TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerVinterrejser til Asien

Vinterrejser til Asien

01.07.2019  |  opdateret: 22.01.2024
Vis alle indlæg

Koh Rong

Hvor skal din næste vinterferie gå til?

Asien har mange eminente vinterdestinationer – uanset om du er til varme og vintersol eller ej.

Vi har udvalgt nogle af de asiatiske destinationer, der er gode til et vinterbesøg i januar og februar måned.

Cambodia i januar og februar

Angkor Wat

På en vinterrejse til Cambodia kan du forvente blå himmel og behagelige temperaturer. Det er nemlig tørsæson i januar og februar.

Cambodia er, sammenlignet med dets nabolande, et lille land. Landets størrelse har dog ingen betydning for de rige oplevelser, du kan få her.

Oplev f.eks. Cambodias mest populære seværdighed Angkor Wat, der ligger i det UNESCO-listede Angkor – en kæmpestor ruinby på godt 400 km2, der er et af Sydøstasiens vigtigste arkæologiske områder. Et besøg i Angkor i det fascinerende område gør det let at blive opslugt af Cambodias historie.

Cambodia er også særligt kendt for Mekong-floden, som er Asiens syvende længste flod. Floden løber gennem 6 lande, herunder Cambodia, og giver liv til et kæmpe område. Mekong-deltaet har et helt fantastisk plante- og dyreliv. Du kan f.eks. være heldig at opleve de sjældne Irrawaddy-delfiner, som har en mørk gråblå farve, udbulende pande og et kort næb.

Afslut din vinterrejse til Cambodia med en afslappende badeferie. Tag f.eks. til kystbyen Kep, som er en historisk by med masser af oplevelser. Det er et fantastisk sted at trække stikket og slappe af ved den dejlige sandstrand, dykke ned i byens historie og smage på Keps madkultur. Eller tag til den tropiske ø Koh Rong, som indbyder til afslapning ved de lækre, kridhvide strande og badning i det krystalblå vand. Et fantastisk sted at nyde de lune temperaturer på de sidste dage af din ferie.

Hold vinterferie i Cambodia:

Vietnam i januar og februar

Mekong

I januar og februar er der tørsæson i Vietnam, hvilket gør landet til en fantastisk destination for en vinterrejse.

I Vietnam er der store vejrmæssige forskelle på nord og syd, da Vietnam ligger i to klimabælter. Det kan derfor godt blive køligt i Nordvietnam i disse måneder, hvorimod den sydlige del af Vietnam har mere moderate, behagelige temperaturer.

Netop Sydvietnam byder også på utallige, kulturrige oplevelser.

Oplev f.eks. Ho Chi Minh Citys hektiske storbyliv, gå på opdagelse i byens gader og kom helt tæt på kulturen. I Vietnam er det også et must at smage på det vietnamesiske køkken, som er en oplevelse i sig selv.

Gå heller ikke gå glip af Vietnams fantastiske og frodige natur, som f.eks. kan opleves i Mekong-deltaet. Deltaet har et helt fantastisk og varieret landskab og rummer bl.a. kokosnødplantager og rismarker, utrolige sandstrande og nationalparker. Mekong-floden i deltaet er utrolig vigtig for vietnameserne. Udover at give liv til dyr, planter og det vietnamesiske landbrug, så bruges floden også som en central del af hverdagen. Oplev hvordan Vietnams travle liv også foregår til vands, hvor huse, både og markeder flyder.

Slut din rejse af med lidt vintersol, f.eks. på Phu Quoc, Vietnams største ø og eksotiske tilflugtssted i syd. Her kan du slappe af på de smukke, gyldne palmestrande med udsigt til krystalklart vand, inden vinterferien er slut og turen atter går hjemad.

Hold vinterferie i Vietnam:

Thailand i januar og februar

Thailand - Koh Ngai

Vinteren er et rigtig godt tidspunkt at rejse til Thailand, hvis du drømmer om tørt vejr og en masse sol. I januar og februar vil du opleve dejlige, lune temperaturer i det meste af Thailand.

Thailand er kæmpestort, hvilket også betyder, at du kan få mange forskellige oplevelser her, uanset om du er til ferie med mange kulturelle oplevelser eller daseferie på stranden.

Oplev f.eks. Bangkok og Chiang Mais pulserende byliv og se de mange paladser og hellige templer. I disse byer vil du komme helt tæt på den Thailandske kultur, hvor det Thailandske køkken også er værd at udforske.

I Thailand fejres nytåret tre gange – to af dem i slutningen af/først på året. Først fejres nytåret d. 31. december. På denne dag er der bl.a. tradition for at sende lanterner afsted, som giver det smukkeste lystæppe over himlen. Det kinesiske nytår fejres i januar eller februar af de mange thailændere med kinesiske rødder. Det er en festlig begivenhed, hvor byerne iklædes rød og samles omkring parader, fyrværkeri og andre festlige tiltag. Sidst, men ikke mindst, er det thailandske nytår, eller vandfestivallen, som du kan opleve på en rejse i april.

Er du mere til en ferie i ro og mag, så byder det sydlige Thailand på smukke øer med fantastiske strande. Her kan du tage en ferie i roligt tempo og nyde, at vinter i Thailand også betyder varme og badeferie.

Hold vinterferie i Thailand:

Sri Lanka i januar og februar

Yala National Park

Hvis du vil fyldes op med vintersol og en masse fantastiske oplevelser, så tag til Sri Lanka på vinterferie.

Vejret i Sri Lanka afhænger meget af, hvor du befinder dig.

Kom f.eks. helt tæt på Sri Lankas historie og besøg de mange templer og historiske byer. Flere steder er på UNESCOs verdensarvsliste, såsom løveklippen Sigirya, grottetemplerne i Dambulla, den gamle hovedstad Kandy, Sri Lankas højland og fortet i Galle.

Hvis du hellere vil lidt ned i tempo, har Sri Lanka også de smukkeste gyldne sandstrande, som indbyder til badeferie og lange dage på stranden. I vintermånederne er en rundrejse med en afsluttende badeferie i Mirissa eller Hikkaduwa (i den sydvestlige og vestlige del af Sri Lanka) oplagt, da der er tørtid i disse måneder.

Sri Lanka er desuden et fantastisk sted at opleve det asiatiske dyreliv. I tørsæsonen falder vandstanden, og dyrene samles derfor om de vandhuller, der er tilbage. Tørsæsonen er derfor et særligt godt tidspunkt at tage på udgik efter dyrene. De forskellige nationalparker byder på smuk natur og en unik dyrebestand. Du kan bl.a. opleve elefanter, krokodiller, elge og kæmpeegern. Og hvis du er heldig, får du måske øje på den sky leopard.

Kombiner din rejse til Sri Lanka med Maldiverne, der har tørsæson i denne periode, og hvor der ikke er meget andet på programmet udover at nyde varmen, dyppe sig i vandet og slappe af i luksuriøse omgivelser.

Hold vinterferie i Sri Lanka:

Book vinterferien i god tid

I starten af året, især i januar, er der højsæson på mange af de asiatiske destinationer. Husk derfor at booke i god tid, hvis du ved, hvor du gerne vil hen.

Er du i tvivl om hvilken rejse, du skal vælge, er du meget velkommen til at kontakte vores rejsekonsulenter, som sidder klar til at hjælpe dig.

TourCompass – Fra turist til eventyrrejsende