TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerRejseberetning fra Sydafrika: Heldagstur til Cape Point

Rejseberetning fra Sydafrika: Heldagstur til Cape Point

10.03.2024
Vis alle indlæg

I november 2023 var Jude med to af vores kollegaer på safari i Sydafrika efterfulgt af en rejse til Cape Town. Her var de på en af vores dagsture, nemlig den populære heldagstur til Cape Point, hvor du bl.a. finder Afrikas mest sydvestlige punkt, Kap det gode håb.  

TourCompass-medlemmer sidder ved kysten nær Cape Town

En dag med betagende udsigter og en følelse af frihed på den fantastiske tur langs den pragtfulde kyst fra Cape Town og helt ud til halvøens yderste punkt. En absolut ”must do”-tur, når du er i Cape Town.

Det er som at træde ind i en anden verden: Sydafrika har enormt meget at byde på!

Efter nogle dage med skønne oplevelser midt i naturen på vores safari i Kruger Nationalpark, og derefter videre til Cape Town: en storby med en gribende historie og mange kontraster, er det dejligt lige at ”få vejret” på denne endagstur og lade tankerne få frit løb. Og det lykkes helt perfekt, mens jeg bliver kørt langs den smukke kyst.

Vores første stop er i Kalk Bay, en forstad til Cape Town og opkaldt efter kalken som kommer fra de muslingeskaller, der blev brændt for at lave kalk til bl.a. huse. En hyggelig lille fiskerby, hvor vi ved havnen talte med nogle fiskere og kunne beundre deres fangst. Og der lå endda nogle sæler og slappede af.

Mennesker der kigger på fisk i Kalk Bay

Derefter kørte vi videre til Simon’s Town/ Boulders Beach, som er kendt for sin store pingvinkoloni. Fra besøgscentret i Boulders er der en sti, som man kan gå på gratis. Allerede fra stien kan man se pingviner (og man kan også lugte dem!), og der er en dejlig udsigt ud over kolonien, når man går videre. Hvis du ønsker at se pingvinerne tættere på, koster det cirka €10,- per person., som skal betales ved besøgscentret. Det var efter min mening ikke nødvendigt, for man har en ganske god udsigt over gruppen fra afstand.

Pingvin-koloni ved Boulders Beach nær Cape Town

Vi fortsatte turen til Cape Point: beliggende i Table Mountain Nationalpark og efter en kort gåtur opad kom vi til udsigtspunktet, hvorfra vi kunne se det vilde hav og de barske klinter. Hvis man har tid til det, kan man følge nogle vandreruter her. Vi så helt uventet strudse, mens vi kørte tilbage gennem parken.

TourCompass-medlemmer ved Cape Point

Efter frokosten i Scarborough kørte vi igen opad. Vi kørte via den dejlige kystrute ”Chapman’s Peak drive” fra Noordhoek med de store strande (fantastisk til ridning eller at surfe) via en bugtet rute på cirka 10 kilometer til Hout Bay. Det var uden tvivl min favoritdel af turen, og vi sammenlignende også i smug denne del af køreturen med ”Great Ocean Road” i Australien. Man kører helt tæt på bjergvæggen, og har således på venstre side det vilde hav og de sandede bugter og forskellige picnicsteder/udsigtspunkter.

TourCompass-medlem på Chapman's Peak Drive nær Cape Town

Det er helt sikkert umagen værd at opholde sig her nogen tid og nyde dette pragtfulde kyststykke. Det er virkelig én af de smukkeste ruter, som jeg har oplevet, og den dag følte jeg mig helt komplet: derfor råder jeg alle, der er i Cape Town, til at tage på denne udflugt!

Jude, TourCompass

TourCompass – Fra turist til eventyrrejsende