TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerHvornår er det bedst at besøge Argentina?

Hvornår er det bedst at besøge Argentina?

25.02.2024
Vis alle indlæg

tangodansere i Buenos Aires

Argentina er et land fyldt med kontraster og enestående skønhed, der tilbyder alt fra de majestætiske Andesbjerges toppe til de endeløse Pampassletter.

Men hvornår er det bedst at besøge Argentina?

Du kan rejse til Argentina året rundt, og hvornår det er bedst afhænger i høj grad af, hvad det er du ønsker at opleve. Læs med herunder og find ud af, hvornår det er bedst for dig at rejse til dette fascinerende sydamerikanske land.

Bemærk, at nedenstående guide er vejledende, og anbefalinger kan løbende ændre sig.

Argentinas klima

Cafayete i det nordlige Argentina

Argentina har en længde på næsten 4.000 kilometer, der strækker sig fra det subtropiske nord til det subantarktiske syd.

Da Argentina spænder over så stort et område fra nord til syd, varierer klimaet også i de forskellige regioner.

I en stor del af landet, f.eks. i de centrale og østlige dele af Argentina (herunder i Buenos Aires) har landet specifikke årstider, som vi kender herhjemmefra.

I de nordvestlige regioner (f.eks. i Salta), er der en mere klar regn- og tørtid. Her falder regntiden typisk sammen med den argentinske sommer (vores vinter), og tørtiden falder sammen med den argentinske vinter (vores sommer).  I de nordøstlige regioner (f.eks. ved Iguazú-vandfaldene) betyder det subtropiske klima her, at der forekommer regn året rundt. Det regner dog mest i den argentinske sommer (vores vinter)

Det gode ved, at Argentina spænder over så stort et geografisk område er dog, at vejret altid er godt et eller andet sted i landet.

Årstider og sæsoner i Argentina

Da Argentina ligger på den sydlige halvkugle, ligger årstiderne modsat Europas, og Argentina har derfor sommer, når vi har vinter:

  • Forår: september til november
  • Sommer: december til februar
  • Efterår: marts til maj
  • Vinter: juni til august

Forår (september-november)

magellanic-pingviner i Peninsula Valdes

Foråret i Argentina bringer milde temperaturer og blomstrende natur.

For mange er foråret (sammen med efteråret) blandt de bedste måneder at besøge Argentina, fordi du her kan forvente dejligt vejr med varme dage, der ikke er alt for fugtige.

De fleste regioner er gode i disse måneder.

F.eks. kan du i Buenos Aires opleve Jacaranda-træerne blomstre i smukke lilla nuancer, Península Valdés byder på spændende dyreliv, hvor du bl.a. kan opleve pingviner. Indtil december er det desuden muligt at opleve hvaler i området. Drømmer du om at besøge Iguazú-vandfaldene betyder starten af forårsmånederne på dejligt vejr – ikke for varmt og ikke for vådt.

3 fordele ved at rejse i forårsmånederne:

  • Dejligt vejr med varme dage, uden for meget regn i det meste af landet
  • Jacaranda-træerne blomstrer i Buenos Aires
  • Hvaler og pingviner ved Península Valdés

Sommer (december-februar)

Perito moreno-gletsjeren i febrruar måned

Sommermånederne er typisk de varmeste måneder i Argentina, og de fleste steder også de vådeste.

I det nordlige Argentina, f.eks. ved Salta og Iguazú-vandfaldene byder den argentinske sommer på varmt og vådt vejr. Ved Iguazú-vandfaldene betyder regnen også, at det er i disse måneder du får den største styrke i vandfaldet. Hvis du ikke har noget imod at blive lidt våd, er det en fantastisk oplevelse. Vær desuden opmærksom på, at argentinerne selv holder ferie i denne periode (typisk i januar og februar), så der kan være mange andre besøgende.

Både Mendoza og Buenos Aires bliver varme i sommermånederne mellem december og februar.  I hovedstaden er luftfugtigheden høj og til tider tryggende, og det regner mest i denne periode.

I Patagonien kan du i disse måneder opleve det sydlige Argentinas spektakulære gletsjere og smukke landskaber til årets ”luneste” temperaturer. Dog er det også i denne periode, at Patagoniens famøse vindforhold (særligt i det sydligste Patagonien) er stærkest. Til forskel fra resten af landet, får Patagonien generelt mindst regn i de argentinske sommermåneder.

3 fordele ved at rejse i sommermånederne:

  • Der er sommervarme i hele Argentina
  • Du får årets luneste temperaturer i Patagonien
  • Der er mest vand i Iguazú-vandfaldene

Efterår (marts-maj)

Vinmarker i Mensoza i efteråret

Efteråret i Argentina bringer igen mildt vejr og farverige løv.

Vinregionen Mendoza er særligt enestående i efteråret, da bønderne forbereder sig til høsten af vinmarkerne, og i marts, kan du opleve den årlige vinfestival i området.

Ved Iguazú-vandfaldene er sommerens varme temperaturer faldet, og det regner ikke så meget som i de omkringliggende måneder.

I Patagonien er temperaturerne køligere end de foregående måneder, men til gengæld er vinden heller ikke så stærk som i de argentinske sommermåneder.

Vær opmærksom på, at påsken er en travl periode at rejse til Argentina, og der kan være mange mennesker og højere priser.

