TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
89 93 43 89
Åbent i dag kl 10 - 16 | Se åbningstider
ForsideNyheder og rejseartiklerRejseberetning fra Tanzania: Maden på safarirejsen

Rejseberetning fra Tanzania: Maden på safarirejsen

24.08.2025
Vis alle indlæg

Et vildt dyreliv, de smukkeste landskaber og en spændende kultur – det er bare nogle af de ting, der venter dig på en rejse til Tanzania. Og så er der maden! For mange af os er maden nemlig også en stor del af det at rejse. Det gælder ikke mindst for Liam, vores guest relations specialist. Læs Liams rejseberetning fra Tanzania og Zanzibar, som han besøgte i maj 2025, og find ud af, hvilken betydning netop maden har for ham.

En kvinde og en mand nyder morgenmaden ved en jeep i Tanzania.

Som nogle af mine kolleger ved, er jeg vild med mad. Jeg elsker derfor at prøve nye retter og søger unikke madoplevelser alle steder, jeg rejser hen. Jeg vil derfor dele nogle af de mange smagsøjeblikke fra min rejse til Tanzania og Zanzibar. Jeg er sikker på, at mange er nysgerrige på, hvilken mad der er i vente, når de bestiller deres rejse!

Morgenmad serveret for os på Serengeti Safari Lodge.

Tanzania rummer mange kulturer og religioner, og det tanzaniske køkken byder derfor på et væld af forskellige smage og aromaer. Vores morgenmad blev serveret tidligt og bestod blandt andet af brød, bagværk og æg, og på alle vores overnatningssteder kunne vi vælge mellem forskellige omeletter, inden vi tog ud på dagens game drive. Frisk frugt var altid en mulighed, og vi fik ofte serveret ananas og vandmelon til morgenmaden. Nogle morgener blev morgenmaden pakket til os, så vi kunne tage tidligt afsted for at lede efter de mere sky natdyr (kære flodhest, det er dig, jeg tænker på her!). Så nød vi vores madpakke oven på jeepen til den smukke udsigt af Serengetis sletter.

Tre personer spiser morgenmad ved en jeep i Tanzania.

Vores frokost blev ofte serveret på vores game drives, og hver dag fik vi en varm frokost, som var omhyggeligt tilberedt af de overnatningssteder, vi boede på. Nogle dage stod menuen på kylling med ris og grøntsager, mens vi andre dage fik en lækker madpakke bestående af salater, frugt og boller. Jeg var på intet tidspunkt bekymret for kvaliteten af det, vi fik serveret, og smagen var ofte helt fantastisk. Vores guide lagde et tæppe ud over kølerhjelmen på jeepen, og så spiste vi i det fri med en enestående udsigt over de nationalparker og naturreservater, vi besøgte.

Lækker tanzaniansk ret med ris og kød.

Til aftensmad var der altid flere valgmuligheder – uanset om du havde lyst til en vegetarisk ret, eller ville prøve noget mere ‘traditionelt tanzanisk’. Maden var for det meste flot anrettet, og smagen så god, at man bare fik lyst til mere! Noget af det mest interessante, jeg lærte på vores rejse i Tanzania, var, at alle retter, der blev lavet til TourCompass’ gæster, er nøje sammensat og udvalgt af én og samme chefkok, som sørger for, at maden altid bliver lavet efter samme høje standard og med de samme krydderier, uanset hvilket wild camp eller hvilket hotel, du bor på. Denne chefkok bruger endda tid på at rejse mellem de forskellige overnatningssteder for at sikre, at maden serveres præcis, som han – og TourCompass – gerne vil have det.

Du rejser måske til Tanzania for naturen, The Big 5 og muligheden for at opleve en kultur, der ikke ligner nogen anden. Men du kan også glæde dig til at opdage de tanzanianske og swahiliske indflydelser i hvert eneste måltid (og måske får du et par ekstra kilo på sidebenene med dig hjem). Men som man siger på swahili: Hakuna Matata (ingen bekymringer!).

Liam, TourCompass

TourCompass – Fra turist til eventyrrejsende

Se vores rejser til Tanzania & Zanzibar her: