TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerKvindernes Internationale Kampdag: Vi hylder 3 kvinder i rejsebranchen

Kvindernes Internationale Kampdag: Vi hylder 3 kvinder i rejsebranchen

08.03.2024
Vis alle indlæg

Collage af kvinder fra TourCompass rundt om i verden

På Kvindernes Internationale Kampdag hylder vi mod og beslutsomhed hos almindelige kvinder, der gør ekstraordinære ting.

I år er vi særligt glade for at kunne hylde tre utrolige kvinder, som vi arbejder tæt sammen med hos TourCompass. Desværre er en af disse bemærkelsesværdige kvinder ikke længere iblandt os, men hendes eftermæle fortsætter med at inspirere og styrke kvinder i rejsebranchen.

Hvad er Kvindernes Internationale Kampdag, og hvorfor fejrer vi den?

Kvindernes Internationale Kampdag, som vi fejrer hvert år d. 8. marts, er en dag, hvor vi anerkender og hylder kvinders præstationer på tværs af sociale, økonomiske, kulturelle og politiske områder.

Kampdagen har sin oprindelse i arbejderbevægelserne i begyndelsen af 1900-tallet i Nordamerika og Europa og blev i 1977 formaliseret af FN som en verdensomspændende dag til anerkendelse.

I 2024 er temaet for dagen ”At inspirere til inklusion” (Inspire Inclusion) – et tema der fokuserer på vigtigheden af at fremme en inkluderende verden, hvor ligestillingen mellem kønnene ikke bare er noget, der opmuntres til, men noget der i stedet er en integreret del af vores sociale, økonomiske og politiske liv.

Vi hylder 3 inspirerende kvinder i rejsebranchen

Billeder af de tre kvinder vi hylder på Kvindernes Internationale Kampdag 2024

I år er vi stolte af at kunne fremhæve tre exceptionelle kvinder, som alle har bidraget til at fremme kvinder i rejsebranchen verden over.

Disse kvinder har ikke bare bidraget til vores organisation, men de har også banet vejen for ligestilling og inklusion inden for rejsebranchen i deres respektive lande. 

Camila Barp – Gondwana Brasil

Billede af Camila fra Gondwana Brasil

Den første kvinde, vi vil hylde, er Camila Barp, som er et forbillede for kvindeligt lederskab og innovation inden for økoturismen.

Camilla er administrerende partner i Gondwana Brasil, og hun er et godt eksempel på iværksætterånd og dedikation til bæredygtig og ansvarlig turisme. Med 15 års erfaring inden for økoturisme har Camila spillet en vigtig rolle i at lede Gondwana Brasil til kommerciel succes gennem sit strategiske lederskab.

Under Camilas ledelse har Gondwana Brasil ikke bare oplevet bemærkelsesværdig vækst, men er også blevet et sted, hvor man fremmer kvinders muligheder inden for rejsebranchen i Brasilien. Hendes ledelse har været afgørende for at samle et team med en overvægt af kvinder, hvilket beviser virksomhedens engagement i at nedbryde traditionelle barrierer og dyrke en støttende atmosfære, der værdsætter og fremmer kvinders præstationer og lederroller inden for turisme.

Gondwana Brasil er et rigtig godt eksempel på, hvordan en inkluderende praksis kan føre til succes og have en betydelig indflydelse i en traditionelt mandsdomineret branche. Camila Barp fortsætter med at inspirere og bane vejen for fremtidige generationer af kvinder i og uden for forretningsverdenen gennem sit visionære lederskab og engagement i ligestilling.

Yvonne Hilgendorf – Manya Africa Tours Limited

Billede af Yvonne fra Manya Africa Tours Limited

Den anden kvinde, vi vil hylde i dag, er tyske Yvonne Hilgendorf. Hendes historie er et godt eksempel på udholdenhed og handlekraft inden for rejsebranchen.

I 2008 tog Yvonne til Uganda for at lave research til sit speciale, og i den forbindelse arbejdede hun tæt sammen med de lokale samfund. Siden da har Yvonne fået omfattende erfaring fra hoteller og rejsebureauer i Uganda, både inden for salg og forretningsudvikling, og hun har ligeledes hjulpet disse virksomheder til at blive succesfulde forretninger.

Yvonnes drøm om at etablere et bæredygtigt rejsefirma fik hende i januar 2019 til at grundlægge Manya Africa Tours. Virksomheden er mere end bare forretning; den er også et løfte om at vise Uganda og Østafrikas sjæl frem og forbedre levevilkårene for de lokale samfund, herunder at støtte de lokale kvinder, der, selvom de er utroligt stærke, også er dem, der har mest brug for hjælp.

Det, at Yvonne har bygget en virksomhed op fra bunden, viser hendes urokkelige beslutsomhed og vilje til at gøre en forskel. Manya Africa Tours er et vidnesbyrd om hendes tro på, at turisme kan være en positiv drivkraft, der sikrer, at alle interessenter får gavn af det. Hendes arbejde promoverer ikke bare Ugandas skønhed, men fostrer også inkluderende og bæredygtig turisme.

I anledningen af Kvindernes Internationale Kampdag, fremhæver Yvonnes resultater den vigtige rolle, som solidaritet og handlekraft spiller, når vi skal skabe en mere ligestillet verden.

Eileen Yee – Discova (1970 – 2023)

Billede af Eileen fra Discova

Mens vi fortsætter vores fejring af Kvindernes Internationale Kampdag, retter vi opmærksomheden mod en anden enestående kvinde, hvis bidrag har haft en betydelig indflydelse på kvindeligt lederskab og rejsebranchen.

Vi ærer mindet om Eileen Yee, Discovas General Manager for flere regioner og Educationel Travel-team. Eileen gik desværre bort i 2023. Hendes lederskab og dedikation til at fremme et inkluderende miljø havde en stor betydning i rejsebranchen.

Eileen forenede empati og mangfoldighed, hun værdsatte hvert teammedlems stemme og havde fokus på diversitet. Hun prioriterede samarbejde og vækst, opløftede andre med sit livlige, innovative væsen og oprigtige entusiasme.

Eileens arv strækker sig langt ud over hendes professionelle præstationer. Hun var en passioneret fortaler for kvinders selvstændighed og arbejdede for at åbne døre for den næste generation af kvindelige ledere. Eileen forstod, at fremskridt ikke kun kommer fra individuel succes, men fra vores evne til at inspirere og løfte dem omkring os. Når vi mindes Eileen, mindes vi om vigtigheden af at støtte og hjælpe hinanden. Hendes bidrag til rejsebranchen fortsætter med at inspirere os til at stræbe efter en mere inkluderende og lige verden.

En lige fremtid

Disse historier og bidrag til samfundet fra kvinder som Camila, Yvonne og Eileen, er store fremskridt for at fremme inklusion og ligestilling. Deres indsats minder os om, hvor vigtigt det er at støtte hinanden og at fremme lige vilkår i alle aspekter af livet.

Vi er stolte over at arbejde sammen med disse kvinder. Hos TourCompass stræber vi efter fortsat at være fortalere for ligestilling og selvstændighed for alle kvinder. Ved at arbejde sammen kan vi skabe en fremtid, hvor alles potentiale anerkendes og støttes fuldt ud.

TourCompass – Fra turist til eventyrrejsende