TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerRejseberetning fra Colombia: Fra skepsis til glæde

Rejseberetning fra Colombia: Fra skepsis til glæde

13.12.2018
Vis alle indlæg

Læs Toms oplevelser fra Colombia, da han besøgte landet i maj 2018.

Columbia 1

Da jeg fik at vide, at jeg skulle på en rundrejse i Colombia, gav det først et lille sug i maven og derefter følte jeg en vis skepsis, fordi Colombia i mange år ikke har været et land man rejste til men efter først diverse fredsaftaler, er det igen blevet et sikkert land at rejse til. Jeg har altid hørt, at Colombia skulle være et af de mest fantastiske lande i Latinamerika, så derfor har Colombia altid stået højt på min liste over lande, der skulle besøges på et tidspunkt. Glæden oversteg klart min skepsis, så jeg var klar til afrejse.

Hovedstaden Bogotá

colombia 2

Endelig oprandt dagen hvor jeg satte mig i KLM-flyveren mod hovedstaden Bogotá. Bogotá er en spændende hovedstad, som jeg oplevede på nærmeste hold på en søndag, hvor store dele af byens store veje var lukkede, så især cyklister men også gående, løbere, rulleskøjteløbere og skateboardere kan bevæge sig rundt, uden at blive forstyrret af den ellers normale heftige trafik. Det var en enestående oplevelse og gav et helt anderledes indtryk af den ellers hektiske hovedstad.

Den smukke saltkatedral

colombia 3

Ca. halvanden time uden for Bogotá ligger saltkatedralen i Zipaquira. Her ventede en meget speciel og emotionel oplevelse. Saltkatedralen ligger 180 meter under jorden. Der var de flotteste lysekroner og imponerende store lysende kors, samtidig med at der blev spillet kirkemusik – det var smukt.

Verdens bedste kaffe

Kaffebønner

Colombia er kendt for at dyrke verdens bedste kaffe, så derfor er et besøg i kafferegionen omkring Armenia selvfølgelig et must. Derudover er der andre højdepunkter som Cocora-dalen med Colombias nationaltræ, de meget høje vokspalmer og de farverige hyggelige byer Salento og Filandia.

Medellins forvandling

colombia 6

Colombias næststørste by Medellin var kendt som narkokartellernes højborg, men i dag fremstår byen som innovativ og er absolut et besøg værd. Det største indtryk for mig var den guidede rundvisning i bydelen Communa 13, som unge mennesker har forvandlet med deres farverige og imponerede graffiti-malerier til en bydel, hvor folk igen kan færdes og leve. Jeg måtte købe en miniudgave af en af deres flotte værker med hjem.

Caribiske Cartagena

Cartagena

Sidst på rundrejsen er der stop ved den berømte by Cartagena ved den caribiske kyst. Det er den smukkeste og mest farverige by (den gamle bydel) i Colombia: Huse i flotte stærke farver, altaner med mange blomster, smalle hyggelige gader, smukke plazaer og desuden oser Cartagena af caribisk stemning og latinamerikansk atmosfære. Jeg er vild med denne solrige by og når man så kan tage en heldagsudflugt ud til den dejlige ø Isla Grande, hvor små strande og azurblåt vand gjorde det hele til en afkølende og forfriskende oplevelse.

Min skepsis er absolut gjort til skamme, Colombia er fantastisk og har så meget at byde på.  Landet er klar til at tage imod turister og vise alle de mange imponerende højdepunkter frem. Så kig endelig på vores rundrejser på vores hjemmeside og kontakt mig for yderligere informationer og tilbud.

Tom, TourCompass