TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
13 dage

Safari i Sydafrika & Cape Town

Du bor få meter fra gaten til Kruger Nationalpark og kommer tæt på Big 5 på safari inde i parken. Kom på en spændende bushwalk med en ranger, se Panoramaruten, og slut rejsen af i smukke Cape Town.

Safari i Sydafrika & Cape Town
Safari i Sydafrika & Cape Town
13 dage
ForsideAfrikaSydafrikaSafari i Sydafrika & Cape Town

Safari i Sydafrika & Cape Town

Du bor få meter fra gaten til Kruger Nationalpark og kommer tæt på Big 5 på safari inde i parken. Kom på en spændende bushwalk med en ranger, se Panoramaruten, og slut rejsen af i smukke Cape Town.

ForsideAfrikaSydafrikaSafari i Sydafrika & Cape Town
Hvad er med i prisen?
Følgende er inkluderet i rejsen
 • Fly fra Danmark til Johannesburg inkl. transfer
 • Lokal engelsktalende guide/chauffør
 • 6 overnatninger på Kruger Gate Hotel**** inkl. halvpension
 • Bush Walk med specialuddannet guide i Nkbambeni Private Game Reserve
 • Night Game Drive i Kruger Nationalpark
 • Heldags safaritur i Kruger Nationalpark
 • Heldagstur på Panoramaruten i Drakensbjergene
 • Halvdags safaritur i Kruger Nationalpark
 • Afgifter til nævnte nationalparker og vildtreservater
 • Fly fra Nelspruit til Cape Town inkl. transfer
 • 4 overnatninger på Premier Hotel Cape Manor **** inkl. morgenmad
 • Mulighed for at forlænge opholdet i Cape Town
 • Fly fra Cape Town til Danmark inkl. transfer
 • Døgnbemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Afrejsegaranti – rejsen gennemføres uanset antal deltagere

REJSEN KORT FORTALT

På denne rejse bor du få meter fra gaten til selveste Kruger National Park. Du har mulighed for at komme tæt på The Big 5, og du lærer at afkode naturens signaler på en spændende bushwalk med en dygtig ranger.

Du oplever Sydafrikas højeste og længste bjergkæde Drakensbjergene. Nyd den spektakulære udsigt over et af turens højdepunkter, Blyde River Canyon, der er verdens tredje største kløft. Du oplever også udsigtspunkterne God’s Window og Bourke’s Luck Potholes, hvor floderne Blyde og Treur har eroderet dybe, cylindriske formationer i klipperne.

Du flyver videre til den smukke kystby Cape Town. Her kan du slappe af på de fantastiske strande, nyde de mange udsigtspunkter, tage på hvalsafari, opleve fængselsøen Robben Island eller besøge de sydafrikanske vingårde.

Derfor skal du vælge denne rejse

 • Du får en perfekt kombination af Big 5-safari i Kruger Nationalpark og storby
 • Fra poolen på din lodge har du udsigt til selveste Kruger Nationalpark
 • Oplev de smukke landskaber og de flotte udsigter på Panoramaruten
 • Du kommer tæt på naturen på en bushwalk med en dygtig ranger – og ser de nataktive dyr på aften game drive

Vores rejser inkluderer altid

 • Alle fly – både internationale og indenrigs
 • Alle overnatninger
 • Alle programlagte udflugter og aktiviteter
 • Døgnåben telefon – vi er med dig hele vejen
Detaljeret dagsprogram
Dag 1: Afrejse fra Danmark

Afgang med aftenfly fra Danmark til Johannesburg med mellemlanding(er) undervejs.

Dag 2: Ankomst til Sydafrika

Efter ankomsten i Johannesburg kører du gennem det smukke sydafrikanske landskab til det 4-stjernede hotel, Kruger Gate. Hotellet ligger ved Sabie River med en farverig panoramaudsigt over Kruger National Park. Eftermiddagen kan bruges til at nyde den fantastiske udsigt fra den store fællesterrasse eller fra udsigtstårnet – eller til at slappe af ved poolen.

Overnatning:
Dag 3: Bush Walk og Night Game Drive i Kruger National Park

Bush walk

Der er afgang fra hotellet tidligt om morgenen. Du bliver kørt til et område af Kruger National Park, hvor en spændende bushwalk venter. Guiden er særligt uddannet til bush walks. Han lærer dig at afkode naturens signaler ved at dufte, lytte, spejde og iagttage som en rigtig stifinder. Du hører om dyrenes adfærd og hvordan du identificerer dem på deres spor. På turen hører og lærer du om mange af de små dyr og planter, som du ikke når at se, når du kører i safaribilerne. Bushwalk er ikke tilladt for børn under 12 år.

Night Game Drive

Efter middagen – når solen er gået ned – venter en fascinerende game drive gennem Kruger National Park. I mørket kommer de nataktive dyr frem og med hjælp fra spotlight fra bilen holder du udkig efter både store og små dyr. Hvis vejret er klart, kan du også spørge guiden om nogle af den sydlige halvkugles smukke stjernebilleder. Spørg fx efter Sydkorset eller Orions Bælte. Night Game Drive er ikke tilladt for børn under 6 år.

