TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerRejseberetning fra Australien: Down Under Dreams - en rejse gennem Australiens fascinerende mangfoldighed

Rejseberetning fra Australien: Down Under Dreams - en rejse gennem Australiens fascinerende mangfoldighed

31.01.2024
Vis alle indlæg

Beate og hendes mand tager billede foran Uluru i Australien

I november 2023 var vores rejsespecialist Beate i Australien på en fortryllende rejse gennem Australiens smukke landskaber, spændende byer og gæstfrie folkefærd.

Vi har været på et eventyr for livet: en rejse gennem det fortryllende Australien! Og ja: der er langt derned, men på trods af nogle indledende udfordringer i begyndelsen af den lange rejse blev vi belønnet med uforglemmelige oplevelser, spændende byer og vidunderlige strande.

Smuk bygning i Melbourne i Australien

Vores rejse startede i Melbourne – en ”hip” by med utallige caféer, gratis (!!!) sporvogne og spændende street art. Vi lod os ganske enkelt rive med og vænnede os langsomt til australiernes ”no worries“-tilgang; alt er simpelthen ”ikke noget problem”, og man tager det hele stille og roligt.

Beate står foran Operahuset og Sydney Harbour Bridge i Australien

Vi fortsatte vores rejse til pulserende Sydney, hvor moderne arkitektur møder naturens skønhed. Synet af Sydney Harbour Bridge og Operahuset er simpelthen overvældende. Byen er fuld af energi, og blandingen af kulturel mangfoldighed og byens flair er en fest for sanserne.

Mand tager billede af Uluru i Australien

Og så ventede næste højdepunkt på vores rejse: Den mystiske klippeformation Uluru, der er aboriginernes hellige sted. Dens imponerende tilstedeværelse og de skiftende farver ved solopgang og solnedgang er fuldstændig magiske. Det er som om, at naturen talte til os – det er gribende smukt!

Beate på en båd ved Great Barrier Reef i Australien

Vi fortsatte vores rejse til det tropiske nord til Queensland: For vandhunde og eventyrere er Great Barrier Reef en uforglemmelig oplevelse. At snorkle og dykke i dette undervandsparadis er et must. De mange forskellige farver og arter forbløffer de fleste, selv de erfarne dykkere. Her oplever du naturen i sin reneste form og kan nyde undervandsverdenens skønhed i fulde drag. Jeg snorkler her for allerførste gang i mit liv – jeg tror det bliver min nye hobby!

Mand står i Daintree regnskov i Australien

I Daintree regnskoven venter der os et enestående fænomen: verdens ældste regnskov, der grænser direkte op til Great Barrier Reef. To UNESCO-naturarvssteder på ét sted. Det er en imponerende forbindelse mellem land og hav, som du nærmest kun kan finde i Australien.

Masser af østers

De kulinariske oplevelser i Australien er mindst lige så imponerende som landskaberne. En barbecue (eller “barbie” som de lokale kalder den) er næsten obligatorisk. Saftige steaks, frisk fisk og lækre skaldyr – et rigtigt festmåltid for foodies. Og for vinelskere: Australiens vinregioner har et væld af udsøgte og lækre dråber. Fra den kraftige Shiraz til den forfriskende Sauvignon Blanc – her er noget for enhver smag.

Og et lille tip til alle besøgende: På alle caféer og restauranter kan man få gratis vand. Et lille, men fint, eksempel på australiernes venlighed og gæstfrihed.

Denne rejse er et uforglemmeligt eventyr gennem dette fascinerende kontinents mangfoldighed og dets hjertelige og åbne folk og spektakulære seværdigheder.

Beate, Tourcompass