TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE

Costa Ricas dyreliv

22.02.2018
Vis alle indlæg

Tukan

Aber, tapirer, havskildpadder, dovendyr og tukaner. Dette er blot nogle af de dyr, du kan opleve på en rejse til det mellemamerikanske land, Costa Rica.

Costa Rica er hjem for mere end 500.000 dyre- og plantearter.

Costa Rica har mange forskellige dyrearter og levende organismer i almindelighed. Faktisk er landet i top 20 over lande i hele verden med størst biodiversitet.

Kort sagt: Costa Rica er himmerige for natur- og dyreelskere.

Læs med her, hvor vi løfter sløret for syv af de dyr, du kan opleve i det smukke land.

7 dyr du skal opleve i Costa Rica

Den grønne havskildpadde

Grøn havskildpadde

Du kan opleve flere forskellige arter af de fantastiske havskildpadder i Costa Rica, herunder den grønne havskildpadde, også kendt som suppeskildpadden.

Den grønne havskildpadde er med sine 160-230 kg. og sin 1-1,5 m. lange skjoldkrop den næststørste havskildpadde.

Den enorme skildpadde lever primært af tang og andre grønne planter, men spiser også bl.a. vandmænd. Skildpaddens navn kommer højest sandsynligt af, hvad den spiser. Paddens brusk og fedt er nemlig grønt fra den havplanterige kost, den spiser.

Og den grønne havskildpadde er yderst vigtig for vores økosystem. Den holder nemlig havplanterne nede, hvilket forhindrer at fotosyntesen går i stå pga. partikler. Dermed er havskildpadden med til at holde vores jord sund.

Den grønne havskildpadde kan opleves mellem juli og oktober, og det er et fantastisk syn at opleve det enorme dyr bevæge sig yndefuldt gennem vandet.

Kan opleves i: Tortuguero Nationalpark.

Tapiren

Tapir

Tapiren er med sin vægt på op til 300 kg. og længde på op mod 2 meter det største indfødte mellemamerikanske pattedyr.

Det, der kendetegner tapiren, er dens lange snabellignende overlæbe, der gør det nemmere for dyret at få dens føde indenbords.

Tapiren lever primært af frugt, kviste, blade og græs og er ofte at se tæt på bække eller lignende. De er tilmed gode svømmere.

Mange andre dyr lever i flokke, men dette er ikke tilfældet for tapiren. Den er en ensom rytter og kan blive mellem 25 og 30 år.

Kan opleves i: Tortuguero Nationalpark og Monteverde Nationalpark.

Den hvidhovedede capuchineabe

Aber

Når du møder den hvidhovedede capuchineabe, er der højest sandsynligt mere end én. Abearten lever nemlig i flok, og en sådan flok kan være på op til omkring 30 aber.

Og aben er en overlever. De kan blive op til 54 år gamle.

Endvidere er aben yderst intelligent. De spiser alt, hvad de kan få fingrene i – om det så er frugt, blomster, insekter, æg eller noget femte. De er altædende og formår at få fat på det meste med deres list. Pas derfor på den medbragte sandwich eller andet lækker mad, da den hvidhovedede abe ikke er bange af sig.

Aben er omkring 50 cm. høj, og er et af de dyr i Costa Rica, der er nemmest at opleve på tæt hold.

Kan opleves i: Manuel Antonio Nationalpark.

Dovendyret

Højt oppe i trætoppene bor dovendyret.

Det på mange måder charmerende dyr sover i op mod 18 timer i døgnet, lever af at spise blade og går kun ned fra træets krone ugentligt for at besørge.

Hver 2. eller 3. dag finder dovendyret et nyt træ, og dermed nye forsyninger af blade.

Dovendyret bevæger sig utrolig langsomt. Og det bliver det nødt til pga. dens ernæring, der bl.a. betyder, at dovendyret har en lav kropstemperatur. De ernæringsfattige blade gør altså, at dovendyret ikke kan andet end at være dovent.

Hvis du vil se et dovendyr, er det højest sandsynligt i træernes toppe med hovedet hængende nedad ligesom en flagermus.

Kan opleves i: Tortuguero Nationalpark og Manuel Antonio Nationalpark.

Tukanen

Tukan

En fugl du højest sandsynligt kommer til at opleve på din Costa Rica-rejse er tukanen.

Fuglen er letgenkendelig med sit store, flerfarvede næb.

For at få øje på den fantastiske fugl, er det en god idé at kigge op. Du kan nemlig bedst spotte tukanen i højden, da den ofte flyver fra trætop til trætop.

Tukanen lever mest af frugt, men af og til hopper den på kødvognen og spiser fugleæg og andre animalske middagsretter.

Udover det karakteristiske, næste hule, næb, kendetegnes tukanen ved at have en kompakt krop. Fuglearten er mellem 30 og 60 cm. høj og hjælper, ligesom den grønne havskildpadde, naturen ved at sprede frøene fra de frugten, den spiser.

Kan opleves i: Manuel Antonio Nationalpark, ved Arenal Vulcano Nationalpark og La Fortuna.

Den røde ara

Ara

I Costa Rica findes 16 af de omkring 350 papegøjearter, der findes på verdensplan. Og en af de smukkeste er den røde ara, som den kaldes. Fuglens maleriske røde nuancer gør araen til et fantastisk syn.

Araen kan opleves en sen eftermiddag trætoppene i følgeskab med sin partner. Papegøjer, men i særdeleshed den røde ara, er kendt for at være tro mod sin mage hele livet.

Araen kan blive op mod 60 år gammel og er yderst snakkesalig.

Den røde ara lever af nødder, frugt, frø og blomster, men fordøjer maden og hjælper derfor ikke naturen som tukanen og de fleste andre fuglearter gør.

Araens næb hjælper fuglen med at holde balancen, når der går på træernes grene, og dens tunge er stærk nok til eksempelvis at få frugtkødet ud af frugterne.

Kan opleves i: Manuel Antonio Nationalpark.

Den rødøjede træfrø

Frø

Den rødøjede frø er svær at få øje på midt i regnskovens grønne farvespil. Men så snart den åbner sine øjne er den ikke til at tage fejl af. De røde øjne står i slående kontrast til de grønne nuancer.

De røde øjne er udover at være frøens kendetegn også en forsvarsmekanisme for frøen. De røde øjne kan nemlig hjælpe frøen, hvis den bliver truet, da modstanderen lammes af de unikke øjne.

Frøen er aktiv om natten, og spiser andre natteaktive smådyr såsom insekter, møl og fårekyllinger. Om dagen sover frøen på maven under regnskovens blade.

Den mandlige rødøjede frø venter på sin mage. Når de har fundet hinanden og skal finde et sted at lægge æg, bærer hunfrøen sin partner rundt i deres søgen. Undervejs møder de måske en anden han, der tager med dem – og som dermed også kan befrugte æggene.

Kan opleves i: Tortguero Nationalpark og Arenal Volcano Nationalpark.

Vil du opleve Costa Ricas dyreliv?

Costa Rica er et mekka, når det gælder eminente dyreoplevelser i smuk natur.

Hvis du er blevet bjergtaget af det fantastiske dyreliv, så bliv inspireret til, hvilken rejse til Costa Rica der matcher dine ønsker på TourCompass.dk.

TourCompass – Fra turist til eventyrrejsende