TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerSafari i Kenya eller Tanzania?

Safari i Kenya eller Tanzania?

10.04.2024
Vis alle indlæg

Leopard i et træ i Samburu National Reserve i Kenya

Valget mellem en safari i Tanzania eller Kenya er grundlæggende et valg mellem to fantastiske eventyr.

Begge de østafrikanske lande byder på storslået dyreliv, betagende landskaber og unikke kulturmøder.

Men afhængigt af dine forventninger til safarien er det ene land muligvis et bedre match end det andet.

I dette blogindlæg udforsker vi forskelle og ligheder mellem en safari i Tanzania og en safari i Kenya for at hjælpe dig med at beslutte, hvilken destination, der er mest ideel til dit næste eventyr.

En hurtig oversigt: Tanzania vs. Kenya

Tanzania Kenya
Nationalparker og vildtreservater Serengeti,
Ngorongoro-krateret,
Kilimanjaro,
Tarangire,
Nyerere
Masai Mara,
Amboseli,
Tsavo,
Samburu,
Lake Nakuru
Dyrelivet Great Migration,
The Big Five
Great Migration,
The Big Five,
The Special Five
Andre aktiviteter Bjergbestigning på Kilimanjaro,
Besøg en masai-lodge,
Zanzibars strande
Storbyeventyr,
Kulturelle oplevelser,
Badeferie ved Diani Beach
Det bedste rejsetidspunkt Fantastisk safari året rundt. Rejs fra juni til oktober for at opleve tørsæsonen og fra februar til marts for at opleve kælvingssæsonen Fantastisk safari hele året. Rejs fra juni til oktober for at opleve tørsæsonen og The Great Migration
Badeferie Zanzibars smukke strande, Historiske Stone Town Det hvide sand og smukke vand ved Diani Beach

Landskaber

Safari-jeep-kørsel i Tanzanias landskaber

Tanzania og Kenya er nabolande i Østafrika og har begge det storslåede Serengeti-Mara-økosystem, som muliggør en uforlignelig mangfoldighed af planter og dyr.

Tanzania hyldes for sine store naturområder. Disse omfatter den ikoniske Serengeti Nationalpark, som er kendt for sine endeløse sletter; det betagende Ngorongoro Conservation Area med sin unikke natur; majestætiske Mount Kilimanjaro; den store Nyerere Nationalpark (tidligere Selous Game Reserve) og den billedskønne Tarangire Nationapark. Disse landskaber danner kulisse for nogle af de mest spektakulære dyreoplevelser i verden.

Kenya kan bryste sig af Masai Mara National Reserve, som byder på de mest storslåede solnedgange; Amboseli Nationalpark med en fantastisk udsigt til Mount Kilimanjaro; det tørre og barske landskab i Samburu; den store vildmark i Tsavo og næsehornsparadiset ved Lake Nakuru. Hver og en byder de på unikke safarioplevelser.

Konklusion: Både Tanzania og Kenya byder på betagende landskaber. Dit valg afhænger af dine specifikke interesser, f.eks. om du foretrækker at udforske Serengetis vidstrakte sletter eller de tørre og barske landskaber i Samburu.

Dyrelivet

Kvinder på safari kigger på elefanter i Tanzania

Den åbne grænse mellem Tanzanias Serengeti og Kenyas Masai Mara gør det muligt for dyrene at vandre frit mellem landene, så der er unikke muligheder for at se dem begge steder.

Great Migration

Gnuer forsøger at krydse Mara-floden i Kenya

The Great Migration er et højdepunkt i begge lande, men finder sted på forskellige tidspunkter.

I Tanzania forekommer migrationen hovedsageligt fra november til juli. Det giver mulighed for at overvære kælvingssæsonen i februar og marts, og fra slutningen af maj til juli er migrationen tæt på vores camps i den centrale og vestlige del af Serengeti. Kenyas Masai Mara bliver scene for de dramatiske krydsninger af Mara-floden mellem juli og oktober.

The Big Five

Løve kigger ud i horisonten på Serengetis sletter i Tanzania

Begge destinationer er fremragende til at se The Big Five, og mange parker i begge lande giver dig chancen for at komme tæt på mindst fire af The Big Five, hvoraf næsehornet generelt er sværest at finde.

I Tanzania kan du – hvis du er heldig – møde samtlige Big Five i Ngorongoro-krateret. I Kenya har du størst chance for at se dem alle i Masai Mara, selvom du får brug lidt held for at spotte næsehornet.

I begge lande kan du øge dine chancer ved at kombinere besøg i flere forskellige parker, for eksempel ved at besøge både Masai Mara OG Lake Nakuru eller Serengeti OG Ngorongoro.

Andre dyr

Pelikaner i vandet i Lake Naivasha

I Tanzania kan du opleve dyr i et stort antal, især i Serengeti, og udover den imponerende gnumigration (Great Migration), kan du glæde dig til et imponerende antal fuglearter, giraffer, flodheste, hyæner og mange flere.

Kenya er kendt for flodkrydsningerne ved Mara-floden i forbindelse med The Great Migration, sit mangfoldige fugleliv og chancen for at se sjældne arter såsom The Special Five i Samburu-regionen og det sorte næsehorn i Lake Nakuru.

Konklusion: Både Tanzania og Kenya byder på fremragende muligheder for at opleve et enestående dyreliv. I sidste ende kan valget afhænge af den eller de specifikke naturoplevelser, du er på udkig efter, såsom The Great Migration eller at se næsehorn eller The Special Five.

Aktiviteter ud over safari

Maasai-folk i Osiligilai Maasai Lodge

I Tanzania har du en enestående mulighed for at bestige Kilimanjaro og udforske masai-landsbyernes kulturelle rigdom. Et besøg i Osiligilai Maasai Lodge er en stor kulturel oplevelse. Her får gæsterne mulighed for at leve side om side med masai-folket og lære om deres traditioner og levemåde, mens de stadig kan nyde en række bekvemmeligheder under besøget, f.eks. et varmt brusebad, toiletter, swimmingpool og fantastisk mad.

Kenya byder på kulturelle oplevelser med Masai- og Samburu-stammerne, og et ophold i Nairobi kan omfatte besøg på Karen Blixen-museet eller en middag på den verdensberømte restaurant Carnivore.

Konklusion: Alt efter, hvad du interesserer dig for udover at se dyreliv, f.eks. kulturelle oplevelser eller andre spændende aktiviteter, kan det have indflydelse på dit valg mellem Tanzania og Kenya.

Hvornår er det bedste tidspunkt at tage på safari?

Zebraer står i vandet i et vildtreservat i Kenya

For os er der aldrig et dårligt tidspunkt at tage på safari. Uanset hvornår du tager afsted, er du sikker på at komme hjem med fantastiske natur- og dyreoplevelser i bagagen.

Mange mener, at de tørsæsonerne i både Tanzania og Kenya er blandt de bedste tidspunkter at tage på safari, fordi vejret er “bedst”, dvs. der er mindst regn. Når det er tørt, samles dyrene ofte omkring vandhuller, hvilket gør dem nemmere at spotte. Begge lande har to tørsæsoner, der ligger i hhv. januar-februar og fra juni-oktober. I Kenya falder den sene tørsæson også sammen med chancen for at se den spændende krydsning af Mara-floden som en del af The Great Migration.

Men der er også fordele ved at rejse i lavsæsonen (typisk i regnsæsonerne), da du her kan opleve færre besøgende og potentielt mere intime dyreoplevelser.

Konklusion: Selvom mange anser tørsæsonerne for at være det bedste tidspunkt til en safari i både Tanzania og Kenya, er der fordele ved at rejse uden for disse perioder, herunder chancen for unikke oplevelser og mindre trængsel.

Badeferie: Zanzibar vs. Mombasa

Lang anløbsbro på Zanzibar

Efter en spændende safari er en badeferie den perfekte måde at komme ned i gear på.

Zanzibar i Tanzania og Diani Beach nær Mombasa i Kenya byder begge på smukke strandoplevelser, men hver har sin unikke charme.

I Zanzibar får du oplevelsen af en tropeø, og du kan besøge den historiske del af Zanzibar, Stone Town. I Kenyas Diani Beach kan du kombinere din badeferie med storbystemningen i Mombasa. Læs vores sammenligning af de to stranddestinationer i vores blogindlæg “Mombasa vs. Zanzibar”.

Konklusion: Uanset om du er mest til de historiske og kulturelle oplevelser i Zanzibar eller det livlige strandmiljø i Diani Beach, får du på begge destinationer en perfekt afslutning på et afrikansk safarieventyr.

Så hvilket land er bedst til safari? Tanzania eller Kenya?

Uanset om du vælger Tanzania eller Kenya til dit safarieventyr, er der garanti for uforglemmelige oplevelser i begge lande.

Tænk over, hvad der er vigtigst for dig. Er det specifikke dyreoplevelser, kulturelle oplevelser eller landskaber? Lad dette guide din beslutning om, hvilket land du skal vælge. Ring til os, hvis vi skal hjælpe dig med at vælge.

Men vi lover, at uanset hvor du ender, kan du glæde dig til et at få eventyr for livet.

TourCompass – Fra turist til eventyrrejsende