TRYGHEDSGARANTI - LÆS MERE
ForsideNyheder og rejseartiklerHvor skal man rejse hen i januar 2025?

Hvor skal man rejse hen i januar 2025?

18.04.2024
Vis alle indlæg

Januar er ofte synonym med nye begyndelser og nytårsforsætter – og så er det også en fremragende tid til at udforske verden.

Alle vores destinationer har noget at byde på året rundt, så dem vi har udvalgt som gode januar-destinationer, er alle nogle, der generelt kan tilbyde dejligt vejr i lige præcis januar.

Fra de majestætiske, afrikanske sletter til de livlige latinamerikanske gader og de billedskønne sydøstasiatiske strande; vi har udvalgt 11 destinationer, du skal rejse til i januar!

Var januar alligevel ikke den bedste måned for dig? Se også, hvor du skal rejse hen i oktober, november og december.

Kenya – Udforsk Masai Maras utæmmede skønhed

Løver i grønne omgivelser i Masai Mara i Kenya.

Kenya brillierer i januar med tørt vejr, varme temperaturer og fremragende safari!

Måneden er lige efter den lille regntid, så landskaberne er frodige og grønne. Det er en oplagt tid til at udforske dyrelivet på savannen, og hvis du er fugleinteresseret, kan du se frem til de overvintrende fugle, der stadig opholder sig i Kenya.

Hvis du drømmer om at slutte din safari af med badeferie, byder Diani Beach ved Mombasa på badeferie med masser af solskinstimer.

3 grunde til at besøge Kenya i januar:

  1. Tørt vejr med meget lidt regn.
  2. Fremragende safari i naturskønne landskaber.
  3. Badeferie på Diani Beach, der byder på masser af solskinstimer.

Se vores rejser til Kenya herunder:

Cuba – Tidløs charme

Farverig bygning i Havanna i Cuba

Vejret i Cuba i januar byder på lidt køligere vejr end de foregående måneder pga. kolde vinde fra nord, men det gør nu ikke landet til et mindre spændende besøg. Faktisk er januar en populær måned at rejse til Cuba, og den anses af mange for at være blandt de bedste.

Januar byder på tørsæson med masser af solrige dage, der er ideelle til at dykke ned i landets rige historie, kultur og naturskønheder. Udforsk de farverige gader i Havanna, slap af på de gudesmukke strande, f.eks. ved Varadero, eller fordyb dig i østatens livlige musik- og dansescene, der bl.a. byder på jazzfestival i januar.

3 grunde til at besøge Cuba i januar:

  1. Tørsæson med masser af solrige dage.
  2. Ideelt vejr til at udforske østatens rige kultur og historie.
  3. Livlig musik- og dansescene, der bl.a. byder på jazzfestival.

Se vores rejser til Cuba herunder:

Sri Lanka – Et kulturelt og naturskønt paradis

Sigiriya og de frodige omgivelser

Sri Lankas tiltrækningskraft er også stor i januar, hvor sydvestkysten og det centrale Sri Lanka oplever tørt og solrigt vejr.

Hvis du vil opleve Sri Lankas spændende kultur og betagende strande, så er januar også en god måned at opleve øens mangfoldige og levende tilbud. Du kan f.eks. se frem til enestående badeferie i Negombo eller til at udforske den rige historie i den kulturelle trekant; de gamle hovedstæder Anuradhapura og Polonnaruwa og Sri Lankas største seværdighed, Løveklippen Sigiriya.

3 grunde til at besøge Sri Lanka i januar:

  1. Tørt og solrigt vejr i det centrale og sydvestlige Sri Lanka.
  2. Ideelt vejr til at udforske den kulturelle trekant.
  3. Enestående badeferie i det sydvestlige Sri Lanka, f.eks. i Negombo.

Se vores rejser til Sri Lanka herunder:

Costa Rica – eventyrlig og mangfoldig destination

Tukan i Costa Ricas trætoppe.

Costa Ricas tørsæson, som starter i december, fortsætter gennem januar og tilbyder perfekte forhold for at udforske landets mangfoldige økosystemer.

Vejret er varmt, tørt (eller kun lidt regn) og solrigt, der byder på de perfekte forhold til at opleve Costa Ricas rige biodiversitet. Glæd dig til at udforske landets regnskove, vandre ved Arenal-vulkanen, bade i landets varme kilder og opleve det enestående dyreliv, der rummer alt fra rødøjede træfrøer til tukaner. Og så er tidspunktet også godt til at nyde solen ved de smukke strande langs kystlinjen.