Overnatning:
Dag 4: Heldagstur i Kruger Nationalpark

Heldags safari i åbent køretøj hvor du skal opleve Kruger Nationalpark, der en af verdens mest betydningsfulde nationalparker. Kruger Nationalpark blev oprettet som et vildtreservat allerede i 1898 og fik i 1926 status som nationalpark. Parken strækker sig ca. 350 km fra syd til nord og ca. 65 km fra øst til vest, og med de ca. 20.000 km² er det Sydafrikas største nationalpark. Der er 146 forskellige slags pattedyr, ca. 520 fuglearter og 120 krybdyrarter. Der er ikke kun mange arter, der er også mange af hver art, fx er der anslået ca. 11.000 elefanter, 2.000 løver, 1.000 leoparder og 35.000 bøfler, 35.000 zebraer og langt over 150.000 antiloper.  På plantesiden kan der listes 2.000 forskellige arter med alt fra mosser over græsser og træer til lianer og kaktusser.

De vilde dyr er generelt mest aktive tidligt om morgenen og igen hen på eftermiddagen. Derfor kører du tidligt fra lodgen for at opleve så mange dyr som muligt, inden de trækker i skjul og skygge for at hvile sig midt på dagen. På grund af den tidlige start får du en morgenmadspakke med fra lodgen, som du indtager på et passende sted og tidspunkt. Til frokost gør du stop i et af de autoriserede områder, hvor der både er café og minikøbmand.

Sidst på dagen er du tilbage på lodgen – og du har forhåbentlig kameraet fyldt med gode skud!

Overnatning:
Dag 5: Halvdags safaritur i Kruger Nationalpark

Formiddagen er til fri disposition. I eftermiddag er der gamedrive i Kruger Nationalpark i firehjulstrukken safaribil. Parken byder både på store græssletter og områder med klipper, søer og vandløb. Ved søer og vandløb flokkes dyrene hen på eftermiddagen for at drikke, og måske er du heldig at bliver beriget med synet af elefanter, der bader. Guiden forsøger på turen at spotte så mange forskellige dyr som muligt og leder sikkert efter antiloper, for hvor der er antiloper er der også rovdyr. Med en smule held får du den sky leopard at se.

Dag 6: Heldagstur til Drakensbjergene

I dag skal du på en meget scenisk heldagstur langs Panoramaruten i de dramatiske Drakensbjerge. Drakensbjergene er røde og danner en fantastisk kontrast til de grønne træer og planter. Du oplever Blyde River Canyon, der er op mod 700 m dyb og 60 km lang og dermed er verdens tredje største canyon. Du gør stop ved de tre vigtigste udsigtspunkter langs kløften; God’s Window, Bourke’s Luck Potholes og De Tre Rondaveller. De Tre Rondaveller er 3 meget smukke og markante klippeformationer, der i udseende minder om de runde hytter, som tidligere fandt i lokale landsbyer mange steder i det sydlige Afrika. Der er også mange vandfald på Panomararuten, og du gør gør stop ved et af dem. Det kan være Berlin Falls, hvor vandet falder 150 meter ned i en sø. Eller måske er stoppet ved Lisbon Falls, der ligger hvor Blyde River deler sig i to og derefter falder 92 m ned over en næsten lodret klippe og igen samles til et løb. Der er mange andre vandfald, og guiden afgør hvor stoppet bliver. Et af dagens mest spektakulære besøg vil klart være Bourke’s Luck Potholes, der er cylindriske huller slidt ned i klipperne af vand og sand gennem tusindvis af år. Du kan komme helt tæt på dette naturfænomen langs nogle broer, der er bygget hen over de særegne huller.

Overnatning:
Dag 8: Fly fra Nelspruit til Cape Town

Du bliver hentet på lodgen og kørt til lufthavnen, hvorfra du flyver til Cape Town.

I ankomsthallen bliver du mødt af en chauffør, som kører dig til dit hotel, hvor du skal bo de kommende 4 nætter.

Hotellet ligger centralt og dermed tæt på en lang række seværdigheder. Det er den perfekte base for at udforske Cape Town og de mange fascinerende områder både i og omkring byen.

Vores samarbejdspartner møder dig på hotellet, hvor der er mulighed for at stille spørgsmål eller få mere information om Cape Town. Resten er dagen er til fri disposition.

Dag 9-11: Afslapning og oplevelser i Cape Town

Dagene er til fri disposition.

Cape Town er en fantastisk by! Med den smukke beliggenhed ved foden af det berømte Table Mountain kan man sagtens få flere dage til at gå med bare at spadsere rundt og se på byen, nyde havnefronten, de mange historiske seværdigheder og bygninger samt museer og gode restauranter.

Det kan også varmt anbefales at bevæge sig lidt udenfor byen. En guidet dagstur til Kap Det Gode Håb er en stor oplevelse. Undervejs stopper du ved Boulders Beach, hvor du kan se de små søde pingviner. Udsigten fra Chapman’s Peak Drive tager også altid pusten fra de fleste.

