farver spadserer man her gennem smukke, små landsbyer. Det er som regel ikke for varmt, når man befinder sig næsten 2.000 meter over havets overflade. I et af de mange gallerier købte jeg kulørte træskåle, som altid vil minde mig om kafferegionen.

Colombia drenge

Et andet højdepunkt i Colombia er helt sikkert Tayrona Nationalpark, som ligger ved den caribiske kyst.
På en vandretur gennem parken så jeg 3 forskellige abearter i træerne over mig, vidunderlige strande og jeg har lært meget om en af de lokale stammers, som stadig lever efter gamle traditioner og regler. For mig var det særligt rart at se, at det indfødte folks rettigheder bliver mere og mere beskyttet, og at man har indset, hvor vigtigt det er for landets kultur at bevare dette folkeslag. To drenge fra stammen åbnede en frisk kokosnød for mig – en perfekt forfriskning, før vi skulle videre.

Til alle eventyrere kan jeg især anbefale en trekkingtur til “Ciudad Perdida” – den forsvundne by.

Colombia hike

På denne 4-dages vandretur gennem junglen får du en ren Indiana Jones-oplevelse: Du krydser floder, oplever regnskovens natur med alle dens lyde, sover i hængekøjer eller faste senge i simple camps, som begge er udstyret med de absolut nødvendige myggenet.

Det mest gribende øjeblik er helt bestemt, når man når den forsvundne by. For mig var det især den store forskel mellem andre turistattraktioner, som f.eks. Machu Picchu fra Inkatrekket, der kunne mærkes: Her ankommer du nemlig til ruinbyen kun med de mennesker, som du har vandret sammen med. Her findes der ingen helikoptere, tog eller jeeps, som man alternativt kunne rejse med.

Colombia udsigt

Jeg var på randen af fysisk udmattelse, mentalt fyldt med stolthed over det, jeg havde opnået, og bevæget over dette kulturelle steds fortid, som først blev genopdaget i 1970erne. Dette sted vil altid have en plads i mit hjerte.

Colombia strand

I Colombia venter der dig også vidunderlige strande, f.eks. på halvøen Barú på den caribiske kyst, som du også kan nyde uden en vandretur gennem junglen. Ikke langt fra Cartagena venter der dig et strandhotel, hvor du finder alle bekvemmeligheder, som man kan ønske sig et par dage efter en rundrejse. Jeg stod tidligt op, fordi jeg ville til vandet, som jeg havde hørt bruse aftenen før, da jeg sad og nød en frugtcocktail. Allerede da jeg stod i det varme vand til knæene, så jeg stimer af fisk svømme omkring mig. Dette steder er på mange måder et lille stykke af paradis.

Colombia boder

Når jeg lukker øjnene og tænker på Colombia, ser jeg kulørte farver, jeg kan dufte friske mangoer, mærke solen og høre den typiske latinomusik!

Kontakt os, hvis du gerne vil vide mere.

Meike, TourCompass