TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
16 dage

Kruger-safari, Cape Town & Garden Route

Tre sydafrikanske perler i én rejse; betagende safari i Kruger Nationalpark, fridage på egen hånd i skønne Cape Town og guidet tur på en af verdens smukkeste kyststrækninger, Garden Route.

Kruger-safari, Cape Town & Garden Route
Kruger-safari, Cape Town & Garden Route
16 dage
ForsideAfrikaSydafrikaKruger-safari, Cape Town & Garden Route

Kruger-safari, Cape Town & Garden Route

Tre sydafrikanske perler i én rejse; betagende safari i Kruger Nationalpark, fridage på egen hånd i skønne Cape Town og guidet tur på en af verdens smukkeste kyststrækninger, Garden Route.

ForsideAfrikaSydafrikaKruger-safari, Cape Town & Garden Route
Hvad er med i prisen?
Følgende er inkluderet i rejsen
 • Fly fra Danmark til Johannesburg inkl. transfer
 • Lokal engelsktalende guide/chauffør
 • 4 overnatninger på Nkambeni Safari Tented Camp ved Kruger Nationalpark inkl. halvpension
 • 1 heldags safaritur i Kruger Nationalpark
 • Fly fra Nelspruit til Cape Town inkl. transfer
 • 4 overnatninger på Premier Hotel Cape Manor i Cape Town inkl. morgenmad
 • 6 dages guidet rundrejse på Garden Route, med start og slut i Cape Town
 • 5 overnatninger på gode 3- eller 4-stjernede hoteller langs Garden Route inkl. morgenmad samt 1 x frokost og 1 x aftensmad
 • Entré til Cango Caves
 • Entré til Ostrich Safari Farm
 • Entré til Monkeyland Primate Sanctuary
 • Bådtur på Knysna lagunen
 • Entré til Bartolomeu Dias Museum Complex i Mossel Bay
 • Afgifter til nævnte nationalparker og vildtreservater
 • Fly fra Cape Town til Danmark inkl. transfer
 • Døgnbemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Afrejsegaranti – rejsen gennemføres uanset antal deltagere

REJSEN KORT FORTALT

Der er mange højdepunkter i Sydafrika, og det kan være svært at vælge mellem dem. Det er ikke uden grund, at landet også har tilnavnet ”A World in One Country”.

Netop dette, at ét land på mange måder er en hel verden, oplever du til fulde på denne rejse.

Fra safari i en af verdens mest dyrerige nationalparker, Kruger Nationalpark, går turen til en af verdens smukkest beliggende storbyer, Cape Town. Her er dagene til fri disposition, så du kan opleve lige præcis det, du har lyst til – men vi hjælper naturligvis gerne, hvis du vil på udflugt.

Fra Cape Town venter store kontraster, når du på en guidet tur sætter kursen mod Klein Karoo og Oudtshoorn. Her er det plateaulandskaber, bjerge, vinmarker og strudsefarme, der venter dig, inden du krydser et bjergpas og pludselig havner i et spisekammer; Sydafrikas kendte Garden Route. Kysten er på én gang både barsk og smuk, og det er svært ikke at blive berørt af Sydafrikas mange kontraster.

Foregår rejsen i juni-november er det endda muligt at se hvaler langs kysten – dét er da virkelig ”A World in One Country”.

Derfor skal du vælge denne rejse

 • Tag på udkig efter Big Five i Kruger Nationalpark
 • Nyd nogle dage i Cape Town, som du selv tilrettelægger
 • Oplev en af verdens smukkeste kyststrækninger, Garden Route
 • Læn dig tilbage og nyd, at du ikke selv behøver at køre

Vores rejser inkluderer altid

 • Alle fly – både internationale og indenrigs
 • Alle overnatninger
 • Alle programlagte udflugter og aktiviteter
 • Døgnåben telefon – vi er med dig hele vejen
Detaljeret dagsprogram
Dag 1: Afrejse fra Danmark

I dag er der afgang med fly fra Danmark til Johannesburg med mellemlanding(er) undervejs.

Dag 2: Ankomst og transfer til Kruger Nationalpark

Ved ankomsten til Johannesburg bliver du modtaget i lufthavnen og kørt til din camp ved Kruger Nationalpark for de næste fire nætter. Parken strækker sig 350 km fra syd til nord og ca. 65 km fra øst til vest og dermed er en af verdens største nationalparker.

