TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerRejseberetning fra Sydafrika: Sikkerhed i Cape Town

Rejseberetning fra Sydafrika: Sikkerhed i Cape Town

04.02.2024
Vis alle indlæg

I november 2023 besøgte vores rejsespecialist, Cat, Cape Town, og som så mange andre før hende, har hun spekuleret på, om Cape Town er en sikker by at besøge. Læs Cats beretning fra hendes rejse til Sydafrika herunder.

Cat står foran de farverige huse i Bo-Kaap i Cape Town

Man kan nemt blive lidt nervøs, når snakken falder på Cape Town. Det er et sted, som ofte er blevet omtalt i nyhederne, og ikke nødvendigvis af positive årsager. Men jeg er for nyligt hjemvendt fra fem dage i storbyen, og jeg kan ærligt fortælle, at mine eneste bekymringer var, om jeg kunne nå at blive solbrændt og om jeg ville nå at prøve alle valgmulighederne i morgenmadsbuffeten.

Vores gæster spørger mig ofte, hvor sikkert der er i Cape Town, og om det er okay at tage dertil.

Når man taler om storbyer, vil der altid være historier om kriminalitet – og jeg vil ikke idealisere Cape Town og lade som om, at kriminalitet ikke er noget problem. Det er ikke et sted, hvor jeg ville anbefale, at man som besøgende går alene rundt om aftenen, eller at man kører rundt hvor som helst i byen. Her skal du følge de lokales råd og lytte til, hvad de siger – men det er netop her, det er en stor fordel, at vi samarbejder med stedkendte lokale.

På sightseeing i Cape Town med lokal beboer

Vores samarbejdspartnere har boet i Cape Town hele livet og kender byen bedre end nogen andre. Da jeg så deres (meget!) venlige ansigter i lufthavnen følte jeg mig øjeblikkeligt i gode hænder. Undervejs på de ture, vi var på, herunder en gåtur rundt i byen samt en heldagstur til Cape Point, følte jeg hele tiden, at jeg oplevede det ægte Cape Town, og samtidigt uden at føle, at der var nogen fare. Og vi så også bagsiden af Cape Town – der var hjemløse, og der var steder, hvor vi vidste, vi ikke skulle færdes alene – f.eks. i townshippene i udkanten af byen. Men det er vigtigt ikke at ignorere disse steder. Cape Town og Sydafrikas historie er forbundet med disse problemer, og man er nødt til at kende historien for virkelig at kende et sted.

Det er skønt at kunne tage på ferie et sted, men vores rejser giver mulighed for mere end bare en ferie – de giver dig også en mulighed for at lære, hvilket stod allermest klart på vores gåtur rundt i byen med den lokaler beboer Nigel, som selv har oplevet konsekvenserne af apartheid og den tvungne flytning af hans folk. Det var en tankevækkende og vigtig del af vores rejse.

Og så oplevede jeg også mange andre sider af Cape Town.

Cat oplever Cape Town

Aldrig i mit liv har jeg oplevet en by med så meget forskelligt at byde på: lokale madoplevelser i Bo Kaap-området, udforskning af Afrikas sydvestligste punkt, pingviner på Boulders Beach, en vandretur i solopgangen på Table Mountain, den gennemtrængende lugt fra fiskemarkedet og endda en tur med ”wine tram” til vingårde i området. Faktisk var det farligste øjeblik på min rejse nok, at jeg fik for meget at drikke ved vinsmagningerne i Vinlandet!

Tur med winetram i Vinlandet

Når der ikke var noget på programmet, lykkedes det mig endda at løbe en tur langs Sea Point, som er det kvarter, hvor vores hotel, Cape Manor, ligger. Det er et område med masser af liv og aktivitet, og så snart solen stod op, følte jeg mig helt tryg ved at løbe alene langs den smukke promenade ned til havet. Jeg følte mig sikker og var i godt selskab med mange lokale fra området, som færdedes på den samme rute som mig. Når jeg sad der og så ud over havet med lyden af bølgerne omkring mig og solen i ansigtet, vidste jeg, at dette er den helt rigtige by for mig.

Så mit råd til enhver, som er i tvivl om, hvorvidt de ”tør” tage til Cape Town: Spring ud i det med begge ben og oplev denne spændende by. Der findes ikke venligere eller mere gæstfri mennesker end dem, jeg mødte i Cape Town, og du bliver aldrig træt at områdets bølgende kyststrækninger, lækre restauranter, flotte udsigter og fascinerende historie.

Som vores vandreguide Peter sagde: “Cape Town, we appreciate you”.

Cat, TourCompass