TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerRejseberetning fra Costa Rica: Costa Rica med børn

Rejseberetning fra Costa Rica: Costa Rica med børn

20.12.2015
Vis alle indlæg

I 2015 var vores kollega Meike på tur til Costa Rica. Herunder kan du læse om hendes oplevelser.

sommerfugl

Costa Rica, dette lille land imellem Nicaragua og Panama, har i løbet af 2 uger formået at erobre mit hjerte. Costa Rica ligger i Mellemamerika imellem Caribien og Stillehavet. Hvad landet mangler i størrelse, gør det godt for i sin naturs enestående skønhed og dyreliv. Costa Rica er et af de første lande, der begyndte at beskytte naturen og opfordre til “grøn turisme”.

Når jeg er på ferie, elsker jeg virkelig at lære et nyt land at kende og opleve dets natur. Under min tur til Costa Rica havde jeg hele tiden muligheden for at gøre begge dele.

I Costa Rica kørte vi rundt på egen hånd.  Hvis du gerne vil slappe lidt mere af, mens du rejser fra sted til sted, er vores ture med organiseret transport en fantastisk mulighed. Ruten er den samme. At køre i Costa Rica var ikke for vanskeligt, især fordi vi først fik lejebilen efter Tortuguero, hvilket betød, at vi ikke behøvede at starte turen ved at køre i hovedstaden.

abe

Tortuguero ligger i regnskoven på den caribiske kyst. Stedet imponerede os virkelig og tilbød en konstant forsyning af ting at blive begejstret over. Træhytterne ligger lige midt i regnskoven, omgivet af laguner. Fordi det er et meget vigtigt udrugningssted for skildpadder, er området beskyttet, og man vil ofte støde på et farverigt og mangfoldigt dyreliv både dag og nat. I slutningen af den første dag havde vi allerede set flere dyr, end vi havde håbet at se i løbet af hele de to uger. Brøleaber i træerne omkring os, flokke af papegøjer over os, to meter lange leguaner som, helt fordybet i deres egne tanker, vandrede forbi os og håndstore sommerfugle, som travlt fløj fra den ene caribiske blomst til den næste. På en bådtur igennem kanalerne lærer ekspert-guiderne dig alt om livet i regnskoven.

Efter dette grønne paradis lejede vi bilen og kørte til Arenal-vulkanen. Ud over den store nationalpark, der omgiver vulkanen, fandt vi også en mindre park, som man kan besøge på egen hånd. Aktive rejsende kan udforske vulkanens skråninger, mens gæster, der foretrækker at hvile sig og slappe af, bare kan gå rundt eller nyde de varme kilder.

Meike

Monteverdes tågeskov er næsten magisk, når tågen falder og indhyller træerne i løbet af eftermiddagen.  Her tog vi på zipline-tur for anden gang (efter Tortuguero); min søn kan ikke få nok af det. Man bliver udstyret med en sele og sikkerhedsstropper, og derefter sejler man igennem trætoppene langs en stålwire. Vi kunne høre brøleaber omkring os – det var en enestående oplevelse!

Der findes masser af forskellige muligheder for at nyde naturen her. Vi red, gik og sejlede endda ned ad floden i oppustelige dæk. Vi havde også nogle fantastiske øjeblikke på den lokale cafe med ægte, friskbrygget costaricansk kaffe.

varan

Vi gik en fantastisk uledsaget tur igennem skoven blandt vulkanens kilder ved Rincón de la Vieja, hvor det lykkedes os at få øje på masser af dyr, og vi så endda en lille slange spise en frø.

Efter al den spænding tilbragte vi et par dage på stranden ved Playa Samara og kiggede på surferne og bølgerne. Afhængig af tidevandet kan man selv tage ud og svømme eller gå lange ture langs den brede strand ved lavvande. Man kan også leje en ATV og udforske området, tilbringe tid i en af de indbydende cafeer eller ligge i hotellets pool og kigge på brøleaber, hvilket er muligt på Hotel Belvedere.

Meike, TourCompass