TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerHvornår er det bedst at besøge Colombia?

Hvornår er det bedst at besøge Colombia?

18.06.2019  |  opdateret: 13.02.2023
Vis alle indlæg

1 Colombia

Colombia er et fascinerende og farvestrålende land med en skøn natur og et væld af enestående oplevelser.

Landet byder f.eks. på skønne caribiske strande, farverige kolonitidsbyer og spændende ruiner.

Men hvornår er det bedst at besøge Colombia?

Læs med her og find ud af, hvornår du skal besøge dette spændende, sydamerikanske land.

Colombias klima

Colombia er en helårsdestination, der byder på fantastiske oplevelser alle årets 12 måneder.

Ækvator løber gennem den sydlige del af landet, og det gør, at temperaturen varierer ganske lidt året igennem. Men hver del af landet har dets eget, unikke klima, og vejret kan være meget forskelligt, alt efter hvornår du besøger landet og hvilke steder du besøger.

Colombia har ikke fire årstider, som vi kender det fra Danmark, men derimod en regn- og en tørsæson. Udover de to sæsoner afhænger vejret også af, hvor langt over havets overflade du befinder dig.

Vejret i Colombias regioner

Vejret er som sagt meget forskelligartet alt efter, hvor du er i landet.

Derfor bliver landet ofte opdelt i tre regioner:

  • Den nordlige del af landet ved den caribiske kyst
  • Andesbjergområdet omkring Bogotá og kafferegionen
  • Den sydligt beliggende Amazonas-regnskov

Det nordlige Colombia

2 Cartagena

Den nordlige del af Colombia, hvor du bl.a. finder Cartagena, er forholdsvist flad og ligger ud mod den caribiske kyst. Her ligger de gennemsnitlige dagtemperaturer på op til 30-32 grader året rundt.

  • Tørsæsonen ligger mellem december og april
  • Regnsæsonen ligger mellem maj og november

Tørsæsonen er kendetegnet ved varme, solrige dage og er perfekt til en slentretur i Cartagenas farverige gader. Byen er fuld af kulturarv, og den gamle bydel ligger på UNESCOs liste over bevaringsværdige steder. I tørsæsonen kan du med fordel sætte dig til rette i en park med en god bog eller nyde de lækre specialiteter du finder på streetfood-markederne.

Regnsæsonen byder på nogle tunge regnskyl. Det nordlige område er dog stadig fantastisk at besøge i regnsæsonen, da der oftest kun er tale om korte, men kraftfulde, regnskyl i løbet af eftermiddagen.

La Ciudad Perdida – Lost City

I Sierra Nevada de Santa Marta-bjergene i det nordlige Colombia finder du ruinbyen, La Ciudad Perdida.

Hvis du drømmer om at vandre gennem den frodige regnskov i søgen efter den forsvundne by, kan det være værd at overveje tidspunktet.

Trekket foregår i regnskoven i bjergene mod nord, hvor der er varmt og fugtigt året rundt.

  • Tørsæsonen ligger fra december til marts og er derfor lidt kortere her i bjergene end den er ved kysten i eksempelvis Cartagena. På denne tid vil du opleve tørre stier, flotte solrige udsigter og rolige flodkrydsninger.
  • Regnsæsonen ligger fra april til november, og i denne periode er der større risiko for kraftige regnskyl, mudrede stier og flodkrydsninger, hvor vandet i floderne flyder lidt vildere end ellers. Men det er alt sammen noget, som er med til at gøre eventyret endnu mere unikt.

Bemærk, at Lost City-trekket er lukket i september samt over jul & nytår. 

Andesbjergene

3 Bogotá

I Andesbjergområdet ligger Colombias hovedstad Bogotá, byen Medellín og kafferegionen. Denne del af landet har ikke bare én, men to tør- og regnsæsoner.

  • Tørsæsonerne ligger fra december til marts samt fra juni til august
  • Regnsæsonerne ligger fra april til maj samt fra september til november.

Bogotá

Bogotá, der er Colombias livlige hovedstad, ligger 2.600 m.o.h.

Bjergbyen byder på forårsagtige dagtemperaturer, der ligger på op til 15-17 grader i gennemsnit året rundt, mens det om natten kan blive ganske køligt.

Det regner noget mindre i Bogotá, end i f.eks. Kafferegionen, og skellet mellem tør- og regnsæson er meget lille. Du kan derfor nyde forårsagtige stemning i hovedstaden året rundt.

Kafferegionen

Kafferegionen, omkring Armenia, ligger knapt så højt oppe i bjergene som Bogotá, i 1.483 m.o.h., og her sniger de gennemsnitlige dagtemperaturerne sig over 25 grader året rundt, hvilket er helt perfekt til dyrkningen af de røde kaffebær, som landet især er kendt for.

Kafferegionen er et besøg værd i alle sæsoner. Tørsæsonen byder på flotte, klare og solrige dage, perfekte til at gå tur rundt på kaffefarmen. I regnsæsonen bliver kaffen høstet, og det er også en rigtig spændende tid at tage på en tur til Armenia, fordi du her kan opleve kaffefarmen i de mest aktive perioder.

Medellín

Byen Medellín ligger i den nordlige del af Andesbjergene, nordvest for Bogotá, 1.495 m.o.h. Byen er kendt for det milde klima og har fået tilnavnet byen med det evige forår. Her minder vejret også meget om det i Bogotá, og de daglige gennemsnitstemperaturer for hele året kommer op på 20-21 gader.

Regnsæsonen kan byde på ustadigt vejr, og det kan være svært at forudsige, hvornår det vil begynde at regne. Det er derfor en god ide at have en lille paraply med i tasken. Det kan nemt regne i den ene ende af byen, mens de er tørvejr i den anden – vejret i Medellín må siges at være lunefuldt.

Amazonasregnskoven

4 Amazonas

I den sydlige del af Colombia ligger den colombianske del af Amazonasregnskoven.

Her er der varmt og fugtigt året rundt med daglige gennemsnitstemperaturer på omkring 30 grader og kun nogle få grader lavere om natten. Der kan derfor ikke skelnes mellem årstiderne.

Se vores rejser til Colombia herunder:

Colombia er vidunderlig året rundt.

Er der bestemte oplevelser, du gerne vil have, eller er i tvivl om, hvornår det er bedst at besøge Colombia, så tøv ikke med at kontakte vores Colombia-eksperter, der kan hjælpe dig af sted på en uforglemmelig rejse!

Bemærk: ovenstående guide er vejledende, og anbefalinger kan løbende ændre sig.

TourCompass – Fra turist til eventyrrejsende