En tur til toppen af Table Mountain er næsten et must, når du er i Cape Town. Tag kabelbanen derop og nyd den enestående udsigt ned mod byen og ud over vandet. Du kan næsten være sikker på også at møde en klippegrævling eller to heroppe.

Vinlandet omkring Cape Town er verdenskendt. På en dagstur besøger du både Stellenbosch, Paarl og Franschoek – du smager naturligvis også på de gyldne dråber.

Glem heller ikke Robben Island, hvor Nelson Mandela sad i fængsel. Tidligere fanger viser rundt på øen og det er bestemt et besøg værd.

Herunder kan du se et udvalg af mulige tilkøbsture. Vi anbefaler, at du reserverer turene hjemmefra, så du er sikret, der er plads. Især nogle af turene er meget populære, og der kan være rift om pladserne.

Dag 12: Hjemrejsen starter

I dag er det blevet tid til at tage afsked med Sydafrika. Du bliver hentet på dit hotel og kørt til lufthavnen, hvorfra du flyver til Danmark med mellemlanding(er) undervejs.

Dag 13: Hjemkomst

Du lander i Danmark efter en spændende og oplevelsesrig ferie.

Kombiner med
Vælg mellem mulighederne herunder
Elefantoplevelser i Chobe Nationalpark
3 nætter

Vil du have elefant-garanti skal du tage til Chobe nationalparken i Botswana. Det er her, du finder den største koncentration af elefanter på hele det afrikanske kontinent. Mindst 50.000 elefanter lever her – nogle siger endda helt op til 120.000. Derudover kan du se massevis af bøfler, gnuer, zebraer, giraffer, antiloper, løver, flodheste, krokodiller og et rigt fugleliv med f.eks. storke, biædere og gribbe. Det er heller ikke ualmindeligt at se både hyæner, leoparder eller de sjældne vilde hunde. Det er ikke uden grund, at Botswana ofte bliver udnævnt til et af de bedste safarilande i hele Afrika!

Chobe nationalparken byder på en enestående og varieret safarioplevelse med både traditionel gamedrive og masser af aktiviteter på den livgivende Chobe flod.

Denne 4 dages safariforlængelse til Chobe byder på det bedste af begge verdener på land og til vands. En enestående mulighed for at opleve Botswana, nu du er rejst hele vejen til Afrika!

Sydafrikas vinland
2 nætter

Lækre vine, god mad, historie og smuk natur – det er, hvad du kan forvente af et besøg i Sydafrikas vinland.

Blot en halv times kørsel fra Cape Town finder du det smukke vinland. Her er bløde bakker med frodige skrænter, der hist og her brydes af forrevne klipper, små hyggelige landsbyer med huse bygget i den charmerende kap-hollandske stil – samt vinmarker og vingårde.

Dalene omkring Cape Town er ideelle til vindyrkning. Bjergene sørger for både vand og læ for vinden, jordbunden er vel-drænet og klimaet er omtrent som ved Middelhavet.

Byen Stellenbosch blev grundlagt i 1679 af guvernøren for kapkolonien og er dermed den næstældste europæiske bosættelse i Sydafrika efter Cape Town.

I 1690 bragte Huguenotterne de første vinstokke til dalen og vinproduktionen blev grundlagt.

På denne forlængelse til vinlandet, tilbringer du to nætter på det 5-stjernede Erinvale Hotel & Spa og du skal naturligvis på en guidet heldagstur til både Stellenbosch, Paarl og Franschhoek.

Hvornår vil du rejse?
Afrejsedato
Alle viste priser er pr. person
Unikke fordele ved grupper fra 6 personer – indhent tilbud i dag for mere information.
Trustpilot
Fortællinger fra rejsende
FØR DU REJSER
Godt at vide
Afrika
Ingun H. Nikolajsen

Ingun er vores Afrika-specialist og har over 10 års erfaring med rejser i Afrika.

Se åbningstider
Mandag - Torsdag 10-16
Fredag 10-14
KOM MED PÅ EVENTYR
Relaterede rejser
HVORFOR REJSE MED TOURCOMPASS?
Derfor vælger vores gæster os

Din tid er dyrebar. Vores engagerede rejsespecialister yder personlig service med omtanke for at sikre din komfort og sikkerhed under hele din rejse. Fra det øjeblik, du booker, til det øjeblik, du vender hjem, sidder vi klar til at tackle hver detalje med den største omhu.

Vi tilbyder en bred vifte af destinationer, der hver især har deres egen unikke historie at byde på, formet af lokale kulturer, fascinerende dyreliv og naturens skønhed. 

Vores rejser er skabt på baggrund af vores rejsespecialister og -eksperters omfattende research og førstehåndserfaringer. Hver rejse er tilrettelagt med henblik på at præsentere dig for det bedste, hver destination har at byde på.

Nyd at slappe af i tryg forvisning om, at din rejse er i sikre hænder. Vi er medlem af den danske Rejsegarantifond (medlemsnummer 1778). Helt grundlæggende betyder det, at du som rejsende er sikret økonomisk og kan få din rejse erstattet, hvis vi mod forventning skulle gå konkurs.

GÅ PÅ OPDAGELSE
Se alle vores spændende destinationer