3 fordele ved at rejse i efterårsmånederne:

  • Dejligt vejr med varme dage, uden for meget regn i det meste af landet
  • Godt tidspunkt at besøge Mendoza, hvis du vil opleve mange vinaktiviteter
  • Iguazú-vandfaldene har dejligt vejr, ikke for varmt og fugtigt

Vinter (juni-august)

Kvinde hopper i Salinas Grandes i Argentina

Buenos Aires byder i vintermånederne på overskyet vejr, regn af og til og køligere temperaturer, men storbyen excellerer nu fortsat i både indendørs og udendørs kulturelle aktiviteter. Eksempelvis er det i slutningen af august, at den årlige tangofestival finder sted i hovedstaden.

Hvis du drømmer om at besøge Iguazú-vandfaldene, skal du være opmærksom på, at der kan være mange besøgende i juli pga. argentinernes vinterferie (og sommerferie i Europa).

Det er tørsæson i det nordvestlige Argentina, og Salinas Grandes i Salta er oplagt i de tørre måneder, da temperaturerne er behagelige, saltsletten er tør og det er et smukt tidspunkt at tage de populære perspektivbilleder.

I Patagonien er det koldt i de argentinske vintermåneder, og selvom det er smukt at besøge regionen i denne periode, hvor vinterlandskaberne virkelig kommer til sin ret (og i øvrigt uden den stærke vind, man ellers kan opleve), så betyder vintervejret nogle gange, at steder lukker ned.  Til gengæld kan du få området næsten for dig selv.

Fra/I slutningen af juni ankommer de sydlige rethvaler til Península Valdés, hvilket gør de kommende måneder de bedste til hvalsafari i området.

3 fordele ved at rejse i vintermånederne:

  • Smukke naturoplevelser ved Salinas Grandes i Salta
  • Det er sæson for hvalsafari ved Península Valdés
  • Masser af kulturelle oplevelser i Buenos Aires, bl.a. den årlige tangofestival

Hvornår er det bedst at besøge …

Kvinde går på gaden i Buenos Aires i Argentina

På grund af Argentinas størrelse kan klimaet også variere meget afhængig af, hvor du rejser hen i det smukke land.

Uanset hvornår du rejser til Argentina, venter der dig enestående oplevelser. Herunder har vi samlet nogle af vores mest populære destinationer, så du kan blive klogere på, hvornår det er bedst at besøge netop de områder.

Hele landet

Argentina er fantastisk året rundt, og du vil få enestående oplevelser, uanset hvornår du vælger at rejse.

Generelt anses forår- og efterårsmånederne for at være blandt de bedste måneder at besøge det meste af landet. Her er vejret godt de fleste steder – ikke for varmt og ikke for vådt.

Salta

Salta, der ligger i det nordvestlige Argentina, får mest regn mellem december og marts, og de vådeste og varmeste måneder er i sommermånederne (december til februar). Resten af året regner det meget lidt.

I efterår- og forårsmånederne kan du forvente lidt køligere, men stadig varme, temperaturer og mindre regn. Foråret byder på lidt grønnere farver i de ellers tørre landskaber. Vintermånederne er tørre og køligere end årets resterende måneder, men dagene er stadig lune.

Vær opmærksom på, at midten af september måned kan være særligt travlt, da pilgrimme ankommer til Salta by på pilgrimsfærd (Procesión del Milagro).

Iguazú-vandfaldene

Store mængder vand ved Iguazu-vandfaldene i februar

Iguazú-vandfaldene, der ligger i det nordøstlige Argentina, er en spektakulær oplevelse året rundt, og hvornår der er bedst for dig afhænger af flere ting.

Vil du have det ”bedste” vejr, hvor solen skinner, og det er hverken for varmt eller fugtigt? Eller vil du vil opleve vandfaldet, når der er mest vand, men vejret også er gråt, varmt og med en del regn?

For mange er det sene efterår (april-maj) eller tidlige forår (september-oktober) gode tidspunkter. I disse måneder er varmen mere tilforladelig, og det regner ikke så meget som i de omkringliggende måneder

Mendoza

Mendoza, hjertet af vinlandet beliggende ved Andesbjergene i det centrale Argentina, er kendetegnet ved lange, solrige dage det meste af året. Faktisk kan området prale af 300 dage med sol hvert år!

Det argentinske efterår, vinter og forår (fra plantesæson til høsten) er de måneder, hvor der sker mest i Mendoza. Temperaturerne er behagelige (dog køligere i vintermånederne), og du kan deltage i regionens forskellige vinaktiviteter. Sommeren kan blive meget varm og oplever generelt mere regn end årets resterende måneder.

Buenos Aires

Hovedstaden Buenos Aires, der ligger på Argentinas østkyst, har et subtropisk klima med varme somre og milde vintre.

Forår og efterår er de mest behagelige tidspunkter at besøge byen på. Den argentinske sommer kan blive meget varm og fugtig, og vinteren, der dog byder på mildt vejr, kan opleve køligere temperaturer og overskyet vejr.

El Calafate, Patagonien

Patagonien er kæmpestort, og vejret varierer, alt efter hvor du tager hen. Vores rejser besøger Península Valdés der ligger i det nordlige Patagonien, og El Calafate, der ligger i det centrale Patagonien.

Den argentinske sommer anses af mange for at være den bedste tid at udforske Patagoniens naturlige skønheder, fordi du her får årets luneste temperaturer. Til gengæld blæser det mest i denne periode, særligt i Syd.

For mindre vind, men lidt koldere temperaturer, er forår og efterår oplagte besøgstidspunkter. Hvis du drømmer om at opleve Patagoniens vinterlandskaber i rigtigt vintervejr, skal du afsted i vores sommermåneder. Vær dog opmærksom på, at nogle steder kan lukke ned som følge af vejret.

Se vores rejser til Argentina herunder: