TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerRejseberetning fra Australien: Det magiske og kontrastfyldte land Down Under

Rejseberetning fra Australien: Det magiske og kontrastfyldte land Down Under

27.01.2023
Vis alle indlæg

Vores Australien-ekspert, Winnie, har 25 års erfaring med at sammensætte rejser til Australien. Her kan du læse hendes beretning om, hvorfor Australien står hendes hjerte nær.

Den bølger imod mig allerede udenfor lufthavnen. Duften af eukalyptus. Uanset hvor i verden jeg er, sender duften af eukalyptus – eller ”gum trees” som australierne selv kalder dem – mig med et tilbage Down Under, hvor jeg har tilbragt så uendeligt megen tid.

Endelig er jeg tilbage, og forventningen om snart igen at stå under Sydney Harbour Bridge med udsigt mod det smukke Operahus bobler inden i mig.

Sydney er efter min opfattelse en af verdens smukkeste beliggende byer. Bygget omkring den store naturlige havn, som er spækket med underskønne bugte og strande, er her aldrig langt til en fredfyldt plet med en let brise. Få kilometer fra byens centrum ligger Royal National Park med gode vandrestier og maleriske udsigter til havnen. Og så er Sydney jo en storby med alt hvad det indebærer. Gode restauranter, vinbarer, shopping muligheder og massevis af museer, der er guf for en historiker som mig selv. Befolkningen er glade, smilende og gæstfri – jeg tager mig selv i at tænke, at de mange timers solskin må give folk et lyst og glad sind.

Fra Sydney går turen videre til Australiens røde hjerte. Dét er nok en af de ting, jeg elsker allermest ved Australien; kontrasterne. Jeg elsker flyveturen fra den sprudlende storby med alt sit vand og ind i centrum, hvor alt er rødt og jorden er tør som det rene sandpapir. Den blå farve går igen – nu på himmelen, som er større her end noget andet sted i verden. De uendelige vidder af ingenting både tiltaler og skræmmer mig og jeg fascineres til stadighed over, hvordan søren folk har overlevet her i tusindvis af år før de første europæere som til landet.

En solnedgang og en solopgang over Uluru er et absolut must, når jeg er her. Følelsen af at stå midt i ingenting og se solen gå ned – eller stop op – over en stor rød sten midt i en ørken er på mange måder næsten mytisk. Stedet er meget helligt for den oprindelige befolkning og i solnedgangen, som farver Uluru i alskens nuancer af rød og orange, forstår jeg hvorfor.

Turen slutter i Cairns. Igen et kontrastfyldt skifte af de helt store. Fra den tørre, røde jord med små buske i mandshøjde til det tropiske nord, hvor palmerne står ranke og er hjem for de mest farverige fugle, jeg nogensinde har set. Her ved Cairns er der adgang til Great Barrier Reef – verdens største koralrev. En ny verden åbner sig med koraller i regnbuens farver og fisk, jeg kun har set på tegnefilm.

Tilbage på mit hotel slutter jeg dagen af med et køligt glas Sauvignon Blanc fra landets ældste vindistrikt, Hunter Valley og ved, hvorfor det er jeg forevig vil elske Australien.

Winnie, TourCompass

Se vores rejser til Australien herunder: