TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
11 dage

Sumatras højdepunkter

På eventyr i de tropiske regnskove med orangutanger. Bo på øen Samosir i verdens største kratersø, Tobasøen. Oplev vulkanske og frodige grønne landskaber og vandfald. Forlæng turen med Bali.

Sumatras højdepunkter
Sumatras højdepunkter
11 dage
ForsideAsienBaliSumatras højdepunkter

Sumatras højdepunkter

På eventyr i de tropiske regnskove med orangutanger. Bo på øen Samosir i verdens største kratersø, Tobasøen. Oplev vulkanske og frodige grønne landskaber og vandfald. Forlæng turen med Bali.

ForsideAsienBaliSumatras højdepunkter
Hvad er med i prisen?
Følgende er inkluderet i rejsen
 • Flyrejse fra Danmark til Medan t/r
 • 8 nætter på 2-4 stjernede hoteller
 • 8 x morgenmad
 • Genanvendelig vandflaske
 • Lokal engelsktalende guide på transfers og udflugter
 • Kørsel i bil eller minibus med aircondition
 • Alle nævnte transfers og udflugter foregår i internationale grupper fra 1-14 personer og kun med TourCompass’ egne gæster
 • Døgnbemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Afrejsegaranti – Rejsen gennemføres uanset antal deltagere

Omfattende udflugtspakke:

 • Byrundtur i Medan
 • Vandretur i Gunung Leuser Nationalpark og udkig efter orangutanger
 • Højlandsområdet Berastagi
 • Indonesiens højeste vandfald Sipiso-piso
 • Verdens største kratersø Toba
 • Ø-rundtur på Samosir
 • Entréer og afgifter til omtalte seværdigheder

REJSEN KORT FORTALT

Sumatra er den største ø i Indonesien og består af en fantastisk natur og kultur. Tropiske regnskove, floder, vandfald, maleriske rismarker, der ligger som terrasser på de stejle skråninger og frodige, vulkanske landskaber med bjerge, kratersøer og dybe kløfter præger billedet i denne tidligere hollandske koloni.

På denne rejse oplever du Gunung Leuser Nationalpark og dens orangutanger og sejler på Bokorok floden i traditionel kano. Turen går også til Berastagi højlandet med besøg i Lumbini Park, inden du besøger Tobasøen og øen Samosir. Undervejs besøger du spændende traditionelle landsbyer, hvor du får et indblik i indbyggernes kultur og livet på landet med oksekærrer og håndværk.

Derfor skal du vælge denne rejse

 • Sumatra byder på tropiske regnskove, frodige vulkanske landskaber samt et unikt dyreliv
 • Ved Bukit Lawang i Gunung Leuser Nationalpark (UNESCO verdensarv) sejler du i traditionel kano med en ranger ind i regnskoven for at spotte orangotangerne
 • Oplev vandfald og verdens største kratersø, Tobasøen, hvor du skal bo på den smukke ø Samosir
 • Glæd dig til de betagende landskaber i højlandet ved Berastagi og Lumbini Park med den kendte guldpagode

Vores rejser inkluderer altid

 • Alle fly – både internationale og indenrigs
 • Alle overnatninger
 • Alle programlagte udflugter og aktiviteter
 • Døgnåben telefon – vi er med dig hele vejen
Detaljeret dagsprogram
Dag 1: Flyrejse fra valgte lufthavn

Afrejse fra valgte lufthavn i Danmark med mellemlanding(er) undervejs.

Dag 2: Ankomst på Sumatra - Medan

Du lander i Sumatras hovedstad Medan. Ved ankomst går du gennem immigrationen, hvor du får dit turistvisum, og du samler herefter din bagage op. I ankomsthallen venter din guide med et TourCompass-skilt, og du mærker med det samme den varme indonesiske velkomst. Udenfor lufthavnen står din chauffør klar til at køre dig til hotellet i Medan. Efter check-in er dagen til fri disposition, hvor du kan slappe af og nyde byen på egen hånd.

Overnatning:
Dag 3: Byrundtur i Medan – Bukit Lawang

Efter morgenmad og check-out skal du på en guidet byrundtur, hvor du oplever Medans prægtige bygninger. Du ser bl.a. sultanens palads Maimun, Den Store Moske og det kinesiske tempel Vihara Gunung Timur. Herefter vises du rundt i Kesawan, som er Medans gamle bydel.

Sidst på formiddagen bliver du kørt til Bukit Lawang, der ligger ca. 100 km vest for Medan. På vejen gør du stop ved en gummiplantage, hvor du får indblik i, hvordan rågummi udvindes. Jo tættere på Bukit Lawang du kommer, desto mere dominerende bliver regnskoven, som omkranser byen. Ved ankomst i Bukit Lawang er der check-in på hotellet, og herefter er resten af dagen til fri disposition.

Bukit Lawang er en hyggelig lille by, der grænser op til Sumatras regnskov, som er en del af Gunung Leuser Nationalpark, der ligger ved Bokorok floden. Parken har en af verdens rigeste økosystemer og er et af kun to tilbageværende levesteder for den truede og sjældne sumatraorangutang. Skoven er også hjemsted for bl.a. langurer, gibbonaber, makakaber, vildsvin, påfugle, kæmpeegern og flyveegern. Til de mere sjældne af slagsen kan nævnes tigere, leoparder, sumatraelefanter og sumatranæsehorn, og disse skal man være mere end heldig for at opleve.

Dag 4: Bukit Lawang

I dag venter et af turens absolutte højdepunkter, når du skal på udkig efter regnskovens truede orangutanger.

Efter et solidt morgenmåltid går turen langs flodbredden og du krydser Bohorok floden i traditionel kano. Du fortsætter til fods ind i den frodige regnskov, hvor du oplever Sumatras unikke plante- og dyreliv. Turen varer ca. tre timer og med dig har du en lokal guide samt en ranger, der hjælper med at lokalisere orangutangerne.

Eftermiddagen er til fri disposition, hvor du kan nyde Bukit Lawangs fantastiske omgivelser. Du kan evt. gå en tur over broen og besøge landsbyen, hvor du får den ægte, lokale stemning at mærke. Ved floden kan du opleve landsbyens kvinder vaske tøj og byens børn lege og bade.

Dag 5: Bukit Lawang – Berastagi

Denne morgen bliver du kørt til Sumatras indre højland Berastagi, som ligger i et område domineret af vulkanerne Sinabung og Sibayak. Undervejs gør du bl.a. stop ved Sembahe floden. Ved ankomst til Berastagi besøger du Lumbini Park, som har en smuk udsigt over bjerglandskabet og den stedsegrønne natur. Parken er især kendt for dens smukke guldpagode, som er Indonesiens højeste og en kopi af Shwedagon pagodaen i Myanmar. Du besøger herefter Berastagis farvestrålende frugtmarked, hvor du kan smage den fremragende passionsfrugt. Inden du når hotellet, gør du stop ved Guandaling Hill, hvor man på klare dage kan se områdets aktive vulkaner.

Overnatning:
Dag 6: Berastagi – Tobasøen – Samosir

I dag fortsætter rejsen til Tobasøen og øen Samosir. Du bliver hentet på hotellet efter morgenmaden og kører til Parapat via den japanske vej med flere stop undervejs. Du besøger bl.a. den traditionelle batak karo landsby Dokan, hvor du oplever de gamle traditionelle huse, hvor op mod 6 familier kan bo. I hver ende af husenes tage, hænger der bøffelhorn, hvilket oprindeligt var for at beskytte beboerne mod onde ånder og for at demonstrere status. De er med tiden blot blevet en påmindelse om tidligere traditioner.

Du kører videre til Indonesiens højeste vandfald Sipiso-piso, som er 120 meter højt og det gamle kongepalads, Rumah Bolon, som tilhørte Batak Simalungun kongerne. Herfra er der en fantastisk udsigt over Tobasøen, som er 100 km lang, 30 km bred og 505 meter dyb og dermed er verdens største kratersø.

Turen fortsætter mod Pematangsiantar og undervejs passerer du smukke teplantager.

Ved ankomst til Parapat venter en færge på at sejle dig ud til øen Samosir, der ligger som en perle midt i Tobasøen – en sejltur på ca. 45 min. Du ankommer til dit hotel om eftermiddagen og resten af dagen er til fri disposition.

Overnatning:
Dag 7: Samosir

Efter et solidt morgenmåltid skal du på ø-rundtur. Dagen i dag vil give dig et godt indblik i batak toba landsbyernes traditioner og levemåde. Første besøg på dagens udflugt er landsbyen Ambarita, som i gamle dage var henrettelses- og mødestedet for de gamle Sialagan konger. I dag er byen kendt for at lave borde og stole af sten. Efter besøget fortsætter du til landsbyen Simanindo, hvor du vil opleve den traditionelle batak toba dans, Sigale-gale, og byens batak museum, som tidligere var hjemsted for Rajah Simalungun – en batak konge med 14 koner. Museet har en lille, men spændende samling af messing køkkenredskaber, våben, hollandsk og kinesisk porcelæn, skulpturer og batak-udskæringer. Herefter besøger du de gamle Sidabutar kongers grav i Tomok. Du er tilbage på hotellet om eftermiddagen.

Overnatning:
Dag 8: Samosir

Dagen er til fri disposition til at opleve denne smukke ø. Du kan vælge at slappe af eller tage på en kombineret cykel- og vandretur, som du selv arrangerer på stedet. Denne tur starter ved Tomok, og herfra cykler du forbi grønne rismarker og plantager. Du stopper ved landsbyen Garoga, hvor du møder de smilende indbyggere og oplever deres traditionelle huse. Her kan du stille din cykel og vandre ned til et lille vandfald med en lokal guide, en tur på ca. 45 min. Fra Garoga cykler du videre gennem små landsbyer og passerer forskellige plantager, som dyrker chili, kakao, peanuts, bønner mm. Turen slutter ved Ambarita, og du cykler tilbage til hotellet, hvor du kan nyde resten af dagen.

Overnatning:
Dag 9: Samosir – Medan

Du bliver hentet på hotellet og kørt til Medan, hvor du har en enkelt overnatning, inden turen går hjem mod de danske himmelstrøg. Køreturen til Medan tager mellem 6 og 7 timer.

Overnatning:
Dag 10: Hjemrejsen starter

Du bliver hentet på hotellet og kørt i lufthavnen, hvorfra du flyver mod Danmark med mellemlanding(er) undervejs.

Dag 11: Hjemkomst

Du lander i Danmark efter en fantastisk ferie.

Kombiner med
Vælg mellem mulighederne herunder
Badeferieforlængelse til Sanur, Bali
3 nætter

Denne badeferieforlængelse tager dig med til badebyen Sanur på det sydøstlige Bali.

Sanur er en af Balis mest populære badeferiedestinationer, der har formået at bibeholde sin hyggelige og afslappede stemning. Byens store trækplaster er den 5 km lange gyldne og brede sandstrand, der ligger beskyttet af et koralrev. Revet gør stranden utrolig børnevenlig, da bølgerne brydes et stykke ude. Langs stranden ligger strandpromenaden, der indbyder til både gå-, løbe- og cykelture. Her kan du møde de lokale, der har travlt i deres små butikker.

Langs byens hovedgade finder du et større udvalg af butikker samt gode restauranter og hyggelige cafeer, hvor du kan slå dig ned og nyde en kop kaffe, mens du betragter livets gang i byen. Går du et stykke væk fra hovedgaden, kommer du ned i de charmerende sidegader med små huse, templer og lokalt liv.

Om aftenen kan du tage en slentretur langs strandpromenaden og opleve himlens smukke farver og synet af de høje svajende palmer, små pavilloner og traditionelle fiskerbåde. Nyd herefter en lækker middag på en af restauranterne og afslut med en drink i en af de stemningsfyldte loungebarer.

Forlængelsen inkluderer 3 nætters badeferieophold på resort med morgenmad samt transfers. Kommer du fra Sumatra er flyvningen mellem Sumatra og Bali inkluderet.

Du kan forlænge badeferien med yderligere nætter, præcis som du ønsker det.

Hvornår vil du rejse?
Afrejsedato
Alle viste priser er pr. person
Unikke fordele ved grupper fra 6 personer – indhent tilbud i dag for mere information.
Trustpilot
Fortællinger fra rejsende
FØR DU REJSER
Godt at vide
Asien
Mira Lindholm

Mira er vores Asien-specialist og har over 8 års erfaring med rejser i Asien.

Se åbningstider
Mandag - Torsdag 10-16
Fredag 10-14
HVORFOR REJSE MED TOURCOMPASS?
Derfor vælger vores gæster os

Din tid er dyrebar. Vores engagerede rejsespecialister yder personlig service med omtanke for at sikre din komfort og sikkerhed under hele din rejse. Fra det øjeblik, du booker, til det øjeblik, du vender hjem, sidder vi klar til at tackle hver detalje med den største omhu.

Vi tilbyder en bred vifte af destinationer, der hver især har deres egen unikke historie at byde på, formet af lokale kulturer, fascinerende dyreliv og naturens skønhed. 

Vores rejser er skabt på baggrund af vores rejsespecialisters og -eksperters omfattende research og førstehåndserfaringer. Hver rejse er tilrettelagt med henblik på at præsentere dig for det bedste, hver destination har at byde på.

Nyd at slappe af i tryg forvisning om, at din rejse er i sikre hænder. Vi er medlem af den danske Rejsegarantifond (medlemsnummer 1778). Helt grundlæggende betyder det, at du som rejsende er sikret økonomisk og kan få din rejse erstattet, hvis vi mod forventning skulle gå konkurs.

GÅ PÅ OPDAGELSE
Se alle vores spændende destinationer