TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerRejseberetning fra Sydafrika: Sådan besejrer du Table Mountain

Rejseberetning fra Sydafrika: Sådan besejrer du Table Mountain

14.01.2024
Vis alle indlæg

Kenneth fra TourCompass bestiger Table Mountain i Sydafrika

I november 2023 var Kenneth, vores booking-specialist, i Sydafrika. Her kan du læse om hans eventyr i Cape Town.

Kl. var 03.30 da vækkeuret ringede. Selvom kroppen var lidt træt, og søvnen stadig hang i øjnene, så var der noget i mig, der var begejstret og spændt. I dag var nemlig dagen, jeg skulle bestige et bjerg!

Bjerget, der skulle bestiges, var Table Moutain også kendt som Taffelbjerget, som ligger lige syd for Cape Town og som med sine 1.086 meters højde, var noget, jeg havde spottet flere gange i horisonten i de dage, vi allerede havde haft i og omkring byen. Og nu var jeg klar til at se det på nærmeste hånd.

Kenneth på Table Mountain

Kl. 04.00 stod jeg i receptionen iført vandrebukser, jakke og det udstyr, man havde brug for sådan en forårsmorgen, hvor det stadig var koldt i Cape Town. Her stod vores guide Pierre, også kaldet Pete, en ældre herre med en tydelig begejstring for bjerget, allerede klar med stave og forplejning til turen som vi hurtigt fik delt mellem os. Forplejningen bestod af æbler, diverse barer, nødder og slik. Vi havde også, efter aftale med hotellet, fået udleveret en morgenmadskomplet. Jeg var af den grund fuldt overbevist om, at det nok skulle række til de 2.5-3 timers vandring op gennem kløften.

Kl. 05.00 stod vi, stadig i mørke, i bunden af stien og var klar til at starte opstigningen ad Platteklip Gorge.

Platteklip Gorge-stien er en ca. 2,6 km opstigning, der ligger på sydsiden af Table Moutain. En relativt hård og forholdsvis intens vandring, men det er den korteste rute til toppen. Der var kun en vej for mig her til morgen, og det var op!

Den enestående sydafrikanske guide, Pete

Pete var en storyteller. Han startede turen med at fortælle om bjerget, myterne, dyrelivet og naturen på denne side af bjerget og stoppede først med hans fortællinger, da vi nåede toppen. Hans historier blev leveret med en entusiasme og indlevelse som gjorde, at jeg med det samme kunne lide ham og hans fortællinger.

Opstigningen tog vi i et roligt tempo, hvor alle i den gruppe på 5 personer jeg var med i kunne følge med. Vi havde pandelamper på den første time, men det smukke lys fra gaderne fra det stadig sovende Cape Town var lige i ryggen på os, så man følte sig aldrig helt alene i mørket.

Udsigt ud over Cape Town fra Taffelbjerget ved solopgang

Da lyset så småt brød frem, kunne vi efter en lille pause smide lamperne og nyde den så småt opstående sol som blusede frem lige over toppen af bjerget. Da vi vendte os om, kunne vi se, hvordan solen i en smuk symfoni af farver og lys skinnede over Cape Town.

Da vi kunne skue toppen nogle meter over os, stoppede Pete os, så vi lige kunne få taget nogle fantastiske billeder, mens han sneg sig op på toppen og gjorde klar til, at vores bestigning kunne foreviges i billeder og video.

Guide Pete, Kenneth og kollegaer på toppen af Table Mountain

På toppen ventede der os det skønneste syn, hvor vi på udkigspunktet kunne se fra Hauk Bay til Lions Head og derfra til Cape Towns smukke strandpromenade og bagved den Robben Island.

Det var et fantastisk syn, som vi i stilhed fra andre besøgende kunne nyde, da den tidlige opstigning ikke kun var for at se morgensolen skinne over byens vartegn, men også så vi nåede det inden gondolerne fra kabelbanen begyndte kl. 08.30.

Vi tog den første kabelbane ned og lod de første besøgende overtage vores pladser, så de også kunne nyde det spektakulære syn fra toppen.

Kenneth, TourCompass