TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerHvornår er det bedst at besøge Singapore?

Hvornår er det bedst at besøge Singapore?

10.10.2023
Vis alle indlæg

Gardens by the bay i Singapore

Besøger du Singapore, kan du forvente en pulserende sydøstasiatisk storby, der kombinerer en enestående blanding af kulturarv, moderne arkitektur og en imponerende renlighed. Madscenen er mangfoldig med gadekøkkener og fine restauranter, og de grønne oaser, som for eksempel Gardens by the Bay, tilbyder smukke naturområder. Men hvornår skal du besøge Singapore?

Herunder kan du læse om Singapores klima samt få inspiration til, hvornår det er bedst for dig at besøge den smukke og livlige ø i det sydøstlige Asien.

Bemærk, at nedenstående guide er vejledende, og anbefalinger kan løbende ændre sig.

Klimaet i Singapore

Solnedgang over Singapore

Singapore kan besøges året rundt.

Landets placering ved ækvator giver Singapore et tropisk klima, der året rundt giver høje, stabile temperaturer og mange regnvejrsdage.

Typisk vil vejret i Singapore byde på temperaturer mellem 23 og 31 grader hele året, og fordi her regner året rundt findes der ikke en tør- og regntid, som du kan finde i andre sydøstasiatiske lande.

Hvis du ønsker at rejse, når vejret er ”bedst”, bør du rejse mellem juni og august. I denne periode er luftfugtigheden lavere, hvilket resulterer i mindre regn, og du vil opleve både flere solskinstimer og færre skyer på himlen, end i årets resterende måneder.

Monsunsæsonerne i Singapore

Regnvejr i Singapore

I stedet for en regn- og tørtid har Singapore to monsunsæsoner.

En monsun er et vindfænomen, der opstår i tropiske klimaer omkring ækvator, der resulterer i kraftig blæst fra én retning i flere måneder efterfulgt af blæst fra en anden retning i en lang periode.

Singapores første monsunsæson falder i november til marts, hvor vinden kommer fra nordøst, og den anden monsunsæson falder fra juni til september, hvor det blæser fra sydvest.

Særligt i den første monsunsæson kan der forekomme tordenbyger og vindstød tidligt om morgenen. Dog har begge sæsoner den fællesnævner, at regnen begynder i den spæde morgenstund, hvorefter den langsomt stilner af hen over eftermiddagen.

I perioden fra juni til december er der desuden risiko for tropiske cykloner, men risikoen for, at vejret får indflydelse på din ferie, er meget lille.

Selv på regnfulde dage er der solskin i Singapore

Solskin over Singapore

Regnen i Singapore kommer typisk i korte, kraftige byger, der hurtigt passerer. Efter en intens regnbyge bryder solen ofte frem igen, og luften føles ren og forfriskende. Dette skiftende vejr skaber en konstant fornemmelse af fornyelse i byen.

For rejsende betyder dette, at uanset hvornår du besøger Singapore, kan du forvente en behagelig og indbydende atmosfære.

Regnbygerne bidrager også til at opretholde byens frodige grønne omgivelser og de smukke haver, der pryder byen. Så uanset om du nyder en tropisk skylle eller solens stråler, vil Singapore altid give dig en mindeværdig oplevelse.

Start eller afslut din rejse i Singapore på disse rejser:

TourCompass – Fra turist til eventyrrejsende