TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerColombias gyldne dråber

Colombias gyldne dråber

20.02.2019
Vis alle indlæg

Kafferegionen

Grønne og frodige kaffeplantager overalt.

Idyl, velsmag og charme er hovedingredienserne i den colombianske kafferegion omkring Armenia.

Men området byder også på langt mere end det!

Velkommen til det colombianske kaffemekka!

Colombiansk kaffe

Kaffebønner i plantage

Det latinamerikanske land, Colombia, er blandt verdens bedste til det med de gyldne dråber. Kaffe.

Udsøgt smag, udsøgt kvalitet og udsøgte oplevelser er, hvad Colombia byder på, når det gælder én af vores bedste venner, når dagen står for døren.

Kaffens historie i Colombia

Det siges, at kaffeplantagerne begyndte at skyde op, da Jesuit-præster kom til landet omkring midten af det 16. århundrede til det 17. århundrede, mens eksporten først begyndte i 1835.

I dag er den colombianske kaffe synonym med høj kvalitet og smagfuldhed. Landet står for 7,9% af verdens kaffeeksport i 2017 målt i omsætning, og er det fjerde største eksportland for kaffe kun overgået af Brasilien, Vietnam og Tyskland.

Der er mere end 550.000 kaffefarmere i Colombia, og den colombianske kaffe gror hovedsageligt i Medellín-regionen, hvor Armenia ligger, og omkring Bogotá.

Hovedparten af kaffen sælges til the National Federation of Coffee Growers, der i mange år har haft den fiktive Juan Valdez i spidsen.

Colombias kaffebønner

Traditionelt var det arabica-bønnen, der blev dyrket i de colombianske kaffeplantager, og i dag er 100% af kaffedyrkningen stadig baseret på arabica-bønner – som et af få lande i verden.

Arabica-bønnen anses altså for at være den overlegne bønne!

Bønnen er kendetegnet ved at give en mere smagfuld og skønnere kop kaffe end robusta-bønnen kan præstere. Den har en balanceret og kraftigere surhed, mindre koffein og er sødere og mere let i smagen end robusta-bønnen.

Kaffeoplevelser i Armenia

Færdigristede kaffebønner

Når du besøger området, får du et interessant indblik i, hvordan den colombianske kaffe produceres. Den omstændige proces, der præsenteres, giver indblik i alle procedurer i kaffefremstillingen fra håndplukning af bønner til færdig kaffe.

Efter den interessante fremvisning af, hvordan hele processen foregår, kan du smage de gyldne dråber. Du kan også købe de lækre bønner med hjem, så du, når du vender hjem, kan drømme dig tilbage til den idylliske kafferegion i Colombia.

Udover at opleve, hvordan kaffen bliver produceret, kan du også få andre traditionsrige oplevelser med kaffen i Armenia-området.

Hvis du rejser med børn, er disse oplevelser et ekstra krydderi – og de vokse kan helt sikkert også blive begejstrede.

Parque Nacional del Café – Kaffepark

Rutschebane, radiobiler og kaffe en masse er kaffeparkens trækplaster.

Lidt uden for byen Armenia ligger temaparken, der byder på alverdens forlystelser sammenblandet med kaffens historie, kaffemuseum og madboder med kaffetema.

Der er altså både noget for børn og vokse her, og børnene kan brænde en masse krudt af.

Yipao Jeep-parade

En gang om året er der en helt særlig parade.

Yipao Jeep-paraderne, der er mest kendt i Armenia og Calarcá (lidt uden for Armenia), giver et kulturelt indblik i kafferegionen. Her kører et optog af Willys-Jeeps, som i 1946 blev importeret fra USA for at køre med kaffe og varer i bjergene, gennem byernes gader.

Når de traditionelle biler kører gennem gaderne, er de stopfyldte med gods, der bringerne minderne tilbage til 1940’erne. Og derudover laver dristige colombianere akrobatiske krumspring på bilernes baghjul.

Willys-bilerne er blevet en kulturel arv og forbindes med den colombianske kaffekultur den dag i dag.

Oplev kafferegionens andre seværdigheder

Cocora-dalen

Colombias kafferegion byder på mere end blot fantastiske kaffeoplevelser.

Omkring en halv til en hel times kørsel fra Armenia kan du få smukke naturoplevelser, gå på opdagelse i hyggelige byer eller se unik arkitektur.

Cocora-dalen

Cocora-dalen er et must, hvis du allerede er i kafferegionen.

Dalens natur er betagende, og du kan opleve den på nærmeste hold på en lille vandretur, der kan klares af de fleste.

Cocora-dalen er en del af Los Nevados Nationalpark, hvor et særligt kendetegn er høje vokspalmer. Vokspalmerne kan blive op mod 60 m. høje og er kendt som Colombias nationaltræ.

Udover de høje træer lever der også smukke, farverige fugle som den gulørede parakit, der bor i vokspalmerne og er vilde med træernes frugter.

Filandia

Hovedgade i Filandia

I hjertet af den lille by, Filandia, ligger det ene farvestrålende hus efter det andet i alverdens nuancer.

Slentr en tur i den smukke bymidte, hvor du heller ikke kan overse den fascinerende blå-hvide kolonitidskirke på byens centrale plads.

Byen er omkranset af adskillelige kaffeplantager, som du kan se fra byens udsigtspunkt, La Colina Iluminada, der er en 19 m. høj trækonstruktion.

Og husk at tage billeder – både indre billeder og med kameraet – af det usandsynligt smukke vue.

Salento

Salento er, ligesom Filandia, et charmerende bekendtskab.

Byen byder på smuk arkitektur og flere farvestrålende huse. Prøv f.eks. det traditionelle spil, Tejo, køb noget kunsthåndværk med hjem fra f.eks. La Aldea del Artesano, drik en kop kaffe på en af Salentos cafeer eller spis byspecialiteten, der er en ørred i cremet hvidløg/ostesauce.

Salento er en by, du ikke må gå glip af!

Besøg Colombias kafferegion på:

Colombias kaffe er exceptionel. Og det samme er kafferegionens byer.

Hvis du har spørgsmål til kaffemekkaet på vores rejser til Colombia, så tøv ikke med at tage kontakt til vores rejsekonsulenter, der sidder klar til at hjælpe dig på dit næste latinamerikanske eventyr.

TourCompass – Fra turist til eventyrrejsende