3 grunde til at besøge Costa Rica i januar:

  1. Tørt og varmt vejr.
  2. Perfekte forhold til at opleve Costa Ricas rige natur- og dyreliv.
  3. Dejligt tidspunkt til at slappe af ved de costaricanske strande.

Se vores rejser til Costa Rica herunder:

Tanzania – Oplev livets mirakel i januar

Gnu og nyfødt kalv på Serengeti i Tanzania

Tag på en uforglemmelig safari i Tanzania i januar måned og se frem til enestående dyreoplevelser. Måneden ligger efter den lille regntid (i november-december), temperaturerne er stigende, og vejret er overvejende tørt.

Dyrelivet er, som altid, enestående, men januar er særligt god, hvis du er fugleinteresseret, da du her kan opleve både bosiddende og overvintrende fugle. Slutningen af januar markerer desuden oftest starten på kalvesæsonen i Tanzania, og du kan være vidne til, at livet udfolder sig på Serengetis sletter, når tusindvis af gnuer fødes (gnuerne kælver indtil marts). De små gnuer tiltrækker rovdyr og sætter scenen for dramatiske møder mellem rovdyr og byttedyr.

Drømmer du om at opleve Zanzibar på din rejse, er januar også en rigtig god måned med dejligt badeferievejr uden alt for meget regn og god snorkling i havet omkring øerne.

3 grunde til at besøge Tanzania i januar:

  1. Stigende temperaturer og tørt vejr.
  2. Kalvesæsonen starter, og nyfødte gnuer tiltrækker rovdyr.
  3. Dejligt vejr til badeferie på Zanzibar.

Se vores rejser til Tanzania herunder:

Mexico – Naturskønne strande og gamle vidundere

Ruiner i Tulum i Mexico.

Det er populært at besøge Mexico i januar, og det er der en grund til.

Januar i Mexico byder på behageligt og tørt vejr med masser af solskinstimer, der er oplagt til at udforske de mexicanske strande, f.eks. ved Tulum eller Playa del Carmen, hvor det caribiske havs krystalklare vand og kridhvide sandstrande indbyder til afslapning.

Vejret fordrer udendørsaktiviteter, og uanset om du udforsker Mexico Citys spændende blanding af gammelt og nyt, dykker ned i historien ved mayacivilisationens gamle ruiner ved Chichen Itza eller Palenque, snorkler i de mexicanske cenoter eller forkæler dig selv med det mexicanske køkken, så byder januar på den perfekte kulisse til at opleve Mexicos mangfoldige skønhed.

3 grunde til at besøge Mexico i januar:

  1. Behageligt og tørt vejr med masser af solskin.
  2. Dejligt vejr til at udforske alt fra Mexico City til gamle vidundere som Chichen Itza.
  3. Strandene ved Playa del Carmen og Tulum indbyder til afslapning.

Se vores rejser til Mexico herunder:

Kilimanjaro – Erobr toppen af Afrika

Kvinde står i sneen på toppen af Kilimanjaro.

For dig der leder efter dit livs udfordring, tager Kilimanjaro gladelig imod dig i januar.

Januar ligger i tørsæsonen og byder traditionelt set på milde temperaturer, mindre regn og derved også klare dage med flotte udsigter – altså helt ideelt til en bestigning af Afrikas højeste bjerg.

Vejret sætter scenen, men din tålmodighed og udholdenhed er det, der skal til, for at du i sidste ende kan blive belønnet med den enestående udsigt fra Afrika højeste punkt.

3 grunde til at bestige Kilimanjaro i januar:

  1. Tørsæson med mildere temperaturer og klarere vejr.
  2. Ideelt vejr til bjergbestigning.
  3. Udfordring og eventyr fra første skridt op ad bjerget.

Se vores ruter til Kilimanjaro herunder:

Vietnam – En rejse gennem tid og natur

Fisker i Mekong i Vietnam

Vietnams forskellige klimazoner gør det til en fængslende destination i januar, hvor der er tørsæson i hele landet. Det kan blive køligt i nord, særligt i de bjergrige regioner, hvor du bl.a. finder Sapa, men jo længere mod syd du kommer, des varmere bliver det.

Fra de tågeindhyllede tinder i Ha Long-bugten til de pulserende gader i Ho Chi Minh City tilbyder Vietnam i januar en rejse gennem sin rige historie, levende kultur og betagende naturskønhed, f.eks. i Mekong-deltaet. Drømmer du om at opleve de smukke, vietnamesiske strande, finder du masser af sol og varme i Mui Ne.

Tet Festival – det vietnamesiske nytår – falder typisk mellem slutningen af januar og midt februar, og selvom det er en stor oplevelse, kan det have indflydelse på din rejse, fordi mange butikker m.v. lukker ned. I 2025 starter Tet d. 28. januar.

3 grunde til at besøge Vietnam i januar:

  1. Tørsæson i hele landet med blå himmel og masser af solskin.
  2. Ideelt vejr til at udforske Vietnams rige historie og kultur og de betagende landskaber.
  3. Dejligt vejr til badeferie, f.eks. ved Mui Ne i Sydvietnam.

Se vores rejser til Vietnam herunder:

Colombia – På opdagelse i historiske gader og glemte byer

Farverig balkon i Cartagena i Colombia

Januar er en fantastisk tid at besøge Colombia, hvor det meste af landet nyder godt af tørsæsonen. Temperaturerne i Colombia varierer meget lidt i løbet af året, og er mest afhængig af, hvor højt oppe du befinder dig. Jo højere op du kommer, des køligere er det.

Slentr gennem de historiske gader i Cartagena, udforsk den frodige kafferegion med den charmerende og farverige by Salento og oplev den levende kultur og natteliv i Bogotá. Du skal også slå din vej forbi Medellín, der har fået tilnavnet ”byen med det evige forår”.

Januar er også en god måned at gå Lost City-trekket, da stierne i tørsæsonen er tørre, og du kan forvente flotte, solrige udsigter og rolige flodkrydsninger.

3 grunde til at besøge Colombia i januar:

  1. Tørsæson med varierende temperaturer alt efter, hvor højt oppe du befinder dig.
  2. Tørt vejr til at udforske landets spændende byer og rige kultur.
  3. Godt vejr til at gå Lost City-trekket.

Se vores rejser til Colombia herunder:

Thailand – tropisk paradis fra nord til syd

Kata Beach på Phuket i det sydlige Thailand

Thailand byder besøgende velkommen med åbne arme i januar.

Den ”kolde” sæson, som er til stede i det meste af landet, byder på tørt vejr og varme dagtemperaturer, der er perfekte til at begive sig ind i de nordlige højlande for kulturelle og naturskønne oplevelser eller at udforske Bangkoks pulserende gader.

Hvis du drømmer om badeferie i Thailand, er der tørsæson i både sydøst og sydvest, og januar er altså også for dig, der vil slappe af på de idylliske strande, f.eks. på Phuket eller Koh Samui.

3 grunde til at besøge Thailand i januar:

  1. Tørt og varmt vejr
  2. Kulturelle oplevelser fra nord til syd
  3. Lækkert vejr til badeferie i Sydthailand, f.eks. på Phuket eller Koh Samui

Se vores rejser til Thailand herunder:

Uganda – Vandr gennem ældgamle regnskove

Portræt af bjerggorilla i Bwindi i Uganda

I Uganda venter der dig et eventyr uden lige, og januar er blandt de bedste tidspunkter at besøge det smukke, østafrikanske land.

Frodige landskaber sætter rammen for dit møde med de vilde bjerggorillaer, og januar, der ligger midt i den første tørsæson, byder på ideelle forhold til at trekke gennem Bwindi Impenetrable Nationalpark, hvor du kan møde de majestætiske gorillaer i deres naturlige omgivelser.

Landets andre nationalparker, f.eks. Lake Mburo og Queen Elisabeth, byder også på et rigt dyreliv, og starten af året er særligt god, hvis du vil opleve trækfugle.

3 grunde til at besøge Uganda i januar:

  1. Tørsæson – men forvent dog stadig regn pga. Ugandas placering ved ækvator
  2. Gode forhold til gorilla-tracking og mødet med de smukke bjerggorillaer
  3. Rigt dyreliv og trækfugle i Ugandas nationalparker

Se vores rejse til Uganda herunder:

Uanset om du søger eventyr, afslapning eller en god kombination af begge, lover vores liste af januar-destinationer uforglemmelige oplevelser.

Er du I tvivl om, hvilken destination, der er den rigtige for dig? Giv os et kald, så guider vi dig til den helt rigtige.

TourCompass – Fra turist til eventyrrejsende