Eftermiddagen er fri til at slappe af ovenpå rejsen. Hop i poolen, eller sæt dig på campens terrasse med en kold drink i hånden, og nyd udsigten til Kruger Nationalpark.

Dag 3: Safari i Kruger Nationalpark

Du skal tidligt op i dag, for du skal på safari i selveste Kruger Nationalpark!  Dyrelivet i parken er fantastisk og selvom vi ikke kan love dig, hvad du kommer til at se, tør vi godt love, at det bliver en oplevelse for livet. Parken er en af de mest dyrerige i verden, og på de knap 20.000 km2 regner man f.eks. med at der er ca. 12.000 elefanter, 27.000 bøfler, omkring 90.000 impalaer – og henved 1.500 løver.

Du tilbringer hele dagen i parken, kun afbrudt af en frokostpause ved et lille cafeteria.

Først på dagen, før solen har varmet omgivelserne alt for meget op, er dyrene mest aktive. Her er løver, der trasker hjem efter nattens jagt, elefanter, der guffer blade, og impalaer, som græsser i den våde morgendug.

Midt på dagen bliver hele parken lidt sløv. Solen varmer, dyrene slapper af, og du spiser frokost. Denne tid på dagen er også god til at fokusere på landskabet, du er i. Nyd de forskellige træer og de mange fugle, og øv dig i at se efter fodspor i sandet ved siden af bilen.

Om eftermiddagen vågner dyrene op igen. Elefanterne begynder at begive sig mod vandhuller for at drikke og bade, og kattedyrene strækker sig dovent i skyggen og begynder at overveje, om det snart er jagttid igen.

Parken er lukket for offentligheden om natten. Der skal dyrene have fred for biler, lys og mennesker. Du forlader derfor parken omkring solnedgang og kører tilbage til campen, hvor en kold øl og en god middag venter.

Dag 4-5: Dagene er til fri disposition

Dagene er til fri afbenyttelse. Du kan vælge bare at slappe af på campen og nyde udsigten fra terrassen, tage en runde eller to i poolen og måske få en massage. Det er også muligt at tilkøbe ekstra udflugter (skal bestilles samtidig med rejsen).

Dag 6: Kruger Nationalpark – Cape Town

Du bliver hentet på campen og kørt til lufthavnen, hvorfra du flyver til Cape Town. Her bliver du igen modtaget af vores lokale samarbejdspartner, som kører dig til dit hotel, hvor du har fire overnatninger.

Resten af dagen er til fri disposition.

Dag 7-9: Oplevelser i Cape Town

Du kan vælge at opleve byen på egen hånd – der er nok at tage sig til, som f.eks. shopping og god mad ved det smukke Victoria & Alfred Waterfront, der ligger ved Cape Towns historiske havn, eller besøg på nogle af byens mange spændende museer.

Du kan også vælge at tilkøbe forskellige udflugter, hvis der er noget bestemt, du gerne vil opleve. Vi anbefaler, at du bestiller udflugterne hjemmefra, da mange af dem ofte er meget populære, og det kan være svært at få plads med kort varsel (f.eks. turen til Robben Island, vandreture på Table Mountain og hvalsafari).

Dag 10: Cape Town – Oudtshoorn

Efter morgenmaden bliver du hentet på dit hotel, og det er nu tid til den sidste del af rejsen, nemlig en guidet rundrejse på Garden Route. Den officielle ”Garden Route” er en 300 km lang kystrute mellem Mossel Bay (Western Cape) og Storms River (Eastern Cape).

Det første stop på turen langs Garden Route er Oudtshoorn. Selvom Oudtshoorn ikke officielt ligger på Garden Route, er det en oplagt afstikker. Oudtshoorn er også kendt som verdens strudsehovedstad, og turen dertil foregår ad den kendte landevej R62, der har tilnavnet ”verdens længste vinrute”. Turen mod Klein Karoo, hvor Oudtshoorn ligger, er smuk og noget anderledes end selve Garden Route. Du kører gennem et plateau-lignende landskab med både bjerge og vinmarker omkring dig. Undervejs stopper du i en af de små byer på ruten, hvor du har mulighed for at købe frokost.

Turen fortsætter gennem de smukke landskaber, til du når Oudtshoorn, hvor der er en kort rundvisning, inden du tjekker ind på hotellet, hvor middagen venter.

.

Dag 11: Oudtshoorn – Knysna

Efter morgenmaden er det tid til at kigge nærmere på Oudtshoorns to store seværdigheder. Du begynder i Cango Caves. De 20 millioner år gamle drypstenshuler byder på imponerende stalagmitter og stalaktitter, der på kunstfærdig vis er flot oplyst. Du besøger hulerne på en guidet rundvisning.

Herefter går turen til en strudsefarm, hvor du lærer mere om, hvordan Oudtshoorn i det hele taget endte med at være verdens strudsehovedstad. Der er mulighed for at købe flotte souvenirs i butikken.

Så går turen mod den hyggelige by Knysna. Før afgang gøres der stop ved en restaurant, hvor du kan købe frokost.

Turen fra Oudtshoorn til Knysna tager et par timer, og landskabet skifter dramatisk undervejs. Første del går gennem Klein Karoo, som du nu kender, men efter Outeniqua-passet kommer Garden Routes kystlandskaber til syne.

Garden Route har – mod forventning måske – ikke fået sit navn takket være sirligt anlagte landskabshaver eller bunkevis af majsmarker, gulerodsrækker og squashplantager. Tilnavnet ”The Garden Route” er såmænd blot et resultat af en særdeles effektiv markedsføringskampagne. Med sin store biodiversitet, grønne skove, lange hvide sandstrande, beskyttede laguner med et rigt dyreliv og små hyggelige byer med hver sit særpræg er tilnavnet dog ikke helt ved siden af. Kontrasterne er store, afstandene relativt små, og området egner sig fortrinligt til naturelskere.

Velankommet til Knysna tjekker du ind på dit hotel, hvor du har to overnatninger. Resten af dagen er til fri disposition. Guiden kan rådgive dig i forhold til restauranter – der er et stort udvalg i Knysna, især hvis du er til fisk og skaldyr!

Dag 12: Knysna – besøg i Monkeyland og ved Bloukrans Bridge

Formiddagen bruges på en sejltur på lagunen ved Knysna til Featherbed Nature Reserve. Naturreservatet byder på flotte udsigtspunkter og en helt unik flora og fauna. En gåtur på ca. 2 km tager dig gennem vild skov og forbi ”fynbos”, som er den helt karakteristiske vegetation for området.

Efter frokost venter et besøg i Monkeyland Primate Sanctuary. Her kan du møde ca. 550 aber, som alle er reddet fra fangenskab og nu lever ”vildt” i et af verdens største fristeder for aber. Du går gennem regnskoven med en guide, som fortæller dig om de mange abearter, du finder her. Et af de helt store højdepunkter er turen over den 128 meter lange hængebro, hvor du går mellem træernes toppe og derved kommer helt tæt på aberne i deres mest naturlige miljø.

Sidst på eftermiddagen går turen tilbage til Knysna. Undervejs stopper du ved endnu et af højdepunkterne på Garden Route, nemlig Bloukrans Bridge, som er en af verdens højeste bungeejumping-broer. Bare synet af de modige elastikspringere kan tage pusten fra de fleste!

Tilbage i Knysna har du endnu en overnatning. Aftenen er fri til, at du kan gå ud at spise.

Dag 13: Knysna – Hermanus

Efter morgenmaden er der afgang mod Mossel Bay. Her besøger du Bartolomeu Dias Museum Complex, som på én gang er et natur- og kulturhistorisk museum. På museet kan du bl.a. se en kopi af det skib, Dias sejlede i, da han og hans besætning gik i land i Mossel Bay i 1488. Herfra fortsætter turen mod Hermanus, der er kendt som Sydafrikas hvalhovedstad. Her har du to overnatninger. Resten af dagen er til fri disposition.

Overnatning:
Dag 14: Hermanus

Dagen i dag er til fri disposition. Du kan vælge at tilkøbe en eller flere udflugter (skal bestilles hjemmefra sammen med rejsen), eller du kan hygge dig i den lille by.

Er du i Hermanus i hvalsæsonen (ca. juni – december), behøver du ikke engang tage på havet for at se hvalerne. Fra kysten kan du være heldig at opleve de legesyge små hvaler og de afslappede store hvaler, som nyder godt af rigeligt med mad. De hopper og springer gerne, og du skal være ret uheldig, hvis ikke et par af hvalerne kommer helt tæt på kysten. Ja, nogle gange kommer de endda helt ind i havnen ved Hermanus. Fra dit hotel kan du gå den godt 5 km lange gåtur langs kysten via ”Cliff Path” ind til Hermanus’ by. Her er masser af ”hvalspots” undervejs med bænke, hvor du kan sidde og nyde udsigten – også uden for hvalsæsonen.

Dag 15: Hermanus – Cape Town – Hjemrejsen starter

Efter morgenmaden er der afgang tilbage til Cape Town, hvor det er tid til at sige farvel til Sydafrika. Du kan også vælge at kombinere rejsen med en af vores forlængelser.

Dag 16: Hjemkomst

Du lander hjemme i Danmark efter en dejlig og oplevelsesrig ferie.

Kombiner med
Vælg mellem mulighederne herunder
Sydafrikas vinland
2 nætter

Lækre vine, god mad, historie og smuk natur – det er, hvad du kan forvente af et besøg i Sydafrikas vinland.

Blot en halv times kørsel fra Cape Town finder du det smukke vinland. Her er bløde bakker med frodige skrænter, der hist og her brydes af forrevne klipper, små hyggelige landsbyer med huse bygget i den charmerende kap-hollandske stil – samt vinmarker og vingårde.

Dalene omkring Cape Town er ideelle til vindyrkning. Bjergene sørger for både vand og læ for vinden, jordbunden er vel-drænet og klimaet er omtrent som ved Middelhavet.

Byen Stellenbosch blev grundlagt i 1679 af guvernøren for kapkolonien og er dermed den næstældste europæiske bosættelse i Sydafrika efter Cape Town.

I 1690 bragte Huguenotterne de første vinstokke til dalen og vinproduktionen blev grundlagt.

På denne forlængelse til vinlandet, tilbringer du to nætter på det 5-stjernede Erinvale Hotel & Spa og du skal naturligvis på en guidet heldagstur til både Stellenbosch, Paarl og Franschhoek.

Oplevelser ved Victoria Falls
3 nætter

Victoria Falls betragtes som et af verdens mest spektakulære vandfald. Vandfaldet er ikke blot et af verdens vildeste og mest imponerende naturvidundere, det har også en fantastisk beliggenhed midt i det tropiske Afrika.

Dagene ved Victoria Falls står til fri disposition.

Opholdet inkluderer morgenmad.

Badeferie på Mauritius
5 nætter

Tropeøen Mauritius er en af de mest eksklusive og fascinerende øer i Det Indiske Ocean. Med sit dejlige klima og sin venlige lokalbefolkning er den lille paradisø det perfekte sted for en eksotisk ferie. Øen forbindes oftest med afslapning og romantik, men den er også ideel for dig, som er til gastronomi, vandsport og flot natur. Mauritius er omkranset af smukke strande med svajende palmer, krystalklart vand og farvestrålende koralrev. Her findes frodige skove, sukkerrørsmarker, bjerge, brusende vandfald og dramatiske kyststrækninger med små laguner. I hovedstaden Port Louis finder du gode butikker og spændende museer.

Dagene på Mauritius er til fri disposition.

Opholdet inkluderer halvpension.

Hvornår vil du rejse?
Afrejsedato
Alle viste priser er pr. person
Unikke fordele ved grupper fra 6 personer – indhent tilbud i dag for at lære mere.
Trustpilot
Fortællinger fra rejsende
FØR DU REJSER
Godt at vide
Afrika
Ingun H. Nikolajsen

Ingun er vores Afrika-specialist og har over 10 års erfaring med rejser i Afrika.

Se åbningstider
Mandag - Torsdag 10-16
Fredag 10-14
KOM MED PÅ EVENTYR
Relaterede rejser
HVORFOR REJSE MED TOURCOMPASS?
Derfor vælger vores gæster os

Din tid er dyrebar. Vores engagerede rejsespecialister yder personlig service med omtanke for at sikre din komfort og sikkerhed under hele din rejse. Fra det øjeblik, du booker, til det øjeblik, du vender hjem, sidder vi klar til at tackle hver detalje med den største omhu.

Vi tilbyder en bred vifte af destinationer, der hver især har deres egen unikke historie at byde på, formet af lokale kulturer, fascinerende dyreliv og naturens skønhed. 

Vores rejser er skabt på baggrund af vores rejsespecialister og -eksperters omfattende research og førstehåndserfaringer. Hver rejse er tilrettelagt med henblik på at præsentere dig for det bedste, hver destination har at byde på.

Nyd at slappe af i tryg forvisning om, at din rejse er i sikre hænder. Vi er medlem af den danske Rejsegarantifond (medlemsnummer 1778). Helt grundlæggende betyder det, at du som rejsende er sikret økonomisk og kan få din rejse erstattet, hvis vi mod forventning skulle gå konkurs.

GÅ PÅ OPDAGELSE
Se alle vores spændende destinationer