TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerRejseberetning fra Sri Lanka: En stor oplevelse for hele familien

Rejseberetning fra Sri Lanka: En stor oplevelse for hele familien

18.01.2019
Vis alle indlæg

I 2017 besøgte Trine Sri Lanka med familien. Læs om hendes oplevelser fra turen herunder.
Sigiriya
Sri Lanka er et fantastisk smukt og frodigt land.

Vi oplevede imponerende ruin komplekser, masser af elefanter, flotte bjerge, grønne marker, hvide strande og blå hav. Sri Lanka er endnu et meget uberørt og autentisk land.

Et par af vores store oplevelser var besøg på Løveklippen – Sigiriya Rock og safari i Minneriya National Park.

Vi blev kørt til Sigiriya Rock eller Løveklippen om morgenen. Nogle starter før morgenmaden for at komme på klippen inden alt for mange andre turister når frem.

Vi får fortalt historien om området af guiden og så begynder vi ellers turen op af den imponerende klippe der rejser sig dramatisk i landskabet.

De fleste vil kunne klare turen til toppen. Man går op af mange trapper, men det går i et stille og roligt tempo og det er muligt at holde pauser undervejs. Belønningen når vi når op på toppen er stor, her oplevede vi de gamle ruiner og den fantastiske udsigt over det grønne landskab med jungle og bjerge.

Sigiriya rock

Ruinkomplekset omkring og på toppen af klippen bevidner om den gamle kongeby der lå her tilbage fra år 477. Man kan kun blive imponeret over ruinerne på toppen og de store Løvepoter der var del af den storslået indgang til paladset på toppen.

Vi fik også en stor oplevelse da vi var på Jeep safari for at se elefanter. Det er safari i eller tæt ved Minneriya Nationalpark. Der er nemlig et par nationalparker tæt ved hinanden og ejeren af jeepen, som er chaufføren på safarien, ved hvor elefanterne holder til, så man kører naturligvis til den nationalpark hvor de er.

Minneriya

Vi starter med at hoppe i vores lille Jeep, der passer til vores familie på 4 personer. Chaufføren kører os til Kaudulla Nationalpark, der ligger ved siden af Minneriya Nationalpark.

Vi kører et lille stykke ind i parken og snart ser vi det vi er kommet for. En flok elefanter med unger står og græsser. Vi stopper jeepen og får tid til bare at stå og nyde dette imponerende dyr.

Vi laver flere stop rundt i nationalparken hvor vi bare kan nyde synet af de store flokke elefanter med søde unger i forskellige aldre.

En stor oplevelse for hele familien :-)

Trine, TourCompass