TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerSådan vælger du et rejsebureau

Sådan vælger du et rejsebureau

25.10.2023
Vis alle indlæg

Et par kigger ud over en panoramisk rute i Sydafrika

At planlægge sin drømmerejse er et spændende projekt, men det kræver mere end blot ønsketænkning at gøre drømmene til virkelighed.

Der skal tages højde for en masse logistik – research, udarbejdelse af en rejseplan, koordinering af flyvninger, overnatning, transport og aktiviteter – samtidigt med, at budgetter og tidsbegrænsninger skal overholdes.

Planlægningsprocessen kan gøres nemmere ved at benytte et rejsebureau, som kan tilbyde hjælp og ekspertise. Få fem gode grunde til at vælge et rejsebureau i vores blogindlæg her.

Sådan vælger du et rejsebureau: 5 ting, du bør overveje

Med de mange rejsebureauer der findes på markedet, kan det være en udfordring at udvælge det, der passer bedst til lige netop dine behov – særligt fordi ikke alle rejsebureauer er ens. For at sikre at din rejse går glat, er det vigtigt at vide, hvad du skal holde øje med, når du vælger et rejsebureau.

Vi har lavet en liste over vigtige faktorer, som kan hjælpe dig med at træffe en velovervejet beslutning.

1. Hvilken type rejseoplevelse tilbyder de?

TourCompass safaribil i Tanzania

Du kan begynde med at spørge dig selv: Passer rejsebureauets udbud af rejser til mine ønsker?

Rejsebureauer er forskellige; nogle står kun for fly og overnatning, mens andre sammensætter all inclusive-pakker med transport, udflugter osv. Mens nogle fokuserer udelukkende på luksuriøse strandferier, har andre i stedet backpacking-eventyr på mere ukendte stier. Et godt rejsebureau bør tilbyde en bred vifte af rejsemuligheder, der imødekommer forskellige interesser og destinationer.

2. Er de medlem af rejsegarantifonden?

Rejsekonsulent arbejder ved sit skrivebord

I Danmark er det et lovkrav, at alle danske rejsebureauer, som sælger pakkerejser, skal være medlem af rejsegarantifonden. Derfor er det selvfølgelig vigtigt at sikre sig, at det valgte rejsebureau overholder dette. Det kan du bekræfte ved at kigge på rejsebureauets hjemmeside, hvor det tydeligt vil fremgå.

Rejsegarantifonden sørger blandt andet for, at du får erstattet alt, der er en del af selve pakkerejsen, hvis rejsebureauet går konkurs før din rejse.

3. Hvad siger andre rejsende?

To rejsende i kabelbane i Costa Rica

Tidligere rejsendes oplevelser kan give et værdifuldt indblik i bureauets professionalisme, kundeservice og den overordnede kvalitet af deres rejser. Du kan f.eks. bruge dit netværk, venner og familie til at få personlige anbefalinger til din rejse.

Sociale medier som Facebook og Instagram kan være meget nyttige ressourcer, når du researcher rejseoplevelser fra folk, der selv har været afsted. Brug desuden sider som TripAdvisor og Trustpilot til at læse ærlige anmeldelser fra andre rejsende og få adgang til et væld af oplysninger om potentielle rejseselskaber og hoteller.

4. Har de afrejsegaranti?

Afslappet mandlig rejsende på stranden i Sri Lanka

Hvis et rejsebureau tilbyder afrejsegaranti, betyder det, at der er garanti for, at du kommer afsted, når først du har booket din ferie. Med andre ord er der ikke noget krav om et bestemt antal bookinger eller en tilfældig dato, der afgør, hvorvidt rejsen kommer til at finde sted.

Afrejsegaranti er et udtryk for at rejsebureauet går op i at sikre, at din rejse finder sted som planlagt og afspejler bureauets engagement og ønske om at opbygge tillid hos deres kunder. Hvis et rejsebureau tilbyder afrejsegaranti, står det sandsynligvis på deres hjemmeside eller vil blive nævnt, når du taler med dem i telefonen.

5. Er der handling bag ordene?

Rejsekonsulent sidder i safaribil i Tanzania

Overvej hvorvidt rejsebureauet selv har testet rejserne. Har medarbejdere fra bureauet rejst til de destinationer, de reklamerer for? Det er et tegn på integritet, når et rejsebureau står ved deres produkt med stolthed, fordi de har førstehåndsviden om de exceptionelle oplevelser, de lover at levere.

Valget af det rette rejsebureau er en væsentlig beslutning, som kan have stor betydning for din rejseoplevelse. Ved at vurdere faktorer som bureauets udbud af rejser, omdømme, kvalifikationer, anmeldelser og afrejsegaranti, kan du blive klædt på til at træffe et godt valg.

Husk at det rette rejsebureau ikke alene vil hjælpe dig med at planlægge en ferie, men også hjælpe med at sammensætte oplevelser og skabe fantastiske minder, som varer ved længe efter din rejse.

TourCompass – Fra turist til eventyrrejsende