TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerHvorfor ændrer I min lodge i Costa Rica – en fortælling om Costa Ricas jagt på biodiversitet

Hvorfor ændrer I min lodge i Costa Rica – en fortælling om Costa Ricas jagt på biodiversitet

21.01.2024
Vis alle indlæg

Mand står på en bro i den Costa Ricanske jungle

Interessen for fortryllende Costa Rica, hvor de frodige regnskove, smukke strande og det mangfoldige dyreliv mødes, er i de senere år steget kraftigt.

I takt med at rejsende fra hele verden søger efter enestående naturoplevelser i det smukke land, har efterspørgslen efter lodges og hoteller nået hidtil usete højder.

Men bag enhver udskiftning af et overnatningssted på vores rejser til Costa Rica, gemmer der sig en fortælling, der er dybt forankret i rødderne af Costa Ricas rige biodiversitet.

Costa Ricas biodiversitet – et kort overblik

Udsigt til Arenal-vulkanen under blå himmel i Costa Rica

Costa Ricas forpligtelse til at bevare verdens natur strækker sig helt tilbage til starten af 1970’erne, hvor Costa Rica indførte et system for etablering af nationalparker – i en periode, hvor landet var plaget af skovrydning – for at komme denne negative spiral til livs.

Og det må man sige, at de er lykkes med. Fra de mystiske tågeskove i Monteverde til det fængslende marineliv ved Tortuguero. Costa Ricas ihærdige indsats inden for biodiversitet er et vidnesbyrd om landets urokkelige engagement.

I dag er Costa Rica et hotspot for biodiversitet og tiltrækker naturentusiaster og dyreinteresserede fra hele verden. Ca. 25 % af landets samlede areal er kategoriseret som nationalpark, og 5 % af verdens biodiversitet findes her – to ting, der tydeligt afspejler det lille lands dybe engagement i at beskytte verdens naturarv.

Den svære opgave at navigere i lodge-landskabet

En sti indtil Manuel Antonio i Costa Rica

Men bag kulisserne til Costa Ricas biodiversitet står vi som rejsebureau tilbage med den udfordrende opgave at finde de helt rigtige lodges til vores gæster, så de kan få deres livs oplevelse i det mellemamerikanske land.

I Costa Rica vil du i højere grad end mange andre lande opleve, at der kun tilbydes små lodges og hoteller. Det er en helt bevidst beslutning, der er dybt forankret i landets sjæl og hensyn til naturen.

Fremfor at etablere store resorts med plads til mange mennesker, har Costa Rica omfavnet en model, hvor boutique-style, miljøvenlige overnatningssteder er de primære. Det betyder også, at et 2-stjernet hotel ikke nødvendigvis er af dårligere standard, men snarere 2-stjernet fordi, det ikke indeholder nogle af de faciliteter, som du er vant til (f.eks. TV). Denne model til overnatningsstederne sikrer en mere bæredygtig turismeindustri og minimerer samtidig landets påvirkning på miljøet. Og derudover får besøgende i Costa Rica en endnu mere intim forbindelse til landets naturlige skønheder.

Men Costa Rica er populær, og der er mange der gerne vil besøge det smukke land. Resultatet bliver, at efterspørgslen efter Costa Ricas overnatningssteder er stort, fordi disse små hoteller og lodges hurtigere bliver udsolgt.

Derfor skal vi, som rejsebureau, der forsøger at levere en autentisk og bæredygtig oplevelse, navigere i den skrøbelige balance mellem vores gæsters forventninger til, hvilken lodge de skal overnatte i, og de begrænsede overnatningsmuligheder, vi har til rådighed.

Årsagen til, at din lodge bliver ændret

Evergreen Lodge i Tortuguero tæt på

Vi har stor forståelse for, hvorfor vores gæster undrer sig over, at den lodge eller det hotel, de først have fået at vide, at de skulle overnatte på, lige pludselig ikke er en del af deres program.

Men svaret hænger altså sammen med Costa Ricas prisværdige bestræbelser på at bevare sine naturlige vidundere – fordi det betyder, at der bare ikke er så mange ledige senge.

Som rejsebureau bruger vi meget tid på at udvælge overnatningssteder, hvor du som rejsende får den bedste kombination af unikke beliggenheder, den helt rigtige familiære stemning, god kvalitet – og alt sammen til en pris, der ikke sprænger budgettet.

Et valg, der gør din rejse til et eventyr

Kvinde står foran vandfald i Costa Rica

Heldigvis har vi en rigtig dygtig partner i Costa Rica, der har mere end 30 års erfaring med at skabe enestående rejser til det land, de elsker at vise frem til interesserede gæster fra hele verden.

Sammen med dem vælger vi de overnatningssteder, der vises på vores hjemmeside, men også de mere end 100 alternativer til når overnatningsstedet i programmet er udsolgt.

Og i Costa Rica sker det rigtig tit.

Hver lodge og hvert hotel, uanset om det er det overnatningssted vi viser i programmet eller et af dem, vi bruger, når det er udsolgt, er et overnatningssted, der er valgt af os.

Et valg, vi kan stå inde for.

Et valg, der bidrager til, at hele din rejse bliver et eventyr.

Vi har et mål om at give vores gæster enestående oplevelser, så vi forstår også vigtigheden af proaktiv kommunikation med vores gæster. Vi vil gerne sikre, at I som gæster forstår, at når der er ændringer i jeres overnatningssteder, så er disse ændringer gennemtænkte.

Og hvis du som gæst hos os nogensinde står tilbage med bekymringer eller spørgsmål til ændringer, der er lavet til din rejse, så opfordrer vi dig til at kontakte os med dine tanker – sådan at du trygt kan rejse ud på dit store eventyr med os.

Uforglemmelige oplevelser – uanset, hvor du overnatter

Kvinder kigger op i junglen i Costa Rica

Costa Ricas dedikation til biodiversitet har gjort landet til en enestående destination for dig, der vil opleve en af verdens bedste naturdestinationer.

Vi forsøger at lave rejser, der indfanger denne skønhed – og dit overnatningssted er prikken over i’et.

Costa Ricas fokus på biodiversitet er dybt forbundet til landets sjæl – og ligeledes er et fokus på at levere uforglemmelige rejseoplevelser, på trods af en konstant søgen efter tilgængelige lodges og hoteller, en del af vores.

Enhver udskiftning af et hotel eller en lodge er et nødvendigt træk for at bevare Costa Ricas naturlige vidundere – og det er en fortælling, der bliver en del af din rejse.

Se vores rejser til Costa Rica herunder: