TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerRejseberetning fra Tanzania: Jagtfeber i Serengeti

Rejseberetning fra Tanzania: Jagtfeber i Serengeti

29.12.2023
Vis alle indlæg

En gruppe løvinder og unger kigger efter noget i det fjerne

I maj 2023 besøgte vores rejsespecialist Bianca igen smukke Tanzania. Her var hun heldig at opleve en gruppe løver på jagt i Serengeti Nationalpark. Læs hendes beretning fra oplevelsen herunder. 

Vi er tidligt på vej til Serengeti med vores guide Issa. Vi har allerede tidligere på morgenen set en løvemor og hendes unger, da vi nu pludselig får øje på en større gruppe løver (3 voksne løvinder og 4 unger) i det stadigt ret høje steppegræs.

Først sniger gruppen sig langsomt hen mod vores jeep, strejfer den og krydser den lille vej til den anden side. Vores guide Issa ser på lang afstand 2 gnuer med en kalv og vender instinktivt bilen for at følge efter løvegruppen. Han fortæller os, at løverne har fået færten af gnuerne og er ”klar til jagt”.

Løvinder ser noget i det fjerne

Vi følger gruppen på lidt afstand og kan nu også nemt se gnuerne.

Nu holder stille og holder spændt vejret. Det er som at se en dokumentarfilm: Jæger og bytte er tæt på hinanden, og jeg føler, hvordan jeg helst vil tage det mulige byttes parti. Løverne sniger sig tættere og tættere på, og pludselig sprinter to af jægerne mod de tilsyneladende intetanende gnuer i en utrolig fart!

Men gnuerne står gunstigt og løber bogstavelig talt for deres liv.

I nogle få sekunder holder vi alle vejret. Vi bryder stilheden med et lille jubeludbrud – gnuerne og den lille kalv har klaret det!

Jeg føler selvfølgelig med de fuldstændigt udmattede løvinder og deres unger, men denne gang var gnuerne bare mere heldige.

To løvinder sover i græsset

Vi kører videre i det uendelige Serengeti med denne storartede og spændende oplevelse, et bankende hjerte og mange fotos og videooptagelser rigere.

Hakuna Matata!

Bianca, TourCompass